E-devlet çocuk yardımı başvurum neden hala sonuçlanmadı?

0 oy
157 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından

Kizlar merhaba su 1500 TL olan çocuk yardımı için 1 aydan fazla oldu e devletten başvuru yaptım her hangi bir msj gelmedi ne yapacam şimdi bilen var mı acaba

2 Cevaplar

0 oy
önce (4,108 puan) tarafından

Ne zaman doğum yaptın?

önce (143 puan) tarafından

8 Ağustos 

önce (4,108 puan) tarafından

Eylül 29 da yatar benim de 40 çıktıktan sonra yatmıştı bir de ilk öğretmenim uygulaması var omu indirip ordan bakabilirsiniz

önce (3 puan) tarafından

Bende 20 ağustosta doğum yaptım ilk öğretmenim ailem uygulamasında 30 ağustos diye gözüküyor bugün

önce (3 puan) tarafından

Oardon 30 eylül diye gözüküyor işte ödeme

-Reklam-
0 oy
önce (1 puan) tarafından

27.07.2026 doğum yaptım. 

04.08.2026 başvuru yaptım.. 

Ağustos ayı başvuruları 29 Eylül'de yatacak size mesaj gelecek dendi.. İlk yardım banka vezneden sonrakiler kartla atm den alabilirsiniz dendi. Bende bekliyorum. 

önce (29 puan) tarafından

Peki oraya gırınce nerde görebilirm indirdim ama bulamadım

önce (10,454 puan) tarafından

Çocuklarim bölümü var aşağıda oradaki son Doğan çocuğuna tıkla ödeme listesi yazıyor zaten

önce (29 puan) tarafından

Bende aşı parası aloyorum ama uygun kayıt bulunamadı yazıyor

önce (10,454 puan) tarafından

Onu bilmiyorum canım ben 3. Çocuk 5 Bin lira onu alıyorum 

önce (1 puan) tarafından

29 Eylülü bekliyorum bende. Daha sms gelmedi. Gelmezse ASP Bakanlığının İl müdürlüğünü arayıp sor dediler. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

E-devlet çocuk yardımı başvurusu sonuçlanma süresi ne kadardır?
E-devlet üzerinden yapılan çocuk yardımı başvurularının sonuçlanma süresi kurumun yoğunluğuna ve dosyanın inceleme sürecine bağlı olarak genellikle 30 ile 60 gün arasında değişmektedir. Başvurular ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulduğu için bu süre bazen uzayabilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk yardımı başvurumun durumunu nasıl kontrol edebilirim?
Başvurunuzun güncel durumunu e-Devlet kapısı üzerinde yer alan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranına girerek görüntüleyebilirsiniz. Burada başvuru durumunuz 'değerlendirmede', 'kabul edildi' veya 'reddedildi' şeklinde güncel bilgilerle yer alacaktır. Eğer sistemde herhangi bir kayıt göremiyorsanız başvurunuzun başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelisiniz.
Çocuk yardımı başvurusu neden uzun süre değerlendirmede kalır?
Başvurunun uzun süre değerlendirmede kalmasının temel nedeni, hanedeki gelir durumu, sosyal güvence ve diğer sosyal yardım kayıtlarının merkezi sistemler üzerinden çapraz sorgu ile teyit edilmesidir. Ayrıca yerel vakıfların başvuru yoğunluğu da dosya inceleme sürecinin uzamasına neden olan ana faktörlerden biridir.
Çocuk yardımı başvurusunda mesaj gelmezse ne yapılmalı?
Başvuru sonucuna dair SMS bilgilendirmesi bazı durumlarda gecikebilir veya ulaşmayabilir. Bu yüzden e-Devlet üzerindeki başvuru sorgulama ekranını düzenli takip etmek en kesin yoldur. Eğer 60 günü aşan bir süre geçmesine rağmen sonuç alamadıysanız bağlı bulunduğunuz ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı arayarak dosyanız hakkında bilgi alabilirsiniz.
Çocuk yardımı başvurusu reddedilirse bilgilendirme yapılır mı?
Başvurunun reddedilmesi durumunda sistem üzerinden bilgilendirme yapılmakta olup ret gerekçesi genellikle 'muhtaçlık kriterine uygunluk' veya 'hane gelir durumunun kriterleri aşması' gibi nedenlere dayanmaktadır. Başvuru sonucunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayarak red gerekçesini öğrenebilir ve durumunuzda değişiklik olması halinde şartlar sağlandığında yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 191 göst.
25 Nisan 2021 Diğer kategorisinde zeynepcelik (2,462 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 274 göst.
0 oy
2 cevap 254 göst.
0 oy
2 cevap 203 göst.
10 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Huzurumm (1,379 puan) tarafından soruldu

Kategoriler