Ağır hasta çocuğuma bakarken sabrım tükendi, ne yapmalıyım?

0 oy
420 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,589 puan) tarafından

Dayanacak ne gücüm ne sabrım kaldı.  Poyraz günden güne kötüye gidiyor . Her ağladığım sağlık sorununa bir dahakinde şükreder oluyorum artık. Allah'ım bu ne ağır bir imtihandır . Gözyaşlarım tükendi ,sabrım tükendi , gücüm tükendi , umudum tükendi . Tükendim artık tükendim. 

Gebe kalinca acaba kız mı olacak erkek mi ? Diyoruz . O çocuğun hasta doğacağı aklımızın ucundan geçmez. Başımıza gelmeyene kadar anlamiyoruz.  Çocuğum hasta doğunca anladım. Bir sürü poyraz gibi hasta ağır yatalak çocuğun var olduğunu. Bir kadın olarak hayatın bütün yükünün bizim omuzlarimizda olduğu yetmiyormuş gibi bir de ağır imtihan bulunca daha da perişan oluyoruz. Oğlumun önümde eriyor olması beni mahfediyor. En çok beni yıpratan çaresizce seyredişim bir şey yapamıyor olmam. Allah'ım artık diyecek tek şeyim oğlum acı çekmesin. 😭 İyileşmez çok yaşamaz diyorlar. Artık o kadar çaresizim ki evlat acısı cekeceksem şimdi cekeyim artık acı çekmesin diyorum 😭 asla dilim böyle bir şey almazdı . Ama çocuğunuz her gün gözünüzün önünde ölümle burun buruna gelse ne düşünürdünüz. Kafayı yiyorum artık kızlar.  O gün kendimj camdan aşağı atasim geldi.  2 aydır durmadan ağlıyor kasılıyor yorulup bitkin düşse uyusa o da yok. Ağla ağla perişan oluyor nobet geçiriyor.  Her nöbet hasar veriyor.  Yaptıkları dormicumlar ketaminler sakinlestiriciler bir dk sakinlestirmiyor . Faydasız. Geçen hafta taburcu oldum bir ay yatış yaptık.  Yarın yine noroljiye gideceğim yatış olacak muhtemelen. İyi olsun yatarım diyorum. İyi de olmuyor. Kızım da mahfoldu ahlakı bozuldu . Yarın okulda ilk günü o heyecanı bile yasayamiyoruz . Onunla gitmek istiyordum hayalini kuruyorduk . Nasıl olacak onu da bilmiyorum.  Dua edin. Rabbim hayırlı kapı açsın 

25 Cevaplar

+2 oy
önce (5,478 puan) tarafından

Sırf şu yüzden sizi görmek istemiyorum bir anneye evlat acısına razıyım yeterki o acı çekmesin dedirtecek kadar çaresiz bırakan mevlama isyan edeceğim nerdeyse mevlam her derdin dermanını verirken siz niye dermansız kaldınız haşa isyan haddim değil kendimi men ederim ama düşünmedende edemiyorum sizi ne zaman görsem istemsizce ağlayıp allahım ne olur şu yazarın acısını dindir diye dua ediyorum allah kahretsin böyle hayatı 

önce (2,589 puan) tarafından

Her gün neden ben diye ağlıyorum bilmiyorum belki de benim için en iyisi budur ama sürekli sağlıklı olsaydı şimdi yürürdü anne derdi baba derdi diye düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Hasta olmasaydı ne sorunum vardı ki. Gül gibi hayatım olurdu 😢

önce (5,478 puan) tarafından

Ya deli olacağım lanet gelsin hiç mi çaresi yok çözümü yok dilim varmıyor ama ötenazisi bile mi yok 

Bir anne kendi rızasıyla çocuğuna ötenazi yapılmasına razı olabilir mi.  Çare yok.  Dermanı mucizesi Allah.  

önce (9,241 puan) tarafından

Evlat dediğimiz peygamber ağlatmış bir imtihandır en zor sınavdır. Peygamber efendimiz Bedir gibi büyük bir zaferden sonra Medineye döndüğünde kızı Rukiye'nin vefat haberini aldı. Allah Resulüm dediği peygamber efendimizi diğer peygamberleri büyük imtihanlardan geçirdi. Çok zor Rabb'im kolay eylesin,dayanma gücü versin bizim okurken dayanamadıgımızı sen her gün yaşıyorsun Rabb'im evladına tez zaman da acil şifalar versin 🤲

-Reklam-
0 oy
önce (1,716 puan) tarafından

Canımmm rabbim şafi ismiyle şifasını versin kuzumun inşallah 🤲 😣

Amin inşallah canım Allah razı olsun 

0 oy
önce (3,528 puan) tarafından

Rabbim şifa, sana da sabır güç kuvvet versin. 

Amin canım sağol 

0 oy
önce (2,541 puan) tarafından

İçimi yaktın bacım gece gece 🥺🥺🥺boğazımda düğüm biraktin sabaha kadar döner dua ederim yatar dua ederim uyanır dua. Ederim aklımdan çıkmazsiniz senle yavrun🥺 rabbim sana o acıyı yaşatmasın evlat acısını hiç bir anne babaya yaşatmasın düşüncesi bile çok ağır 

Allah'ım sen büyüksün sen yaradansin biz aciz birer kulunuz sen dualarimizi duy geri cevirme bizi kapindan hem poyraza hem de diğer hasta evlatlara şifa ver rahmetini bizden esirgeme rabbim 

Amin canım Allah razı olsun. Hakkını helal et.  Kafa utuledim belki sizin de moralinizi bozdum ama inan dayanamıyorum. 

Herkes cennetin anahtarı diyor.  Ama oğlum iyi olsun böyle cenneti kazanmak tuhaf geliyor. 

önce (2,541 puan) tarafından

Hayır hayır hayirrr asla öyle düşünme annelik bu hayattaki en zor meslek ve en zor sinav 

İnsanların ne dediğine kulak asma sana destek olmak amaçlı herşeyi söylerler ama neyin ne olduğunu sadece Allah bilir belki de rabbim senin sabrini siniyor deniyor seni kuluma ben bu derdi vereyim bakalım isyan mı edecek yoksa sabirmi edecek diye belki de bir sabah bir uyanacaksin herşey geride kalmis evladın dimdik karşında bunu şuan sadece Allah bilir 

Biliyorum anlıyorum bir anne olarak nasıl bir acı cektigini ama sadece sabır ve dua senin de çocuğunda tek ilacı bu bırakma kendini sen dağlae gibi güçlü bir annesin silkelen kendine gel

0 oy
önce (16,697 puan) tarafından

yaşadıklarını, hissettikleri tahmin bile edemem. anlayabiliyorum sadece. sınavın çok zor. rabbim kimseye göstermesin.. 

Allaha sığınmaktan başka çaren yok. 

kendinizi de ihmal ediyorsunuz haliyle ama güçlü olmanız lazım, bunun için de kendinize de yatırım yapmalısınız. ailecek psikolojik destek alın. yükünüz çok ağır. 

benim de yeğenim sürekli nöbet geçiriyor, o nöbet geçirdikçe eriyoruz. ağır gelişim geriliği var onda da, tedavisi de yok maalesef. 

Çok zor Allah yeğenine de hayırlı kapılar açsın artık. Aile de çocuk da mahfoluyor.  Psikoloji kalmadı.  Kendime ayırdığım bir günüm yok. 

0 oy
önce (591 puan) tarafından

Rabbim yardimcin olsun imtihanın çok ağırmış okurken gözümden yaşlar geldi bide yaşayan için ne zordur şimdi 

Dünyada bu denli ağır bı imtihan yoktur 

0 oy
önce (10,107 puan) tarafından

Çok zor bir durum Rabbım yardımcın olsun . O küçük bedenine Rabbım acil şifa versin.

Böyle postlara ben yazamıyorum sanada fazla yazmadım ama hep okudum dua ettim. 

Yazdığım sana faydası olmıcak biliyorum yanıma damdan düşen gelsin demişler ya . Annemde yıllarca hastalık çekti hastanede yattı kimsenin nasihatını yada üzülmesini dinlemek istemezdim belkide ondandır 

Ben de arayanlar ile dertlesemiyorum. Daha kötü oluyorum. Sağol cnm 

0 oy
önce (33,305 puan) tarafından

Postun senin olduğunu anladığımda açıp okumaya korkuyorum. Dua ediyorum uzaktan bile çok zor Rabbim yardımcın olsun şifa versin canım. 

Dua etmen yeter canm.  Çok zor 

önce (33,305 puan) tarafından

Her gördüğümde ediyorum canım hatta bazen görmediğinde aklıma geldikçe ediyorum 

+1

Allah razı olsun canm çok sağol 

0 oy
önce (7,939 puan) tarafından

1 haftadan bu yana hastanede uğraşıyorum öyle an geliyor ki artık kendi etimi sıkıyorum bacagimin 3-4 yeri morarmis seninki benimkinin binlerce katı Allah sabır güç kuvvet versin evladını sana bagislasin

Allah güç kuvvet veriyor . Ama tükeniyor insann. Artık bunalım derecesine geldim

0 oy
önce (5,565 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun boğazım düğümlenerek okuyorum postlarını çok zor çok acı bir durum Rabbim sana evladına yardım etsin kardeşim 

Allah razı olsun canm benim dua et yeter .♥️

0 oy
önce (350 puan) tarafından

Allah'ım sana bol sabır oğluna şifa versin mevlam çok zor evlatla sinanmak ne desek boş Allah'ım kolaylık verrsin bacım 

Evlat acısı kadar zor biswy görmedim.  Rabbim daha ağır imtihanlar yaşatmasın. 

0 oy
önce (64 puan) tarafından

Yazdıklarını ağlayarak okudum tam 18 yıl oldu oğlumu kaybedeli 6 yıl hastalıkla uğraştık hiç birşey fayda etmedi Allah yavruna acil şifalar versin hiç bir anneye evlat acısı göstermesin 

Ah canm 🫂😢 yaranı destiysem çok özür dilerim çok.  Seni çok iyi anlıyorum 6 yıl dile kolay . İnsan o 6 yılda 60 yıl yaşlanıyor . Rabbim sabır versin bize

önce (64 puan) tarafından

Amin Allah sanada güç kuvvet versin evladını sana bağışlasın 

Amin canım Allah razı olsun inşallah 

0 oy
önce (6,621 puan) tarafından

Rabbim yar ve yardımcın olsun bacım 😔

Amin Allah razı olsun canm benim 😢♥️

0 oy
önce (66,127 puan) tarafından

Rabbim dayanma gücü versin canim benim 

Amin inşallah canım benim 

0 oy
önce (6,147 puan) tarafından

O kadar zor bir durum ki ne diyeceğimi bilemiyorum daha önce postlarını okumuştum. Allah yardımcın olsun. Yukarda ne güzel bir noktaya deginmişsin hamile olduğumuzu öğrenince aklımıza ilk gelen şey kız mi erkek mi olduğu. Sağlıkla imtihan olmak  o kadar zor ki ama burası imtihan dünyası. Kimi kocadan kimi anne baba kardeşten kimi evlatlarıyla maddi manevi imtihan oluyor. 

Ankebut suresinde söyle yazıyor:, 

Yoksa insanlar, “İman ettik.” dedikten sonra, imtihana tabi tutulmadan bırakılacaklarını mı sandılar?

Neden bu kadar ağır 😢 çok zor ama 

0 oy
önce (1,124 puan) tarafından

Valaha o kadar haklısın ki   Bi halanın kızı vardı onumda kızı yatalaktı o kadar masum du ki gerçekten   16 yıl baktı bebek gibi ne gülüyordu ne ağlıyordu hiç bir şekilde sesi çıkmazdı  canı acısa bile Bi tepki vermezdi 😭 16 yaşında vefat etti daha 1 hafta önce annesi hala ağlıyordu  kızını çok seviyordu hergün fotoğrafını paylaşıyordu o kadar acı ki gerçekten  Rabbım sana sabırlar versin inşallah  Çok zor çok   

Kendi derdimden utandım valaha çok haklısın gerçekten 😭😭 inşallah oğlun  iyileşir koşar oynar konuşur Allah büyük asla ümidini kesme  

İnsan başkasının derdine şahit olmayana kadar en büyüğü kendinikinin sanarmiş. Kızım bı enfeksiyon kapardj ağlardım. Halbuki zerre dert edilecek bişey değilmiş.  

0 oy
önce (3,254 puan) tarafından

Uzun zamandır burayı kullanmıyordum. Gittiğimde de durumunuzun böyle olduğunu biliyordum ama şimdi geri gelip postlarını görünce, kötüye gittiğinizi görmek gerçekten çok üzdü beni… 😔 Bir annenin evladını böyle görmesi elinden bir şey gelmeden izlemesi ne kadar ağır tahmin bile edemiyorum. Allah Poyraza şifa versin sana da güç ve sabır versin. İnşallah bir anda her şeyi değiştirecek güzel bir haber alırsınız. Dualarım sizinle.🤲 ❤️

Allah razı olsun canm benim. Keşke çok iyi şeyler yazabilseydim. Bı mucize olsaydı ne olurdu 

0 oy
önce (1,018 puan) tarafından

Bir annenin en çaresiz olduğu an "Evlat acısı çekeceksem şimdi çekeyim  , artık acı çekmesin" dediğin yerde kahroldum 😣😣 

Çocuğunun neyi var canım ? Belki götürmüşsünüzdür bilmiyorum ama büyük şehirlere çocuğu göstersenize belki de dermansız derdi yoktur 

Dünyada tedavisi olan bir çocuk yok. Pseudo torch sendromu type1 tanısı.  Epilepsi de olunca çocuk ilerleyemiyor. 

önce (1,018 puan) tarafından

Bu hastalığı çooookkk iyi bilirim hamilelikte toxoplazma Yükseldikçe yükselmişti benim hamileliğim zehir olmuştu bana. Hamileyken anlamadılar mı? Çünkü hamileyken erken teşhiste anne karnında tedavisi vardı bunun bebeğe geçmemesi için. Bize en iyi ihtimalle Bebek kör olur demişti doktor . Doktor ihmali var bu durumda. Rabb'im yar ve yardımcınız olsun inşallah 

0 oy
önce (361 puan) tarafından

Rabbim hayırlı şifalar hayırlı kapılar açsın kurban olurum yavrum ya kıyamam 

Amin Allah razı olsun canm benim 🥺

0 oy
önce (198 puan) tarafından

Canım rabbim yar ve yardımcınız olsun dua edebilirim 

Seni o kadar iyi anlıyorum ki 😪

Şuan yeter canım. Yapacak hiç bişey yok 😢

önce (198 puan) tarafından

🤲🤲

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ağır hasta çocuğu olan anneler psikolojik destek için ne yapmalı?
Ağır hasta çocuk sahibi olan ebeveynler için psikolojik destek süreci, öncelikle bir uzman psikolog veya psikiyatrist ile düzenli görüşmeler yaparak duygusal yükü paylaşmayı içerir. Bir anne olarak yaşadığınız çaresizlik ve tükenmişlik hissi çok doğaldır; bu yüzden sadece çocuğunuzun sağlığına değil, kendi ruh sağlığınıza da odaklanacak profesyonel yardım gruplarına katılmak, izolasyon hissini azaltır ve duygusal dayanıklılığınızı artırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Nöbet geçiren yatalak çocuklarda evde bakım nasıl kolaylaştırılır?
Nöbet geçiren yatalak çocukların evde bakımında en önemli unsur, nöbetlerin güvenli bir şekilde yönetilmesi ve hastanın fiziksel konforunun sağlanmasıdır. İlk olarak, çocuğun nöbet sırasında zarar görmemesi için çevresinin yumuşak materyallerle desteklenmesi ve nöbet anında not alınan belirtilerin (süre, tip, şiddet) uzman doktorla paylaşılması gerekir. Ayrıca, bakım veren kişi olarak kendinize de vakit ayırabilmeniz için sosyal hizmetlerden veya evde bakım destek programlarından faydalanmak sürdürülebilir bir bakım süreci sağlar.
Kronik hasta çocuklarda kardeş psikolojisi nasıl korunur?
Kronik hasta bir kardeşi olan çocukların psikolojisini korumak için, onlara durumun şeffaf ama yaşlarına uygun bir dille anlatılması kritik bir adımdır. Çocuğun evdeki yoğun bakımdan ötürü ihmal edildiğini hissetmemesi için, mümkünse günde kısa bir süre bile olsa sadece ona ayrılmış özel ve kaliteli vakit dilimleri oluşturulmalıdır. Bu süreçte kardeşin duygularını ifade etmesine izin vermek ve onun da bir birey olarak değer gördüğünü hissettirmek, aile içindeki dengelerin korunmasına yardımcı olur.
Nörolojik rahatsızlığı olan çocuklarda tedavi süreci nasıl ilerler?
Nörolojik rahatsızlığı olan çocuklarda tedavi süreci genellikle multidisipliner bir yaklaşım gerektirir; bu süreç çocuk nöroloğu, fizik tedavi uzmanı ve pediatri uzmanlarının ortak takibiyle yürütülür. Tedavide amaç, nöbetlerin kontrol altına alınması ve çocuğun yaşam kalitesinin mümkün olduğunca artırılmasıdır. İlaçların (antiepileptikler veya sakinleştiriciler) etkinliği düzenli EEG takipleri ve klinik gözlemlerle değerlendirilir; dirençli vakalarda ise tedavi protokolleri uzman doktor tarafından sürekli güncellenir.
Çocuğu ağır hasta olan anneler tükenmişlik hissiyle nasıl baş eder?
Ağır hasta çocuğu olan annelerin yaşadığı tükenmişlik, yoğun bakım süreci ve çaresizlik duygusunun bir sonucudur ve profesyonel destek almayı gerektiren bir durumdur. Öncelikle kendinizi suçlamayı bırakıp yardım istemenin bir zayıflık olmadığını kabul etmelisiniz; çevrenizdeki destek ağlarını (eş, aile, sosyal hizmetler) aktif kullanarak bakım yükünü paylaşmak, fiziksel ve zihinsel enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Unutmayın, sizin sağlığınız çocuğunuzun bakımı için de en temel ihtiyaçtır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 1,907 göst.
0 oy
9 cevap 787 göst.
18 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 641 göst.
7 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,489 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,304 göst.
23 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mervees (163 puan) tarafından soruldu