Ağır hasta çocuğuma bakarken sabrım tükendi, ne yapmalıyım?

0 oy
704 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,589 puan) tarafından

Dayanacak ne gücüm ne sabrım kaldı.  Poyraz günden güne kötüye gidiyor . Her ağladığım sağlık sorununa bir dahakinde şükreder oluyorum artık. Allah'ım bu ne ağır bir imtihandır . Gözyaşlarım tükendi ,sabrım tükendi , gücüm tükendi , umudum tükendi . Tükendim artık tükendim. 

Gebe kalinca acaba kız mı olacak erkek mi ? Diyoruz . O çocuğun hasta doğacağı aklımızın ucundan geçmez. Başımıza gelmeyene kadar anlamiyoruz.  Çocuğum hasta doğunca anladım. Bir sürü poyraz gibi hasta ağır yatalak çocuğun var olduğunu. Bir kadın olarak hayatın bütün yükünün bizim omuzlarimizda olduğu yetmiyormuş gibi bir de ağır imtihan bulunca daha da perişan oluyoruz. Oğlumun önümde eriyor olması beni mahfediyor. En çok beni yıpratan çaresizce seyredişim bir şey yapamıyor olmam. Allah'ım artık diyecek tek şeyim oğlum acı çekmesin. 😭 İyileşmez çok yaşamaz diyorlar. Artık o kadar çaresizim ki evlat acısı cekeceksem şimdi cekeyim artık acı çekmesin diyorum 😭 asla dilim böyle bir şey almazdı . Ama çocuğunuz her gün gözünüzün önünde ölümle burun buruna gelse ne düşünürdünüz. Kafayı yiyorum artık kızlar.  O gün kendimj camdan aşağı atasim geldi.  2 aydır durmadan ağlıyor kasılıyor yorulup bitkin düşse uyusa o da yok. Ağla ağla perişan oluyor nobet geçiriyor.  Her nöbet hasar veriyor.  Yaptıkları dormicumlar ketaminler sakinlestiriciler bir dk sakinlestirmiyor . Faydasız. Geçen hafta taburcu oldum bir ay yatış yaptık.  Yarın yine noroljiye gideceğim yatış olacak muhtemelen. İyi olsun yatarım diyorum. İyi de olmuyor. Kızım da mahfoldu ahlakı bozuldu . Yarın okulda ilk günü o heyecanı bile yasayamiyoruz . Onunla gitmek istiyordum hayalini kuruyorduk . Nasıl olacak onu da bilmiyorum.  Dua edin. Rabbim hayırlı kapı açsın 

31 Cevaplar

0 oy
önce (43 puan) tarafından

Rabbim şafi adıyla şifalar ihsan eylesin evlâdini sana bağışlasın inşallah canım 

-Reklam-
0 oy
önce (4,109 puan) tarafından

Seni okadar iyi anlıyorum ki babamda yoğun bakım kapısında aylarca bekledik eşimde iki ay kapı bekledim sonra oğlumun nöbetleri başladı yani çok iyi anlıyorum seni isyan değilde yorulmuşluk rabbim feraha çıkmayı nasip etsin

Babamın kulağına kelime-i şehadet getirir çıkar günlerce ağlardım🥺Cok zor hani derlerya çeken bilir öyle rabbim yardimciniz olsun tüm hastalara şifa versin 

0 oy
önce (2,721 puan) tarafından

Ne denir ki  bilemedim ama acını öyle hissettim ki bir anne olarak  bı annenin en büyük imtihanı evladindir hele sağlığı savunmasız küçük bir beden yakınında birisi olsa destek olmak düşerdi hasta çocuk görünce dayanamıyorum Rabbim şifa versin yavrunun acısını bir nebzede olsa dindirsin Rabbim Bir anneyi evladıyla sinimasin ne olur Allah'ım amin 

0 oy
önce (454 puan) tarafından

Şuan sadece ağlamak istiyorum okurken engel olamıyorum gözyaşlarıma allahimm içimden çok şey yazmak geliyor ama yazamıyorum onun ihtimali bı hamileyken yaşadık biz çok çoc zor du ağlamaktan helak oldum keşke canımı versemde sağlıklı doğsa dedim o ihtimal bile delirtiyor insanı sen nasıl dayaniyorsun neler yaşıyorsun Allah'ım sana sabirlarin en büyüğünü versin Rabbimden Umut kesilmez  canım yaa😭😭😭😭

0 oy
önce (266 puan) tarafından

Rabbim şifa versin. İcinize huzur versin . Cok uzuldum yorgunlugunuzu kalbimde hissettim . Rabbim butun annemer yardım etsin 

0 oy
önce (437 puan) tarafından

Rabbim yardimcin olsun. Insallah yavrun tezden sagligina kavusur. 

0 oy
önce (3,027 puan) tarafından

Canım benim. Rabbim yardımcın olsun dua edeceğim 

0 oy
önce (4,060 puan) tarafından

Oyyy canım gamzecim gözlerim dolu dolu okudum postunu Rabbım sana güç kuvvet versin yavruna da acil şifalar versin inanki hep dua ediyorum hiç aklımdan çıkmıyor 😢

0 oy
önce (3,113 puan) tarafından

Hep aklımdasın canım en çok üzüldüğüm sensin burda ağır imtihan insan kendininkini düşünüyor neki dedim Rabbim bolca şifa İnşAllah hep dualarım seninle bizde yaşadık geçen günler kızımda kaç günlerdir kötü şey değildi şükür edilecek insan üzülüyor diyemiyorum bişey ki duadan başka 🤲🤲🤲😓😓 

0 oy
önce (32 puan) tarafından

Rabbim şifa versin rabbim bir an önce mucize göndersin inşallah Allah'tan ümit kesilmez cnm Rabbimin mucizesi her zmn var hicbir zmn bitmez doktorlara da pek güvenme doktorlar Rabbimden daha mi büyük yaşamaz diyorlar haşa Rabbim sabır versin jnsallah evlat bambaşka bir duygu bizimde bir akraba vardı doktorlar ömru çok az demiş bilmem bir 2 ay içinde vefat edecek demişti bir sene 2 sene olmuş yaşıyor hiçbir sağlık sorunu yok hata gidip akrabalrdan herkesten helallik istemişti bak gördün mü Rabbimin hicnir zmn mucizesi bitmez benim kuzenim var bağırsak hastalığı bebeği de 2   3 aylikkken amelyat etti bağırsağıni ciksrmistilar dışarı poşet bağlamıştı karnına  poşet içine yapıyor kakasını 6 defa amelyat oldu.bagirsagindan hata bir parça bagirsani çıkarıp atmış doktor yaşamaz demiş ama çok şükür durumu iyi bebeği amelyati bitti son amelyat kalmis oni da yapsak bebeğin hiçbisey kalmas demiş oni da yaparlar bak gördün mü ablam rabbom şifa sabırlar nucizeler göndersin insallah bu duayı güzel Rabbimden büyük Rabbimden diliuorum 🤲🤲

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun inşallah bebeğine Şafi ismiyle şifa versin yazdıklarını ağlayarak okudum Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin :(

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ağır hasta çocuğu olan anneler psikolojik destek için ne yapmalı?
Ağır hasta çocuk sahibi olan ebeveynler için psikolojik destek süreci, öncelikle bir uzman psikolog veya psikiyatrist ile düzenli görüşmeler yaparak duygusal yükü paylaşmayı içerir. Bir anne olarak yaşadığınız çaresizlik ve tükenmişlik hissi çok doğaldır; bu yüzden sadece çocuğunuzun sağlığına değil, kendi ruh sağlığınıza da odaklanacak profesyonel yardım gruplarına katılmak, izolasyon hissini azaltır ve duygusal dayanıklılığınızı artırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Nöbet geçiren yatalak çocuklarda evde bakım nasıl kolaylaştırılır?
Nöbet geçiren yatalak çocukların evde bakımında en önemli unsur, nöbetlerin güvenli bir şekilde yönetilmesi ve hastanın fiziksel konforunun sağlanmasıdır. İlk olarak, çocuğun nöbet sırasında zarar görmemesi için çevresinin yumuşak materyallerle desteklenmesi ve nöbet anında not alınan belirtilerin (süre, tip, şiddet) uzman doktorla paylaşılması gerekir. Ayrıca, bakım veren kişi olarak kendinize de vakit ayırabilmeniz için sosyal hizmetlerden veya evde bakım destek programlarından faydalanmak sürdürülebilir bir bakım süreci sağlar.
Kronik hasta çocuklarda kardeş psikolojisi nasıl korunur?
Kronik hasta bir kardeşi olan çocukların psikolojisini korumak için, onlara durumun şeffaf ama yaşlarına uygun bir dille anlatılması kritik bir adımdır. Çocuğun evdeki yoğun bakımdan ötürü ihmal edildiğini hissetmemesi için, mümkünse günde kısa bir süre bile olsa sadece ona ayrılmış özel ve kaliteli vakit dilimleri oluşturulmalıdır. Bu süreçte kardeşin duygularını ifade etmesine izin vermek ve onun da bir birey olarak değer gördüğünü hissettirmek, aile içindeki dengelerin korunmasına yardımcı olur.
Nörolojik rahatsızlığı olan çocuklarda tedavi süreci nasıl ilerler?
Nörolojik rahatsızlığı olan çocuklarda tedavi süreci genellikle multidisipliner bir yaklaşım gerektirir; bu süreç çocuk nöroloğu, fizik tedavi uzmanı ve pediatri uzmanlarının ortak takibiyle yürütülür. Tedavide amaç, nöbetlerin kontrol altına alınması ve çocuğun yaşam kalitesinin mümkün olduğunca artırılmasıdır. İlaçların (antiepileptikler veya sakinleştiriciler) etkinliği düzenli EEG takipleri ve klinik gözlemlerle değerlendirilir; dirençli vakalarda ise tedavi protokolleri uzman doktor tarafından sürekli güncellenir.
Çocuğu ağır hasta olan anneler tükenmişlik hissiyle nasıl baş eder?
Ağır hasta çocuğu olan annelerin yaşadığı tükenmişlik, yoğun bakım süreci ve çaresizlik duygusunun bir sonucudur ve profesyonel destek almayı gerektiren bir durumdur. Öncelikle kendinizi suçlamayı bırakıp yardım istemenin bir zayıflık olmadığını kabul etmelisiniz; çevrenizdeki destek ağlarını (eş, aile, sosyal hizmetler) aktif kullanarak bakım yükünü paylaşmak, fiziksel ve zihinsel enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Unutmayın, sizin sağlığınız çocuğunuzun bakımı için de en temel ihtiyaçtır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 1,907 göst.
0 oy
9 cevap 787 göst.
18 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 641 göst.
7 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,489 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,304 göst.
23 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mervees (163 puan) tarafından soruldu