Hamileliğin 8. ayında aşırı baş dönmesi normal mi?

0 oy
197 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,509 puan) tarafından

10 gündür bir baş dönmem vardı dünden beri aşırı dönüyor nöroloji bölümüne gittim değerlerime baktırdım kadın doğumda değerlerim düşmüş Mr çekil dedi özel hastane direk birşeylere yönlendiriyor malesef ama doğuma 2 ay kaldı radyasyon yok deselerde ben miniğimi riske atmadım çektirmedim b12 iğnesi verdi kan ilacım arttırıldı o şekilde idare edicem ne kadar radyasyon yok deselerde pek inandırıcı gelmedi öyle olsa neden kadın doğum, radyoloji doktoru ve nöroloji doktorundan onay alınsın.. rabbim güç kuvvet versin bana 2 ay beklerim siz napıyorsunuz ne var ne yok ? 

5 Cevaplar

0 oy
önce (285 puan) tarafından

Napalim bacım  cocuklar ..temizlik yemek çamaşır bulaşık çok şükür yuvarlanıp gidiyoruz..inşallah sende tez vakitte alirsinz minigini kucağına..Allah herkese nasip etsin inşallah evlat sahibi olmayı..😊🤲🙏

önce (1,509 puan) tarafından

Aminnn allah razı olsun 

-Reklam-
0 oy
önce (5,281 puan) tarafından

Patates kızartcam kızım istiyo sırtım agrıyo uzandım hiç halimde yok 🥹🥹

Benim ev göçüyor işler birikti ayağa kalkıyorum beynim dönüyor 

önce (5,281 puan) tarafından

Benimde göçüyordu pazar gunu eşimle paylaşıp hal ettik geçmiş olsun cnm tuzlu ayran iç

Sağol 

0 oy
önce (2,451 puan) tarafından

Is cikis saatimi bekliyorum isten sonra da disciye gidecegim  33 haftalik hamileyim disim cok agriyor dayanamiyorm  esim doktorla konusmus gelsin film falan cekemeyiz ama bi bakmam lazim demis ona gidicem

Ayyy canım diş ağrısı çok zor vallah rabbim yardımcın olsun şifa versin dualarım seninle 🤲 bende parol içtim az hafifledi sanki çok fayda etmiyor parol ama mecbur sağlıkla doğum yapalım inşallah 🙏

Insallah 🙏 bende girdim disciye kanal tedavisi yapilmasi gerekiyor cok Agri yapar ama gebelikte elleyemem parol disinda da ilac veremem dedi 😔

Ne zaman doğumun?

Henuz 33 haftaligim 😂😂 cok var daha 

0 oy
önce (16,365 puan) tarafından

mr gebelikte çekilebiliyor, o açıdan için rahat olsun röntgen gibi değil. gerekiyorsa yapılsın.

ha inşallah gerek yoktur ama ihmal etme kendini

Bir iğneyi ilaçlarımı kullanayım baktım devam ediyor giderim 

0 oy
önce (447 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım bende okul öncesi dip köşe temizliğe giriştim iki gündür yaklaşık 20 gündür annemdeydim İstanbul da ev iyicene batmış lakin 1 buçuk yaşındaki çocukla hicbirsey yapamıyorum adam akıllı vallahi bide 7 yaş Tripkolik bı kızım daha var  😮 evin heryeri darmaduman ...

Allah kolaylık versin iş güç yapılır yorma kendini 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte 8. ayda baş dönmesi yaşanması normal midir?
Hamileliğin son aylarında baş dönmesi, genellikle kan değerlerindeki düşüklük, B12 vitamini eksikliği veya tansiyon değişiklikleri gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Vücuttaki kan hacminin artması ve bebeğin büyümesiyle birlikte dolaşım sistemine binen yük, baş dönmesi ataklarını tetikleyebilir. Bu belirtiler yaşandığında mutlaka uzman hekime başvurulmalı ve kan tahlili yapılarak demir veya vitamin eksikliği gibi durumlar kontrol edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte MR çektirmek bebek için riskli midir?
Hamilelikte MR (Manyetik Rezonans), iyonlaştırıcı radyasyon içermediği için güncel tıbbi literatürde bebek için doğrudan bir risk oluşturmadığı kabul edilen bir görüntüleme yöntemidir. Ancak, doktorlar her türlü tıbbi müdahale ve görüntülemede olduğu gibi, sadece kesin gereklilik durumunda ve fayda-zarar dengesi gözetilerek MR çekilmesini uygun görürler. Özellikle ilk trimesterden sonra zorunlu hallerde radyolog ve kadın doğum uzmanının onayı ile uygulanabilmektedir.
Hamilelikte kansızlık ve B12 eksikliği baş dönmesi yapar mı?
Evet, gebelik döneminde görülen anemi (kansızlık) ve B12 vitamini eksikliği, beyne giden oksijen miktarının azalmasına yol açarak şiddetli baş dönmesine neden olur. Hamilelikte bebeğin gelişimi için annenin demir ve B12 depoları hızla tüketildiğinden, bu değerlerin düşük kalması halsizlik ve denge kaybını beraberinde getirir. Doktorunuzun önerdiği kan ilaçları ve vitamin takviyelerinin düzenli kullanımı, bu değerlerin dengelenmesi ve şikayetlerin azalması için hayati önem taşır.
Gebelikte baş dönmesi nasıl hafifletilir?
Hamilelikte baş dönmesini hafifletmek için ani hareketlerden kaçınmalı, oturduğunuz veya yattığınız yerden yavaşça kalkmalısınız. Uzun süre aç kalmamaya özen göstererek kan şekerinizin dengede kalmasını sağlayın ve gün boyu yeterli miktarda sıvı tüketin. Özellikle sol yanınıza uzanarak dinlenmek, kalbe giden kan akışını rahatlatacağı için baş dönmesi anında en etkili yöntemlerden biridir. Eğer baş dönmesine görme bozukluğu veya bilinç bulanıklığı eşlik ederse acilen doktora başvurulmalıdır.
Hamilelikte nöroloji muayenesi nasıl yapılır?
Hamilelik sürecinde nöroloji muayenesi, genellikle fiziksel muayene ve gerekli kan tetkikleri üzerinden yürütülür. Doktor, gebelik durumunuzu göz önünde bulundurarak radyasyon içermeyen yöntemleri tercih eder ve radyolojik tetkiklere sadece hayati bir risk söz konusu olduğunda başvurur. Muayene sırasında mevcut değerleriniz incelenir, nörolojik refleksler kontrol edilir ve gebelik sürecine uygun tedavi planı belirlenerek kadın doğum uzmanı ile koordineli bir şekilde süreç yönetilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 395 göst.
22 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Miross-95 (1,129 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,427 göst.
5 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Orhan Bencegay (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 778 göst.
20 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Miross-95 (1,129 puan) tarafından soruldu
+4 oy
19 cevap 1,363 göst.

Kategoriler

1,519,366 soru

24,761,408 cevap

372,845 kullanıcı

...