İŞKUR'dan yaptığım iş başvurusunun sonucunu nasıl öğrenebilirim?

0 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (115 puan) tarafından

Süreç nasıl ilerliyor onların aramasınımı beklemelıyım

2 Cevaplar

0 oy
önce (7,744 puan) tarafından

İse giriyorsun 3 ay mi 6 ay mi sigortasız çalışıyorsun (sadece iş kazasına karşı SGK var ) sonra işyeri ile anlasirsan senle calismaya devam etmek isterlerse seni kadrolarina aliyorlar  haftalık 45 saat çalışma süresi var böyle 

önce (115 puan) tarafından

Milli egıtımde asıl olarak  çıktı temizlık gorevlı olarak aştı ay calısacam onların aramasını mı bekleyeyım yoksa evrakları alıp gıdeyım

önce (1,309 puan) tarafından

@Yasemince1644 senin anlattığın iup  ama kadro ihtimali yok olsa ben kesin çalışmaya devam ederdim zaten. Typ den çalıştım 6 ay milli eğitime kadar gitti ismim gelip işimizi güzel yaptığımız için ( aşçı sorunu vardı haftada 1 gün ve diğer günler akşam yemeğini 150 kişilik biz yapıyorduk) özellikle gelip teşekkür ettiler ama olmayınca olmuyor

önce (7,744 puan) tarafından

Sen öyle bir durum yasamissin ama benim çalıştığım sirkette vardı işçiden memnun kaldilarsa eleman ihtiyacı da varsa direkt evrak toplayıp baslatiyorlardi ama değillerse güle güle diyorlardı 7 sene çalıştım binlerce işkur girdi çıktı çalıştı böyleydi kadro ihtimali yok deyip kesin konuşmuşsun ama meb için bilmiyorum ne nedir 

Ben MEB için dedim diğer türlü bilmiyorum kusura bakma ❤️

-Reklam-
0 oy

Typ den çıktıysan canım anlatayım bende çalıştım 

Seni arıyorlar şu gün gel diye sende gidiyorsun milli eğitim müdürlüğüne orda sağlık raporu istiyor onu sağlık ocağında alıyorsun ( ücret ödüyorsun ben ne kadar ödedim hatırlamıyorum), e-devlet şifrenizi istiyor eşinde, birde Halkbank banka hesabı istiyor, geri milli eğitime geliyorsun sağlık raporunu veriyorsun ordan 1 kağıt veriyor şu gün okula git diye o günde gidince zaten müdür fln toplanıyor kağıtları alıyorlar giriş yapıyorlar sen de o gün temizlik yapmaya başlıyorsun.

Yanına atıştırmalık fln al okul da yorulup acıkırsın biz yemek söylemiştik ilk gün sonra herkez kendine getirmişti 

Bende 6 ay çalıştım uzatma olmadı yine yaptım başvuru olursa 3 ay hakkım var daha 

Benımde öyle kaç saat calıstın zor muydu

Ben pansiyon da çalıştım benim işim zordu yeri geldi sabah 5de gittim basketbol oynayan çocuklar için kahvaltı hazırlamıştık ,haftada 1 gün kadrolu kadın izin yapardı onun işini biz yapardık Kendi işimizi yapmazdık akşam 7-7 buçuk arası çıkardık,yani kolay yönleri de vardı gözünü korkutmak istemem işimiz bitince şark köşesi vardı gider yatar uyurduk ,el örgüsü fln yapardık ( kızlı erkekli yurt du) biz kız tarafında oturur kalkardık ( biz baya alışmıştık işimize aynı şekilde müdürler fln da sabah 8 gibi gelir 3 buçukta çıkardık ( normalde hafta içi 8-4 cumartesi günü 8-12 çalışılıyor typ ye göre ama biz hafta sonu çalışmıyorduk

Sana tavsiyem tabi ki ilk çalışacağın olacağı için okul ortamı daha iyi olur idareye verirler zaten müdürlere çay,kahve yaparsın sürekli çayın olması lazım ( sınıf temizliği ve tuvalet temizliği de verebilirler genelde müdür, müdür yardımcısı, kütüphane, öğretmenler odası gibi yerleri de sana verebilirler yani o okulun durumuna göre bizim okul 3 katlı ama 2 bölmeden oluyordu + erkek yurdu 3 katlı + kız yurdu 3 katlıydı 

Teşekkür ederim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İŞKUR iş başvurumun sonucunu nereden ve nasıl takip edebilirim?
İŞKUR başvurularınızın durumunu öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden İŞKUR hizmetlerine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme girdikten sonra 'İş Başvurularım' sekmesine tıklayarak yaptığınız başvuruların mevcut durumunu 'başvuru onaylandı', 'değerlendiriliyor' veya 'olumsuz' gibi statülerle görüntüleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İŞKUR iş ilanlarına başvurduktan sonra işveren mi aramalı?
Başvuru sürecinde genellikle işverenlerin sizi aramasını beklemeniz gerekmez; süreç tamamen İŞKUR sistemindeki profiliniz ve başvuru takibiniz üzerinden ilerler. İşveren uygun bulduğu adayları kendi iletişim kanalları üzerinden görüşmeye çağırabilir, ancak başvurunuzun güncel durumunu e-Devlet üzerindeki İŞKUR ekranından düzenli kontrol etmeniz önerilir.
İŞKUR başvurusu olumlu sonuçlanırsa tarafıma nasıl ulaşılır?
Başvurunuz olumlu değerlendirildiğinde işveren, İŞKUR sistemine kayıtlı olan telefon numaranız veya e-posta adresiniz üzerinden sizinle iletişime geçer. Bu nedenle İŞKUR profilinizdeki iletişim bilgilerinin güncel olması ve düzenli olarak kontrol edilmesi, mülakat davetlerini kaçırmamanız için kritik öneme sahiptir.
İŞKUR üzerinden yapılan başvurularda süreç ortalama ne kadar sürer?
İŞKUR başvurularında değerlendirme süreci ilanın türüne, işverenin ihtiyaç duyduğu personel sayısına ve başvuru yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle ilan süresi dolduktan sonraki 1 ile 3 hafta içerisinde ön eleme süreçleri tamamlanır ve adaylara dönüşler sağlanmaya başlanır.
İş başvurumun durumunu görmek için İŞKUR şubesine gitmem gerekir mi?
Hayır, iş başvurularınızın durumunu öğrenmek için herhangi bir İŞKUR hizmet noktasına gitmenize gerek yoktur. Tüm başvuru takip işlemleri e-Devlet şifrenizle giriş yapabileceğiniz İŞKUR online sistem üzerinden 7/24 hızlı ve pratik bir şekilde görüntülenebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 438 göst.
20 Temmuz 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pamukoglum (1,895 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 375 göst.
20 Mart 2025 Moda kategorisinde Ozgegzem (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
13 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 833 göst.
2 Haziran 2022 Diğer kategorisinde songulerkan35 (27 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,519,435 soru

24,762,320 cevap