Misafir çocuğu eşyamı kırdığında zararını isteyebilir miyim?

0 oy
265 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,156 puan) tarafından

Evinizr gelen misafir çocuğu veya misafir bir eşyayı kırdığı zaman ödemesini ister misiniz? Yani bardak tabak gibi şeylerden bahsetmiyorum.  Mesela boy aynası, pahalı bir oyuncak ne bileyim cam sehpa.

Bana gelen bir misafir çocuğu oğlumun ahşap yatağının üstünde zıplamış yatağın tahtalarını kırmıştı. Daha öncesinde annesine oğluma baza alacağım yatağını değiştireceğim diye bahsetmiştim. Çocuk yatağın  tahtalarını kırınca bana zaten değiştirecektin canım size de bahane oldu demişti. Zaten parasını isteyemem ama biraz mahçup olmasını isterdim .Bir daha o kişiyi evime davet etmedim görüşmedim. Değiştirecek olamam evimdeki eşyayı kırabılecekleri anlamına gelmiyordu. Ben o yatağı 3 ay sonra değiştitecekken o ay değiştirmek zorunda kaldım. 

Sizler ödemelerini ister misiniz?

21 Cevaplar

0 oy
önce (7,470 puan) tarafından

Sizin hep postlar birşey isteme uzerine piknik parasını istiyorsunuz evdeki esyanin parasını istiyorsunuz bilmiyorum dikkatinizi cekti mi ama hep beklentiniz var herseyden ben istemem açıkçası çocuk yani şimdi ne diyip istiycen canından veya arkadaşlığımızdan değerli değil deyip unuturum 

önce (2,156 puan) tarafından

Kimden ne piknik parası istemişim acaba o postu bulup atar mısınız ben hatırlamıyorum ve özellikle baktım göremedim.

Ayrıca burada bahsettiğim para istemek değil. Kadının mahçup olmaması ben mahçup olurum çünkü. 

Ailecek pikniğe gittiniz kocan araba kiraladi 9 kisilik senin aileni çağırdı etti onlarda piknik için para vermediler benzin bilmem ne parasi sen değil miydin o geçmiş postlara bakmak huyum değil gizlemiş de olabilirsin eğer yoksa ben sen diye aklimda kalmışsın 

önce (2,156 puan) tarafından

Değilim postlara bakmıyorsan kişileri olup olmadık şeylere itham etme. Evimde bir malzeme kırılıp üstüne birde vbyle bir laf duyarsam  özür yerine o arkadaşıda arkadaşlığı da istemem. 

Sen degilsen kusura bakma bnnim aklimda sen kalmışsın 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir çocuğu evdeki pahalı eşyayı kırdığında masrafı istemek ayıp mıdır?
Evdeki pahalı bir eşyanın misafir çocuğu tarafından kırılması durumunda masrafı talep etmek sosyal bir hak olarak görülür ve ayıp değildir. Misafir çocuklarının evdeki eşyalara zarar vermesi durumunda, hasarın boyutu göz önüne alınarak ebeveynlerle dürüst ve nazik bir dille iletişime geçilmesi en sağlıklı yaklaşımdır. Eşyanın maddi değeri veya kullanım zorunluluğu arttıkça, bu konuyu konuşmak daha doğal bir beklenti haline gelir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eve gelen misafir çocuğunun eşyalara zarar vermemesi için nasıl önlem alınır?
Eve gelen misafir çocuklarının eşyalara zarar vermesini önlemek için en etkili yöntem, misafirler gelmeden önce hassas eşyaları ulaşamayacakları bir yere kaldırmaktır. Özellikle pahalı mobilyalar, elektronik cihazlar veya cam eşyalar için önceden fiziksel bariyerler oluşturulabilir. Ayrıca çocukların yoğun olduğu alanlarda, ebeveynlerle çocukların hareket alanı hakkında önceden kısa bir bilgilendirme yapmak veya gözetim altında tutmalarını rica etmek riskleri büyük oranda azaltır.
Misafir çocuğu yatak veya mobilya kırdığında aileden nasıl tazminat istenir?
Misafir çocuğu mobilya veya yatak gibi büyük eşyalara zarar verdiğinde, durumu vakit kaybetmeden ve suçlayıcı olmayan bir üslupla ebeveynle paylaşmak gerekir. Zararın boyutu, eşyanın tamir edilip edilemeyeceği veya yenilenmesi gerekip gerekmediği net bir şekilde açıklanmalıdır. Eğer maddi bir telafi bekleniyorsa, durumu 'bu eşyanın şu an değiştirilmesi bütçemizi zorluyor, bu konuda bir katkınız olabilir mi' şeklinde açık ve net bir dille ifade etmek en doğrusudur.
Çocuğun kırdığı eşya için aileden ödeme istemek arkadaşlığı bitirir mi?
Çocuğun kırdığı eşya için aileden ödeme istemek, iletişimin kalitesine ve karşı tarafın sorumluluk bilincine bağlı olarak değişen bir durumdur. Eğer karşı taraf hatasını kabul edip sorumluluk alıyorsa arkadaşlık güçlenebilir; ancak hasarı hafife alıp telafi etmekten kaçınıyorsa bu durum arkadaşlığın sorgulanmasına yol açabilir. Sınırlarınıza saygı duyulmadığı durumlarda, benzer bir durumu tekrar yaşamamak adına mesafeli durmak veya görüşmemeyi tercih etmek oldukça doğal bir sonuçtur.
Başkası eşyamı kırdığında ödeme talep etme konusunda nasıl davranmalıyım?
Başkası eşyanızı kırdığında ödeme talep ederken öncelikle sakin kalmalı ve olayın gerçekleştiği anı değerlendirmelisiniz. Eğer zarar küçükse ve arkadaşlığınız çok eskiyse bunu göz ardı edebilirsiniz; ancak zarar büyükse veya maddi bir külfet oluşturuyorsa durumu dürüstçe konuşmak hakkınızdır. Kendi evinizdeki sınırları belirlemek ve misafirlerinize bu konuda sorumluluk yüklemek, evinizin huzurunu ve eşyalarınızın güvenliğini korumak adına atılması gereken en önemli adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 852 göst.
27 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (6,383 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,785 göst.
0 oy
19 cevap 901 göst.
+2 oy
36 cevap 2,130 göst.

Kategoriler

1,516,999 soru