Aile büyüklerinin çocuk eğitimine karışmasına ne yapmalıyım?

0 oy
274 göst.
önce Diğer kategorisinde (316 puan) tarafından

İyigeceler kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz ☺️ 🌸 

Ben eşimin memleketine geldim bir ay buradayız.

Size şunu sormak istiyorum ben mi abartiyorum nasıl davranmalıyım bilmiyorum.

Geçen gün oğlum bian da biseyden dolayı ağlamaya başladı ve sürekli kucağımda olmak istiyor ama ağlamaya devam ediyor. Ben evdeki gibi sakinleştirmeye anlamaya çalışıyorum. Ama kayınpeder devreye girdi oğlumu aldı oğlum daha da aglamaya başladı korktu. O anda güya çocuğa ayar vermeye çalışıyor işte orda ağla annen yok yanıma gelceksin falan.

En son kayınvalideme dedim çocuğun içi dışına çıktı böyle eğitim olmaz bana verin lütfen çünkü adamın tersi pis gozlesmek istemiyorum onunla. S*****eşim de ordan iste annesi simartti şimdi yakasından inmiyor modunda. Neyse oğlumu getirdi kayınvalidem bi muddet oğlum dedesinin yanına gitmek istemedi korktu ben ikna ettim işte sen çok agladigin için kızdı sen özür dile dedenden diye.

Ama eşime verdim veristirdim odaya çekip. Şimdi daha yeni geldik saygimdan sustum olay büyümesin diye ama herşeye susarım çocukllarim söz konusu olunca kimseyi tanımam dedim. O da işte bizimkilerin huyu bu tamam boşver büyümesin olay diyip kapamaya çalıştı. Oğlumla ilgilendi. 

Bu arada oğlum çok uysal dışarıdan akıllı uslu duruşuyla övülen bir çocuk.  Geldiğimizden beri ne bişeye zarar verdi ne bişey kırdı. Sadece kardeş kıskançlığınin da yarattığı ara ara ağlama krizleri oluyor. 

Yani şimdi belki sürekli görüştüğümüz insanlar olsa veya samimi olduğum belki bu kadar sinirlenmem ama hiçbir seyimde yardımcı olmayıp şimdi beni çok düşünüyormuş gibi bu çocuk çok anaci olmuş sana yazık olmaz böyle diyip çocuğu eğitmeye çalışmaları çok itici yapmacık geliyor. Ve oğluma gerektiğinde ben zaten kızıyorum. Ayda yılda bir gördüğü dedesinde bu hakkı pek görmüyorum bilmiyorum sizce buna hakkı var mı ?

6 Cevaplar

+5 oy
önce (6,464 puan) tarafından

Zaten daha baştan içinde négatif duygular olduğu için yaptıkları her hareket gözüne batacaktır. Her davranışlarını bu şekilde yorumlarsan o 1 ay size zehir olur. 

Eğer kötü davranışları, bağırıp/çağırmaları yoksa, onların da yeri gelince müdahale etmelerine izin vermelisin. Öncesinde bir faydaları olmamış ama belki en azından 1 ay kadar iyi anılar yaratabilirler 🤷🏻‍♀️ 

önce (4,942 puan) tarafından

Yazacaklarımı yazmışsınız

önce (316 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸zaten dediğim gibi belki yakin olduğum iyi anılar biriktirdiğim insanlar olsa hiç umrumda olmayan bir olay olacak büyük ihtimal ama dediğim gibi beş senedir evliyim ve silik insanlar hayatımda şimdi böyle müdahale etmeye çalışıp akıl verme işi olunca biraz battı haliyle. 

Dediğiniz gjbi bir ay uzun bir süre kendimi eskileri şimdilik en azından unutmaya zorlamam suanın tadını çıkarmam lazım ☺️🩷👍🏼

@Soslu tavuk 😊👍🏼

-Reklam-
+1 oy
önce (1,287 puan) tarafından

Orada madem 1 ay kalacaksınız biraz idare etmeye çalışın. Aslında çokta ortada büyük bir sorun yok mümkün oldukça müdahale edersiniz zaten.. 

Evet zaten uzun bir süre elbet birşeyler olacak ve idare etmem gerekecek. Büyük ihtimal pek hazzetmedigim için hayatımda yerleri silik şekilde olduğu için şimdi var olmaya calistiklari yer battı bana. Konu da çocuk olunca daha hassas düşündüm ister istemez. 😊

+1 oy
önce (2,248 puan) tarafından

Eskilerin çocuk buyutme yöntemi ile bizimki malesef farklı o yüzden kuşak catismasi yaşanması bana normal geliyor ya 

Kesinlikle. Bir de ben bu çocukları tek başıma desteksiz büyütüyorum yaşadığım şehirde hiç yakınım yok. Haliyle çocuklar bana aşırı düşkün benden başka kimseyi görmüyorlar. Bensiz hiçbir yerde kalmadılar. Ama işte büyüklere ne kadar anlatmaya çalışsam da dediğiniz gibi bir kuşak çatışması da var zaten pek mümkün olmuyor anlamaları. 

Bir de pek samimi olmadigim insanlar olunca ufacık birşey tabi haliyle biraz daha battı o yüzden buraya yazmak istedim abartiyorsam daha iyi farkına varabileyim en azından içim içimi yemesin ☺️

0 oy
önce (10,178 puan) tarafından

Benimki öyle ağzını açıp ağlarsa 2 side gelir kapıya ne oldu diye😂😂 valla büyükler böyle 

😅 benimkiler çok ilgili büyükler değiller sık da gorusmeyiz ayrı şehirlerde yaşıyoruz hep çok yogunlar. Ve torun sevgilerinin olduğunu da düşünmüyorum. Zaten bu olaya da o yüzden takıldım büyük ihtimal. Hani gerçekten ilgiyle gelip kapıya noldu çocuğa deseler sıkıntı yok ama hani benim hissettiğim çocuğu yadirgamak amaç sanki. 

0 oy
önce (15,703 puan) tarafından

çocuk ağladığında anneden alınmasına ben de sinir oluyorum.. çünkü çocuk annede annede ağlamak ister, annede sakinleşir. öyle ağladığında başka yere geçin, giderken de lütfen kimse gelmesin de

Bunu evde bana eşim de yapıyordu ama şükür ona ogrettim artık öyle durumlarda bana bırakıyor.  Bu çocuğun doğası böyle. Hani en başından beri herkes çok iyi şekilde ilgilenseydi bu çocuk belki bu kadar bana düşkün olmazdı ama çocuk zaten kimseyi görmedi. Başka kimi isteyecek. 

Ki bu insanlar pek sevgi dolu insanlar değiller çocuklari pek de onlari aramaz. Ben de çocuğumla konuşarak çözmeye çalışıyorum evet ağlıyorsa odaya alıp sarılıyorum soruyorum derdi ne noldu ama tabi bunlar onlara çocuk şımartmak gibi geliyor alışkın olmadiklari için 

Oysaki şımarık çocuk bir haftada sürekli gördüğü herşeyi aldirirdi evi yıkıp dokerdi. Gittiğimiz yerlerde bı saniye durmazdi. Çocuk bi tanesini bile yapmadı. Mesela bu olayın üstüne dedesinin olduğu odaya girmek istemedi ben yine konuştum anlattım ve gidip dedesinden çok ağladığı için özür diledi küçücük çocuk. 

0 oy
önce (2,435 puan) tarafından

Burda en gıcık olduğum olay anacı olmuş demeleri pardonda kimci olacakmış bu çocuk herseyini zaten anne yapıyor tabiki herseyine anne diye ağlayacak yok anne simartmis ne yaa bunu sadece sizin için demiyorum genel olarak diyorum çocuklar gözlerini açar açmaz annelerini görüyorlar ve ömürlerinin sonuna kadar da öyle oluyor herseylerini anne yapar eder sonra kendini bilmezler iğne ucu kadar yararı olmayanlar çıkıp yok anneci olmuş yok çok alışmış etmiş demeyi biliyorlar anca onların ağzına odunla vurasim var vallahi 

Kusura bakmayın çok sinirlendim birden 😅

😅 benim de sinirlendigim noktalardan biri bu zaten ama anladığım kadarıyla her anne de geçerli değil canım bu ondan yadirgiyorlar ve bunu simartma gibi görüyorlar. .çünkü kayınvalidem çocukları tarafından çok ozlenilen sürekli bir arada olmak istenilen bir anne değil. Hatta anlatırlar sinirli katı bir anne olduğunu. Çocuklar onunla yemek yemez kayinpederle yerlermis. Şimdi boyle bir aile yapısının pek beni anlamasını beklemiyorum zaten ama hani çocuk annesini istedi diye şımarık gibi şeyler söylenmesi kizilmasi senin gibi beni de sinir ediyor işte. 😅

önce (2,435 puan) tarafından

Allah akıl fikir versin bacım ne diyim 😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile büyükleri çocuk eğitimi konusunda sınırları aşarsa nasıl davranmalıyım?
Aile büyüklerinin çocuk eğitimine müdahalesi durumunda öncelikle eşinizle özel bir alanda ortak tavır belirlemeniz ve sınırları net çizmeniz gerekir. Çocuğun yanında tartışmak yerine, sakin bir anı bekleyerek büyüklerinize çocuk üzerindeki disiplin yetkisinin sadece ebeveynlere ait olduğunu nazik ama kararlı bir dille ifade etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınpeder veya kayınvalide çocuk ağladığında müdahale ederse ne yapmalı?
Çocuk ağladığında büyüklerin devreye girip çocuğu zorla kucağa alması veya korkutması, çocukta güven kaybına yol açabilir. Bu gibi anlarda doğrudan ama sakin bir ses tonuyla çocuğu fiziksel olarak yanınıza alıp, 'Şu an o benim sakinleştirmemi istiyor, lütfen izin verin' diyerek müdahaleyi durdurmalısınız.
Çocuk eğitimi konusunda eşle aile büyüklerine karşı nasıl birlik olunur?
Eşinizle aranızda mutlaka bir 'ebeveyn birliği' oluşturmalı ve aile büyüklerine karşı tek bir ses olmalısınız. Eşinize, başkalarının yanında çocuğunuzun davranışlarını eleştirmesinin doğru olmadığını ve özel meselelerin aile içinde kalması gerektiğini net bir şekilde açıklamanız önemlidir.
Büyüklerin çocuğa 'annen yok gel yanıma' demesi çocukta neye neden olur?
Bu tür ifadeler çocukta terk edilme korkusunu tetikleyebilir ve anne ile çocuk arasındaki güvenli bağlanma sürecine zarar verebilir. Çocuk kendini güvende hissetmediği için daha çok ağlayabilir ve büyüklerine karşı korku geliştirebilir, bu nedenle büyüklerin bu tarz korkutucu yöntemlerden kaçınması şarttır.
Çocuğumu korumak için aile büyüklerine nasıl sınır çizebilirim?
Sınır çizmek için saygınızı koruyarak ancak kararlılığınızdan ödün vermeden 'Çocuğumun eğitimi ve disiplini konusunda biz bu yolu tercih ediyoruz, lütfen bizi destekleyin' cümlesini kullanabilirsiniz. Kendi çocuğunuz üzerindeki ebeveynlik haklarınızı savunmak, çocuğun ruhsal sağlığı ve sağlıklı gelişimi için en doğal hakkınızdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 433 göst.
0 oy
3 cevap 392 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sedadz (1,216 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 275 göst.
0 oy
17 cevap 659 göst.

Kategoriler

1,516,583 soru