23 haftalık hamileyim, bebek alışverişini nasıl tamamlamalıyım?

0 oy
233 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,727 puan) tarafından

23+5 haftalığım 3. Bebeğim bu Buda erkek 2. Oğlumun 1 hurç yenidoğan kıyafeti vardı tertemiz o yüzden kıyafet almadım sadece çıtçıtlı badi ayaklı alt aldım. Battaniyeleri çok var. 

Emzik 

Bez

Bebek arabası

Beşik 

Bunlar kaldı almadığım yani bana kalsa eylül-ekimde alayım diyorum ama bakıyorum ki her ay alacağım ürünlere zam geliyor pahalanıyor.. 

Büyük park beşiğimiz var ama ben kendi odama sığmadığı için mecbur anne yanı bir yatak almak istiyorum 

Birde bebek arabası hangi marka önerirsiniz yani öyle çok pahalı almak istemiyorum ama travel sistemler pahalı 12-13 bine buldum ama genede önerilere açığım daha pahalıları da var alırsam zaten kredi kartından taksit ile alıcam

4 Cevaplar

+1 oy
(4,226 puan) tarafından

Sağlıkla alın kucağıniza inş eğer takıntım yoksa ikince el çok temiz arabalar var baksan olur 12 çok para 

(1,727 puan) tarafından

2. El arabada düşünmüyorum bütçe ayırdım zaten sadece zam gelmeden alsam mı diye düşünüyorum teşekkürler 

(4,226 puan) tarafından

Hayırlısı olsun

-Reklam-
0 oy
(33,616 puan) tarafından

Kıyafet almadım oğlumdan sonra çoğunu dağıtmıştım ama Park beşik küvet araba vs hala duruyor 25. Haftadan sonra alacağım inşallah 

(1,727 puan) tarafından

Katlanır küvet seti alıcam yer kaplamaması açısından 

0 oy
tarafından

sağlıkla alın inşallah kucaklarınıza 🥰 bizde gecen temmuzda beşik almıştık aldıktan hemen sonra 5.000 olan besık bı anda 9.000 olmustu bebek arabası ve mama sandalyesini eltim vermişti onları kullanıyorum 

0 oy
(51,512 puan) tarafından

Ben 30 dan sonra yaptım alışverişimi zaten sadece kıyafet alışverişi yapmıştım oğlum için bebek Arabası puset vardı portatif beşik ve manuel ana kucağı almıştım ekstra olarak çok kıyafette almadım oğlum iri bebekti aldiklarimi 10 gün giydi giymedi sonrasında ablam verdi 2 oğlu var biraz da hediye geldi derken oğlan 9 aylık alışveriş yapmadım bidaha desem yeridir 😀

(1,727 puan) tarafından

Bende kıyafet almadım elimdekileri giysin küçülürse alırım dedim. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek alışverişine kaçıncı haftada başlamak daha mantıklıdır?
Bebek alışverişine genellikle ikinci trimesterin ortası olan 20-24. haftalar arasında başlanması önerilir. Bu dönemde hem annenin enerji seviyesi daha yüksektir hem de hamilelik ilerledikçe oluşabilecek hareket kısıtlılığı henüz yaşanmamıştır. Özellikle enflasyonist ortamda zamlardan korunmak için ihtiyaç listesini erken dönemde belirleyip taksit imkanlarıyla parça parça tamamlamak bütçe yönetimi açısından en mantıklı stratejidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anne yanı beşik alırken nelere dikkat edilmelidir?
Anne yanı beşik seçiminde en önemli kriter, yatağınızın yüksekliğiyle tam uyum sağlaması ve güvenlik sertifikalarının bulunmasıdır. Beşiğin kenarlarının kolayca açılıp kapanabilmesi ve yatağa sabitlenebilir olması gece emzirmeleri için büyük kolaylık sağlar. Ayrıca, bebeğin büyüme hızını göz önünde bulundurarak uzun süre kullanabileceğiniz, yüksekliği ayarlanabilir modelleri tercih etmek daha ekonomik bir seçim olacaktır.
Uygun fiyatlı travel sistem bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?
Uygun fiyatlı bir travel sistem bebek arabası alırken, ürünün ağırlığı, katlanabilirliği ve sürüş konforu en önemli unsurlardır. 10-15 bin TL bandındaki modellerde genellikle arabanın manevra kabiliyeti, tekerleklerin süspansiyon yapısı ve pusetin güvenlik testlerinden geçip geçmediği kontrol edilmelidir. İkinci el temiz ürünlere bakmak veya markaların sezon sonu indirimlerini takip etmek, bütçenizi aşmadan kaliteli bir modele ulaşmanızı sağlayabilir.
Yenidoğan bir bebek için temel ihtiyaç listesinde neler olmalı?
Yenidoğan temel ihtiyaç listesi; uygun emici bezler, mevsime göre çıtçıtlı badiler, ayaklı altlar, kundak battaniyeleri ve güvenli bir uyku alanı olan beşikten oluşur. Emzik seçimi yaparken yenidoğan uyumlu silikon modelleri tercih etmelisiniz. Kıyafet konusunda aşırıya kaçmamak, bebeğin hızlı büyüyeceğini hatırlayarak sadece ilk 3 ay için gerekli olan temel parçaları almak hem yer tasarrufu sağlar hem de israfı önler.
Bebek eşyalarında zamlardan korunmak için nasıl alışveriş yapılmalı?
Bebek eşyalarında sürekli artan fiyatlardan korunmanın en etkili yolu, ihtiyaçları önceden listeleyip kampanya dönemlerini takip etmektir. İhtiyaçlarınızı son aylara bırakmak yerine, kredi kartı taksit avantajlarını kullanarak veya çoklu alımlarda indirim sunan platformları değerlendirerek bütçenizi koruyabilirsiniz. Özellikle bebek arabası ve mobilya gibi yüksek maliyetli kalemlerde fiyat takibi yapmak, bütçenizi çok daha verimli kullanmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 937 göst.
19 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ❤İlk göz ağrım❤ (7,060 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 339 göst.
+1 oy
10 cevap 609 göst.
25 Ağustos 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bebeksix (234 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 244 göst.
9 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Bi prensin annesi (243 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,521,372 soru

24,789,446 cevap

374,083 kullanıcı

...