Eşimden nasıl harçlık isteyebilirim?

0 oy
969 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (102 puan) tarafından

Ev ihtiyaçları hariç kendiniz icin esinizden harclik aliyor musunuz yoksa eşiniz siz istemeden düzenli her ay belli bir meblag veriyor mu.  para verince ev icin mi yoksa direk kendinize mi harcama yapiyorsunuz 

41 Cevaplar

+9 oy
önce (5,430 puan) tarafından

Eşimin ağzına sıçayım. Anasınında

😊😊😊😊 

Pısırık kocam. Babası çık evimden dedi. Sen erkek değilsin vs tartışdılar. Eşim bi kükredi çıkcaz kiraya falan eeee. Anası bi iki tepindi oturdu yerinde. Ay bide kadın benle başladı guya ben dolduruyorum eşimi. Eşime noldu hazırlanalım yavaşdan dedim. Kira kaç haberin varmı dedi. Hadi gelin sizde sıçın

Ben burda çürür ölürüm artık kızlar sizde cennazeme gelirsiniz

önce (187,537 puan) tarafından

tovbe de yaa vardir bundada bi hayir

önce (3,434 puan) tarafından

Allah büyük öyle deme 

-Reklam-
+3 oy
önce (3,152 puan) tarafından

Ev ihtiyaçları için bile vermekten imtina eden o kadar koca öğrendim ki burda... Sen, kişisel harcamanız için düzenli para veriyor mu dıye soruyorsun 😅😅 vallahi komik. Bu  dediğin rakam çok çok düşüktür.

önce (102 puan) tarafından

Bendeydi karti ihtiyaclari al gerekeni al diyordu zaten buyuk alisverisi esimle yapiyordum . Bazen ufak tefek bisiler çıkıyor yada ekstra bir harcama cikiyor plansiz . Temel ihtiyaclar haricinde . Bazen de kadiniz parfum bitiyor krem bitiyor almak istiyoruz dimi . Hani onun icin ayri para vermiyor karttan alinca da kiziyor temel harici alma demedim mi ne aldin diye tefalin tavasi gelmiş bime onu aldim napicaksin tavayi evde yok mu diye bağırdı 

önce (3,152 puan) tarafından

Anladım canım o aylık masrafını bilmek istiyordur muhtemelen. Biz genelde ay başına ekside girdiğimiz için kredi kartından harcıyorum ekstra bi harcama olursa onun dışında para yok 😅

+2 oy
önce (2,532 puan) tarafından

ne farkederki. sonucta her turlu harcanacak hitince yenisi istenir yada hesaptan at denir.

valla verdiginoaradan harca . evin igtiyaci yada kendine ihtiyac. o bitince bitti de iste . sonucta gerekliki aldim demekki gwrekli bana gore ki aldim. de gitsin. zort ona zirt buna diye hesap vermeye gerek yok.

he ya dindum ayyy anam agladi ya lunaparka gttigimiz gun bir yandim bir haslandim omuzlarim kollarin. kip kirmizi amele gibi oldum canim yandi bi ayri. suratim burnum kip kirmizi gunes yanigi oldu dun dönduk. simdi yunanistana basvurcaz randevu bulabilirsek. sonraki sefer  almanya

Belgium a ne zaman gelcen 

bakalim sirayla gideriz simdi vize  de 20 gundu bidahakine 3 ay 6 ay 1 yil

derken vize suresi uzadikca dolasiriz . bide anasinin nikahi kadar tl gidio 😆😆 150 den cok masraf yaptik resmen saka gibi birkac gunde. az bir borsadan ciksin gezi parasi 😆😆 sirayla gezecük

Belgium a gelirsen haber et sana bi leonidas ismarlarim waffel falan

eyvallah kuzus . hem yuzyuze tanismis gorusmus oluruz ;)

+2 oy
önce (520 puan) tarafından

Değişiyor miktar bazen kendimi icin harcıyorum bazende kizim ve market icin abur cubur ve kartımda vardır fazla harcamamaya calisirim 

Ayri size özel ne yaparsan yap diyip veriyor dimi ne guzel keske benimkide anlayisli olsa 

+2 oy
önce (1,897 puan) tarafından

O konuda skntımız yok şukur her zaman verir .

Ne güzel maşallah 

+2 oy
önce (578 puan) tarafından

Ben 2 buçuk senedir evliyim şu son 6 aya kadar ben eksiklerim olduğunu söyleyince veriyordu sadece öyle düzenli harçlık durumu yoktu. Özel günlerde hediye yerine para atardı bir de o şekilde döndürürdum. Sene başında eeeehhh yeter dedim :D bana haftalık ver ben birşey almak istiyorum param olmayinca alamıyorum istemeye de utanıyorum dedim, artık haftalik şeklinde veriyor. Valla çalışmama izin verseydi cook rahat ederdim ama madem izin vermiyor bunun sonuçlarına da ben katlanmayayim bir zahmet diye düşündüm ve konuştum :D 

Ben kendim icin ayrı biseyler alayim diyorum gene sacma sapan ne alicaksin temel seyleri al baska bisi alma diyor cok üzülüyorum. Ne guzel masallah size 

Kendine kıyafet saat parfüm falan almıyor mu eşin, sen alırken iyi ben alınca mi saçma sapan oluyor de canım sen de. Sen de psikolojisini boz, hiç gönlümce birşey alamıyorum evlendiğimden beri, baba evimde ne rahattım ne güzeldi falan de belki kendini eksik hisseder de duzeltir

Matematik ogretmeniymissiniz .bende aslinda hemşireyim 5 senedir evliyim . Bekarken hep calistim kendi paramin tadini biliyorum cok guzel bisey simdi bebegim büyüsun ondan sonra düşünüyorum insallah du an hem küçük hemde dedigim gibi kres vs.masraf aşırı . İsin ilginc yani esim kendine asla bisey almaz ben zorla aldiririm ona siparis ederim kapiya gelir anca öyle. İki gun önce tişört aldim çünkü evdekiler eskidi artik anca evde giyer . Almiyor kendine corap dahi almiyor inanir misiniz 

+1

O zaman eşinizin eli sıkı baya, benim kaynım da öyledir mesela. Eltim çok sıkıntı yaşıyor dilediğimce para harcayamiyorum diyor. İleride çalışmaya dönsek bu sefer aman cocuklara birşey alayım aman mutfağa şunu alayım derken yine bize birşey kalmaz canım, arada bekarken yaptığımız rahat alışverişleri düşünüp psikolojimizi rahatlatalim artık elden ne gelir :D

+2 oy
önce (751 puan) tarafından

Valla bizde de para varsa bende olur hesabimda olur nakitse yine bana verir kendi lazım oldukça kendine alır 9 yıldır bu ayrı kuaför masrafı bu ayrı market masrafı vs diye ayirmadik hiç ama para bende olmasına rağmen bir çöp alacak olsam bile o an arar bunu alacam haberin olsun derim yada kuafore gidiyorum derim o kadar 

+2 oy
önce (702 puan) tarafından

Ben eşime veririm. Eşim maaşı yattığı anda benim hesabıma yatırır oradan kredi kartlarını öderiz faturaları giderleri öderiz kendisine para alır harçlık gerisi bende kalır 1 kart onda kalır diğer kredi kartı bende 

+2 oy
önce (2,866 puan) tarafından

Veriyor ev icin harcama yapmiyorum o parayla altin alıyorum bazen almadigim zaman yemek dondurma tatli vs ısmarliyorum😂😂😂

Bak mesela gecen ay oğlumun dogum günüydü tablet aldım ona:)))

+2 oy
önce (27,815 puan) tarafından

Her gün alırım ben ahahah sormam varmı yokmu ver derim verir yani hiç itiraz etmeden. Zaten vermeli de 

+2 oy
önce (16,118 puan) tarafından

Maaşı bana yatıyor :)

+2 oy
önce (688 puan) tarafından

Ben öyle harçlık falan doğru bulmuyorum para belli bir yerde olur ihtiyacı olan harcar eşim bana danışarak harcar bende ona danışarak 

+2 oy
önce (2,939 puan) tarafından

Bende ek kart var benim kendi hesap kartım var onda atar ama butun kartlarının resimleri var 2 karta borc yüzünden bloke geldi kullanım dışı şuan benim hesaba atıyo ordan hakkediyoeum bittikçe atar sormaz ne aldın diye uzun zamandır kendime alıs veril yapmadım önümüzdeki ay 10 bin atıcak sadece kıyafet için yazlık dooğru düzgün hiç bişeyim kalmadı çünkü

+2 oy
önce (13,734 puan) tarafından

Bana verdiği ayrı eve ayrı 

+2 oy
önce (539 puan) tarafından

Ben bir zamanlar para istemekten çok çekiniyordum. Sonra buraya sormuştum kızlar bana bir gaz verdi🤣 Şimdi her kafam esince bişeyler alıyorum, eşim de düzenli her ay harçlık atar ama yine de kendi kazandığın gibi olmaz ya. Kendime uygun part time bir iş bulsam çalışırdım kesinlikle 

+2 oy
önce (121 puan) tarafından

Ne harçlığı eve dolaba yicek alıyor diye sohraniyo aldığı patates domates çamaşır deterjanları onlara bile kızan adam harclikmi verir

+2 oy
önce (230 puan) tarafından

Nakit varsa nakit verir yoksa kartı eve bırakır eksik bişi olursa git marketen al gel der bikeresinde mesela mesaiye kalmıştı evde yiyecek biside yoktu aradı dedi ki ben mesaiye kalicam öğlen sonu akşama doğru döner soyle çocuklarla ye parada var demişti sürekli yapiyo maaşını çekerse bile eve getirip cüzdanına koyuyo

+2 oy
önce (81 puan) tarafından

Ev ihtiyaclarinu düzenli takip eder dememe gerek kalmazkisisel ihtiyaçlarimi söylerim şunu alicam bunu alicam.para varsa hemn verir yada alır yoksada ay başını bekle alırız der 

+2 oy
önce (2,725 puan) tarafından

Aylık 6 bin verir herşey hariç sırf benim harcamam için onun dışında babam da 20 bin gönderiyor çocuklara harca diye 

Her ay babanjz 20 bin mi gönderiyor cok sasirdim vay be güle güle harcayin sizin adınıza sevindim 

önce (2,725 puan) tarafından

Evet destek amaçlı gönderiyor bende ya çocuklara harcıyorum ya da kendime harcıyorum teşekkür ederim 

+2 oy
önce (4,768 puan) tarafından

Her ay ben eşime para atıyorum 🤦

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte eşler arasında harçlık düzeni nasıl olmalı?
Evlilikte harçlık veya bütçe yönetimi tamamen çiftlerin ortak kararı ve ekonomik durumuna bağlı olarak şekillenir. Bazı çiftler ortak bir havuz hesabını tercih ederken, bazıları kişisel harcamalar için aylık sabit bir tutarı ayrı tutarak finansal özgürlüğü korumayı seçmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşten düzenli harçlık almak evlilikte yaygın bir uygulama mı?
Eşler arasında düzenli harçlık sistemi özellikle tek maaşlı ailelerde veya ev işlerini üstlenen tarafın bireysel ihtiyaçlarını karşılamak adına yaygın bir yöntemdir. Bu durum, partnerlerin birbirine karşı finansal sorumluluklarını paylaşması ve aile bütçesinin şeffaf bir şekilde yönetilmesi için bir seçenek olarak görülmektedir.
Ev ihtiyaçları haricinde kişisel harcamalar nasıl yönetilir?
Kişisel harcamaların yönetimi için en sağlıklı yöntem, aylık aile bütçesi planlanırken ev giderleri dışında kişisel kullanım için belirli bir payın ayrılmasıdır. Bu payın belirlenmesi, evlilikteki finansal stresi azaltmakta ve her iki tarafın da kendi tercihlerine göre harcama yapabilmesine imkan tanımaktadır.
Eşler arasında para yönetimi konusunda nasıl iletişim kurulmalı?
Para yönetimi konusunda iletişim kurarken beklentilerin ve finansal hedeflerin açıkça konuşulması oldukça önemlidir. Aylık toplam gelirin ne kadarının ortak giderlere, ne kadarının birikime ve ne kadarının kişisel harçlıklara ayrılacağını belirlemek, olası çatışmaları önlemek için ilk adımdır.
Ev hanımları için kişisel harçlık almanın önemi nedir?
Ev hanımları için kişisel harçlık, ekonomik bağımsızlığın sembolik bir parçası ve bireysel özgürlüğün korunması açısından psikolojik olarak destekleyici bir unsurdur. Eşin bu tutarı düzenli olarak sağlaması, evdeki emeğin değerini ve çiftler arasındaki güvene dayalı ortaklığı pekiştiren bir davranış olarak değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 3,529 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,293 göst.
24 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,335 göst.
1 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,360 göst.