Eşimden nasıl harçlık isteyebilirim?

0 oy
986 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (102 puan) tarafından

Ev ihtiyaçları hariç kendiniz icin esinizden harclik aliyor musunuz yoksa eşiniz siz istemeden düzenli her ay belli bir meblag veriyor mu.  para verince ev icin mi yoksa direk kendinize mi harcama yapiyorsunuz 

41 Cevaplar

+2 oy
önce (4,479 puan) tarafından

Belirli bi yerimiz var oraya para bırakır bende ihtiyacım olduğunda alrım

-Reklam-
+2 oy
önce (7,187 puan) tarafından

Bisey desem varya inanmazsiniz 

Geçen gun sadece 800 lira verdi onun dışında beş kuruş para yok ortada 

Şehir dışına gidip geliyor dünyanın parasını kazanıyor ama para yok 

Bana gelince yok anlamiyorum 

Dun kavga ettik yine aylık 20 bile bosanacakmisiz anlasmali baska da biseyi yok

+2 oy
önce (1,224 puan) tarafından

Kredi kartım var harcamayı yaparım istediğim gibi kocam ödüyor sağolsun 😀

+2 oy
önce (9,071 puan) tarafından

Elzem ihtiyaçlar için kartım var onun dışında param bittikçe isterim ekstra pazar market parası bırakıyor yada kendi alır 

+2 oy
önce (172 puan) tarafından

Eşim maaşı yatınca kirayı faturaları giderleri öder yani. Sonra benim hesaba kalanını atar. O karttan o da ben de harcarız. Hatta o bana der bana şu kadar bu kadar atsana harçlık diye 😂

+2 oy
önce (4,483 puan) tarafından

Diğer ülkemde henüz kendi paramı kullanamıyorum o yüzden eşimin kredi kartı bende durur ev ihtiyacı kişisel ihtiyac herşeyi ordan hallederim henüz nakit kısmına orda hakim değilim o yüzden kart yeterli bana

+2 oy
önce (15 puan) tarafından

Bugün eşim benim hesabıma 7 bin atmış haberim yok mobil bankı aç bi dedi açtım al dedi kredi kartını öde dedi ödedim elime de 2 bin verdi ihtiyacın olursa al dedi

Şimdi onunda kredi kartı var benimde 

Onunda maaşı var benimde ikimizin maaşını çeker birleştiririz kredi kartları faturalar ev kirası vs işte geriye kalanını da bana bırakır az demem çok demem kenara atarım bu zamanda birikim olması şart yoksa cok zor

+1 oy
önce (4,224 puan) tarafından

Her ay ev ihtiyaçları hariç   kuaför giyim..5 bin nakit verir..

önce (102 puan) tarafından

Masallah ne guzel 

+1 oy
önce (6,987 puan) tarafından

Verirdi sunu alacagim şu kadar derdim atardi  şimdi düzenli çocuk için şunu at yeter diyorum o kadar 

+1 oy
önce (1,926 puan) tarafından

Bizde biraz karisik kimse kimseye harclik vermez esim izin gunlerinde ufak miktar para ceker bin 2 bin cekmeceye koyar cqlistigi gunler o para orda durur bunun disinda ilben yslniz disari cikmayi hic sevmem ev kusuyumdur zaten cocukla da zor aman diyerek esimin izin gunlerinde evin ihtiyaclarini birlikte aliriz haliyle gezmeye de birlikte gittigimiz icin her odemeyi esim yapar o cekmecedeki para acil bisey olursa diye durur ama mesela sıkıldık cocugu bi dondurma yemeye gotursem ordan alirim bi marketi dolansam ordan alirim ha her zaman icin cuzdanimda da bi nolur nolmaz parasi bulunur 

+1 oy
önce (2,945 puan) tarafından

Kredi kartının birisi bende 20 bin tl limiti var ben o karttan haftalık meyve sebze alıyorum çocukları markete götürüyorum bazen ufak tefek yiyecek oyuncak vs alıyoruz çarşıya gidersem kıyafet ev ihtiyacı her şeyi ondan harcıyorum yani 

Aylık büyük market alışverişi yapıyoruz zaten toplu olarak bunlar haricinde araba alım satımı yaptığı için araba satıldığında 3.5 bin nakit verir arabanın karına bağlı bu Mebla düşüp yükselebiliyor :)  

+1 oy
önce (103 puan) tarafından

Verir ben istemem hic hem karti da var bende kendime harcarim canim bisey isterse alirim belirledi bi mebla yok ama parasiz kalmam hic oglum var 4 yasinda parka gidiyoruz cocuklarda bisey goruyor cani istiyor illaki almak zorunda kaliyorum o yuzden esim de bunu bildi icin hep fazladan verir zaten

+1 oy
önce (2,558 puan) tarafından

Miktarı gelire göre değişen birşey giderse tabi herkesin ama bir kadın a ayrı verilmesinden yanayım ben kendi kafamdan hiç birşey almaya hakkim olmayacakmi evlendim diye sağolsun eşim sinirimu bozsada bu konuda atar aylık kendinden çok bana güvenir harcama konusunda bazen çocuklara fazla gereksiz harcama yapıyoruz o var onuda artık dikkat ediyoruz 3 tane olunca 

+1 oy
önce (557 puan) tarafından

Bizim her ay belirli bir para miktarımız var. Onu düzenli verir. Ekstradan ben ona derim bana bunu sipariş verir misin diye onu da bana sipariş verir. Eşimin ayağına taş değmesin. Allah helalinden bol kazançlar versin herkese 

+1 oy
önce (275 puan) tarafından

Eşimin maaşı kartı ve kredi kartı bende zaten. İstememe gerek kalmıyor. Çocuk olmadan önce çalışıyordum  o zaman da bende dururdu kartları.

+1 oy
önce (44,441 puan) tarafından

Benim ki hesabıma atar bir miktar elinde olan nakiti de gün içinde ihtiyacı olacak kadarını alır gerisini eve bırakır vestiyer de para kutusu vardır oraya koyar 

+1 oy
önce (39,752 puan) tarafından

Ben isterim. İstemedikce vermez. Pek bir yere gitmediğim için para harcama alışkanlığım yok. Bişey lazım olunca hesaba at derim nakit ihtiyacım olursa nakit ver derim 

+1 oy
önce (1,639 puan) tarafından

Esime is uerinden para geldi an hepsini benim hesabima atiyo kart ceker diye icimden lazim oldukca harcarim ama once sorarim sunkadarlik bi alis veris yapıyorum diye Tamam der yada atinca su miktari gecme odemeler var diye onun harici hep nakit vardir oda bende lazim oldukca ordan al der 

+1 oy
önce (1,215 puan) tarafından

Bizde benim kendi kredi kartım var zaten çok gerekmedikçe nakit kullanmam ama yanında Dursun lazım olur diye maaşını alınca bı miktar nakit verir ama dediğim gibi nakit genelde durur kartın geçmediği yerlerde yada küçük miktarda harcama yapınca fırından 2 ekmek çocuklara dondurma vs alınca kullanırım aldığıma yaptığıma da laf etmez çok şükür 

0 oy
önce (11,050 puan) tarafından

O vermez bana mobil sifresini verir ben kendime de çocuklarıma da istediklerini alırım yani alacaklarına yetecek kdr para atarım kendi hesabima 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte eşler arasında harçlık düzeni nasıl olmalı?
Evlilikte harçlık veya bütçe yönetimi tamamen çiftlerin ortak kararı ve ekonomik durumuna bağlı olarak şekillenir. Bazı çiftler ortak bir havuz hesabını tercih ederken, bazıları kişisel harcamalar için aylık sabit bir tutarı ayrı tutarak finansal özgürlüğü korumayı seçmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşten düzenli harçlık almak evlilikte yaygın bir uygulama mı?
Eşler arasında düzenli harçlık sistemi özellikle tek maaşlı ailelerde veya ev işlerini üstlenen tarafın bireysel ihtiyaçlarını karşılamak adına yaygın bir yöntemdir. Bu durum, partnerlerin birbirine karşı finansal sorumluluklarını paylaşması ve aile bütçesinin şeffaf bir şekilde yönetilmesi için bir seçenek olarak görülmektedir.
Ev ihtiyaçları haricinde kişisel harcamalar nasıl yönetilir?
Kişisel harcamaların yönetimi için en sağlıklı yöntem, aylık aile bütçesi planlanırken ev giderleri dışında kişisel kullanım için belirli bir payın ayrılmasıdır. Bu payın belirlenmesi, evlilikteki finansal stresi azaltmakta ve her iki tarafın da kendi tercihlerine göre harcama yapabilmesine imkan tanımaktadır.
Eşler arasında para yönetimi konusunda nasıl iletişim kurulmalı?
Para yönetimi konusunda iletişim kurarken beklentilerin ve finansal hedeflerin açıkça konuşulması oldukça önemlidir. Aylık toplam gelirin ne kadarının ortak giderlere, ne kadarının birikime ve ne kadarının kişisel harçlıklara ayrılacağını belirlemek, olası çatışmaları önlemek için ilk adımdır.
Ev hanımları için kişisel harçlık almanın önemi nedir?
Ev hanımları için kişisel harçlık, ekonomik bağımsızlığın sembolik bir parçası ve bireysel özgürlüğün korunması açısından psikolojik olarak destekleyici bir unsurdur. Eşin bu tutarı düzenli olarak sağlaması, evdeki emeğin değerini ve çiftler arasındaki güvene dayalı ortaklığı pekiştiren bir davranış olarak değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 3,529 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,293 göst.
24 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,335 göst.
1 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,360 göst.