Yolculuk öncesi evi temizleme stresini nasıl yönetirim?

+1 oy
668 göst.
önce Diğer kategorisinde (863 puan) tarafından

image

Yolculuk oncesı bır evı kaldırdım silip  sarayım annem kızıyor yola gıdıyon zaten ne dıye evı kaldırıyon dıye 😀

Ölümlü dünya belkı yolda bırsey oldu eve geldım bırsey oldu ev temız olsun dıyorum bak dıyorum ben ölürsem lutfen once evime bak sonra acını yaşa diyorum ıyıce kızıyor😁😁😁🤣

Sizde bır yere gitmeden  once evı 40 layanlardanmısınız

Bır kahve molası verdim daha cantam hazır degıl utu yapcam daha banyo yapacam ohoooo

Napıyorsunuz anlık olsun :)

23 Cevaplar

+3 oy
önce (1,127 puan) tarafından

Hiç öyle şey yapmam hayattan kimsenin ne dediği umrumda değil olmuşken dese nolur hayırlı yolculuklar bu arada Allah kavustursun 😁

önce (863 puan) tarafından

Ama gelınce dağınık eve degılde temız ev girmek daha guzel deglmı

GuZel oluyor tabiki ama o yolculuğa gidince bı de evle uğraşinca  cok yorgun oluyorum. Gelince yine dağılıyor 😁

önce (2,520 puan) tarafından

image

:) olumvar kalim var bende gelinge evi temiz bulayim

diye gecen yemizledim. dun geldik bugun anca camasirlara takatim

var yol

yorgunu evi yemiz bulmak

guzel

yaa:) 

camasirlar kurutmadan viktikca katlayip diziyorum masa ustune hepsi katlaninca yerlestirirm. iki makina kaldi yarinda uyuleme isini yaparim .

Ölüm her dakika var canım ya evdeyken evin daginikken de gelebilir 😁 tercih meselesi önceden ben de öyleydim ama saldım artık ya takintiya dönüyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (14,693 puan) tarafından

kabaca toplarım sadece dağınık olmasın diye. geldiğimde de iş yapacağım sonuçta, kendimi niye yorayım boşa, canınızın kıymeti hiç yok sizin

önce (13,715 puan) tarafından

Yerleri normalde elimle siliyorum annem aynen canının hiç mi kıymeti yok dedi sabah dedim hadi bugün mopla sileyim dedim mop kırıldı 😅

Geldıgım de 1  2 gun anca kendime geliyorum babamın ameliyatı var evde cok dağılsın ıstemıyorum

Gelınce o temız eve girmek daha huzurlu hissettiriyor nedense

önce (14,693 puan) tarafından

derli toplu tabii ki kalsın ama çok da yormamak lazım bedeni, çünkü gelince de temizleyeceksin.

çok geçmiş olsun şimdiden inşallah güzel geçer 

+1 oy
önce (4,432 puan) tarafından

Oğlumu dedesiyle dil terapistine yolladım sabahtan işlerimi bitirdim yan gelip yatıyorum değmeyin keyfime

Ohhhh mısss ev topluyorum aslında kendı kebdıme iş cıkarıyorum dedım bır kahve molası verrr🫠

Bende oglanı gorumceme goturdum o gelmıcek oda yok ondan  :)

önce (4,432 puan) tarafından

Çocuksuz ev cennet gibi biz kadınların en çok ihtiyacı olan huzur o da çocuksuz huzur👍👍

önce (65,019 puan) tarafından

aslinda degil gidince de ev sessiz issiz oluyor degisik bir duygu o yalniz kalayim kafa dinliyeyim rahst gezeyim diyosun cocuksuz ds hicbirinin tadi olmuyor

+1 oy

Yatarkende derleyip toplayıp evden çıkarken de toplayanlardanım bende 🫣

annem taze yaprak getirmişti onu sardım pişiyor ama zatı muhterem kocam pek sevmediği için yanına ilave yemek düşünüyorum çöp atmaya çıktım asansörü kapatmışlar diye geri döndüm 😅 şunu içip iki makinecik çamaşır katlamam lazım 😔

Taşındınmı kız sennn  afiyet olsun

Evet canım 5 gün oldu teşekkür ederim 💐 

Eskisi gıbı takılmıyorum gormedım cok sevindim 

Taşındım diye post açmadım zaten kuzum denk gelmemen normal 

+1 oy
önce (3,413 puan) tarafından

Anlık oğlanı yatırmaya çalışıyorum dün sabır taşı sürdüm arkamda gezdi durdu mama ög olmuş diye diye gece tabi yenildim bakalım nasıl olacak mutfak duruyo çamaşır var ev sil süpür yaptım bende temizliği sevenlerdenim evim hep derli topludur kalabalık olsakta bir yere giderken bir çorap bile kirli kalmayacak mutfak tertemiz olacak ama kendi canımıza  ediyoruz sadece❤️

Kac aylık oglan

21 aylık şu ara gece hep emmek istiyor 

Yolculuk nereye 

+1 oy
önce (231 puan) tarafından

Bende temizliyorum ama eve geldiğimde ev temiz olsun işim olmasın diye zaten insan yorgun argın oluyur

+1 oy
önce (187,459 puan) tarafından

Esma bugun iyi degilim 🥹 hem sıcak hem aglama krizlerim basladı 

önce (4,047 puan) tarafından

Hayırdır Sevda neden Ağlama krizin geldi

Evet sevdo cok sıcakk

Neden aglama kızın gelıyor hayırdır ınsallah

önce (187,459 puan) tarafından

Acayip duygusallik yuklendi bana valizlerim hazir sali gunu ucagim var tr gidiyom annem yok bugun oglumun mezuniyet toreni var aksama sabah okulda gordum herlesin ebesi dedesi vardi bugun icin gelmisler bizim kimsemiz yok neyse gecer yaa oluyo bana oyle

Senin eşinin çocuklarının canı sağ olsun Sıkma canını🩷🩵🩶❤

+1 oy

Yolculuk nereye bacım ben de anlık Kayseri yağlaması yapacağım hamurun mayalanmasını bekliyorum🥰

Kocama 🥰

Afiyet olsun kolay gelsın cok severımmmm

Ya çok sevindim Hadi gözün aydın çıkma gibi bir durum yok mu daha

+1 oy
önce (31,544 puan) tarafından

image

bomboş sınıfta oturuyorum 
önce (65,019 puan) tarafından

kafa rahat oh mis 😀

+1 oy
önce (326 puan) tarafından

image

Ölürsem evim bu kadar dağınık , biri gelip toplar süpürürse tamamdır 🤣🤣

+1 oy
önce (159 puan) tarafından

Afiyet olsun canım 🌸🩷 vallahi ben de senin gibiyim bir yere gideceksem döndüğümde psikolojik olarak evin derli toplu temiz olmasını istiyorum 

Şimdiden hayırlı yolculuklar 🌸🩷🍀😘

Ben de evi toparladım birazcık kızımı uyuttum oğlum başımın etini yiyor canım sıkılıyor diye şimdi onunla birlikte kahve yapacağız bir şeyler yapacağız bakalım. Bir yandan da düşünüyorum eşim akşam nöbete gidecek bir cesaret iki çocuğu da alıp parka markete gitsem mi diye biri 8 aylık biri iki buçuk yaş diyeyim erkek ve kız olgun çok sıkıntı çıkaran bir çocuk değil ama dışarıda daha uysal hatta hep eşimle çıkıyorum ama bir deneyeceğim galiba

+1 oy
önce (692 puan) tarafından

Yoo genel toplarım temizlerim giderim benim canım kıymetlidir 🫠

+1 oy
önce (9,423 puan) tarafından

Günler öncesinden planlı biseyse kirli çamaşır dağınıklık falan bırakmam bı süpürür silerim öyle çok derinlere inemem. Acele gelişen biseyse olduğu kadar toplayıp gidiyorum. Ölürsemde aman pis desinler arkamdan ölünun arkasından konuşulmaz suç onların 🫣🫣

0 oy
önce (44,251 puan) tarafından

Bir yandan Reyhan Şerbeti yapıyor bir yandan kahve içiyorum 🙃🩷

image

0 oy
önce (10,293 puan) tarafından

Takıntı deil ev pisken dısarı cıkasım gelmiyor benimde hani kim bişey diecek ölecem die deil seninde lafın gelişi söyledigini düşünüyorm esmacıgum ama ev pisken biryere cıkamam toparlaeım içim rahat olur öyle cıksrım tekrarda batsa gene yaparım rutin nimettir 

0 oy
önce (17,490 puan) tarafından

Birazdan çocukların okuluna gideceğiz karne günü bugün yapılıyor 

Evi topladım yerleri süpürürken sildim geldiğim de düzenli görmek mutlu ediyor 

Çıkarken de Safiye’mi alıyorum ufak tepek dökülenleri temizliyor ☺️

Mutfağı yapan amca ne düşünerek mavi fayans yapmış acaba ☺️

0 oy
önce (6,064 puan) tarafından

Temizlikten ziyade düzen takıntım oluyor önce etrafı toplar sonra oğlumu çıkarırım mesela kapıya 😂 Allah kavuştursun bacım 

0 oy
önce (2,189 puan) tarafından

Kolay gelsin canim 🌸 hayirla git gel . İnşallah daha fazla gidip gelmeden sağlıkla esin evinize gelir 🤲🏻. 

Bende bir yere gitmeden heryeri halleder öyle giderim. Dağınık olursa rahat edemiyorum . Anlikta balkonda iğne oyası yapıyorum havada mis gibii

image

0 oy
önce (1,914 puan) tarafından

Aynen oyleyim bacim dolapta bozulacak bisey kalmasin bozulmasin evde cop kalmasin kokmasin evim toplu olsun nevresimim temiz olsun banyo wc temiz olsun sepette kirli camasir kalmasin askida kuru camasir kalmasin hepsi katli dolaba yerlesmis olsun bu liste uzayip gidiyo gidipte donmemek donupte bulamamak var hic biri olmasa eve gelip yapmaktansa onceden yapip gitmek gelince rahat etmek isterim tabi o da olmaz muhakkak bi isle gelirim ama oyle yinede benim de evin alti ustunde ama ben yururken bile penguen gibiyim dun salonu hallettim bugun hic bi yeri elleyemedim 

0 oy
önce (900 puan) tarafından

Bos yere yorma canim kendini ölünce perde kalkinca bence cok bos gelecek bu dunyadaki telaşlarimiz 😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yolculuk öncesi ev temizliği nasıl kolaylaştırılır?
Yolculuk öncesi ev temizliğini kolaylaştırmak için öncelikle en çok kullanılan alanlara odaklanmak ve büyük işleri küçük parçalara bölmek gerekir. Rutin bir temizlik planı oluşturarak vakit kaybetmeden evi toparlayabilir, özellikle mutfak ve banyo gibi hijyenin öncelikli olduğu yerleri hızlı bir dezenfektanla temizleyerek süreci yönetebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uzun süreli seyahatlere çıkmadan önce evde yapılması gerekenler nelerdir?
Uzun süreli seyahatlerden önce evde yapılması gereken en kritik işler; buzdolabındaki bozulabilecek yiyeceklerin kontrol edilmesi, tüm elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi ve muslukların kapatılmasıdır. Ayrıca çöplerin boşaltılması ve pencerelerin güvenli bir şekilde kilitlenmesi, dönüşünüzde kendinizi daha huzurlu hissetmenizi sağlayacak temel önlemlerdir.
Seyahat öncesi ev toplama stresi nasıl yönetilir?
Seyahat öncesi ev toplama stresini yönetmenin en etkili yolu, işleri son ana bırakmamak ve gerçekçi bir zaman planı yapmaktır. Tüm işleri mükemmel yapmaya çalışmak yerine, sadece acil ve dönüşte ihtiyaç duyacağınız temel alanlara odaklanmak, yola çıkmadan önce kendinizi daha az yorgun hissetmenize yardımcı olacaktır.
Ev temizliği ve seyahat hazırlığı dengesi nasıl kurulur?
Ev temizliği ile seyahat hazırlığı arasındaki dengeyi kurmak için, valiz hazırlığını temizlikten önce bitirmek veya iki işi birbiriyle bütünleştirmek oldukça pratiktir. Örneğin, çantalarınızı hazırlarken eşyalarınızı düzenlemek, evin genel dağınıklığını azaltmanıza yardımcı olabilir ve zamanınızı daha verimli yönetmenizi sağlar.
Neden seyahate çıkmadan önce evi temizleme ihtiyacı duyarız?
Seyahate çıkmadan önce evi temizleme ihtiyacı, eve döndüğümüzde temiz ve düzenli bir alanla karşılaşma isteğimizden kaynaklanan psikolojik bir rahatlama yöntemidir. Dinlenmiş bir şekilde döndüğünüzde temiz bir ev, tatil modunun bozulmamasını sağlar ve günlük sorumluluklara daha hızlı uyum sağlamanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 683 göst.
17 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Esma& (862 puan) tarafından soruldu
+5 oy
30 cevap 4,480 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,733 göst.
21 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 835 göst.