Kayınvalidemle anlaşamıyorum, evliliğimi bitirmeli miyim?

0 oy
401 göst.
önce Diğer kategorisinde (121 puan) tarafından

Kızlar kayınvalidemi sevmiyorum ve açıkçası katlanamıyorum. O aramadıkça aramıyorum, telefonlarını açasım gelmiyor, misal aramış görmemiştim şu an o kadar geri dönmek istemiyorum ki aramaya, onlara gitmek bir zülüm gibi geliyor. Hatta bazen diyorum acaba bu evliliği bitirsem mi çünkü bu insanların hayatımda hep var olacak olması, onları hayatımdan tam anlamıyla hiçbir zaman çıkaramayacak olmam beni çok üzüyor. Görmeye tahammül edemiyorum beni yargılamadan ne önerirsiniz ? 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (38 puan) tarafından

Bunu ben mi yazdım acaba diye baktım yemin ederim aynı düşünceler hisler bende var aynısı hemde bende bi çözüm bulamadım 

önce (121 puan) tarafından

Kusasım geliyor 0 şaka

önce (38 puan) tarafından

Yemin ederim bende 

önce (2,479 puan) tarafından

evlilik bitirecek kadarda degil ama birlik yasamadiktan sonra. mesafeli ol kirk yilin basi gorusuyosan hergun dip dibe degilsen katlanilir.  yani esle ara bizacak kadar degil

bence. her esin kotu biridir seni ezdiriodur surekli aile hor goruyodur esinde pisirik

pisirik kaliyordur zaten oyle adamdan bi halt olmaz

heer hatirladim hikayelerini begenmedigin icin trip atan kaynana. gorusme uzak dur. esin bise derse 3 yas seviyesi cocuk gibi hisey onun tribiylemi ugrasicam ergen ergen tavirlar . nekadar az muhattap olursak okadar iyi dersin

-Reklam-
0 oy
önce (54 puan) tarafından

Peki kuzu sorun ne yani Yani sana bir kötülüğü mü dokundu ya da ne bileyim dolduruşa mı Getiriyor yoksa sebepsiz yere mi

0 oy
önce (31,399 puan) tarafından

Annesi babası olan biri ile evlenirseniz görüşmeniz gerekir hele de çocuk olduktan sonra boşansan bile eski eşten ve ailesinden Kurtuluş olmuyor somut bir durum kötülük art niyet yoksa minimum seviyede de olsa görüşülecektir yani 

0 oy
önce (9,166 puan) tarafından

Ne yaptıki boşanmaya karar verecek kadar

0 oy
önce (2,373 puan) tarafından

o aramazsa ben de aramıyorum ama kocamla aram iyi sırf onlar yüzünden evliliğimi bitiremem Allah esirgesin ama gerçekten benim kaynanamlar bana çok büyük yanlış çok büyük hata ettiler ve ben Allah'a bıraktım onları hiçbir zaman da ben affetmeyeceğim yani demek ki senin de canını çok yaktılar ki bu şekilde düşünüyorsun ama kocan ile aran iyi ise hiç muhatap olma kafana takma hayat zaten çok kısa

Ablam biliyor musun kocamdan da çok soğudum artık onu da sevemiyorum :( kalbime soğukluk girdi 

önce (2,373 puan) tarafından

peki güzelim aranızda sorun olduğunda kocan nasıl davranıyor mesela benim kocamdan eminim ki onların yanında asla beni atmaz ya da onların beni kötülemelerine izin vermez

işte onlara toz kondurmuyor sanki sürekli ben haksızım onlar haklı

0 oy
önce (14,480 puan) tarafından

kocanla aran iyiyse sırf sevmiyorsun kaynananı diye boşanılmaz, görüşmezsin olur biter. kaynanasıyla konuşmayan milyonlarca kadın vardır 

0 oy
önce (142 puan) tarafından

kız sen yıne ayrı yasıyon ben napayım herseye burnunu sokuyor kızı uyutuyorum uykusundan uyanıp emzık ıcın aglarken bıle getır uyutma oynayalım dıyor uyanıkkende gıdıyor kendısı uyuyor kızda onlarda durmuyor bıde bunu bıle bıle yapıyor uyumasın dıye ne garazi varsa cocuga

0 oy
önce (2,192 puan) tarafından

Boşanmayı düşünecek kadar değil ama bende aynı hisleri yaşıyorum 

0 oy
önce (20 puan) tarafından

Sorum kayınvaliden eşin değilki kim dört dörtlü ki neden kayınvalide yüzünden boşanmak istiyorsun sana iyi gelmiyorsa gidip gelme önemli birşey olmadığı 

0 oy
önce (144 puan) tarafından

Benimde kayınvalide değil görümce  eşte onlara destek verince insan herşeyden soğuyo :{

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidemle anlaşamadığım için evliliğimi bitirmeli miyim?
Evliliği bitirme kararı almadan önce, sorunun sadece kayınvalide iletişimiyle mi sınırlı olduğunu yoksa eşinizle aranızdaki destek mekanizmasının yetersizliğini mi yansıttığını değerlendirmeniz gerekir. İlişkinin kalitesini belirleyen temel unsur eşinizle aranızdaki bağ ve sorun çözme becerileridir; sadece kayınvalide ile yaşanan çatışmalar, profesyonel bir evlilik danışmanlığı alarak sınırların yeniden çizilmesiyle yönetilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalide ile yaşanan huzursuzluklarda nasıl mesafe konulur?
Kayınvalide ile aranızdaki sınırı korumak için öncelikle kendi duygusal alanınızı netleştirmeniz gerekir. Sık görüşme zorunluluğunu azaltmak, özel hayatınızın detaylarını paylaşmamak ve telefon görüşmelerini belirli bir rutine oturtmak, kişisel alanınızı korumanıza yardımcı olur. Bu süreçte eşinizle açıkça konuşarak, aile ziyaretlerinin sıklığı konusunda ortak bir karar almanız ve bu sınırları eşinizin aileye karşı savunması, gerginliği önemli ölçüde azaltacaktır.
Eşimin ailesiyle görüşmek istemediğimde ne yapmalıyım?
Görüşmek istemediğiniz zamanlarda suçluluk duymak yerine, bu durumu bir iletişim tercihi olarak kabul etmek önemlidir. Kendinizi zorlayarak yaptığınız ziyaretler uzun vadede tükenmişliğe yol açar; bunun yerine yılda kaç kez görüşeceğinizi eşinizle planlayarak beklentileri netleştirin. Fiziksel olarak orada olsanız bile, duygusal mesafeyi korumak ve tartışmalara girmemek, kendi psikolojik sağlığınızı korumanız açısından en etkili yöntemlerden biridir.
Kayınvalide baskısı evlilikte nasıl krizlere yol açar?
Kayınvalide baskısı, genellikle çiftlerin birbirini yeterince desteklemediği durumlarda evlilikte büyük krizlere dönüşür. Eğer eşiniz, ailenin beklentileri ile sizin sınırlarınız arasında denge kuramıyorsa, bu durum evlilikte yalnızlık hissini artırır. İlişkideki en büyük kriz, kayınvalidenin kendisinden ziyade, bu duruma karşı eşinizin takındığı pasif tavırdır; bu nedenle sorunun çözümüne eşinizle olan iletişiminizden başlamanız gerekir.
Kayınvalideme tahammül edemiyorum, psikolojik olarak nasıl rahatlarım?
Kayınvalidenize tahammül edememe hissi, yaşadığınız beklenti ve hayal kırıklıklarının bir sonucudur. Bu duygudan kurtulmak için beklentilerinizi minimuma indirmek ve onların değişmeyeceğini kabul etmek, üzerinizdeki duygusal yükü hafifletir. Kendi hayatınıza ve ilgi alanlarınıza odaklanarak kayınvalidenizin hayatınızdaki yerini merkezin dışına taşımak, onların varlığının sizi eskisi kadar etkilememesini sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,131 göst.
17 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Ayca1996 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 2,505 göst.
30 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Bilmem (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 531 göst.
0 oy
12 cevap 819 göst.
15 Ocak 2026 Diğer kategorisinde damlaaktas4682 (1,531 puan) tarafından soruldu