Rahimdeki 3 cm kist ve yaralar kanser başlangıcı mı?

0 oy
254 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (101 puan) tarafından

Merhaba anneler carsamba gunu doktora gitmiştim kadin doguma ve kist cikmisti 3 cm 4 5 tane çıktı ve doktor kan sonucu ve idrar istedi hormon icin bugun de sonuçlar çıktı ve acil olarak seni başka hastaneye yönlendiriyorum dedi jinekoloji onkoloji sana yeşil alan açtırdım hemen gitmen gerek dedi sonuçlar iyi cikmadi dedi ben anladım bisey oldugunu çünkü özel bölgemde yaralar cok çıkıyordu rahim icinde yaralar çıkıyordu önemsemiyordum kanser başlangıcı dedi tedavi olacaksin dedi cok kotu oldum ben başına gelen vsr mi acaba 

9 Cevaplar

0 oy
önce (14,276 puan) tarafından

Rabbim şifa versin erken teşhis hayat kurtarır ihmal etmeden gidin mutlaka 

-Reklam-
0 oy
önce (375 puan) tarafından

Rabbim acil şifalar versin. 

0 oy
önce (442 puan) tarafından

Erken tanı önemli  stres yapma doktorlar sana en güzelini anlatır zaten çok geçmiş olsun Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah 

Annem de şuan tedavi görüyor son ilacını aldı ameliyat olacak Rabbim şifa versin inşallah dualarımdasınız

önce (101 puan) tarafından

Ne ilacı acaba ne icin olacak ameliyat 

Annemin yumurtalık rahim hepsi alınacak kemoterapi aldı annem ve tedaviye iyi yanıt verdi değerleri düştü karnındaki sıvı kurumuş iyiye gidiyor yani 

Geçmiş olsun 

Sağol teşekkürler

0 oy
önce (31,416 puan) tarafından

Başlangıç seviyesinde ise atlatırsın Allah'ın izniyle. Rabbim şifa versin. Daha ileri seviyesinden iyileşenleri biliyorum 

0 oy
önce (18 puan) tarafından

Erken teşhis hayat kurtarır 

Moralin  motivasyonun yüksek olmalı

En önemlisi bu

Geçmiş olsun 

Dualarım sizinle 🤲🤲

0 oy
önce (869 puan) tarafından

Gecmis olsun Rabbim şifa versin belirtileriniz nelerdi ?

0 oy
önce (895 puan) tarafından

Yaşin kac cnm Korkma Allah'ın izniyle bir şey olmaz benim ablam da vardı aynı sana söyledikleri gibi söylemişti rahmini aldılar yani komple garanti olsun diye öyle Onun dışında herhangi bir tedavi vermediler çok şükür çok iyi şu an 6 ayda bir kontrole gidip geliyor sadece o kadar. Doktor ablama demişti ki 6 ayda bir geleceksin kazıyacağız rahmin içine Eğer aldırmazsan Ablam kabul etmedi komple alın kurtulayım dedi Rabbim şifa versin Allah'ın izniyle sen de atlatırsın bir an önce Korkma Erken teşhis de Allah'ın izniyle hiçbir şey olmuyor

24 yasim

Ama daha cok küçüksün cnm benimm korkma gercrkten Allahın izni ile belki rahmini bile almazlar ablamınkini almiyolardı kendi istedi 

0 oy

İyi de ortada kesin bir şey yok ki boşuna niye kendini üzüyorsun Allah'ın izniyle belki hiçbir şey bile yoktur Yaşın daha küçük senin

0 oy
önce (44 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Allah'm acil şifalar versin inşallah 

Sagolun teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rahimdeki 3 cm kistler ve yaralar kanser başlangıcı belirtisi mi?
Rahim içinde görülen kistler ve yaralar tek başına kanser tanısı koydurmaz ancak jinekolojik onkoloji tarafından değerlendirilmesi gereken önemli bulgulardır. Doktorunuzun yeşil alan açarak sizi onkolojiye yönlendirmesi, kistlerin yapısının ve doku örneklerinin daha detaylı incelenerek kesin teşhisin konulması adına atılan standart ve güvenli bir tıbbi prosedürdür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Jinekoloji onkolojiye sevk edilmek mutlaka kanser olduğum anlamına mı gelir?
Hayır, jinekoloji onkolojiye sevk edilmek her zaman kanser olduğunuz anlamına gelmez. Bu birim, kadın üreme sistemindeki iyi huylu olmayan kitleler, displazi denilen hücresel değişimler veya takibi gereken riskli durumlar için uzmanlaşmış bir bölümdür. Uzmanlar, tetkik sonuçlarınızdaki şüpheli bulguları netleştirmek ve doğru tedavi planını oluşturmak için sizi detaylı incelemeye alırlar.
Rahim içindeki yaralar ve kistler için hangi testler yapılır?
Rahim içindeki yaralar ve kistlerin değerlendirilmesi için genellikle smear testi, HPV DNA taraması, ultrasonografi ve gerekirse biyopsi yöntemleri kullanılır. Kan ve idrar tahlilleri ise vücudun genel hormon dengesini ve tümör belirteçlerini anlamak için istenir. Bu testler, kistlerin yapısını ve yaraların nedenini belirleyerek, durumun hücresel düzeyde ne aşamada olduğunu anlamaya yardımcı olur.
Yeşil alan kodu ile jinekoloji onkolojiye nasıl randevu alabilirim?
Yeşil alan, doktorunuz tarafından acil veya öncelikli görülmeniz gereken durumlar için sistem üzerinden açılan özel bir randevu türüdür. Bu kod ile MHRS sistemi üzerinden veya hastanenin hasta kabul birimi aracılığıyla jinekoloji onkoloji bölümünden en kısa sürede randevu oluşturulması sağlanır. Size verilen yönlendirme belgesiyle birlikte vakit kaybetmeden belirtilen birime başvurmanız teşhis süreci için kritiktir.
Rahimdeki kistlerin kansere dönüşmemesi için nasıl tedavi uygulanır?
Tedavi süreci, kistlerin ve yaraların biyopsi sonucunda çıkan patolojik raporuna göre tamamen kişiye özel belirlenir. Eğer hücresel bir değişim tespit edilirse, leep konizasyon gibi küçük cerrahi müdahaleler, ilaç tedavileri veya sadece yakın takip yöntemleri uygulanabilir. Erken evrede yakalanan rahim problemlerinde başarı oranı oldukça yüksek olduğundan, uzman hekimin yönlendirmelerine uymak tedavi sürecini başarıyla yönetmenizi sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 70 göst.
0 oy
3 cevap 380 göst.
1 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Zeynepsyr (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 310 göst.
25 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 476 göst.
16 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ceren4307 (476 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,062 soru

24,664,410 cevap

366,903 kullanıcı

...