Clearblue pozitifken kaset test neden silik çıkar?

0 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (49 puan) tarafından

Kızlar beklenen adet 15-16 haziran. Birkaç gün önce erken gebelik testi yapmaya başladım. clear blue erken gebelik testi positiv çıktı, en son 2 gün önce ve dün gayet net bir çizgi gördüm mavi. Dün beta için kan aldı doktor çarşamba günü çıkacak sonuçu. Evde Birtane kaset test vardı bu sabah onu yaptım, sizce bu silikmi normalmi ? Normalde kaset test kullanmıyorum hiç oyüzden bilmiyorum bu test için normalmi? Bi gebelik var o kesin,rahim duvarıda kalınlaşmış ama clear blue 2 gün önce bile bukadar netken bu kaset test niye böyle?

Şimdi clear blue testinide eklicem resim olarak. Yardımcı olursanız sevinirim.

image

image

2 Cevaplar

+1 oy
(4,967 puan) tarafından

Kaset testler diğer erken gebelik testlerine göre daha fazla beta hcg yükselmesini algılıyor yani henüz değerin düşük olduğu için silik çıkabilir bende ilk erken gebelik testi ile yapmıştım çoook silik çıktı ertesi gün kaset testle hiç çıkmadı hamileydim ama 

-Reklam-
0 oy
(2,413 puan) tarafından

kan testi çıksın belli ki çok heyecanlısın hakkında hayırlısı 

(49 puan) tarafından

Evet😍 bu testler arasındaki farklar çok sinir bozucu. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Erken gebelik testleri ile kaset test arasındaki hassasiyet farkı neden olur?
Erken gebelik testleri, kaset testlere göre çok daha düşük seviyedeki hCG hormonunu tespit edebilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle erken gebelik testlerinde koyu bir çizgi görülürken, standart kaset testlerinde hCG düzeyi henüz yeterince yüksek olmadığı için daha silik veya belli belirsiz bir çizgi çıkması oldukça normaldir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Clearblue testi pozitif çıkıp kaset test silik çıkınca ne yapılmalı?
Clearblue gibi hassas bir testin pozitif olması gebeliğin başladığını gösterir ancak kaset testlerin duyarlılığı farklıdır. Silik çizgi görmeniz durumunda 48 saat bekleyip hCG değerinin artışını takip etmek için kan testi yaptırmanız veya idrar testini sabah ilk idrarla birkaç gün sonra tekrar etmeniz en doğru sonucu verecektir.
Gebelik testlerinde çizginin silik çıkması ne anlama gelir?
Testte silik çizgi görülmesi genellikle idrardaki hCG hormon yoğunluğunun testin eşik değerine yakın olduğunu veya gebeliğin henüz çok erken döneminde olduğunuzu gösterir. İdrarın yoğunluğu, testin markası ve hamilelik haftası çizginin netliğini doğrudan etkileyen en önemli üç faktördür.
İdrar gebelik testleri günün hangi saatinde en doğru sonucu verir?
İdrar gebelik testleri, hCG hormonunun idrarda en yoğun olduğu zaman dilimi olan sabah ilk idrar ile yapıldığında en doğru sonucu verir. Gün içerisinde tüketilen sıvı miktarı idrarı seyreltebileceği için, özellikle gebeliğin erken dönemlerinde yapılan testlerde silik sonuçlarla karşılaşma ihtimali artar.
Beta hCG kan testi gebeliği ne kadar sürede kesinleştirir?
Beta hCG kan testi, idrar testlerine göre çok daha hassastır ve gebeliği beklenen adet tarihinden önce bile %100'e yakın doğrulukla tespit edebilir. Kan sonucunuzun yüksek çıkması, idrar testindeki silik çizginin aksine gebeliğin varlığını ve sağlıklı ilerlediğini kesinleştiren en güvenilir tıbbi yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,946 göst.
5 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 490 göst.
5 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birbebekmeselesi (336 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 253 göst.
29 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Misafir12356 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 467 göst.
2 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,540 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,838 soru

24,674,647 cevap

367,462 kullanıcı

...