Bayramda ailemi bırakıp köye gitmek ayıp olur mu?

0 oy
229 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (928 puan) tarafından

Biz hep arefeden köye gideriz köyde beş dk lık yer neyse ailem bize gelecek abiler kardeşler felan uzaktan geliyorlar onlarda sabah köye gidecekler ama bu erkek tarafı baskısı burda olunmak zorunda gibi şeyleri var bende onları evde bırakıp gitmek istemiyorum siz olsanız ne yaparsınız 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (2,221 puan) tarafından

kim nere giderse gtsin erkek tarafi kiz tarafi ne farkederki. bayramlastik ciktik bukadar basit. bayramlariktan el opup gorustukten sonra milletin hizmetini yapmaya gerek yok. ister cikar gezersin ister gidersin tatile ister koye. sana gelen giden olmuosa. zaten gence gelinmez yasliya buyuge gelinir . kaynanana yada annene gelen giden olur sana degil. sende kendin cikarsin bayramlasmaya buyukleri gezersin klasik bayram iste. mih gibi calili kalinmaz kaynana evinde yada anne evinde

önce (928 puan) tarafından

Normalde bakıyorm herkes öyle yapıyor ama biz her bayram arefeden gideriz ertesi gün akşam döneriz ikinci gün gezmeye başlarız bazen diyorum millet ilk gün iki tarafı da geziyor biz nıe köyü bekliyoruz ki annesi de hala bu durumdan memnun değil gelip akşam kaöıyorsunuz dedi bi defasında sinir oldum üç gün kalsak sizinde gidecek yeriniz yok mu demeyecek galiba 

önce (42,127 puan) tarafından

Benim m.l kocam akraba ziyateri yapmaz o yüzden bütün Bayram anasının evinde geçerdi ama ben artık öyle yapmıyorum bir bayram İstanbul a kurban da burdayım ilk gün gideriz kurbanı keseriz orda doğrar dağıtır paketler evime gelirim bidaha da gitmem eşim gidiyorsa gider küçük gelinim diye yemek çay ne varsa bana yaptırmak istiyorlardı şükür kurtuldum yilanlardan

Evet her iş gelin yapacak anlayışı herkeste var demekki  bi de kalk yap gibi emir verirler sinir olurum

+1

Önceden benimkide yapardı hamileydim o halde bile yaptım sonra çektim kendimi tamamen bizde arefeden giderdik şimdi namazdan sonra oda kurban da ramazan bayramında kendi aileme gidiyorum

aman yani cok sacma gelin kole degilki. siz vikin gezin gencsiniz ben yaparim diodu babannem benim. biz babannem olene kadar 27 sene aile apaetmaninda oturduk. ben bes yasima kadar da birlikmisiz . babannem hep siz gencsiniz gidin derdi.hatta kahvalti yaparidik her bayram babannemlere inip. annem yediklerimizi toplardi giyinir cikardik ananemlere. gelinde kole degil sonicta.

-Reklam-
+1 oy
önce (9,345 puan) tarafından

Eve gelen misafirin bırakıp gitmem 

+1 oy
önce (247 puan) tarafından

Yani aileni evde bırakıp köye mi gideceksin öyle şey mi olur misafir onlar bide uzak yerden gelmişler 

+1 oy
önce (30,846 puan) tarafından

Ailem evimde ise onları bırakıp gitmem Arifeden gidilmesi gerekiyor diye kanun hükmünde kararname mı var kendi misafirim varsa eş ailesine bayramlaşmaya bile ikinci gün veya kurban kesileceği zaman giderim 

Kadının alesinden daha değersiz olduğuna kim karar verdi ki 

+1 oy
önce (2,945 puan) tarafından

Çok ayıp evdekiler ne kadar ailen de olsa misafirdir. Zaruret olmadığı müddetçe evde yalnız bırakılmaz. 

Yarın mı gelecekler yarın geleceklerse geldikleri gün de gıdılmez ama. Bayram gunu gidersiniz 2-3 saatliğine dönersiniz evinizde de misafir ya hanı. Bana yapılsa ben kırılırdım. 

+1 oy
önce (515 puan) tarafından

Hayir evde misafir varken cikip gidilmez ki ama onlar senin icin geldiler sonucta ya hep beraber gidin ya da hep beraber kalin

+1 oy
önce (4,907 puan) tarafından

Gaz vermek değil niyetim ama ailemi bırakmam neticede her bayram oraya gidiliyor bu bayramda gidilmeyi versin eşin gitsin istiyorsa sen dur 

0 oy
önce (364 puan) tarafından

Tabikide ailemi birakip gitmem oyle sey olurmu evde birileri varken aile bile olsa birakmak cok ayip bence

Annemde tatsızlık olmasın dıe biz yabancı değiliz diyor ama çok bırakıp gittim ***** mışım diyorum 

Iste ilk basta birakmakla hata yapmissin cnm annen seni dusundugunden diyordur ama ici oyle degildir eminim zararin neresinden donersen kardir bundan sonra birakma sende ailem evde gelemiyorum beni mazur gorun de 

Öyle dıyecem bi şey derse de artık sessiz kalmayacsm

Yani huzurunu bozmadan esinle konus o soylesin hatta

0 oy

Asla gitmem ailem uzaktan gelcek bide ailem de gelmek isterse gidelim derse giderim ama öteki türlü gitmem onlar aile de benimki aile değil mi kocan gitsin gelsin

Ailem bizim evde kalıp sabah oraya gelecek zaten aynı yere gidiyoruz ama biz arefeden gidiyoruz onları evde bırakıp ama artık öyle yapmak istemiyorum zaten kardeşim de uzak yoldan geliyor ailemden daha uzak 

Gitme o zaman sabah bayramlasip birlikte çıkın eş tarafı da bir zahmet karışmasın 

Ah ah eski  tip kaynana düşünceleri işte 

önce (8,856 puan) tarafından

Arefeden gidince ne oluyor . Temizlik yemek yardımımı yapıyorsun . 

Yok örf adet miş 

0 oy

haa ben soruyu yanlis anlamisim kizz . ailen sana gelecek kaynananlar kiyde. aileni birakip koye gtmektenmi bahsedion. e musait degilim misafirim var der gtmessin tabiki. gider bayramlasir donersin. mirh gibi kaynana evine cakili kalip hizmet etmen sart degil .kaynananin evine gelen ona gelio seni gormeye degil. hizmetcilik yaptirmak icin burda olmak zorundasin deyip kandiriyorlar ne munasevet. gt bayramlas vik isimiz var dersin olur biter

Aynen önce saf gibi gidiyordum artık yapmak istemiyorum sanki zorunlu bi görev gelinin orda olması

ne alaka canim. bayramlasmaya illaki gidilecek de . orda cakili kalmak zorunda degilsin gelene gidene hizmet . niye zorunlu olasin. beni degil sizi gormeye geliyorlar. bizde gezmeye cikacaz dersiniz. 

gelenlerinde kaynanasi var sonucta . herkes kaynanasinin evine cekilse kimse kimseye gidemez zaten herkes kaynanasinin evine kapanip oturur. gelen kisiler kaynanasini birakip nasi gezioduysa kaynanaini birakips enin kaynanana bayramlasmaya gezmeye geldilerse sizde kaynanai birakip  baskasina gidebilceksiniz gezeceksiniz iste. yoksa kimse kimseye gidemezki. herkes kendi kaynanasinin evine hifip aksama kadar oturur gelen giden olmaz. gelenlerinde bir kaynanasi var cunku mantiken .

Biz ilk günler öyleyiz işte akşama kadar dururuz kalmıyoruz dıe de surat yeriz 

0 oy
önce (147 puan) tarafından

Valla bu bayram kusura baksınlar, ailen uzaktan gelecek sen erkek tarafının gönlü olsun diye aileni evde bırakacaksın,çok ayıp olur, eşinin ailene saygısı yoksa, senin niye var ki bunu direkt eşin düşünmeli, bi uğrayıp gelirsiniz bayramlaşmaya okey ama saatlerce duracaksanz olmaz.

İİşin komik kısmı onlarda sabah bizim olduğumuz köye gidecek ama ben bi gün önceden ınları evde bırakıp gidiyorum 

önce (147 puan) tarafından
+1

Gitmeyin bence, her bayram aynj olmak zorunda değil, eşinizin ki aile de sizin ki ne?Her zamn gelen kişiler değil sonuçta,bence buna dur demelisiniz.Ya da  sabah hep beraber gidin beraber dönün o halde.

0 oy
önce (512 puan) tarafından

Erkek tarafı Altından olsa yine de ailemi evde bırakıp onların yanına gitmem. İnanılmaz derecede saygısızlık, terbiyesizlik olur aynısı bana yapılsa kızım da olsa evine adımımı atmam bir daha.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bayramda ailemi evde bırakıp köye gitmek ayıp mı karşılanır?
Bayram ziyaretleri aile dinamiklerine göre değişse de, herkesin beklentisi farklı olduğu için açık bir iletişim kurmak en sağlıklısıdır. Kendi ailenizle vakit geçirme isteğiniz oldukça doğaldır; bu durumu eşinizin ailesine nazikçe açıklayarak ve bayramın bir gününü onlara ayırarak dengeyi kurabilirsiniz. Ayıp sayılması yerine bir uzlaşma arayışı içinde olduğunuzu hissettirmeniz, üzerinizdeki baskıyı önemli ölçüde azaltacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eş tarafının bayramda baskı yapması durumunda nasıl davranılmalı?
Eş tarafının bayramda sürekli beraber olma beklentisi bir baskı unsuru haline geldiğinde, net ancak kırıcı olmayan sınırların çizilmesi gerekir. Bayram planını önceden konuşarak her iki tarafın da gönlünü alacak şekilde bölmek, çatışmaları önler. Eğer sadece bir tarafa odaklanmak zorunda kalıyorsanız, durumu dürüstçe izah edip diğer tarafı bayramın farklı bir gününde ziyaret etme sözü vermek en iyi çözümdür.
Bayramda aileler arası ziyaret planı nasıl dengeli yapılır?
Bayram ziyaretlerini dengeli planlamak için en verimli yöntem, günler arasında adil bir dağılım yapmaktır. Bayramın ilk gününü aile büyükleriyle geçirmek yaygın bir gelenek olsa da, ikinci ve üçüncü günleri diğer aile üyelerine ayırabilirsiniz. Her iki tarafın da bayramda sizi görme beklentisini karşılayacak bir takvim oluşturmak, aile içi huzuru korumak adına atılması gereken en önemli adımdır.
Ailem uzaktan geliyorken onları bırakıp köye gitmek doğru mu?
Uzaktan gelen ailenizi bayramda yalnız bırakmak istememeniz çok insani ve makul bir durumdur. Bu hassasiyetinizi eşinize dürüstçe anlatmalı ve ailelerin bir araya gelebileceği bir orta yol bulmayı denemelisiniz. Eğer bu mümkün değilse, eşinizin ailesine durumu önceden haber vererek kendi ailenize zaman ayırmanız, evliliğinizde karşılıklı anlayışın gelişmesine katkı sağlayacaktır.
Eş aileleri arasında bayram paylaşımı yaparken nelere dikkat edilmeli?
Bayram paylaşımı yaparken temel kural, her iki aileye de eşit oranda değer verdiğinizi göstermektir. Ziyaret saatlerini önceden belirlemek ve her iki tarafa da net zaman dilimleri ayırmak belirsizlikten kaynaklanan gerginlikleri yok eder. İletişimde 'kendi ailemi tercih ediyorum' mesajı yerine 'her iki ailemle de vakit geçirmeyi önemsiyorum' yaklaşımını benimsemek, durumu yönetmenizi kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 813 göst.
5 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde eflinada (203 puan) tarafından soruldu
+3 oy
13 cevap 749 göst.
28 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Papatya_42 (919 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 818 göst.
0 oy
29 cevap 1,648 göst.
22 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,505 puan) tarafından soruldu