kızlar bebeğim şuan 21 günlük bayramda bir aylık fln oluyor eşinle yeni ayrı eve çıktık ve bebeğimiz ile ilk Bayramımız evimizde geçirelim diyorum oda tutturmuş bayramın ilk günü köye ailemlere gidip orda Bayramı geçirelim diyor Bayramda 4 gün izni var hepsini köyde geçirmek istiyor köy de çok soğuk bir sürü kar var yerde ve onların Bayramı aşırı kalabalık geçiyor gece yarısına kadar gelip giden onlarca insan oluyor hepsi bebeği istiycek öpücek kaynanam bebeği her gelene göstercek bnde nazardan çok korkuyorum ordaki insanlar da aşırı tuhaf insanlar hiç istemiyorum ama eşim laf anlamıyor ne yapmalı nasıl bi yol izlemeli siz olsanız naparsınız
Sana güle güle derdim cocgu hasta etmeye gitmezdim
gerçekten öyle ya of laf dinlemiyo 🥺 oğlum yeni yeni toparladı zaten
Ben olsam hasta etmezdim daha çok küçük çocuğun yeri ev sonuna kadarda kavga ederdim
ben bebeğim toparlanana kadar annemelre geldm 10 dkalık yol bebeğim sarılık geçirdi emmiyodu fln bnde tek yapamadım anneme geldm eşim de inat etmiş nie annene geldin nie bnm annemlere gelmiyorsn diyo dengesizzz laf anlamıyor ki
1 aylik bebek karda kista koyede sogukta ne isi var. bayram kalabaliginda bide onu bahane sur
her yolu ama her yolu deniycem zaten daha dikişlerim duruyo dikişlerim patladı fln dicem😂😂😂 yada çok ağır grip oldum fln yapcm önce eşime yedirmem lazım
Ay yok canim ne diyorsun kucuguk daha 1 aylikken hasta olduk evin icindeyken bide abisi getirdi bulastirdi acillik olduk antibiyotik kullanmak zorunda kaldik havaydi burun temizlemeydi okadar zor gectiki bi bahane uydur yerinden kimildama hic kalabaliga sokma doktor salgin yuzunden bu kışı evde gecirin kalabaligada girmeyin demisti 2 aylik bebegim suanda kocama bayramda evden hic cikmiyak karsiya gecmiyelim diyorum mirin kirin yapiyo anca
delircem bnmki anlamiyo
Bnmde kocam diyo bayramda köye gidelim köy kar kış kıyamet benm karnım burnumda çocuğum hasta olmasın diye kıçımı yırtıyor kocamda böyle diyor. Vala diren asla gitme kocan gidiyorsa gitsin sen sakın gitme bebeğin hasta olur deymex gitmene hem o kalabalıkta işten güçten vakit bile ayıramazsın bebeğe
çok haklısın vallahi kız yemin ederim bu arada dun seni ne alakaysa rüyamda gördüm doğuruyordun😂😂
😂😂. Köye gitmemek içinmi yoksa
ahahaha bilmiyorum belki de
Lohusa kadının , yenidoğan bebeğin ne işi var köyde ne işi var o kadar kalabalıkta ne kadar bencil bir eşin var bir kendini düşünüyor
hemde çok bencil asla bebeği ve bni düşünmüyor sırf bebeği ailesine sergiletmek için istiyor kaynanam da her gelene koşa koşa bebeği gösterir kucağa verir
O zaman iş başa düşmüş ne yapıp edip gitmemen lazım kaynanan alsın kendi oğlunu sergiletsin
elimden geleni yapıcammm
Gerçekten üzücü bi durum..bi kadının bunu defalarca dile getirirp,Red cevabı alması,anlayışsız bir koca,yani bunu senin düşünmemen bile gerekirken, diretip umurunda olmaması,kişilikle alakali bi durum malesef,bugün bunun icin dinlemeyen ömür boyu fikrinj almaz, Allah yardimciniz olsun bi şekilde gitmicenizi bilsin, lohusa ve 40 gün geçmemiş bebeğin kalabalıkta ne işi var...
ben hep bunu yaşadım hep yaşıyorum bugün bile bebeğim hasta ateşi var kusuyor birazdan hastaneye götürcem
40 ım çıkmadı daha kalabalığa çıkarmam de. Köydeki insanlar dikkat eder aslında 40 meselesine .
vla konu benim şansım kimse takmaz sırf anneme geldim diye eşim de ailesine gitmek istiyo
Bende kızım doğduğunda ilk Bayram gitmemiştim kızım o zaman 4 aylık falandı kaynanamlarin evide kalabalık oluyor evde küçük nerde emzireyim vs diye şimdi de oğlum 5.5 aylık olcak nasıl yaparız bilmiyorum benim eşimde b.k var gibi bütün Bayramı köyde geçirmek istiyor
bu erkekler aile ve köy aşkı Allah'ım ya ne kadar düşüncesizce
Köyünüz neresi bilmiyorum ama eşimde köye gitmek istiyo benim 3 yaşında oğlum var ben cesaret edip gidemiyorum köyün soğuğunda sobasız olmıcak gece illaki soba sönüyo o bebek mahvolur tekrar ısınana kadar gelen giden oldukça kapı aç kapa ev morg gibi oluyo ne yapıp edip gitmeyin hasta olur çocuk ne buluyolar bayramda şu köyde bilmiyorum evin de vakit geçir işte ailenle yaz olda hadi neyse de mart soğuğunda gidilmez senin köyün senin ailenin yanı olsa kırk dereden kırk su gelir
zaten konu ailesi die böyle ben kendi ailem için istesem gözümü de çıkarır soğuk bebek küçük fln der babası kardeşleri aramızda 1 saatlik mesafe var doğumda bile kimse gelmedi doğumhanede bekleyen amcalarıma Kadar sadece benim ailemdi ilk torun kimse görmeye bile gelmedi ailem hep söylüyor nie kimse onlardan gelemedi die simdi utanmadan bizi davet ediyorlar ayaklarina çağırıyorlar
Bayramın ilk günü köyde kalan günleri evde gecirirdim ama çocuğu insan içine çok cikarmadan ayrı bir odada
gitsem bile valla kim küserse de küssün önemli olan bebeğim kimeye elletmem ve göstermem bir odaya koyarım hep onla odada ilgilenirm Soran olsa da uyuyor derim
Yani öyle yapsan daha iyi hem eşinin gönlü olmuş olur bosyere huzur kaçmaz hem sen korursun bir odada kimseye dokundurtmadan
4 gün çoookk fazla geliyor nasıl geçicek bklm köy çok çok soğuk bı görsen kardan kapılar açılmıyor ağaçlar bembeyaz ne olduğu anlaşılmıyor bide sobalı ev bu sıcak bi soğuk ufff
Kışın çok zor bebekle sobalı ev hasta etme ihtimali çok yuksek oluyor
tabiki Bn çok korkuyorum ya
Gurbette her iki aile tarafından uzak, çocukları doğru düzgün kalabalık aile ortamı görmemiş biri olarak bayramda ailelerle beraber olmak fikri çok güzel geldi. Ama senin bebeğim küçük canım. Soğuk ve kar var diyorsun. Kalabalık olacak diyorsun. Eğer eşiniz bu sebepleri düşüne bilecek biri ise bir kaç saat olabilir çünkü daha kırkınız bile çıkmamış. Ben olsam kurban bayramını beklerdim hem havalar biraz daha ısınır hem de bebeğin biraz daha toparlanır.
İşte kırkının orda çıkması problem. Senin taze bebeğim var bahanesiyle evde kalıp onların gelmesi daha mantıklı. Öyle bir şey isterse de müsade etme. Sobalı ev. Banyo banyo girerken çıkarken çocuk üşütür Allah muhafaza.
izin vermem evime gelene kadar 😒
Hadi bakalım ilk bayramınız şimdiden güzel geçsin canım.
teşekkür ederim canım benim ♥️ (pek güzel sayılmaz) ama bklm😂
Hayırlısı olsun güzel olur inşallah❤😅
1 aylık bebek hep uyur zaten. Uyuyor dersiniz ortam çok kalabalıksa. Ya da uyanıksa uykusu açılmasın uyuyayım/uyutuyorum dersin bebeği ayrı bir odaya koyarsın. Nazardan da korkma bi Ayetel Kürsi Felak ve nas oku bişi olmaz. Bebeğe hediye takmayacak mı o insanlar? Gelmeden nasıl taksınlar? Eşin de haklı ailesiyle geçirmek isteyebilir bayramını eğer gurbette yaşıyorsanız.
Bir saatlik yol mesafemiz tabiki kimse takı takmiycak öyle insanlar değiller sırf nasıl die bakıcaklar ve tüm köyün dilinde olcak
Aaa tatlım öyleyse sen bebişini hep uyut 😃 hani şimdi takı takacak insanlar nezaketen görmeli diye dedim. Benim de bebişim 2 bucuk aylık olacak eşimin ailesinin yanına gidecez. Tebrik için bizim oraya gitmemizi beklıyorlar. 2 saat mesafede oturuyoruz. Kaynım görümcelerim eşimin diğer akrabaları hep takı takacaklar o yüzden gösterecem ben mecbur uyanıksa ve çok kalabalık değilse o an ortam. Havalar da o zamana kadar düzelir
valla ben delirmek üzereyim eşim köye gidelim dediğinden bari bebeğime bakıp ağlıyorum😂😂 üzülüyorum sanki üşüycek rahatı olmiycak gibi offf bide lohusalık 😣😣😣
Başa gelen çekilir çok düşünüp kendine sıkıntı yapmaya değmez. Bayramlarda böyle olmalı. İslami geleneklerimizi yaşatmalıyız. Ben de istemiyorum gitmeyi ama bunalıyorum aynı zamanda. Benim için de ıyı olacak. Biraz insan içine karışmak istiyorum. 😅
vla ben hepsinden topluca o köyden nefret ediyorum o yüzden asla gitmek istemiyorum ama mecburen gidicem kimseyle de muhatap olup bebeğimi ellerine vermiycem
Herkes istemiyor gitmek ama maalesef her sene köyde valla bnde
Üc gün temizlik gecer zmnım kaynanam yokk bi tek kayınbaba duruyor evde .oda şimdi ramazan dolayı bnde kaldı sonra kızına gitti ev 1 ay bos kaldı hersey bana bakacak hizmet hizmett
çok saçma ya bu kadınlar niye bunları yaşamak zorunda niye evimiz düzenimiz çoluğumuz çocuğumuz varken bayramımızı başka bir yerde istemediğimiz bir yerde geçiriyoruz gerçekten çok büyük bir haksızlık
Aynn oyle bnmde 2 yasında var cocgum bırı hıc durmaz duzgun ben gidip bi kişi içn ev temızlıyıp bayrma gecercem
Ev bide düzgün degıll eskı koy evi
İnşallah bebiş hastalanmaz cok küçük daha
amin amin çok sağol kız öyle bi köy öyle insanlar ki ben bu kere gittim hastanelik oldum hamileyken gittim kolum kırıldı bı kere daha hamileyken gittim omzum çıktı yani her defasında başıma bişey geliyo bebeğim için korkuyorum
Allah korusun Niye nazar degıyor ,hangi şehir
Allah korusun Niye nazar degıyor ,hangi şehir ...,
1 aylık bebekle o kalabalıkta ne işiniz var Allah aşkına. Bağışıklık sistemi olmaz bebeklerin, kış günü herkes hasta, eşin kafayı mı yedi. Çok istiyorsa kendisi gitsin boşver.
çoooooookkkk haklısın sabahtandir dil döküyorum anlamıyo 😔
Biz gitmiyoruz istiyorsan kendin git de geç. Birkaç aylık bile olsa o kalabalığa sokulmaz bebekler.
Yani nazar filan ben de korkarım ama, ben severim ya bayramda kalabalık köyde geçirmeyi filan, ben de gitmek istiyorum eşim yok diyor hamilesin bir şey olur filan, ben severim kalabalık bayram günlerini ne yapacağım evde kocamla çocuğumla tek zaten sürekli tekiz
bebeğim küçük die korkuyorum bide soğuk kar var sobalı ev bı sıcak bi soğuk
Benim bebeğim de kurbanda kırkı çıkmamış olacak eşime şimdidem dedim bayramda bir yere gitmeyiz çocuk küçük olacak enfeksiyon kapar dedim bakalım ne olacak. Ama dediğin gibi gelen giden çok olur enfeksiyon kapar ve siz uğraşırsınız gelen gidene birşey olmaz. Eşin kendisi gitsin çok istiyorsa önemli olan bebeğin sağlığı erkeklerin köy sevdası bitmiyor
sırf bebeği ailesine göstermek için gidiyor tek gider mi hiç o dengesiz
Ben esımı tek gonderdım memlekete 12 gün kalacak yapacak bısey yok zaten çocuğun kucucujk karda kısda ne ısı var sen esıne de hasta olur kalabalık ortamlara gıremez daha çok küçük sen gıt bır günlük de
yok diyor abartma konu ailem olunca surat asıyosun bilmem ne bide kendi arabamiz da yok servislerde sürünücez
Yani canım yeni doğan çoğunluk uyur başka bir odaya yatırıp uyuyor dersiniz . Gurbette hiç bir bayramda düğünde gidemediğimiz için bizim için çok kıymetli ailelerimizle vakit geçirmek tabi tercih meselesi ben giderdim ama boşuna huzursuzluk çıkarmazdm
ailesi çok tuhaf insanlar bebeği alır 1 yaşında gibi öperler o soğukta üstü açık alırlar kucağına ve salgın var bebek şuan bile hasta daha yenidoğan
Giderdim zaten bir aylık bebek hep uyur soranlara uyuyor derim kimsede kusura bakmasın
vallahi öyle insanlar ki uyurken açar bakarlar hele o kaynanam uyuyan bebeği beşikten çıkarır getirir
Senin için köye gitmek keyifli mi yani zevk alıyor musun. Tam tersiyse bebek çok küçük de ben iyi değilim de ağla biraz ama kendini acındıracak gibi değil gururunds olsun.
vla bni dinlemez eşim bebekten çok anlamıyor zaten ateşi var kusuyo fln dicem hastaneye götürürüm doktor bebek enfeksiyon kapmış dedi derim ay napim Allah belasını versin tek çarem bu asla gitmek istemiyorum onların içine çünkü bebeğim olmyodu yıllarca uğraştım herkesten kısır damgası yedim kayın pederm herkese diyordu ben dogursam da gelin doğuramaz 🥺🥺 unutur muyum iş yapmasam kaynanam sanki bebek ölucek diyordu şimdi ne yüzle bebeğimi alıp götüreyim onalr böyle bir güzelliği hak etmiyor
Ne yap et gitme böyle a.yıların yanına.
1,501,717 soru
24,520,375 cevap
359,479 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın