Konuşmayan çocuğumun aniden konuşması için ne yapabilirim?

+5 oy
660 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,027 puan) tarafından

Veeeee en sonunda oldu oğlum konuştu ayların gözyaşı stresi yerini mutluluk çığlıklarına bıraktı üzüntüden sedefim ilerledi ağlamaktan göz pınarlarım kurudu artık umudumu kesmişken anne gel cümlesi ile bağıra bağıra ağlamaya başladım bu cümle için çok bekledim çok ağladım çok dua ettim her türlü eğitimi denedim her türlü batıl inanç saçmalıklarını bile denedim bir umuttur diye hiç beklemediğim bir anda @elif2021 mesajındaki dua ve yönergeleri uyguladım üzerinden saatler geçti ama hala o şoku atlatamadım mutluluktan uçuyorum Darısı herkesin başına @elif2021 çok teşekkür ederim 😍😍

24 Cevaplar

0 oy
önce (3,066 puan) tarafından

Maşallah bol baş şişirmer diliyorum 😁

önce (4,027 puan) tarafından

Şikayet edersem dilim kopsun yeterki konussun hiç susmasın

Konuşur Allah'ın izniyle sadaka ver inşallah bir hayır yap onun için 

Adağım vardı yarın onu halledecem sadakada verecem 

Allah kabul etsin inşallah gözünüz aydın 😍 

İnşallah çok teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
önce (187,035 puan) tarafından

Hadi gözün aydın 🥰🥰

Çok teşekkür ederim artık umudumu kaybettiğim anda çok mutlu oldum ya

0 oy
önce (13,873 puan) tarafından

gözün aydın canım🤗 bu geldiyse durmaz daha kafanı da şişirir yakında 😅😅 

Şikayet edersem dilim kopsun kafam şişerse kafam kopsun yıllardır bekledim hiç susmasın devamı gelir mi acaba 

önce (13,873 puan) tarafından

gelir gelir, bi başlangıca bakıyor iş. 

kızım 22 aylıkken 2li cümle kurdu ilk, 26 aylıkken 3lü cümle kurdu. ondan sonra dili bir açıldı aman Allahım susmuyor 😂😂 4 ayda inanılmaz bir gelişme gösterdi, tabii ki her çocuk aynı değil ama o başlangıç geldiyse 3 aşağı 5 yukarı benzer zamanda kafan şişecek 😂

şu sıralar neden sorularıyla uğraşıyorum, verecek cevap bulamıyorum çoğuna, çünkü ben de bilmiyorum çoğunun cevabını 😂😂 

Susmasın aman devamı gelsin o evrelere gelelim de nedenini niyesini bir şekilde açıklarız hep neden niye diye soracak mı

0 oy
önce (265 puan) tarafından

Gözün aydın canım  hiç susmaz😊 artık 

Razıyım asla şikayet etmem çok bekledim bu anı

önce (265 puan) tarafından

O zaman hiç susmasın inşallah 

0 oy
önce (19,912 puan) tarafından

Gözün aydın olsun canım benim çok sevindim Rabbim şarkılar söylemeyi nasip etsin dualar etmeyi nasip etsin size birlikte. Bugün benim oğlan da yürüdü tam olarak ben de onun sevinci içindeyim endişeni de anlıyorum yürekten 🌸 

+1

Ayy inşallah 🙏🙏🙏 sizin adınızada sevindim bugün oğlanların mutluluk günü demek ki 😍😍

0 oy
önce (9,793 puan) tarafından

🥹 maşallah kaç yaşında neden konuşamıyor su benim kızım da 4 yaşında şu an konuşamıyorum ve belirli bir hastalığı da yok sadece gelişim geriliği var diyorlar doktorlar 

@Elif2021 bana da atar mısın rica etsem 

önce (352 puan) tarafından

Ocakta cevap vermiş  su şekilde demis Elif hanim "ŞİDDETLE TAHA SÜRESİNİ OKUYUN LÜTFEN COK FAYDASINI GÖRDÜM sabah 7 akşam 7 okuyp agzına hafif üfleyın demisti hocamiz Allah'ın izniyle gecer"

Kaynak: https://annelertoplandik.com/forum/17218175/2-5-yasindaki-cocuklarin-konusma-gelisimilerri-nasildir

Demis ben de merak edip buldum umarım sifa olur 

Konusma gecikmesi vardı Hiçbir sebebi yoktu bekliyorduk sadece ne zaman konusacak diye 

0 oy
önce (9,300 puan) tarafından

Sizin adınıza çok mutlu oldum gözünüz aydın Rabbım daim etsin bülbül gibi hiç susmasin 😊

Ayy inşallah amin hiç susmasın 🙏🙏

0 oy
önce (6,640 puan) tarafından

Gözün aydın mutluluğun daim olsun darısı başıma güzel cümlelere 😄🙂

Amin inşallah

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Naptiniz bana da anlatir misniz 3 yasinda anne kelimesinden baska  kelime yok..

Sabah akşam 7 defa taha suresi agzının içine doğru üfleyerek okudum tabi aynı anda saçma sapan batıl şeylerde yaptım onlar gereksizdi sadece bir umut denedim

0 oy
önce (2,193 puan) tarafından

çok çok çokk sevindim gerçekten darısı benim kızımın başına :) daha küçük ama insan bekliyor 

gözün aydın gerçekten çok sevindim

İnşallah insan panik oluyor niye olmuyor ne eksik ne yanliş yapıyorum ne zaman olacak diye umarım devamı gelir hiç susmaz

0 oy
önce (133 puan) tarafından

Gözün aydın canım Benimkide ilk defa birden söylediklerimi tekrarladı bugün seni seviyorum dedirttim çok mutluyum😊

Konuşmak çok önemliymiş bunu bugün daha iyi anladım 1 yıldır denemediğim ilim bilim kalmadı türbelere hatta saçma sapan batıl inançları bile denedim umudumu kesince başladı herşey insan evladının tek bir kelimesi ile dünyanın en mutlu insanı olabiliyormuş mevlam bahtlarını açık eylesin evlatlarımızın

önce (133 puan) tarafından

Amin inşallah

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Oğlunuz kaç  aylık ve neler yaptınız benimde oğlum 23 aylık her komutları yerine getiriyor ama hiç konuşmuyor anne diyor oda canı isterse banada biseyler söyler misiniz yapayım :((

önce (41 puan) tarafından

Konuşuyorum bende mesela bişey istediğinde istediği şeyi söylemesini bekliyorum hemen vermiyorum bu defa ağlıyor dayanamıyorum bende çok sıkıntı yapıyorum artık neden konuşmuyor diye çok sessiz kendi halinde bir çocuk oğlum ama mesela anneciğim şunu verebilir misin dediğimde anlıyor hemen kalkıp onu getiriyor her dediğimi yapıyor sadece konuşmuyor 🥺

Erkek çocugu geç konuşuyor ben yurtdışında yaşıyorum şuan türkiyedeyim ordada burdada defalarca kez uzmanlara götürdüm hiçbir sorun gözükmedi zamanı gelince konusacak denildi şuan türkiyede kalma sebebim dil terapisi içindi haftaya başlayacaktık

önce (5,482 puan) tarafından
+1

@Soslu tavuk sadece 25-28. ayetlerini mi okudun acaba yoksa hepsini mi okudun. Şimdi baktım da baya uzun bir sure sabah akşam 7 kere okumak ne kadar vaktini aldı acaba?

Sadece 25 28i okudum 1 dakikamı almadı okumak

Tamam çok teşekkür ederim 🥰 

0 oy
önce (7,990 puan) tarafından

Gözün aydın olsun cnm bu duyguyu çok iyi biliyorum anlıyorum oğlum 3 yaşında  yaşıtları ondan önce Doğanlar konuşurdu oğlumda hiç ses yoktu . Bı ara hastaneye gtcem dedim abartiyorsun derlerdi . Çok aktif bir çocuk herşeyi anlar oyun çok sever ama konuşmazdı son dönemde bende dua ile Rabbim kolaylaştır zorlastirma diye diye çok dua ettim şimdi Elhamdülillah Rabbime konuşuyor biri ona bişey dese şakalaşa hemen gelip söylüyor .  Rabbim  bülbül gibi konuşmayı nasip etsin 

Umarım devamı gelir hevesim kursağımda kalmaz şimdide bu korku sardı ya devamı gelmezse

Kaç yaşında çocuğun . Kardeşi falan varmı?

Ben genelde şey yaparım bişey anlatmak istese yanlış konuşsa bile onu düzeltee kadar konuştururm . Misal eliyle yada kafayla yada anlamadığım bi dilde su istese  anlasamda onun anlatmasına müsade eder defalarxa sorarım 

3 yaşinda kardeşi yok bende istediğini yapmam söyletene kadar ama konusmuyordu ne yaptıysam konusturamadım

Rabb'im dilini cozdursun inşallah benimkide şimdi masalalah tam bebek gibi konuşuyor konuşunca daha çok soru sorym 😀

İnşallah devamı gelir dilleri açılır

0 oy
önce (1,697 puan) tarafından

Gözünüz aydın olsun.. Bir anne olarak çok mutlu oldum. Güzel sohbetleriniz olsun yavrunuzla inşallah 🌸 

+1

İnşallah çok teşekkür ederim

0 oy
önce (454 puan) tarafından

Kac yasinda cocugun canim

Benim kızım 3 yasimda anne baba gel at dede anneanne derdi kelimesi azdı simdi  4 yasimda ilerleme oldu ama televizyonu tablet telefon cok etkiliyor konusma konusunda 

Bizde 3T yoktu

Anlamadim

Tv tablet telefon izletmiyorduk yani

Genetikte olabiliyor bazen canim 

0 oy
önce (4,900 puan) tarafından

Maşallah rabbim her zaman sağlık sıhhat versin🤲🤲 benim oğlum da geç konuştu 2.5 yaşından sonra anne dedi mesela ve ben acaba anne der mi ne zaman der diye bekliyordum, herhangi bir sıkıntısı yoktu ama konuşmuyordu 1 yaşına geldiğinde olması gereken kelimeler vardı baba abi abla dede gibi basit kelimeler ama zamanla kayboldu otizm mi acaba diye endişe ettik psikoloğa götürdük ama çare olmadı 1.5 yaşında ateşli havale geçirdi çevreden birkaç kişi direk yüzümüze zihinsel engelli olur havale geçirdi etki bırakır dediler ben zaten çocuğum havale geçirirken yaşadığım korkuyu atmamışken böyle şeyler duymakta çok yıprattı beni ki doktorumuzla görüştük ve ben  bayağı araştırma yaptım böyle bir etkisi olmadığını bilmeme rağmen hep bi acaba mı diye kalmıştı aklımda ama rabbimin işine bak sanki o lafları söyleyenlere inat gibi oğlum havale geçirdikten sonra yavaş yavaş konuşmaya başladı hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı evet anneyi geç söyledi ama konuşuyordu neticede ve şuan 3.5 yaşında inan ki oğlum sus artık biraz başım şişti midem bulandı diyorum o kadar çok konuşup çok soru soruyor günde 1000 defa anne diyor 🤲☺️ biz anne olarak ne kadar iyi tarafından düşünmeye çalışsakta derinde bir yerde hep kötü düşünüyoruz bazen bu kadar çok şey bilmenin bize kattığı kötülükte bu diyorum  🤗🥹 

Aman susmasın ben razıyım çok bekledim bu anı şikayet etmeye hakkım yok hiçbir sorun olmamasına rağmen konusmaması yıprattı beni üzüntüden kafama takmaktan sedeflerim ilerledi evlatlarımız iyi olsunda biz çekeriz acıyı

önce (4,900 puan) tarafından

Kesinlikle öyle insan kendinden fazla anca evladını düşünür rabbim hepsine sağlık sıhhat versin inşallah 

0 oy
önce (2,151 puan) tarafından

Maşallah maşallah ben bile mutlu oldum Allah vesile olandan da razı olsun 🤲

Amin inşallah

0 oy

Gözün aydın canım darısı tüm bekleyen annelere olsun inşallah 🤲🤲

İnşallah

0 oy
önce (1,761 puan) tarafından

Benim oğlum da 3 yaşında konuşmaya başladı öncesinde sadece baba kelimesi vardı başka hiçbir kelimesi yoktu herkes oğluma otizmli vs iması yapıyodu 3 yaşında ilk konuşmaları başladı şu an 4 yaşına girmek üzere yetişkinler gibi konuşuyo şimdi de herkes ne kadar akıllı diyo. Zamanında kafayı yedirteceklerdi bana

Öncesinde anne vardı o uzun süre yok oldu gel diyordu ama eeeell şeklinde söylüyordu dede vardı ama dede ve gel hariç hiç birini bilinçli söylemiyordu bu 3 kelime dışında hayvan sesleri vardı sadece artık tükenmiş umudumu kesmiştim mucize gibi oldu

0 oy
önce (4,465 puan) tarafından

Gözün aydın 🤗 hiç kelimesi yokmuydu ? 

3 5 kelimesi hayvan sesleri ve taklit sesleri vardı sadece

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Konuşmayan çocuğumun aniden konuşmaya başlaması için ne yapmalıyım?
Konuşmayan çocuğun konuşma becerisini desteklemek için öncelikle profesyonel bir dil ve konuşma terapistine başvurarak gelişimsel bir değerlendirme yaptırmalısınız. Günlük rutinlerinizde çocuğunuzla sürekli konuşarak, oyunlar oynayarak ve onun çıkardığı sesleri taklit ederek iletişim kurma isteğini artırabilirsiniz. Sabırlı olmak, çocuğunuza baskı yapmamak ve kaliteli zaman geçirmek bu sürecin en temel adımlarıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Geç konuşan çocuklar için evde uygulanabilecek en etkili yöntemler nelerdir?
Geç konuşan çocuklar için evde uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biri, nesneleri ve eylemleri sürekli isimlendiren zengin bir dil ortamı oluşturmaktır. Çocuğunuzla karşılıklı oyunlar oynayın, resimli kitaplar okuyun ve onunla göz teması kurarak kısa ve anlaşılır cümleler kullanın. Ekran süresini kısıtlayıp sosyal etkileşimi artırmak, çocuğun konuşma motivasyonunu doğrudan destekleyen önemli bir faktördür.
Çocuğumun konuşması için hangi durumlarda uzmana gitmeliyim?
Çocuğunuz 18-24 aylık olduğu halde tek kelimelik ifadeler kullanmıyorsa veya 2 yaşından sonra basit iki kelimeli cümleler kuramıyorsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. İşitme testleri, gelişimsel taramalar ve dil terapisi değerlendirmeleri, konuşma gecikmesinin altında yatan fizyolojik veya nörolojik nedenleri belirlemek için hayati önem taşır. Erken müdahale, çocuğun dil becerilerinin gelişimini hızlandırmada en kritik etkendir.
Konuşma gecikmesi olan çocuklarda batıl inançlar işe yarar mı?
Konuşma gecikmesi tıbbi, gelişimsel veya çevresel faktörlere bağlı bir durumdur ve bilimsel olmayan batıl inançların bu süreç üzerinde kanıtlanmış bir etkisi yoktur. Çocuğunuzun konuşmasını beklerken bu tarz yöntemlere yönelmek yerine, bilimsel temelli konuşma terapisi ve erken çocukluk eğitimi uygulamalarına odaklanmak çok daha doğru bir yaklaşımdır. Uzmanlar tarafından onaylanmamış hiçbir uygulama, çocuğun gelişim süreci için güvenli kabul edilmemelidir.
Konuşmayan çocuklarda ilk kelimeler genellikle ne zaman çıkar?
Çocuklar genellikle 12 ile 15 aylık dönemde ilk anlamlı kelimelerini söylemeye başlarlar, ancak her çocuğun gelişim hızı kendine özgü farklılıklar gösterir. 18 aya kadar birkaç kelime söyleyen çocuklar, 2 yaş civarında iki kelimeli cümleler kurmaya doğru ilerler. Eğer çocuğunuz bu aşamalarda yaşıtlarından belirgin şekilde geri kalıyorsa, bir uzman görüşü alarak gelişim takibi yaptırmak en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 531 göst.
0 oy
4 cevap 293 göst.
14 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Seriscim (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 785 göst.
0 oy
14 cevap 675 göst.

Kategoriler

1,509,347 soru