Deprem anında yaşadığım korkuyu nasıl aşabilirim?

0 oy
258 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,164 puan) tarafından

çok kötü deprem olmuş annemi aradım konuşamadı çok korkmuştu dua edin lütfen bir daha olmasın 😭😭

16 Cevaplar

0 oy
önce (6,155 puan) tarafından

5.6 olmuş. Çok geçmiş olsun afadsız oldun inşallah 🤲🏻

önce (2,164 puan) tarafından

amin canım

-Reklam-
0 oy
önce (596 puan) tarafından

Deprem oldu evet çok korktum uykudan sarsıntı ile uyandim

öyleymiş annemler malatyada konuşamadı çok korktum bende

Ben Şanlıurfa'da öyle uyandım düşün 

önce (82 puan) tarafından

Urfadada iyi salladı 

mardinde hissedilmedi ama ailem orada onlar çok korkmuş

Ay vall bir ses geldi bende bu ne değişik bildirim demekle ev bir salladı gözümü acitigim gibi çocukların yanına fırladım kalbimin sesini duyuyordum o kadar korkmusum

0 oy
önce (18 puan) tarafından

Osmaniye’de çok kötü oldu iki küçük çocukla evdeyim diğeri okulda allahım korusun 

Allah muhafaza rabbim korusun 

0 oy
önce (1,799 puan) tarafından

Allah korusun gecen bi tanidik abla var konistuk temmuz agustos gibi buyuk bi deprem olcak dedi umarim oyke degildir

Allah bir daha yaşatmasın 6 şubatı yaşayan bilir bu korkuyu

0 oy
önce (433 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun rabbim afetinden korusun 

amin 😭

0 oy
önce (13,440 puan) tarafından

Burdada salladı hataydayım hissettirdi kendini

0 oy
önce (257 puan) tarafından

Geçmış olsun canım rabbim bidaha yaşatmasın çok kötü gerçekten Van depremi gördüm deprem denilince kalbim hızlı çarpıyor 

bende 6 şubatı yaşamıştım Malatya'da büyük depremi yaşayanlar bilir 🥺

önce (257 puan) tarafından

Allah bir daha yaşatmasın gerçekten cok  zor kış olması daha zor 

0 oy
önce (3,068 puan) tarafından

Allah bidaha yaşatmasın yere sakinlik versin 🤲

amin 🥺

0 oy
önce (5,463 puan) tarafından

Ben Maraş ta hissettim depremi. Çok geçmiş olsun yaşayan herkese. Baya da uzun sürdü. Allah bir daha yaşatmasın, Allah hissettirmesin.

amin canım

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Allah'ım korusun inşallah 

amin canım

0 oy
önce (2,144 puan) tarafından

Yaşayan hisseden herkese çok çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah 

amin bir daha yaşatmasın rabbim 😭

0 oy
önce (413 puan) tarafından

Sürekli bildirim gelince tedirgin oldum çok zordu Allah korusun ya

aynen bende bildirimi gördüm birde arkadaşım mesaj attı hemen annemi aradım 🥺

bu arada müsait değildim postuna yazamadım ama Allah sana kolaylık versin hiç ummadığın kadar kolay olsun herşey 💜

0 oy
önce (7,980 puan) tarafından

Diyarbakır'da da hisedilmis ben hisssetmedim ama hisseden bayağı olmuş . Kardeşim aradı uykkudan uyannmis camin sesinden   . 

Rabbim yaşatmasın bir daha

amin canım

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Allâh yardımcısı olsun çok geçmiş olsun kardeşim

Allah razı olsun canım 6 Şubat depreminden sonra annem büyük bir stres ile baş edemeyip kanser olduğunu yazık ki o yüzden daha çok korktum ben de gurbetteyim siz de dualarınızı unutmayın Allah razı olsun

0 oy
önce (1,607 puan) tarafından

Herkese gecmis olsun kizlar kayip yikim var mi 

0 oy
önce (827 puan) tarafından

Cnm korkutmak değil niyetim annem dun komşularıyla görüştü orda bı kadın demiş binadan varmiş Şubat depreminde saatini gününü söylemiş kimse inanmamiş bu adamda dinci inançlı birisi kadınlar demiş 21 22 Mayıs sabah 9 veya akşam 9 deprem olcak demiş bugün bu sabah gercekden 9 da oldu rabbim korusun , haberlere bakdim 7,5  8 üzeri bekleniyor yine deprem 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Deprem anında evde güvenli alan nasıl belirlenir?
Deprem anında evde güvenli alan belirlemek için sarsıntı başlamadan önce yaşam üçgeni oluşturabileceğiniz sağlam eşyaların yanını seçmelisiniz. En güvenli yerler, devrilme riski olmayan ağır mobilyaların yanı, kapı kirişleri ve masa altlarıdır. Sarsıntı başladığında kesinlikle merdivenlere veya asansöre yönelmemeli, çök-kapan-tutun hareketini uygulayarak güvenli alanınızda sarsıntının bitmesini beklemelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Deprem sonrası yakınlarıma nasıl ulaşabilirim?
Deprem sonrası yakınlarınıza ulaşmak için telefon hatlarını meşgul etmemek adına öncelikle kısa mesaj veya internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarını kullanmalısınız. Sesli görüşmelerin hatları kilitlemesi nedeniyle acil durum bildirimlerinizi SMS üzerinden iletmek daha sağlıklıdır. Ayrıca operatörünüzün sunduğu durum bildirim servislerini kullanarak güvende olduğunuz bilgisini sevdiklerinize iletebilirsiniz.
Deprem çantasında mutlaka bulunması gerekenler nelerdir?
Deprem çantasında mutlaka bulunması gereken temel malzemeler; en az 3 günlük su, bozulmayan gıda maddeleri, ilk yardım kiti, el feneri, yedek piller ve önemli evraklarınızın kopyasıdır. Ayrıca kronik rahatsızlığınız varsa düzenli kullandığınız ilaçları, kişisel hijyen malzemelerini ve bir miktar nakit parayı da çantanızda hazır bulundurmalısınız. Çantanızı herkesin kolayca ulaşabileceği bir noktada saklamak hayati önem taşır.
Deprem travması ile nasıl başa çıkılır?
Deprem travması ile başa çıkmak için yaşadığınız korku ve kaygı duygularını bastırmak yerine güvendiğiniz kişilerle paylaşmalı, mümkünse profesyonel psikolojik destek almalısınız. Sarsıntı sonrası oluşan yoğun stres ve panik hissini hafifletmek için derin nefes egzersizleri yapmak ve rutinlerinize yavaş yavaş geri dönmeye çalışmak iyileşme sürecini hızlandırabilir. Güvenli bir ortamda olduğunuzu kendinize hatırlatmak, travmatik belirtilerin zamanla azalmasına yardımcı olacaktır.
Binaların depreme dayanıklılığı nasıl sorgulanır?
Binaların depreme dayanıklılığını sorgulamak için öncelikle binanın yapım yılını ve deprem yönetmeliğine uygunluğunu kontrol etmelisiniz. Eğer binanızın güvenliğinden endişe ediyorsanız, yetkili mühendislik firmalarına başvurarak karot testi ve performans analizi yaptırabilirsiniz. Bu testler binanın mevcut taşıyıcı sisteminin deprem yüklerine karşı ne kadar dirençli olduğunu bilimsel verilerle ortaya koymaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 496 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde gokcee05 (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 216 göst.
27 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
19 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Masailesi (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,976 soru