Hasta çocuğumla ilgilenirken eşimin ilgisizliğini nasıl aşarım?

0 oy
596 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,532 puan) tarafından

Zor günler geçiriyorum nasıl atlatacagim bilmiyorum kızım baba diye ortada geziyor sabahtan bu yana ateşi var ama babası olacak adam ne arayıp ne soruyo bı insan çocuğunu dusunmezmi ne halde ne yeyip içiyor diye 

Kardeşim zaten gelip gidip laf vuruyor ne yapacağımı bilmiyorum

Kizlar dua edin ben bu süreci kolay atlatayim 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (2,850 puan) tarafından

Allah o hayırsızın kalbine merhamet ve babalık duygusu bahşetsin. Sana da yardımcı olsun.

-Reklam-
+1 oy
önce (1,039 puan) tarafından

Kızlar bende sizlere dua ediyorum 

0 oy
önce (1,458 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canim 🌸 bugünleri biraz zor atlatacaksin ama atlatacaksin Allah'ın izniyle. Sen annelik görevini yap . Bırak görevini yapamayandan yaradan sorsun hesabını. Allah sana güzel kapılar açsın insallah

önce (3,532 puan) tarafından

Amin canım zaten beni arayıp sormasın ama kızım baba dedikçe üzülüyorum 

Bazen herşeyi göz ardı edip boşanma kararı almasamaydim diye ama ozamanda ben hiç mutlu değilim 

önce (1,458 puan) tarafından

Zaten çocuklarını aramamasi ilgilenmemesi senin doğru yolda olduğunu gösterir canim. Vazgeçip kendini ömür boyu mutsuzluga hapsetme sakın. Ne iyi insanlar var inanki. Seninde karşına iyiler çıksın inşallah 

0 oy
önce (2,041 puan) tarafından

gecmiolsun canim kadinlar ve erkeklerde ayrilik farkli isliyor. kadin ilk ayrildigi zaman bir iki ayda acisini cekip ozlemini hasretini yasiyor depresyonunu dibine kadar yasio  sonra amaaaann vokta tin dio bi silkelenip kendine gelio. 

erkeklerinde beyni sanirim az calistigi icin durumu algilayamiyorlar. ayrildiktan sinra oh rahatladim ozgurum rahatim hic takmiyorum falan modunda oluo dunya yansa umrunda degil birkac ay sonra dank edio ayrilik acisi depresyon bunalim ozlem hasret pislanlik cokuo. 

yani erkkler slak olduklari icin kafalari gec basio

Özlem hasretim kalmadı canım ama kızıma bakınca baba deyince üzülmüyorum değil tamam anne baba ayrilinca çocukta ayrılıyor zannediyorlar sanırım ondan rahata kavuştu 

O kafasına dank edince iş işten geçmiş olacak 

0 oy
önce (1,061 puan) tarafından

Tüm dualarım seninle canım biliyorsun❤️ 

Etmez şaşırmıyorum da aha bnmki de bak kaç gün oldu asla sormuyo kızını ve hasta olduğunu biliyo boşanıcam kararlıyım dedim rol bitti tabi 

Benim dualarımda seninle canım 😍

Artık ben değişeceğine inanmıyorum ama kızını düşünmesini isterdim 

önce (1,061 puan) tarafından

Kuzum bnm teşekkür ederim 🫶🏻 üzme kendini kendi kayıpları boşanınca çocuğu da boşuyo gibi düşünüyor bazıları ama en azından çocuğu senden alıcam vs diye tehdit etmiyo nafaka da zaten köpek gibi verecek çalışmıyorum dese bile vermek zorunda zor bi süreç özellikle aile evi ne kadar iyide olsa yine zor erkek kardeşlerde problem oluyo ama alışacaktır zaman su gibi geçiyor zaten herşey zamanla yoluna girer inşallah 

0 oy
önce (13,629 puan) tarafından

etmez canım etmez. bazıları baba olmayı bilmiyor, öğrenmek de istemiyor. 

yeğenim babasını çoook uzun bir süre görmedi. göstermedik değil, baba gelip görmedi, aramadı da. bu çocuk ne yer ne içer sormadı. bir kere sünnet lafı geçmişti, sünnet olacağı zaman çağırım geleyim demişti. hani benim oğlum gidip sünnetini yaptırayım dememişti.

sabretmen gerekiyor. zor, asla isyan etme. güzel günlerin gelecek, sen yeter ki dik dur. 

Dik durmaya çalışıyorum ama bazen gücüm tukeniyor gibi hissediyorum etrafta duymaya başladı onların sürekli bişey sormaları yoruyor beni

önce (13,629 puan) tarafından

onlar hep konuşacak, hadleri olmadan fikir de verecekler falan, evet dik durma zordur. az çok tahmin edebiliyorum. yani en medeni boşanma bile olsa zor olur. ama eminim geçecek bugünler yüzün gülecek 

önce (5,857 puan) tarafından
+1

Ablamın i.t kocası çocukların biri 2,5 biri de 4 yaşındayken gitti. Şimdi biri 15 diğeri 16,5 yaşında asla babalarını bir gün görmediler toplasan 10 kere telefonda konuşmuştur o kadar. Ablam aslanlar gibi baktı boşanması daha bu sene oldu yurt dışına kaçmıştı sizi de alacağım diye hepsi yalan çıktı. 2. Kez kanser oldu ablam hala tedavi görüyor o i.t Türkiye’ye döndü ablam yurt dışına taşındı kader işte devlet ablama dublex ev verirken o adam olmayan mahlukatı sınır dışı etti. Sabır Allah’ta çok ama zamanı geldi mi neler ediyor Şükür Rabbime. He bu arada o 13 senede kaynana kayınpeder 1 tl bile vermedi baban zengin o versin dediler hep babam baktı birde akrabalardı akrepler

0 oy
önce (2,916 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun bende o dönemden geçtim 3 ay çocuklarım benim yanımdaydı hep konustururyordum babalarıyla nasıl yanımdan aldı gitti hemen beni kötüledi çocukları bana karşı doldurdu sana tavsiyem ara cocugunla konuş de konustur asla yaşanan şeyleri ona yansıtma çocuklar küçük gözüküyor ama herşeyin farkındalar umarım kolaylıkla atlatirsiniz 

Ben arayıp konusturmam o dusunmuyorsa bı kızı olduğunu ben onumu düsuncem o kendi araması yada mesaj atması gerekti  bu saatten sonrada ulaşamaz numaramı değiştirdim 

önce (2,916 puan) tarafından

Sende aynı şeyi yapıyorsun o çocuğun ne suçu var o araması sen ara al kızınla biraz konuş de ne kaybedersin evlatları koz olarak kullanmak çok büyük zarar verir onlara şöyle düşün o sorumsuz ama sen kendin için değil çocuğun için yapmalısın genede senin kararın 

önce (208 puan) tarafından

@EvlaTlarim71 numaranızı değiştirmek sizi hakliyken haksız duruma düşürebilir. Aradım da ulaşamadım der çocukla babanın görüşünü engellemiş olursunuz. Numarayı değiştirmeden devam etseniz kimse size neden babayı aramadın demez o arasaydi dersiniz ama şu durum sıkıntı 

1 ay oldu geleli aramak konusmak isteyen bu zamana kadar arar sorardı 

0 oy
önce (208 puan) tarafından

Öncelikle kimin ne dediğini umursama takma boşver insanlar acını kullanıyo  ve kullanmaya devam edecekler. Sadece çocuğuna bak çocuğunu düşün ona sarıl.

Çocuk biliyosa çok zordur Allah yardımcınız olsun inşallah. Böyle sorumluluk sahibi olamayan baba olamayanlarin uzak durması çok daha sağlıklıdır diye  düşünüyorum. Bende aynı süreçteyim hamileyken ayrıldım bebeğim babayı bilmiyo üstelik kimseye vermediği  tepkiyi babasına veriyo ağlama krizleri korku vs. çocugum için cok isterdim ilgili bir baba olsun babasını bilerek büyüsün baba sevgisini tatsin ama maalesef. Canı istediği zaman görüş talep eder canı istemez 1 ay talep etmez ve bu süreçte asla fotoğraf istemez aramaz sormaz. Bir insan nasıl görmek istemez evladını, nasıl dayanır diye bende çok düşündüm aklım almadı ama zarar verdiğini görünce görmek istemediği günlere talep etmediği  günlere sevinir oldum bazı insanların yokluğunun varlığından çok daha iyi ve sağlıklı olduğunu anladım o günden beri sorgulamıyorum. Allah'ım evlatlarımızı korusun bu durumda olan herkese yardım etsin kolaylıkla atlatalım inşallah 

İnşallah canım kolay atlatirim

0 oy
önce (389 puan) tarafından

Evlilikte eş desteği olmazsa zor Vala  ALLAH yardım etsin inşallah sana 

Amin inşallah canım 

0 oy
önce (5,591 puan) tarafından

Kadınlar eşyalarını cocugunu alıp evden ayrılınca aslinda sorumsuz erkeklere alan açıyorlar. Adam zaten sorumsuz eve bir geliyor bütün sorumluluklar evden gitmiş ohh diyip kafa dinliyor. Asil o hale geldiysek adamın eşyalarını toplayıp evden göndermek lazim ailesinin evinde kendi evinde oldugu kadar rahat edemeyince mecbur pişman olacak. Bir tavsiye istiyorsanız eşyalarınızı toplayıp evinize dönün çocuğumun rahatı icin evde olmak zorundayım biraz da sen annenin evine git diyin

Artık dönmem o eve dönsem bile gitmez o ben kaç kere dedim sen git diye ama benim evim gidecek sensin dedi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğum hasta olduğunda babasının ilgisizliğiyle nasıl başa çıkarım?
Çocuğunuzun hastalığı sürecinde babanın ilgisiz kalması duygusal olarak yıpratıcı olsa da, ilk adım olarak kendi psikolojik dayanıklılığınıza odaklanmalısınız. Bu süreçte yakın çevrenizden veya bir aile danışmanından destek alarak duygularınızı yönetebilir, çocuğunuzun tedavi sürecine odaklanarak babanın davranışlarından bağımsız bir bakım rutini oluşturabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Zor zamanlarda çocukla ilgilenirken stresle nasıl başa çıkılır?
Çocuk hasta olduğunda yaşanan stresle başa çıkmak için öncelikle kendi fiziksel ve mental sağlığınızı korumaya yönelik küçük molalar verin. Günlük işlerinizi öncelik sırasına koyarak yükünüzü hafifletin ve mümkünse yakın bir arkadaşınızla veya ailenizle dertleşerek bu süreci yalnız geçirmemeye çalışın.
Eşlerin ebeveynlik sorumluluklarını paylaşmaması durumunda ne yapılmalı?
Ebeveynlik sorumluluklarının paylaşılmaması durumunda, çocuğun iyileşme süreci bittikten sonra sakin bir zamanda beklentilerinizi somut örneklerle ifade eden bir iletişim denemelisiniz. Ancak acil durumlarda odak noktasını eşin ilgisizliğinden tamamen çocuğun iyileşmesi ve sağlığına kavuşması üzerine kaydırmak, stres seviyenizi düşürmenize yardımcı olur.
Tek başına çocuk büyütürken aile içi eleştirilerle nasıl mücadele edilir?
Aile içi eleştirilerle mücadele etmek için sınırlarınızı net bir şekilde çizmeli ve kendi ebeveynlik tarzınızın doğruluğuna inanmalısınız. Kardeş veya yakın akraba tarafından gelen eleştirilere karşı, çocuğunuzun sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek tartışmalara girmeden kendi önceliklerinize odaklanmanız ruh halinizi korumanızı sağlar.
Çocuğum ateşlendiğinde duygusal destek için nereye başvurabilirim?
Çocuğunuzun ateşi olduğu durumlarda tıbbi destek için en yakın çocuk sağlığı birimine başvurmalı, duygusal destek için ise aile danışma hatları veya profesyonel psikolojik destek platformlarını kullanabilirsiniz. Yalnız hissettiğiniz anlarda sosyal destek gruplarına katılarak benzer süreçlerden geçen diğer ebeveynlerle deneyim paylaşımı yapmak, kendinizi daha az yalnız hissetmenize yardımcı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 743 göst.
9 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,854 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 322 göst.
0 oy
10 cevap 498 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Boncuk22 (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 404 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu