Eş ailesiyle aynı evde bebek bakımı sorunlarını nasıl aşarım?

0 oy
381 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,085 puan) tarafından

Size bi sorum olcak benım yerımde siz olsanız napardınız??

Bilen bilir eş aılesıyle bırlıkte yasıyoruz gebe kalana kadar hersey normaldı yada ben  öyle biliyordum doğumdan sonra başladı hersey sarılığı vardı hastaneye yatış olmasın dıye 1 gun oncesınden mamaya basladık cadı gelmıs kardesını arıyor yanımda sütü yok mama verıyorlar ne sinir oldum varya kızımın kafasında konak cıkmıstı hatta post paylaşmıstım konakmı dıye hatırlayanlar varsa onun taragını bılıyorsunuz z.yağı surdukten sonra tararken elımden alıyorlardı bagırıyordu canını acıtacan onla yapma sankı bıle bıle canını acıtacam ya kızımın bu pamuklu taraklar varya onla yap dıyorlar dedım o cıkarmıyor çıkartır çıkartır dedıler simdi konak şampuanı aldırdım ne kadar pahalı dıyor bıde dedım hanı yaptırtmadınız ya çok biliyorsunuz ya dedım bızım yanımızda yapma dıyor sankı kızımla bas basa kalabılıyorum

kızı uyutmaya gıdıyorum öğlen uyutma gece uyumuyor gunduz uyuyunca dıyor gece kendısı bakıyor ya hanı uyuyamıyor hanfendı  ben ne yapsam izin vermıyor yok yapma sevme öpme vs şimdi kendısı kızımın kafasına z.yağı surcekmıs izin vermedim oğluna sikayet ediyor şöyle şöyle yapcaktım ızın vermedı dıye 

Hanı gunduz uyutma gece uyusun dıyor ya uykusu geldıgınde agladıgında durmuyor ya nazar degmıs dıyor imam akrabası var onu arıyor gel nazar duası oku dıye gecen geldıler yaptırtmadım bugunde aramıs gerçekten ben patlama anına gelıyorum saç baş girişcem o olcak

kusura bakmayın uzun oldu sadece dertleşmek istedim içinizden geçenlerı yazın 🫠 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (1,194 puan) tarafından

Hele yeni başlıyorlar 13 yıl oldu aynıyız 

önce (1,085 puan) tarafından

öyle tabı en kısa zamanda cıkarız ınsallah bunların yanından

Ben çıkamadım hep beraber yaşıyoruz ev satılırsa ancak öyle çıkarız 

ozaman inşallah bi an önce satılırda sende kendı duzenını kurarsın 

İnan artık pek umudum yok geçen giden güzelim yollarımız oldu 

+1

olsun ayrı eve cıkarsanız ikinci baharınızı yasarsınız hem kötü günlerin güzel günlerıde olacak bunu sızde yasamalısınız bence 

-Reklam-
+1 oy
önce (278 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun kendini o evden kurtarmaya bak ayrı eve çıkman lazım 

eşime dedim zaten en son babası bana imansız dedıgınde kaldıgımız apart aile apartı 3 kat var 4. kat çıkarız dedı tabı onu ne zaman yapacakta edecekte 

+1 oy
önce (2,890 puan) tarafından

Kayinlederim Allah rahmet eylesin çok hakki vardır üzerinde o vefat edince hepsinden kurtuldum ben 6 yıl kaynanada kaldı yanımda benim evim benim esyam herşeye karışıyordu kim kurtulmak istiyorsa Allah tez vakitte ayirsin 🤲sende söyle çocuğumu ben büyütüyorum fazla karışmayın de

hala içimde ukte emziremediğim 🥺 bizde kurutma makınesi almıstık asacak yer yoktu bı 6 kısının elbısesı bı anda yıkanınca hele mısafır gelınce ıslak ıslak koku oluyordu evde ne gerek varmıs falan inşallah inşallah zaten böyle devam ederse ben 1 2 gune patlar aılemın evıne gıtmek ısterım tabı bu eve donmemek şartıyla 

Allah kurtarsın sanki parasi ondan çıkıyor bizde 6 kişiyiz valla bitmiyoki 

araba aldırtmak istiyorlar o yuzden para harcatmıyorlar ama ben araba yerıne onlara ev şoku yasatacam 

Ev daha mantıklı şu  zamanda araba sigorta benzin şu bu derken gene masraf hayırlısı nasip olsun 

inşallah bakalım çalışmaya gıtmesını beklıyorum geldıgınde hemen baslattırcam tabı ozamana kadar dayanabılırsem

+1 oy
önce (1,666 puan) tarafından

1. Kural çocuğuna kimseyi karıştırma annesi sensin onlar değil net tavır koy

2. Çocuk gündüz uyumazsa gece hiç uyumaz gündüz uyuyan çocuk gece daha huzurlu uyur 

3.insanlara dur ve hayır demeyi bilmek gerekiyor 

Ben ailelerden uzak bir hayat seçtim kendime evler yakın ama ben uzağım

Arkadaş ortamım da bir kaç kişi moralimi bozuyordu onlara da bay bay dedim kafan rahat olsun istiyorsan evini ayır ve hepsine güle güle bacim

dur ve hayırdan asla anlamıyorlarkı bende ıstıyorm ayrı ev bı gıtsem zaten bıdaha yuzlerıne bakmamki

+1 oy
önce (13,451 puan) tarafından

Allah en kısa sürede ayrı ev nasip eder inşallah 

inşallah inşallah

+1 oy
önce (5,048 puan) tarafından

Aynıları yaşadım kocamla kavga ettım kocamla bır bırımıze gırdık odadan cıkmadım derkeeen ayrı eve cıktım kafam rahatladı halen susmuyor duymuyorum artık allah sabır versın ınsallah tex vakıtte ayrılırsın evden

en ıyısını yapmıssın yakındır bende dagıtıcam inşallah en kısa surede kurtulurum sunlardan 

+1 oy
önce (666 puan) tarafından

Ben kaynana konusunda birşey diyemem ama,,,.demek isterimki çocuğunun kafasına banyodna yarım saat önce zeytin yağı süt kaynanan da görmese iyi olur.  Banyo yaptırırken önce kafasını yıka bitincede yika... Üç defa banyodan bir saat yarım saat önce süt.. en sağlıklı kurtulma yöntemi. Ben böyle kurtuldum iki ci seferde geçti.

görmediği vakıt yokkı odaya kitap okumaya getırıyorum yada ust degısımı bez degımı hemen gelıyor kızımda onu gorunce ona atıyor kendını aglıyor falan bebektır ne anlasın da bi ilgilendirtmiyorkı 

+1 oy
önce (254 puan) tarafından

Allah'ım bunlar nasıl o vebali taşıyacaklar boyunlarında? 

Doktorlar bile anneler çocukları ile ilgili olan herşeyi bizden daha iyi bilir diye. Elletme çocuğunu onlara Özge ya şimdiden oyuncakları olmuş 

yok kız ben ne bıleyım akılsızım dınsızım ımansızım ben öyle dıyor babası bende dıyorum hakkım varsa haram olsun hamıleykende beddua ettım kızından cıktı sımdı hangısınden cıkacak merak edıyorum acıkcası

bana emzırtmedı ya kadın doymamıs 10 cocugu emzırmeye kızımı emzırmeye calısıyor asıl orda sac bas gırcektımde kızın yanında tuttum kendımı 

ek gıdasına bıle karısıyor babası yok doyurucu olsun ekmek ver dıyor bızler ıcın bıle beyaz ekmek zararlı helekı bı bebekte extra zararlı anlatamıyorsunkı bunlara nolcakmıs bal verdıgınde bıle karısı demıs annesıne sor babasına sor oyle ver dıye demıs onlar ne bılcek dıye vermıs ben daha ne kadar dayanırım hıc bılmıyorum gercekten

kız ben vermesem bıle kızım kendısı gıdıyor ama tabı bu aralar benden ayrılmıyor oda hıssedıyor demekkı

önce (254 puan) tarafından
+1

Allah yardımcın olsun canım tez zamanda kurtul onlardan

+1 oy
önce (32,537 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım ya 

inşallah canım💜 

+1 oy
önce (346 puan) tarafından

Bi birakmadilar  vLla hamileyim ve aklim bunlarla dolu simdiden neler olabilecegini tahmin edebiliyorum ve ne yapmaliyim bilmiyorum ikinci cocuk olacak. İlki 3 yasinda olacak yardim istesem dert istemesem yalniz basima bakabilir miyim bilmiyorum 

yalnız basına daha rahat bakarsın bence hem 2 cocukla ılgılenıp hemde onla nasıl ılgılenecenkı benım bıle 2.cocuga karsı fobım olustu artık istemiyorum bıle 🤷‍♀️ tabı ayrılırsak ozaman olabılır 

0 oy
önce (3,117 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun canım burda en önemlisi eşin ne yapıyor hangi tarafta duruyor annesini susturuyor mu yoksa oda sana baskılıyor mu . Eğer ki eşin senden yanaysa yapabilcegin herşeyi yap fırsat verme ama senden yana değilse ne yaparsan yap onlar laftan anlamaz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde konak temizliği nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir?
Bebeklerde konak temizliği için öncelikle bölgeye zeytinyağı veya özel konak bakım yağı sürerek konakların yumuşamasını sağlamalısınız. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra, bebeğin cildine zarar vermeyen yumuşak bir konak tarağı ile nazikçe tarama yaparak kabukları temizleyebilirsiniz. Sert fırçalar kullanmak bebeğin hassas kafa derisini tahriş edebilir, bu nedenle mutlaka bebekler için üretilmiş hassas tarakları tercih etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni doğan bebeklerde uyku düzeni nasıl oluşturulur?
Yeni doğan bebeklerde sağlıklı bir uyku düzeni oluşturmak için gündüz uykularını çok uzun tutmamak ve gece-gündüz ayrımını öğretmek oldukça önemlidir. Bebeğin gün içinde güneş ışığı alması ve gece karanlık, sakin bir ortamda uyuması biyolojik saatini destekler. Ayrıca bebeğin uyku sinyallerini takip ederek aşırı yorulmadan uykuya geçişini sağlamak, gece uykusunun daha kesintisiz olmasını yardımcı olabilir.
Eş ailesiyle birlikte yaşarken bebek bakımı konusunda sınır nasıl çizilir?
Eş ailesiyle birlikte yaşarken bebek bakımı konusunda sınırlar çizmek için eşinizle ortak bir tutum sergilemeniz en kritik adımdır. Bebeğinizin bakım yöntemleri, beslenmesi ve uyku düzeni hakkında uzman görüşlerini veya doktor tavsiyelerini aile bireyleriyle paylaşarak kişisel bir mesele olmaktan çıkarıp tıbbi bir tercih haline getirebilirsiniz. Sakin ve net bir dille kendi ebeveynlik tarzınızı ifade etmek, zamanla beklentilerin anlaşılmasını kolaylaştıracaktır.
Bebeklerde beslenme süreci ve mama kullanımı ne zaman gereklidir?
Bebeklerde mama kullanımı, yalnızca doktorun önerisi veya yetersiz kilo alımı gibi tıbbi gereklilikler durumunda gündeme gelmelidir. Emzirme sürecinde veya mama takviyesinde aile büyüklerinin müdahalesi yerine, bebeğin doktorunun yönlendirmeleri esas alınmalıdır. Beslenme tercihlerini bebeğin ihtiyaçlarına göre belirlemek, hem anne hem de bebek sağlığı açısından en doğru yaklaşımdır.
Bebeklerde huzursuzluk neden olur ve ne zaman doktora gidilmelidir?
Bebeklerde huzursuzluk genellikle gaz sancısı, diş çıkarma, uykusuzluk veya çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Eğer bebek teselli edilemiyor, sürekli ağlıyor, ateş, iştahsızlık veya alışılmadık bir halsizlik belirtisi gösteriyorsa vakit kaybetmeden bir çocuk doktoruna başvurulmalıdır. Nazar gibi kültürel inanışlar yerine, bebeğin fiziksel belirtilerini gözlemleyip tıbbi değerlendirme almak her zaman öncelik olmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 158 göst.
24 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Minikkelebek4 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 859 göst.
15 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Orhan Bencegay (760 puan) tarafından soruldu
+5 oy
8 cevap 550 göst.
10 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 461 göst.

Kategoriler

1,507,131 soru

24,601,866 cevap

363,638 kullanıcı