Diyet sürecinde 26 aylık çocuğumla tuvalet eğitimini erteledim

+3 oy
302 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,236 puan) tarafından

Kızlar hepinize günaydın 🌸🩷

Ben güne kahvaltı ile başladım diyet tam gaz devam ediyor 80.15 ile başladım bir ay oldu 75.30 gördum pes etmek yok bayrama kadar 70 hedefim.

Ekransız 5. Günümüz çok şükür hiç fire vermedik kendinizi sürekli dışarı atıyoruz oynuyorlar 2 3 saat sonra öğlen uykusu sonra balkonda oynuyrlar akşam da oyalamak bir nebze kolay oluyor 

26 aylık kızıma da tuvalet eğitimi veriyordum ama maalesef pes ettim olacak gibi değil 20 güne yakın 6 açık kaldı her gün altına yapıyordu büyüğünü birkaç gün çişini yaptı onu da yapmayı bıraktı artık tuvalete gitmek istemiyordum korkuyorum diyordu ben de biraz daha erteledim yazın sonuna doğru tekrar deneyeceğiz 🙂‍↕️

Beni bekleyen kocaman bir bahar temizliği var ama ben de kendimi sessize alıyorum bakalım nasıl olacak mecbur yapılacak 🥲

Sizler neler yapıyorsunuz nasılsınız 

image

11 Cevaplar

+1 oy
önce (1,143 puan) tarafından

Günaydın canım🌸bende diyetteyim diyet postlarini görünce daha bir azim geliyor maşallah. Senide tebrik ederim güzel ilerlemissin. Çiş egitimi için Allah yardimcin olsun daha sonra tekrar dene . Temizlikte yapılır biter yeterki can sağlığı olsun

önce (9,236 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım senin de bol eksilerin olsun

önce (1,143 puan) tarafından

İnşallah canım 

-Reklam-
+1 oy
önce (13,236 puan) tarafından

Günaydın acayip sıcak maşallah yazı düşünemiyorum bile bi çay içip işe başlicam 

önce (768 puan) tarafından

İstanbulda kış varrr

önce (13,236 puan) tarafından

28 ° ile uyandık bu sabah 

Burada da hafif bulutlu Güneş çıkıyor ara ara çok güzel tambahar havası daha o sıcakla erişmedik biz dün çok sıcaktı Antep ama bugün o kadar değil

önce (768 puan) tarafından

20yı cıkar bızdede 8 😀

+1 oy
önce (2,816 puan) tarafından

Günaydın afiyet olsun 

Bizde kahvaltı yaptık bir lgs öğrencisi ve 1. Sınıf öğrencisi ile şimdi ikiside odalarında ders çalışıyor ne yeme yapsam diye düşünüyorum 

Oh ne güzel sen biraz rahata ermişsin ben de inşallah büyütürüm artık çocuklara rahat ederim ileride hayalim o yönde 🥲

önce (2,816 puan) tarafından

Sadece büyümek yetmiyor inanki, birde ergenlik var okulları eksikleri of aman 

Birde benim eşim sürekli gurbette çalışıyor 

🥲🥲🥲

+1 oy
önce (2,868 puan) tarafından

kavalti hala yerde çay içiyorum valla gece geç uyudum herzamanki gibi Sakarya'da fırtınalı yağmur var oğlum kuru kuru öksürüyo ne versem ona başkada kalkıp evimi temizliycem bende kadir gibi temizlikle kendime terapi yapanlardanim sizede afiyet olsun güzel kilo vermişsiniz benim boy 1.65 kilom 63 şuan iyi gibi😊

Afiyet olsun canım sana da ben de öyle sabah işi bile yapmadım direkt dışarı çıktık biraz çocuk var yorulsun uyusunlar diye

önce (5,142 puan) tarafından

Yaşını bilmiyorum ama 1 yaşından büyükse alerjisi yoksa 1 tatlı kaşığı bal buyukse 1 yemek kaşığı da olur çay kaşığınin ucuyla zencefil bir kaç damla limon sıkıp ılık suyla karıştırıp içirin inşallah faydası olur

önce (2,868 puan) tarafından

19 aylık ablası birden başladı kuru kuru öksürüyo bide midesi bulanıyor sürekli evde zencefil var ama diğerleri yok🙂

+1 oy
önce (916 puan) tarafından

Günaydın bugün sakarya cok yağmurlu ya 

Camdan yağmuru izliyorum 

Yok bizde tam bahar havası  vardi

+1 oy
önce (3,100 puan) tarafından

Günaydın canım . Bol kalori yakmalı günlerin olsun. Biz sabah uyanmıştk kızımla geri uyudum bende şimdi uyanıyorum hava bulanık yağmur yagmazsa bir saate kadar arkadaşlarla buluşcaz yağarsa yatışa devam :)) 

Oh ne güzel bende kaç saattir disardaydim çocukları çıkardık şimdi yattılar 

Teşekkür ederim 🫶🏼

+1 oy
önce (1,055 puan) tarafından

burasıda sıcak gıbı ama soğuk esıyor bende halılrdan basladım bakalım ne zmn bıter bayram temızlıgı bahar temızlıgı sonra kış temızlıgı bitmiyorkı hiç 

Evet ya ben halılarım temiz ama yazlıklar kışlıklar ayrılması lazım Bir de içeriğinin silip süpürmesi

önce (1,055 puan) tarafından

bızımde halının ustunde ortu varda mutfaktakı halıların  örtülerini  yıkayınca kız halıya yemek doktu mecbur yıkadım kaldı yatak odasındakı halıyla korıdordakı odadakını yıkarımda korıdordakı cok buyuk onu gozum kesmıyor 😂😂 

+1 oy
önce (2,832 puan) tarafından

Diyetinde kolaylık diliyorum canım benim sağlık olsunda temizlikler işler bitermi biri gelsede yardım etse ne kadar dua edicem 🥺❤️🤲 

Kolay gelsin sana da yorma kendini 🫶🏼

+1 oy
önce (3,636 puan) tarafından

Ara ogunler de ne yiyorsun cnm bnde diyetteyım

2 küçük hurma ya da iki ceviz 

Ya da 3 4 yemek kaşığı yoğurt üzerine bir küçük elma ve tarçın 

Bugün yemeğim vardı 4 kaşık sebzeli bezelyeli havuçlu sulu yemek yanına yarım dilim tam buğday ekmeği yedim kahvaltıyı erken yaptığım için

Canım tatlı istiyorsa yulaflı pudingler vesaire yapıyorum

Bnm de cok tatlı istegım oluyur cnm hamur işleri de bıraktım ama İlk günler zor oluyur gerçekten;)

image

bak bunu yaptım bugün canım istedi 1 YK Yulaf unu 1 tatlı kaşığı yer fıstığı ezmesi süt 1 2 yasik 1 kaşık da damla  Bitter çikolata biraz dondurdum mukememmel olmuştu 

Bnde deneyeceğim cnm baklm tesekkır ederim:)

+1 oy
önce (3,223 puan) tarafından

Afiyet şifa olsun canım Rabbım kolaylık versin bol eksilerin olsun inşallah 🤗 ne olsun hava soğuk işlerim bitti yemekte tamamdır oturuyorum ara ara sancilarim oluyor öyle geçinip gidiyoruz çok şükür 

Temizliği de hafta sonu bitirdik çok şükür eşimle evi boyadık boyadan sonra da derin bir temizlik derken pert olduk artık yavaş yavaş doğum çantamı hazırlarım Allah nasip ederse 🤗

Ay çok heyecanlı 🫶🏼☺️ 

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

önce (3,223 puan) tarafından

Amin canım amin Allah razı olsun hemde nasıl heyecan 😇🥰🥰

0 oy
önce (5,807 puan) tarafından

Diyeti ramazan sonu bıraktım o halimden daha çok zayıflamışım 🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sağlıklı beslenerek 1 ayda nasıl 5 kilo veririm?
Sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde 1 ayda yaklaşık 5 kilo vermek için porsiyon kontrolüne dayalı dengeli bir diyet programı uygulamanız gerekir. Günlük alınan kalori miktarını harcanan enerjiden daha düşük tutmak, düzenli fiziksel aktiviteyle desteklendiğinde kilo kaybını hızlandırır. Başlangıç kilonuzdan 5 kilo gibi ciddi bir miktarı eksiltmek için işlenmiş gıdalardan kaçınmalı, su tüketimini artırmalı ve süreci bir ay boyunca istikrarlı bir şekilde takip ederek metabolizmanızı diri tutmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
26 aylık çocukta tuvalet eğitimi süreci nasıl yönetilir?
26 aylık dönemde tuvalet eğitimi, çocuğun fiziksel ve zihinsel hazırbulunuşluğu ile doğrudan ilgilidir. Eğer çocuk tuvalete gitmekten korkuyor veya direnç gösteriyorsa, süreci zorlamak yerine bir süreliğine ertelemek en sağlıklı yaklaşımdır. Yaz ayları gibi daha rahat hareket edilebilecek dönemlerde yeniden denemelere başlayarak, çocuğun üzerindeki baskıyı azaltmalı ve tuvalet alışkanlığını bir oyun veya doğal gelişim süreci gibi hissetmesini sağlamalısınız.
Ekransız çocuk yetiştirmek günlük rutini nasıl etkiler?
Ekransız bir günlük rutin, çocukların motor becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek için daha fazla oyun odaklı zaman geçirmelerini sağlar. Gün içinde 2-3 saatlik dilimler halinde açık hava aktiviteleri, öğle uykusu rutinleri ve balkonda geçirilen oyun saatleri çocuğun enerjisini dengelemeye yardımcı olur. Ekransız geçen günlerde ebeveynler, çocukla daha fazla etkileşime girerek çocuğun dikkatini farklı oyunlara yönlendirmeli ve kaliteli vakit geçirmeyi öncelik haline getirmelidir.
Çocukla evde bahar temizliği yaparken nelere dikkat edilmeli?
Küçük çocuklu bir evde bahar temizliği yapmak, zaman yönetimi ve sessizleşme stratejileriyle mümkündür. Temizlik sürecini çocuğun uyku saatlerine veya oyun saatlerine göre bölerek planlamak, iş yükünü daha yönetilebilir kılar. Güvenli ve pratik temizlik ürünleri kullanarak, çocuğun ulaşamayacağı alanlarda çalışmak ve temizlik sırasında onları güvenli bir oyun alanında meşgul etmek, hem sizin işlerinizi bitirmenizi hem de çocuğun rutininden kopmamasını sağlar.
İdeal kilo hedefi belirlerken nelere dikkat etmeli?
İdeal kilo hedefi belirlerken, içinde bulunduğunuz zaman dilimini ve vücudunuzun verdiği tepkileri gerçekçi bir şekilde değerlendirmeniz önemlidir. Örneğin, bir ay içerisinde 80 kilodan 75 kiloya düşmek, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kilo verme hızıdır. Hedef belirlerken kısa vadeli motivasyonları korumak adına bayram veya özel günler gibi somut tarihler kullanmak, diyete olan bağlılığınızı artırabilir ancak önemli olan hedeflenen kiloya ulaşırken sağlığınızı korumaya devam etmektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 864 göst.
20 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde Duyguu27 (8,495 puan) tarafından soruldu
+5 oy
10 cevap 561 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,475 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 266 göst.
13 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (8,935 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 334 göst.
9 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Duyguu27 (8,495 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,021 soru

24,599,759 cevap

363,488 kullanıcı

...