Çocuğuma kızdığım için kendimi suçlu hissediyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
319 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,041 puan) tarafından

Kızıma bugün biraz kızmıştım. Oyuncaklarını döküyorsun toplamıyorsun diye. Şimdi uyuyamıyorum. Kendime kızıyorum. Neden kızdın tek çocuğun o senin. Ne zorluklar çektin sağlığın ile sınandın. Boşver sağlığın olsunda döksün toplarsın diyorum. Anne olmak ne zor. Babalar eminim bu duyguyu yaşamıyordur . Ama bize neden yaşıyoruz. Siz böyle anlarda neler yapıyorsunuz?

7 Cevaplar

+1 oy
(348 puan) tarafından

Sabah nasılsa yine beni delirtcek o zaman sakin kalırım diye kontrol sağlıyorum 😂

(3,041 puan) tarafından

☺️☺️☺️ doğru diyorsun aslında 😂😂

-Reklam-
+1 oy
(5,343 puan) tarafından

Anneyiz ama bizde insanız. Robot değiliz duygularımız var. Elbette ki kızacağız çocuklara. Sınırlarını bilmeleri gerek. Oyuncaklar oynandığı zaman toplanmalı bu kuralı bilmesi gerek. Okula gittiği zamanda toplaması gerekecek kaç yaşında kızın bilmiyorum ama. Üzme kendini. Önemli olan sonrasında tekrar aynı sevgi iletisimine ecmeniz. 

0 oy
(1,170 puan) tarafından

Oyuncağa falan kızmıyorumda yaptığım yemeği masaya koydum uzandı ve devirdi o zaman bağırdım ve çok üzülmüştüm elleme oyuncak dağılmak için var 

(3,041 puan) tarafından

Ben çok kızardm. Şimdi eskisi gibi değilim ama bir şey oldu akşam bilmiyorum bi anda geldiler 😂

(1,170 puan) tarafından

Arada olabiliyor çünkü bizde insanız yoruluyoruz 

0 oy
(7,438 puan) tarafından

Ben de önceden kafaya çok takıyordum ama son zamanlarda hiç takmıyorum walla. Çünkü hergün yaramazlığını artırarak devam ediyor. 

0 oy
(6,351 puan) tarafından

Ben senin kadar iyi düşünemiyorum malesef mutfaga girdi tüm bakliyatlari kavanozları yere attı ordan yatak odasına katladigim kıyafetleri yere atmus kendi odasina girdi orda da dağınıklık yaratti salon zaten Allah'a emanet sinirden ağladım iş yapasim bile gelmiyor sürekli dağınık bir ev süpürmek için bile onlari ayrica toplamam lazım sürekli eğil kalk fıtığım var zaten aksama doğru inan yüzünü görmek istemedim bıkkınlık geldi

0 oy
(2,815 puan) tarafından

Kzdın mı bağırdın mı? Kızdın diye böyleysen erken yaşlanacaksın 😅

Ben bağırıyorum. Bağırınca duruyor ama napayım üzülüyorum da alıştım artık başta ağlardım bağırmamla korkuyor diye şimdi o kadar etkilenmıyroum çünkü bağırmasam delirecem durduruyor 🥴

0 oy
(2,745 puan) tarafından

ben kızdıktan sonra gönlünü almadan uyutmuyorum. keşke diyeceğimi düşündüğüm her durumda dönüp çocuğumla gerekli iletişimi kuruyorum.

örneğin bugün işe gitmeden önce kızımın biri uyanıktı. "hadi uyu annecim saat erken" diyip çıktım. sonra aklıma geldi, işe gidiyorum diye haber vermemiştim. eve geri dönüp öpüp "işe gidiyorum, akşam gelicem. seni çok seviyorum. görüşürüz.." diye vedalaşıp tekrar çıktım.

ben biraz paranoyağım. hayatı bir kez yaşıyoruz. ya bişey olur da keşke dersek diye çok düşünüyorum...

hata yaparsam özür dilerim. kırdıysam gönlünü alırım. vs. ama kızmadan da çocuk büyütmek imkansız yani

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğuma kızdıktan sonra hissettiğim suçluluk duygusuyla nasıl başa çıkarım?
Çocuğunuza kızdığınız anlarda hissettiğiniz suçluluk duygusuyla başa çıkmak için öncelikle bu duygunun doğal bir ebeveynlik süreci olduğunu kabul etmelisiniz. Derin nefes alarak sakinleşmeye çalışın ve duygularınız yatıştığında çocuğunuzun yanına giderek sadece davranışına kızdığınızı, onu her zaman sevdiğinizi basit bir dille açıklayın. Bu yaklaşım hem sizin rahatlamanızı sağlar hem de çocuğunuzla aranızdaki güven bağını güçlendirerek hatanızı onarmanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anne olmanın getirdiği yoğun duygusal iniş çıkışlar normal midir?
Anne olmanın getirdiği yoğun duygusal değişimler, uyku düzensizliği, hormonlar ve artan sorumluluklar nedeniyle oldukça normaldir. Anneler genellikle mükemmeliyetçi bir baskı altında hissettikleri için küçük hataları daha büyük bir vicdan azabına dönüştürebilirler. Bu durumu yönetmek için kendinize zaman ayırmak, gün içinde kısa molalar vermek ve duygularınızı yakın çevrenizle paylaşmak zihinsel sağlığınızı korumanız açısından hayati öneme sahiptir.
Çocuğa oyuncak toplama alışkanlığı kazandırmak için hangi yöntemler izlenmeli?
Çocuğa oyuncak toplama alışkanlığı kazandırmak için oyunlaştırma yöntemini kullanmak en etkili yoldur. Oyuncakları toplama sürecini eğlenceli hale getirmek için bir zamanlayıcı kurabilir veya sevdiği bir şarkıyı açarak onunla birlikte bir yarışma yapabilirsiniz. Bu süreci emir kipiyle değil, teşvik edici bir oyun gibi yönetmek çocuğun toplama görevine karşı direnç göstermesini engeller ve sorumluluk bilincini daha sağlıklı bir şekilde geliştirmesine destek olur.
Ebeveynlikte yaşanılan sabırsızlık anları çocuğun psikolojisini nasıl etkiler?
Ebeveynlikte zaman zaman yaşanan sabırsızlık anları, çocuğun psikolojisini sürekli ve sistematik bir şekilde gerçekleşmediği sürece kalıcı olarak olumsuz etkilemez. Önemli olan kızgınlık anından sonraki onarıcı iletişimdir; çocuğun hatasını anladığınızı ve özür dilediğinizi görmesi, duygusal zeka gelişimine katkı sağlar. Ebeveynlerin de insan olduğunu ve hata yapabileceğini anlamak, çocuğun empati yeteneğinin gelişmesine ve çatışma çözme becerilerinin güçlenmesine olanak tanır.
Çocuğuma kızdığımda uyuyamıyorum ne yapmalıyım?
Çocuğunuza kızdıktan sonra yaşadığınız uyku sorununu çözmek için zihninizi boşaltacak kısa bir rahatlama rutini oluşturmalısınız. Yatmadan önce günün stresini kağıda dökmek veya 5 dakika süren bir meditasyon yapmak, suçluluk duygularının uykuya geçişi engellemesini azaltabilir. Kendinize karşı nazik olun; bugün mükemmel bir anne olamadığınızı düşünmek yerine, yarın daha iyi bir iletişim kurmak için neleri değiştirebileceğinize odaklanarak kendinizi telkin edin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 218 göst.
+3 oy
9 cevap 588 göst.
0 oy
1 cevap 169 göst.
0 oy
14 cevap 701 göst.
9 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,050 soru