Emzirirken tekrar hamile kalmış olabilir miyim?

+1 oy
1,392 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (77 puan) tarafından

image

Selam,benim 5 aylık bebegim var(3)

Kendimi üçüncüm hamilelikteki gibi kötü hissediyorum.Tansiyonum yükselmişti kokulara karşı hassasiyet yaranmış bilmem belkide tansiyon yükseldiği için olmuş bilemem.iki gün olur kasık belgem de ağrıyor .Ama halsiz değilim.Çok korkuyorum hamile ola bileceğimden .3’cüyü de istemiyordum,Allahtan korkuyordum .Ama şu an 4’cüye hiç razı olamam.her halde aldıracağım eğer varsa((şunu da söyleyim ben çocuğumu ancak emzirmeyle besliyorum arada kaşık kaşık su verirdim ek gıdaya geçmemişim.Onunla bile hamile kalmış ola bilir miyim 😔😒😟

Bir kaç gün sonra buraya dönüş yapıyorum.Bugun tüm cesaretimi toplayıp test yaptım sonuç hamile değilmişim Allahıma sonsuz Şükürler olsun🤲🏻Ha bu arada olsaydı aldırmayacaktım,böyle veballe yaşayamayacaktım😔Upload failed: [object Object]ptım

22 Cevaplar

+4 oy
(849 puan) tarafından

Ben burda milletimiz korunmayı bilmiyor diye bas bas bağırdığımda linçleniyorum sonra. 

(77 puan) tarafından

Ama 2019’dan sonra hiç hamile kalmadım ki.bir baktım 2025’te hamileyim.o da kendisi istemiş yapmış 

(9,507 puan) tarafından

Çocukların yabancı isim olunca eşin mi Rus 

Ek gıda verince prolaktin hormononun bozulduğunu düşünüyor.. 2 kaşık su verdim süt korur demi die sormuş 

Yani çok fazla bilgi kirliliğin var Asya 

Nasıl korunman gerekiyor acil çözüm bulman gerekiyor 

(77 puan) tarafından

Çocuklarımın ismi yabancı değil ben azeriyim isimleri de Azeri isimleri.eşim de Azeri .yani inşaAllah olmaz .xaten olursa da aldırmam her halde(((linçe maruz kalacağım akrabalardan annemler taraftan.ama eşim ve ailesi bana çok çektirmiş böyle aileye bence çocuk doğurmamak gerek inşaAllah hamile olmam

Hatta eltim bile eger hamileysen aldır,böyle adam için değmez diyor 

(9,507 puan) tarafından

6 yaş büyüğüm senden lütfen dinle. Hemen bir test al yap eğer negatifse. Korunma hapı al emzirirken kullanılan markalar var.eczacıya anlat durumu.

Eşine güvenme birdaha.. 6 yıl hamile kalmamış olabilirsin bundan sonra kalmayacağın anlamına gelmiyor. Ekstra kadın doğuma gidip spiral taktır. Eşin korunmuyorsa sen al tedbirini.. 

(77 puan) tarafından

Tamam.dediğinizi mutlaka yapacağım ama şu test işinden korkuyorum.bugun mesela bende hiç hamilelik belirtisi yok.Ama leğen kemiğim ağrıyor 

-Reklam-
+3 oy
(4,785 puan) tarafından

Emzirirken hamile kalınmayacağı efsanesini kim uydurdu acaba. Arasında 1-1.5 yaş olan kardeşlerin yüzde 90ınında ikinci çocuk zaten bu şekilde dünyaya geliyor. 

(77 puan) tarafından

Bebeğin 10 aylıkken hamile kalmışsın ama benimki daha 5 aylık(

(4,785 puan) tarafından

Evet yani bence çok çok nadirdir bilinçli olarak çocukların arasına 2 yaştan az ara koyanlar. Arasında 1 yaş olanlar bile var, onlar hep bu şekilde emzirirken hamile kalmış oluyor, korusaydı süt yaşı yakın kardeş pek olmazdı. Allah bağışlasın sizin çocuklarınızı da. Büyümüşler ama zor olmuştur. 

(77 puan) tarafından

Evet 3 çocuğum var 4 şu anki durumda istemiyorum  akrabalar da diyorlar lazım değil 

(2,073 puan) tarafından

Evet büyüdüler şükür ama ben de bittim iki tane olsa yine iyi tam 4 çocuk var 8 ve 2 buçuk yaş 🤣

Akrabaların ne dediğini boş ver rabbim herseyin hayırlısını versin üzme kendini belki de regl olacaksindir onda da hassasiyet olabiliyor 

(77 puan) tarafından

Allah korusun evlatlarınızı,benliler de 9,7 ve 5 aylık 

+3 oy
(549 puan) tarafından

Emzirmek korumaz madem istemiyordun bağlanabilirdin en azından katil olmayı düşünmezdin 

(77 puan) tarafından

Evet mecbur aldıracağım Allah affetsin 

(9,507 puan) tarafından
+5

Allah affetmesin . Kusuruma bakma ama eşinide senide affetmesin eğer bir cana kıyarsan 

(77 puan) tarafından

Nolur böyle söyleme.peş peşe doğuramam hem de 4-cüyü.eşimi affetmesin öyleyse 

(75 puan) tarafından

Tamam da neden korunmadınız ki :( Madem istemiyordunuz korunma yöntemleri deneseydiniz. Eşin dikkat etmiyorsa sen ilaç kullansaydın. Emzirirken kullanılan doğum kontrol hapı var. Yazık günah sana da eğer varsa o bebeğe de 

(77 puan) tarafından

O kahrolasıya diyordum hep içime dökme.k*lleşliği o yapmış oluyor eğer yapmışsa.İnşAllah olmaz,yoksa ben de bu veballe nasıl yaşayacağım bilmiyorum 😢

+2 oy
(10,311 puan) tarafından

Canım korunmadan ilişki yaşadıysan tabii ki olabilirsin bu apaçık bir şey yani 2×2 4 gibi 😑 

Ki ben de bebeğim 5 aylıkken emzirirken gebe kalmıştım hap ile korunuyordum ama düzenli almıyordum benimki de bile bile beile ladesti yani inşallah değilsindir ne diyeyim Allah gönlüne göre versin 

(9,396 puan) tarafından

Korunurdum. Bir çocuğum var ve spiral taktırdım hazır hissetmediğim için kendimi. Daha yeni kendime geliyorum 6 yaşında kızım. Bu sene düşünmeye başladım bir daha mı çocuğumuz olsa diye eşimle. Korunmak diye bir eylem var ya hani. 

(77 puan) tarafından

6 yıl boyunca nasıl korunuyordumsa şimdi de öyle korunuyordum.hani hiç hamile olmadım ya o yıllar içinde

(3,983 puan) tarafından

ya tamam anladık 6 yıl boyunca o yöntemle şans eseri hamile kalmamışsın bu hiç hamile kalmayacağın anlamına gelmez , bak burada herkes geri çekilmek korunma yöntemi değil diyor , süt korumaz diyor bebek istemiyorsan ek olarak başka bişey kullan diyor ama sen israrla anlamak istemiyorsun ki yok 6 yıl böyle korundum yok sütüm bol yani ne diyelim inşallah hamile değilsin

(9,396 puan) tarafından

Şu kadar gündür öğrenmediyse zaten salmış demektir artık. Seninle sohbeti kestim @Asya25 . Yazma daha da, ay şiştim gerçekten

(77 puan) tarafından

Hayır henüz öğrenmedim.inşaAllah olmaz korkuyorum 2 çizgi olursa ne yaparım diye 

+1 oy
(65,250 puan) tarafından

emzirme dogum kontrol yontemi degilki ne alaka emzirme su verme falan 

0 oy
(5,179 puan) tarafından

Ek gıdayla ilgisi ne anlamadım ama anladığım kadarıyla süt korur diye düşündüyseniz korunmada yok sanki, evet hamile olabilirsiniz

(77 puan) tarafından

Sadece anne sütüyle besleniyorsa prolactin hormonu salgılanır o yüzden 

(15,319 puan) tarafından

emzirmek korumaz. korunacaksın. prezervatif, spiral, hap, iğne eğer bunları kullanmıyorsan pek ala hamile kalabilirsin 

(6,429 puan) tarafından
+3

Yani yıl olmuş 2026 halen süt korur düşüncesinde olan varmı gerçekten 🥲 yok 3ncü ye de büyük ihtimal öyle hamile kaldınız ki istemiyordum dediniz. Kesin gebelik istemiyorsanız korunmalısınız. Hamile kaldıktan sonra aldırırım demekten daha kolay bir yol var o da korunmak.

(77 puan) tarafından

Evet benim başka planlarım vardı bir baktım hamileyim.Allahtan korktum aldırmadım.Ama şu am başıma neler gelecek bilmiyorum 

0 oy
(6,292 puan) tarafından

Onunla bile demen dahi yanlış. Şöyle ki süt koruyor dedikleri durum her kadında işe yaramıyor. Çocuğun aşırı düzenli şekilde emmesi ve vücutta yüksek süt üretimi olması lazım ki, prolaktin hormonu yeni bir gebeliğe mani olsun. İşin özü emzirirken hamile kalabilirsin. Çocuk istemiyorsan bir kaç korunma yöntemi kullanman lazım. 

(77 puan) tarafından

Evet sadece sütle besliyorum .memelerde hassasiyet yok eğer hamile kalsaydım her halde ağrırdı memeler karardılar,ama öyle bişey yok maşAllah sütüm de var 

0 oy
(9,507 puan) tarafından

Süt koruduğunu felanmı düşündün . Hiç ilgisi yok 

Başka nasıl korundun acaba. 

3 kere hamilelik geçirmişin insan az çok bilir belirtilerini

(77 puan) tarafından

4’e hazır değilim((bebeğim daha küçücük,geri çekilme yöntemiyle korunuyorum korkuyorum bilmeden yapmış ola bilir ((

(9,507 puan) tarafından

O korunma yöntemi mi Allah'ını seversen 

Dünya üzerinde kaç tane korrunma yöntemi var. Şüphelenmekte haklısın hamilesin büyük ihtimalle 

(77 puan) tarafından

6 yıl boyunca öyle kprundum ve bişey olmadı,3’cüyü o istedi ve istediğini yapıyormuş 

(6,429 puan) tarafından

Büyük ihtimal eşin de 4ncüyü isteyerek yaptı bence test yap

(77 puan) tarafından

Bence istemez kasımda doğurdum 3’ü .acelesi mi var?!tabi zorlukları ben çekeyim ama hiç bir şeye hakkım olmasın 

0 oy
(7,162 puan) tarafından

Dikiş kontrolüne gidince doktorum şöyle demisti süt emzirmek 2  ay korur bu yuzden korunman lazım süte guvenme yanı 

(15,319 puan) tarafından
+1

ve sen de bu adama güvenip hala bu yöntemi devam mı ettiriyorsun? hata sende. 

geri çekilme korunma yöntemi değildir. daha önce korumuş olabilir ama asla garanti değildir çünkü zevk suyunda da sperm bulunur. 

(9,507 puan) tarafından

Benim kuzenim 40 ı çıkınca hamile kaldı

(15,319 puan) tarafından

iki kardeş arası 9-10 ay olan o kadar çok insan var ki, daha lohusayken yumurtlama başlıyor kiminde. 

(7,162 puan) tarafından

Eşin korunmuyor seni kandiriyorken hicmi hissetmedin birşey 3 çocuğun olana kadar 

(77 puan) tarafından

Bana korundugunu söylüyor ve ben de yıkanırken öyle bişey hissetmiyorum kendimde

0 oy
(14,005 puan) tarafından

40 çıkınca hemen hamile kalan insanlar var süt korumaz bu hurafe 

(77 puan) tarafından

Eğer hamile kaldıysam Allah beni affetsin aldıracağım (

0 oy
(2,634 puan) tarafından

emzirmekle hamile kalmanin ne alakasi varki

0 oy
(2,790 puan) tarafından

Hamile değilseniz lütfen bundan sonrası için önleminizi alın 

(77 puan) tarafından

Muhakkak 

0 oy
(3,317 puan) tarafından

Adet oldum mu hiç doğumdan sonra? Bebeğin 6 aydan küçük sık emziriyorsan hamile kalma ihtımalin var ama bu sebeplerle düşük biraz

(77 puan) tarafından

Hayır hiç olmadım.evet sadece emziriyorum.

(3,317 puan) tarafından

İyi daha ovulasyon da başlamamış insallah hamile kalmazsın

(77 puan) tarafından

Sizin kaç çocuğunuz var?içinize mi boşaldı?(

0 oy
(31,963 puan) tarafından

İstemeyip korunmamakta büyük kumar ya 

(77 puan) tarafından

Geri çekilme yöntemi(

(31,963 puan) tarafından

Üçüncüye öyle hamile kalmışken hemde :( 

(77 puan) tarafından

Üçüncüyü kendisi istiyordu,içime boşalıyormuş,ama ben hissederdim yıkanarken şöyle bedenimde yapışık bişeyin olduğunu.Ama bunda öyle bişey olmadı.ruh halim beni korkutuyor tansiyonum yükselmişti koku hassasiyeti regl ağrıları 

0 oy
(159 puan) tarafından

Peki 3 çocuk yaptınız ama korunmayı öğrenemediniz mi 

(77 puan) tarafından

6 yıl boyunca korunduk çocuk falan olmadı,demek bu isteyince oluyor.ama bana ders oldu inşallah hamilelik olmaz da gider önlemimi alırım 

0 oy
(5,115 puan) tarafından

Peki hamile kalmamak için önlemlerini aldın mı ona rağmen mi kaldın ?

(77 puan) tarafından

Geri çekilme yöntemi 6 yıl işe yaradı,3 bebeği kendisi istemiş.ama 4 falan istediğini söylemiyordu.Hamile olup olmadığım daha belli değil 

(5,115 puan) tarafından

O zaten yöntem değildir 6 yıl olmaz bu şekilde bir anda oluverir, yani sende aldırmaya kadar varacağını biliyorsan bir spiral iğne hap veya prezervatif zor olmamalı ki bu vebale girmeyin ikinizde 

Ben şahsen hap almama rağmen geri çekilme yapıyorduk korkumdan yani süt falan da tabiki korumaz internet elimizin altında artık iyice bi araştırın 

(77 puan) tarafından

Hiç aklımdan çıkmıyor ki((cesaretimi toplayıp gidip test alamıyorum korkuyorum,ya çift çizgi olursa ben 2 büyük çocyk(9,7 yaş),1 küçük 1 de karındaki çocukla nasıl baş edeceğim?(Aldırırsam da onu unutamam hep bi pişmanlık olacak kalbimin derinliklerinde 😢😢😢

0 oy
(9,478 puan) tarafından

Emzirme gebeliği önlemez. Benimde 3 çocuğum var ve hep emzirirken peşpeşe hamile kaldım. .

Bende bebeğim 2 aylıkken mide bulantısı vs yaşamıştım 1 aydan fazla ve defalarca kan verdim evde test yaptım korkudan. Ama midem de mikrop varmış. 

Seninde mide problemi olabilir test yap. 

Negatifse direk doğru düzgün bir korunma yöntemi bul. İnşallah geç kalmamışsındır

(77 puan) tarafından

Sadece süt verirken prolactin hormonu yumurtlamaya engel oluyormuş.onu söylüyorum 

(9,507 puan) tarafından

Sen vereceğin sütü her durumda veriyorsun zaten. Bebeğin ek gıda yesede süt veriyorsun su içsede sütünü veriyorsun. Yani ek gıdayla ilgisi yok 

(9,478 puan) tarafından

Canım prolactin hormonu çocuğa 2 kaşık su verdiğini nerden bilecek. 

(77 puan) tarafından

Ya siz tutturmuşsunuz ki ben hamileyim)yani su ayrı bir gıda.ayrı gıda sadece 2-3 kaşık su vermişim o kadar.

(9,478 puan) tarafından

Biz birbirimizin dilinden anlamıyoruz. Selametle

0 oy
(2 puan) tarafından

Merhaba canım emziriyorum diye annemlerin sütün korur demesine kandım ve 3 aylıktı oğlum ve doğumdan sonraki ilk ilişkide diğerine hamile kaldım ve aralarında tam 1 yaş var. Allah yardımcın olsun canım 🤲🏻🌸

(77 puan) tarafından

Bana kalsa değilim hamile.ama belirtiler bana hamile olduğumu söylüyor .bence o geri çekilme uyguladı,çünkü hep yıkanırken hiss ederim ben

0 oy
(1,046 puan) tarafından

Yazamadan duramadım okuyunca ınsaAllah hamile degilsın . Ama oyle bısey varsa da Allah'ın verdıgı bı cana kıymak günah vardır bunda da bı hayır dıyıp akışına bırak dogumdan sonra bı kac korunma yöntemlerinı bırden kullanırsın. Kımısı var korunmasına ragmen hamile kalıyor  olacagı varmıs oldu.( Hamilelik varsa yanı)Ha evdeki çocuğundan bırıne kıymıssın ha karnındakıne inan hıc bır farkı oldugu düşünmuyorum. Dünya gelip geçici

(77 puan) tarafından

Ama ben 4 çocukla nasıl baş edeceğim?yardımım da yok zaten 3 doğurduktan sonra diğer 2 çocukla pek ilgilenemiyorum inşaAllah hamile değilim.insanlar da arkamdan gülmezler .hem ayıp bence babam annem ne düşünür 😿😿😿

(1,046 puan) tarafından

Allah bı kolaylığını verır var oyle ustuste getıren cevremde bı tanıdık İlk cocugu oldu sonra baya cocugu olmadı oluyordu dusuk yapıyordu sonra 2ci  çocuğu oldu  2ci çocuğu 7 aylıkken hamile oldugunu ogrendı onuda dogurdu 3cü çocugu 2 yasında 7 aylık hamıle 4.cü cocuguna  nasıl yapacak bılmıyorum ama cok kolay olmayacak ama bu günlerde gececek bence bı test al yap olacaga ve ölecege care yok  çevrenıde bosver  çocuk senın cocugun onlara ne

0 oy
(360 puan) tarafından

Korunmasız ilişkiyse hamile olabilirsin inşAllah değilsindir aldırmayı düşündüğün için diyorum kaç yaşındasın acaba merak ettim 

(77 puan) tarafından

30 yaştayım korunmasız dedikte içime boşalmamış ama belki de geç geri çekilme uygulamış ((teyzeme söyledim anneme söyleyemem utanıyorum ,teyzem diyor aldır eğer varsa sonuncu hamilelikte kafaya takmıştım ölecegim diye,”bize bir daha yaşatma şunu”diyor bana 

(360 puan) tarafından

Geri çekilme bi korunma yöntemi değil zevk suyundan bile hamile kalma ihtimalin var canım riskli bi korunma yöntemi eğer bebek yoksa bundan sonra dikkatli ol  sezeryan mı olmuştu doğumun keşke bağlatsaydın bebek olmasın diye için rahat ederdi

(77 puan) tarafından

Hayır kendim doğurdum Kasım sonu .İnşaAllah yanılıyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirirken tekrar hamile kalmak mümkün müdür?
Evet, sadece emziriyor olsanız bile tekrar hamile kalmanız mümkündür. Emzirme dönemi %100 bir doğum kontrol yöntemi sağlamaz ve özellikle adet döngünüz düzene girmeye başladığında veya yumurtlamanız gerçekleştiğinde hamilelik riski ortaya çıkar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirme döneminde hamilelik belirtileri nelerdir?
Emzirme döneminde hamilelik belirtileri genel hamilelik belirtileriyle benzerlik gösterir. Koku hassasiyeti, tansiyon dalgalanmaları, kasık ve bel ağrısı, yorgunluk veya meme uçlarında hassasiyet gibi durumlar gebeliğin erken dönem işaretleri arasında yer alabilir.
Emzirirken adet görmeden hamile kalınır mı?
Evet, adet görmeseniz bile hamile kalabilirsiniz çünkü yumurtlama, adet kanamasından önce gerçekleşir. Vücudunuz ilk yumurtayı serbest bıraktığında fark etmeden hamile kalabilir ve ancak bir sonraki adet döneminiz gelmediğinde veya gebelik testi yaptığınızda durumu fark edebilirsiniz.
Emzirme döneminde hamilelik şüphesi nasıl kesinleşir?
Emzirme döneminde hamilelik şüphesini kesinleştirmenin en güvenilir yolu evde yapılan idrar testi veya sağlık kuruluşunda yaptırılan kan testidir. Şüpheli durumdan itibaren 14 gün geçmişse idrar testleri genellikle doğru sonuç verir ancak en net yanıtı kanda gebelik hormonu (Beta-hCG) ölçümü sağlar.
Sadece emzirerek korunmak ne kadar etkilidir?
Sadece emzirerek korunma yöntemi (Laktasyonel Amenore Metodu), bebeğin 6 aydan küçük olması, düzenli emzirilmesi ve annenin henüz adet görmemiş olması durumunda ilk 6 ay %98 oranında etkilidir. Ancak bu kriterlerden biri bile değişirse koruma oranı hızla düşer ve ek bir doğum kontrol yöntemi kullanmak gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 224 göst.
0 oy
22 cevap 778 göst.
24 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azad (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 689 göst.
21 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 820 göst.
11 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Mucizemm (239 puan) tarafından soruldu