Tüplerim bağlıyken hamile kalmış olabilir miyim?

0 oy
368 göst.
önce Diğer kategorisinde (108 puan) tarafından

9 ay önce baglattim mide bulantısı ve adet gecikmesi olunca test yaptım dün yaptım baya silik çıktı bugün de baya silik çıktı aynı marka diye mi acaba kameraya aşırı yansimiyo ama silik anında cikti

image

13 Cevaplar

+1 oy
önce (3,421 puan) tarafından

yaaaaa Bu postlar beni çok korkutuyor aynen çift olan çizgi silik çıkmış . og bunu. ihtimali olabilcegini dusunmesi bile bana kafayi yedirtir. allah yardimcin olsun ins yanlis falandir teste çıkan vücudun genel düzeydeki hCGsidir inşallah testini kesinleştirip yaz mutlaka vallahi ben de bağlıyım 4:30 senedir ama korkuyorum yani bu postları okudukça

önce (10,399 puan) tarafından

Okuyanlar çoğaldı sitede . Bende mi okusam napsam 🤣 

😂😂 ya benim ikinci universte edebiyatti ilk kiz dogunca dondurmustum. osmanlicayi hepten unutmusum 3. sinif. ordan kaydi sildirdim.  sosyoloji bolumune kayit yaptirdim 1. siniftan baslicam en bastan bolume.  cocukda okula basladi ya boşa ciktim.:) oyle meslek edineyim atanayim degilde kisisel gelisim olur vakit degerlenir. gereksiz seylere vakit harcayacagima genelkülturumsu yatirim olur kendime😃

önce (5,801 puan) tarafından

Bişey olmaz bende okuyacam zaten okumak çocuk bakmaya yapmaya engel değil 😂😂 ama düşünsenize mini mini bir bebe gelecek çocuklar onla oyalanacak sizde emzirirken 30 kilo birden vereceksiniz 😂😂😂

önce (10,399 puan) tarafından

Benim görümce hamilelikte hiç kilo almaz sadece bebek ve göbek 

Ama emzirme döneminde 20 kilo alır 🤣

önce (5,801 puan) tarafından
+1

Canan hanım hamilelikte 10 kilo alır emzirmede 30 kilo verir hem hamilelik cildi güzelleştirip tüm cilt sorunlarını yok ediyor vücut olarak kum saatine döner hemde eşi 3.çocuk hediyesi olarak liposection ve Villa hediye eder 😂😂😂 

-Reklam-
0 oy
önce (245 puan) tarafından

Bende 1 yil oluyo baglatali bu ay bende korktum neyseki bugun regl oldum😂bende silik cizgi goruyorum testte ama naslnoluyo ya baglatinca acaba artik eskisi gibi baglamiyorlarmi hemenmi aciliyor dugumler silayet et doktoru oyle bise olsa

evet ya bu postları okudukça ben de yüreğim ağzıma geliyor korkuyorum hele ki oğlan yeni ana sınıfına başladı tam özgürlüğüne kavuştum bir daha bebek bebek derdi çekemem vallahi😂😂

0 oy
önce (6,799 puan) tarafından

Yarebbelalemin,kız çizgi var ya burda. Yani büyük ihtimalle değilsindir ama yine de insan ne diyeceğini de bilemiyor.

0 oy
önce (9,355 puan) tarafından

Bence sen hiç üşenme bir kan ver emin ol

0 oy
önce (33,851 puan) tarafından

Bu da mı çözüm değil doğum yapınca ben de bağlatmak istiyorum ama bu psotlari görünce yok artık diyorum 

0 oy
önce (9,686 puan) tarafından

Ben çalışırken 48 yaşinda tipleri bağli olup hamile kalan hasta gördüm bunların bağlanması kesin çözüm olmuyormuş yakma falan yapıyorlarmış geri dönüşü olmayan kardeşim ondan yaptırdı

önce (108 puan) tarafından

Benimkide hem yakma hem bağlama oldu cnm

önce (9,686 puan) tarafından

Ee o zaman yakma işlemi olduysa neden böyle bir şey çikti test hatalıdır belkide kan tahlili ver kadın olmak ne kadar zor Rabbim gönlüne göre versin inşallah

0 oy
önce (51,918 puan) tarafından

Aynı böyle öğrendim gebeliğimi herkes yok burda çizgi vs dedi ama belli belirsiz bir çizgi görüyordum ve hissediyordum. Tüpler acilabiliyormus gebelik kontrolümde bir hastada şahit oldum ve kadında farkında değildi Dr söyledi mümkün yani

0 oy
önce (2,960 puan) tarafından

Olabiliyo canım maalesef hastanede denk geldim bi kere kadın yıllar önce bağlatmış 5. Ci cocuğuna doğum yapmıştı 

0 oy
önce (10,509 puan) tarafından

Teyzem de aynı şekilde tüpleri bağlarken hamile kaldı ve maalesef bebeği engelli şu an 15 yaşında yn yatağa bağli😔 korkutmak gibi olmasın ama. inşallah tabii senin Allah gönlüne göre verir ama eğer testi başka bir marka ile veya ertesi gün tekrar tekrarla hatta eğer yakınsa sağlık ocağı direk gidip kan ver kaç gün gecikti adetin 

0 oy
önce (5,160 puan) tarafından

Evet çizgi görünüyor canım inşallah değilsindir 🤲 bende geçen ay aşırı stres oldum hormonlu spiral var ve prezervatifle korunuyoruz 15 gün geciktim test yaptım 3 defa üçüde negatif çıktı sonra regl oldum nasıl rahatladım biliyorum hormonlu spiral regl kesebilir düzensiz olabilir ama insan mahvoluyor o sırada. Bir tanıdığım da bağlattı ama onu doktoru bayağı iyi bağlamış çünkü bağlamış yakmış bir daha bağlamış kör düğüm etmiş resmen 😅 kan ver canım var mı yok mu işin rahat eder 

önce (944 puan) tarafından

Bende yarın spiral ıcın gidecem herkes bakır daha ıyı dıyor ama bilmiyorum sıze doktor mu hormonlu tavsiye ettı

0 oy
önce (875 puan) tarafından

Kan ver için rahat etsin bu ay bende geçti ama içim rahattı mevsimsel gecikme olabiliyor hakkında hayırlısı olsun 

0 oy
önce (34,595 puan) tarafından

Olabilir olmaz diye brisey yok Rabbim ol dedikten sonra 

Kan verin en iyisi

0 oy
önce (37 puan) tarafından

Bağlama yöntemleri var her doktorun ki farklı oluyor eğer düğüm atacak şekilde yaparsa Vücut kendini yenileyip tekrar olabiliyor ama kesip yaparsa o zaman ihtimal çok aza iniyor

Bana ne yaptığını demedi ama enabiz geçmişinde elektro terim var onu chpcptyen sorunca kesip öyle bağlamış dedi de doktor ise ne yaptığını demedi daha doğrusu bunlar böyle olunca iki test daha yaptım ama ilk idrarla değil kola su içmiştim erken gebelik testinde siliklik var ama kasette çıkmadı 

Kan testi ver için rahat eder ben 67 gün olmamıştım testte hiç çizgi çıkmamıştı 67 gün sonunda 

Peki hamile misin cnm 

Yok değilim elhamdülillah Rabbim isteyene versin inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Tüpler bağlıyken hamilelik testi silik çıkması ne anlama gelir?
Tüplerin bağlanması gebelik riskini ciddi oranda düşürse de tamamen ortadan kaldırmaz. Testte görülen silik çizgi, vücutta düşük seviyede de olsa Beta-HCG hormonunun varlığını işaret eder; bu durum erken dönem gebelik, kimyasal gebelik veya nadiren de olsa tüp bebek dışı (ektopik) gebelik kaynaklı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Tüp ligasyonu sonrası gebelik belirtileri nelerdir?
Tüp ligasyonu yapılmış olsa dahi mide bulantısı, adet gecikmesi, halsizlik ve göğüs hassasiyeti gibi klasik gebelik belirtileri yaşanabilir. Bu belirtiler görüldüğünde gebeliğin doğrulanması ve dış gebelik ihtimalinin elenmesi için vakit kaybetmeden bir kadın hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.
▶ Tüpler bağlıyken hamile kalma ihtimali yüzde kaçtır?
Tüp bağlatma operasyonları %99 oranında koruma sağlar ancak operasyondan sonraki ilk yıllarda %0,5 ile %1 arasında düşük bir oranda gebelik riski devam edebilir. Bağlanan tüplerin zamanla kendiliğinden yeniden açılması (rekanalizasyon) çok nadir görülen bir durum olsa da tıbben mümkün olan bir ihtimaldir.
▶ Adet gecikmesi ve mide bulantısı durumunda ne yapılmalıdır?
Tüp ligasyonu geçirmiş olsanız bile adet gecikmesi ve mide bulantısı gibi belirtilerle karşılaştığınızda, ev tipi testlerin yanı sıra kanda gebelik testi (Beta-HCG) yaptırmanız en doğru yöntemdir. Kan testi, idrar testlerine göre çok daha hassas sonuç verir ve durumun netleşmesini sağlar.
▶ Silik çıkan gebelik testi sonucu nasıl kesinleştirilir?
Silik çıkan gebelik testini kesinleştirmek için ilk olarak farklı bir marka ile testi tekrarlayabilir veya doğrudan sağlık kuruluşunda kan testi yaptırabilirsiniz. İdrar testlerinde silik çizgi görülmesi hormon seviyesinin henüz düşük olduğunu gösterir, bu yüzden 2 gün arayla yapılacak kanda Beta-HCG takibi hormon artışını izlemek için en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 572 göst.
0 oy
16 cevap 1,548 göst.
8 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Deryavn (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 486 göst.
0 oy
5 cevap 323 göst.

Kategoriler

1,522,006 soru