İlk kez içli köfte yapacağım, çatlamaması için ne yapmalıyım?

0 oy
129 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (1,497 puan) tarafından

Kızlar ilk kez yapıcam. Kesin güzel oluyor dediğiniz tarif var mı? Direkt netteki nefis yemek tariflerinden mi bakayım 

3 Cevaplar

0 oy
önce (330 puan) tarafından

Yıllardır yapıp buzluğa attığım tarifi yazıyım istersen yaparsın istemezsen başka yerden bakarsın 😊

2 bardak esmer bulgur(irmik koyanda var ama ben sevmiyorum bu daha lezzetli oluyo) 

2 bardak içli köftelik bulgur (duru kitel kullanıyorum) 

2 bardak sıcağa yakın ılık su bulgurlar şiştikten sonra bir adet yumurta 1 yemek kaşığı salça 1 bardak un tuz kimyon kekik pul biber kırmızı toz biber yarım bardak tekrar su iyice yoğur ama önemli noktası 

İç harcı için 3 tane kuru soğan rendele yada robottan çek kıyma maydonoz baharat neleri seviyosan yağda kavur 

image

Ha bide ceviz iç harcına seviyosan iri dövülmüş olsun yoksa önemli değil bende koymuyorum

önce (8,638 puan) tarafından

Tarifini ekran görüntüsü qldim.mutlaka deneyecegim

Afiyet olsun canım

-Reklam-
0 oy
önce (5,804 puan) tarafından

Ölçüleri bilmiyorum ama püf noktaları iç harcına çok yağ koyma yağ koyarsan dağılır  bulgurunu kesinlikle sıcak sıcaklıkla yumuşak oluyor o şekilde sert olmuyor hiç

0 oy
önce (249 puan) tarafından

Bende ilk kez yaptım ilkinde de eşim beğendi annem tati dedi çok güzel olmus ölçüleri kendinize göre yapın köftelik bulgur üstüne biraz tuz dok su dok üstüne hafif bulguru geçecek kadar kaşıkla karistir her yeri güzel islansin diye leğen kapağı kapat bir kenara koy kiymani güzel yıka tencereye koy üstünde hafif su olsun kiyman güzel kuruyunca yağı az çıkarsa viraz daha yağ dok karıştır kiyman biraz kavrulunca soganlarini güzel yıka kiymaya gore soganini doğra yıka üstüne biraz tuz dok bir iki dkk sonra kiymann içine koy karıştır o soğanlar olunca üstüne salça pulbiber kararbiber azıcık.tuz kırmızı toz biber dok karıştır birkaç dakika sonra ocağı kapat maydanoz dok içine karistir soğumaya bırak diye o yağlar sertlessin hamura koyunca hamur yapissin  birbirine sonra hamurunu güzel yoğur baksan biraz vıcıktir yani eline yapisior biraz un dok üstüne yoğur yap ben hep böyle yapuyorum istiyorsan bundan yaparsın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İçli köfte hamuru çatlamadan nasıl yapılır?
İçli köfte hamurunun çatlamaması için en önemli püf noktası, bulgurun sıcak suyla iyi bir şekilde ıslatılıp özleşene kadar yoğurulmasıdır. Hamurunuzu hazırlarken içerisine bir miktar irmik ve un ekleyerek kıvamı sabitleyebilir, yoğurma işlemi sırasında elinizi sık sık soğuk suya batırarak hamurun elastikiyetini artırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gerçek içli köfte iç harcı nasıl hazırlanır?
Gerçek içli köfte harcı, bol soğanlı ve kıymalı olarak hazırlanır ve mutlaka soğutularak kullanılır. Tavaya aldığınız orta yağlı kıymayı suyunu çekene kadar kavurun, ardından eklediğiniz ince doğranmış bol soğanı karamelize olana kadar pişirin. Son olarak ceviz içi, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harcı tamamen soğumaya bırakın; sıcak harç köftenin hamurunu yumuşatıp dağılmasına neden olur.
İçli köfte haşlama mı yoksa kızartma mı daha iyi olur?
İçli köfte hem haşlama hem de kızartma yöntemiyle yapılabilir, ancak yöntem pişirme tekniğine göre farklılık gösterir. Haşlama yapacaksanız hamuru daha ince tutmanız ve haşlama suyuna bir miktar tuz ve limon suyu ekleyerek köftelerin formunu korumasını sağlamanız gerekir. Kızartma yapacaksanız, köftelerin çıtır olması için bol ve kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar pişirmeniz yeterlidir.
İçli köfte yaparken hamur neden dağılır?
İçli köftenin dağılmasının temel nedeni hamurunun yeterince yoğurulmaması veya iç harcın çok sıcak koyulmasıdır. Hamur, ele yapışmayacak ve tek parça halinde toparlanacak kıvama gelene kadar en az 20 dakika boyunca azar azar su eklenerek yoğurulmalıdır. Ayrıca, iç harcı koymadan önce hamurunuzu ince bir katman halinde açmak, köftenin pişerken çatlamasını engelleyen kritik bir adımdır.
İçli köfte yapımında irmik kullanmak şart mı?
İçli köfte tariflerinde irmik kullanmak, hamurun daha kolay şekil almasını ve pişerken formunu korumasını sağladığı için oldukça önerilir. İrmik, bulgurdaki fazla nemi tutarak hamurun birbirine daha iyi kenetlenmesine yardımcı olur ve özellikle ilk kez içli köfte yapacaklar için daha dayanıklı bir doku elde edilmesini kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 335 göst.
31 Ocak 2026 Diğer kategorisinde UykusuzBirAnne (1,299 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 261 göst.
25 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Zanaxx (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
+1 oy
5 cevap 383 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu