İçli köfteyi buzluğa atınca haşlarken dağılır mı?

0 oy
320 göst.
Diğer kategorisinde (1,299 puan) tarafından

Ayın 6da kaynım gelecek kendisi içli köfte istedi benden bende bugünden yapıp dolaba atsam pişireceğim gün suda dağılır mı? 

Kimisi haşla buzluğa at diyor 

Kimisi buzluğa at çıkar 20 dakika bekle kızart haşlama diyor bana püf nokta verin kızlar. Bebeğim olduğu için şimdiden yapayim o gün yapamam bişey olur ilk defa benden bir şey istiyor çocuk cagız

7 Cevaplar

0 oy
(209 puan) tarafından

Valla ben atıyorum buzluğa. O gün çıkarıp hasliyorum birşey de olmuyor 

(1,299 puan) tarafından

Tarif verir misiniz? Püf noktası

(209 puan) tarafından

Püf noktası içli köfteni direk kaba koyma önce tepsideyken dondur sonra kaba koyup dondurucuya at. Çıkarırken de önce buzun çözülmesini bekle sonra haşlan. Ben öyle yapıyorum canım çok da güzel oluyor 

-Reklam-
0 oy
(19,203 puan) tarafından

Yapip önce tepsiyle dondur sonra poşete koyup dondurucuya at. Dolaptan çikarinca yarım saat falan beklet öyle pişir. Donuk halde pişirirsen dağılır. Kesinlikle haşlayip koyma iyi olmuyor.  

0 oy
(1,005 puan) tarafından

Ben yaptim buzluga attim ramazan icin

0 oy
(1,157 puan) tarafından

1 kere haslamadan attım çıkardım hep dağıldı buseferde haşlayıp attım çıkarıp istiyorum tereyağı döküyorum ustune

0 oy
(4,997 puan) tarafından

Ben haşlayıp atmıştım.yiyeceğimiz zaman çıkarıp ısıttı yeni yapılmış gibiydi tadı.çiğden de koyabilirsin sorun olmaz öylede

0 oy
(2,244 puan) tarafından

Buzluğa atiyorum pişirmeden . 

Pisirecegim gün tepsiye diziyorum çözülünce haşlıyorum hiç bir şey de olmuyor canım 

0 oy
(7,970 puan) tarafından

Ben yapıp dolaba atıyorum hiç dağılma olmuyor çıkartıp hiç beklemeden bol yağda kızartıyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İçli köfte dondurucuya pişmiş halde mi yoksa çiğ olarak mı konulmalı?
İçli köfteleri dondurucuda saklamak için en ideal yöntem çiğ olarak dondurmaktır. Köfteleri hazırladıktan sonra birbirlerine değmeyecek şekilde bir tepsiye dizip dondurucuda tamamen sertleşene kadar şoklayın, ardından buzdolabı poşetlerine alarak uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dondurucudan çıkan içli köfte haşlanırken neden dağılır?
Dondurucudan çıkan içli köftelerin dağılmasının temel nedeni, çözülmesini beklemeden direkt kaynar suya atılmasıdır. Donmuş içli köfteleri çözdürmeden pişirmek istiyorsanız, oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip ardından kontrollü bir şekilde haşlama veya kızartma işlemine geçmelisiniz.
Buzluktan çıkan içli köfte haşlama mı yoksa kızartma mı yapılmalı?
Buzluktan çıkardığınız içli köfteleri hem haşlama hem de kızartma yöntemiyle hazırlayabilirsiniz ancak kızartma yapılacaksa mutlaka oda sıcaklığında bir miktar yumuşamasını beklemelisiniz. Haşlama yapacaksanız, köftelerin dağılmasını önlemek için suyunun tamamen kaynamış olduğundan ve içine bir miktar tuz ile limon suyu eklediğinizden emin olun.
Dondurulmuş içli köfte kaç dakika sürede pişirilir?
Dondurulmuş içli köftelerin pişme süresi tercih edilen yönteme göre değişmekle birlikte, genellikle 10 ile 15 dakika arasındadır. Eğer haşlama yapıyorsanız köfteler suyun yüzeyine çıktığı andan itibaren 5 dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır; kızartma işleminde ise dışı altın sarısı renk alana kadar pişirmek yeterlidir.
Ev yapımı içli köfte buzlukta kaç ay boyunca bozulmadan saklanır?
Ev yapımı içli köfteler, dondurucuda uygun saklama koşulları sağlandığında lezzetini ve kıvamını kaybetmeden yaklaşık 3 ile 6 ay arasında muhafaza edilebilir. Hava almayan kilitli poşetler veya dondurucu kapları kullanmak, köftelerin dondurucu yanığına uğramasını engellemek için oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 723 göst.
28 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 248 göst.
25 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Zanaxx (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 185 göst.
+1 oy
5 cevap 376 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu