Eski eşim çocuğumuzdan koptu, bu durumu nasıl açıklarım?

0 oy
165 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,705 puan) tarafından

image

Kimi eşler boşanırlar çok normal. Anlaşamazlar veya çok kötü sebepleri olabilir. Ama evlattan kopmak ne ya da vazgeçmek? Kaç kere şu cümleleri okudum saymadım bile. Sorunlu insanların günahını evlatlar çekiyor. İçimden doluca sayıp sövmek geliyor bencil insanlara ama nafile.. Tam tersi evlatları için kendi canından veya keyfinden vazgeçen annelerin de kocaman boynuna sarılıyorum 🥹❤️ buraya da atmak istedim. Ah ah..

13 Cevaplar

+2 oy
önce (8,545 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Büyük konuşmayayım.ama yedi cedleri gelse evladimi alamaz benden bosanirsam..

Kocamın tarafinda o var biz güçlüyüz çocuğu aliriz tutumu ama babayi alırlar oyle birsey olsa yüzlerinde aynı kelimeyi konuşuyorium

önce (3,706 puan) tarafından

Ayakkabı numarasını bilmeyen öküzler çocukları alacakmış bak hele boşanmada çocuklari almak istemelerinin tek sebebi anneye eziyet etmek çocuklara bayıldıkları için değil

önce (4,963 puan) tarafından

Cocukları koz goruyorlar guya akıllılar 

önce (787 puan) tarafından

Benim eşimin aileside öyle birşey olsa çocukla tehdit ediyorlar ama aldılarmı benden ağız paylarını susup herşeyi iyiye çevirmeye çalışıyorlar halbuki tahammülleri bile yok bi yaramazlık yapsa velveleye veriyorlar ortalığı

-Reklam-
+1 oy
önce (2,576 puan) tarafından

Bide evlatları için evliliği sürdürenler var(ben gibi)

Asla bırakıp vazgeçemem ve bu koz olarak cokkkk kullanildi 🤷

önce (868 puan) tarafından

bnde varım 🥺 

önce (2,576 puan) tarafından

Allah büyük 

Rabbim sizlere guc kuvvet kolaylık nasıp etsin 

önce (868 puan) tarafından

İnşallahh canım ❤️ 

+1 oy
önce (30,052 puan) tarafından

Bazılarına evlat imtihan bazılarına da anne baba ne yazık ki :( çok üzülüyorum bu çocuklara. Boşanma eşle olur hayatında bir kere anne ya da baba olmayı seçmiş isen bir daha ölene kadar aksini seçemezsin evladını da kaybetsen sen onun annesisin sen vefat ettiğinde bile devam edecek bir bağ bu 

Keşke herkes anne baba olmasa..

+1 oy
önce (4,994 puan) tarafından

Boşanırlarken velayet kavgası ederler çocuğu almak için birbirlerini yerler.ama herkes hayatına odaklanıp yeni yuvasını kurarkeni lk  o çocuk göz ardı edilir bununda örnekleri çok malesef

0 oy
önce (12,857 puan) tarafından

ne bileyim dünyaları verseler ayrılamam kızımdan, evladımın böyle yalvarması, sevgisiz büyüme. yazık, vallahi yazık

babasını sevme, sen doğurdun ya, o istemedi doğmayı. 

0 oy
önce (64 puan) tarafından

Allah korusun okurken yüreğim acıdı. Eşler anlaşamaz boşanır ama evlattan bosanilmaz. Bizler birer cobaniz guttuklerimizden sorumluyuz ve ahirette sorgu olacağız.  

0 oy
önce (2,996 puan) tarafından

Yan komşum... 4 çocuğu var. En büyüğü 15 en küçükleri ikiz 5 yaşında. Boşandı gitti. 4 çocuk kaldı 

0 oy
önce (352 puan) tarafından

Asla bırakmam evladımı. Babasıyla yine görüşsün vakit geçirsin isterse onunla Bi kaç gün veya hafta kalabilir ama yine dönüp dolaşacağı yer benim yanımdır. Herşeyimden vazgeçerim, evladımdan asla. 

0 oy

Bunu birebir yaşadım sonum çocuk esirgeme oldu gerçi evlilik birliğindede anneliğini görmemiştik bazı insanlar kesinlikle kısırlaştırılmalı devlet zoruyla olan çocuklara oluyor sevgisiz şiddetle büyüyen kız çocuklari ya kurtuluş olarak evliliği seçiyor sonu daha kötü oluyor yada önüne ilk gelen öküze inanıp hayatı beter kararıyor böyle ailelerin allah belasıni versin tepkim ağır olacak ama böyle anne babaya yaşlandıklarında bakan herşeyine koşan evlatlarda sonradan başına gelen herşeyi hakediyor hiç üzülmüyorum

önce (10,175 puan) tarafından

Yanlis anlama ama merak ediyorum istersen cevap vermeye bilirsin. Yuvada şiddet var mıydı ? Bir de bu yenidoğan kimsesiz bebeklerin isim soy isimlerini neye göre koyuyorlar Instagram'da Adem ile Havva falan koyuluyor yazmışlar ama bana saçma gelmisti bir bilgin var mı acaba 🙄

Şiddet tahmin edemeyeceginiz kadar var izlerini hala vücudumda taşıyorum bebeklerin isimleri eğer ailelerinden alınan veya aileleri tarafından teslim edilen bebeklerse isimleri kütükleri aynı şekilde devam ediyor eğer kimliği belirsizse o yerin idari amirleri görevlileri isim koyar aile isimleri sallamasyon yazılır

Eskiden yani 60 70lerde genelde adem havva tercih edilirmiş benim dönemimde ahmet mehmet ayşe fatma zehra konulurdu birde söyle bi durum var aynı yıl içinde o ismi 1 kişiye verme hakları var yani her bebeğe adem havva ismini koyarlarsa adem 1 adem 2 diye mi kodlanacak 😂😂😂

önce (2,413 puan) tarafından

@LMihrace yuvada eskiden şiddet vardı şuan yok. B

Yenidoğan kimsesiz bebeklerin ismini Adem ve Havva koyulmuyor anne babanın adı Adem ve Havva koyuluyor. Çocukların ismini nüfus müdürlüğü koyuyor . Rast gele yani 

0 oy
önce (1,547 puan) tarafından

Boşandığımda kızımın biri bir buçuk yaşındaydı biri 20 günlüktü Sırf bir gün bana böyle bir mesaj gelmesin diye beni terk etti hissine kapılmasın diye açlığa hakarete şiddete her şey göğüs gerdim Allah hak etmeyenlere anneliği nasip etmesin okurken kendimi bu kızın yerine koydum Allah hakkını bırakmasın içim acıdı

0 oy
önce (1,629 puan) tarafından

bugun annemle konustuk bizde bunkonuyu. bizim komsunun oglu cirkin biseydi okumamista. sinra face den bir kiz buluo  kacirio kizi . kizin annesi kizi terketkis 3 yasllrindayken. kiz guzel bakimli alimli sosyal medyada guzel takipcisi var uyku kocu olarak is yapio . ev ziyaretlerine gdiio bebekler uyku egitimi verio. bu kiz o vovuga nasi kactiysa. beyse bunlarin iki vvklari car 8 li yaslarda biri de 10 falandir en fazla. bosandilar gecen sene.  simdi kiz yeni birini hulmus evlnmis . beraber yasiolar ama bekar gibi yasiyor kiz. geziyar tozuyolar sevgili gibi spora gidilar falan surekli bi asko kusko canim cicim . cocuklarin ikisi de yok. heralde baba tarafta vocuklar sanirim. bayramda beraberdi cocuklarla ama sanirim ikiside baba tarafta diye dusunuyorum vunki hiv voluk covuklu kadin duzeni yok suan bekar yeni evli kiz gibi vok rahat gezme tozma isi. birakan birakio demek cocugu. aslinda ilgililydide anne olarak

0 oy

Bil hassa canlı ornegını gozlerımle hergun goruyorum daha kucucuk bedenleri kaç senedir neler gordu cektı halen cekıyorlar onları alsam yanıma daha perısan olacaklar dualarım hep onlarla buyuyuk arkalarını kendılerıne yaslasınlar cunku bunca zaman kımse onları gormedı oyy oyyy 

0 oy
önce (787 puan) tarafından

Evladım için canımı bile vermeye razıyken bu çok içimi acıttı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanan ebeveynlerin çocuklarından kopmasının temel psikolojik sebepleri nelerdir?
Boşanan ebeveynlerin çocuktan uzaklaşmasının temelinde genellikle çözülememiş suçluluk duygusu, eski eşe duyulan öfkenin çocuğa yansıtılması veya ebeveynin kendi çocukluk travmalarının tetiklenmesi yatar. Bu durum, bireyin duygusal olgunluk eksikliği ve sorumluluktan kaçınma eğilimi ile birleştiğinde çocukla kurulan bağın zayıflamasına neden olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bir ebeveynin boşanma sonrası evladından vazgeçmesi çocuğun psikolojisini nasıl etkiler?
Ebeveynin ilgisizliği veya terk etmesi çocukta derin bir değersizlik hissi, terk edilme korkusu ve bağlanma sorunları yaratır. Bu durum çocukta akademik başarısızlık, sosyal içe kapanma ve ilerleyen yaşlarda ikili ilişkilerde güven problemi gibi ciddi psikolojik etkilere yol açabilir.
Boşanma sürecinde çocukla olan bağ nasıl korunmalı ve sürdürülmelidir?
Boşanma sürecinde çocukla bağı korumak için ebeveynlerin duygusal çatışmalarını çocuğun dışında tutmaları, düzenli iletişim kurmaları ve çocuğun rutinlerini bozmamaları gerekir. Kaliteli vakit geçirmek, tutarlı bir ebeveynlik sergilemek ve çocuğun ihtiyaçlarına öncelik vermek, travmayı en aza indiren en kritik adımlardır.
Neden bazı ebeveynler evlatlarından vazgeçmeyi seçer?
Bazı ebeveynler boşanma sonrası yaşadıkları ağır depresyon, kişisel yetersizlik hissi veya yeni kurdukları hayata uyum sağlama çabası nedeniyle evlatlarından uzaklaşabilir. Ancak bu durum, çoğunlukla ebeveynin kendi içsel dünyasındaki çözümsüzlüklerden kaynaklanan bencilce bir savunma mekanizmasıdır.
Terk edilme duygusu yaşayan çocuklara nasıl yaklaşılmalıdır?
Terk edilme duygusu yaşayan çocuklara öncelikle güvenli ve koşulsuz sevgi ortamı sunulmalı, duygularını ifade etmeleri için alan açılmalıdır. Çocuğun yaşadığı kaybı anlamlandırmasına yardımcı olmak adına gerekirse bir çocuk psikoloğundan profesyonel destek almak, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 1,532 göst.
13 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (8,467 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 473 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Fatmanurozdemir429 (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 222 göst.
24 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kaplan2020 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 691 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,239 soru

24,573,196 cevap

362,078 kullanıcı

...