Üst kat komşumun balkonundan gelen kirli suyla nasıl başa çıkarım?

0 oy
166 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (169 puan) tarafından

Kizlae biz 2 katlı evin alt katında yaşıyoruz kiradayiz üst katimizda 24 yaşlarında çift var bebekleride var  1bcuuk yaslarinda gece 1 2 gibi yatıyorlar ailecek biz bebek olduğu için bişey demiyoruz bizde 29 yaşlarındayiz eşimle benim çocuğum da var ondan ama çok rahatsız oluyoruz o bebek çok gürültü yapıyor bağıra bağıra konusuyolar sanki aşağıda çocuk yokmuş gibi ama bebek oldugu için bişey demiyoruz benimde çocuğum küçük 10gibi yatar çocuğum benimde çocuğum küçük 5 yaşında neyse bu kız sürekli balkonu yıkıyor hergun o su benim balkonuma giriyor boru içinden balkonum nedense anlamıyorum çamur oluyor ben hortumum yok kovayla su döküyorum acaba kıza balkonu paspasla silsen mi desem yoksa ev sahibine eşim burayı yaptirin mi dese ikimizin ev sahibi aynı kişi kirmakta istemiyorum ama onlar görüyorlar zaten balkona çamur olduğunu siz olsaydınız napardiniz caneler bu eve taşınali 2ay oldu 

15 Cevaplar

0 oy
önce (9,627 puan) tarafından

Önce komşunla konuş devam ederse ev sahibi ile konuşursun 

önce (169 puan) tarafından

Paspas la mi sil diyim canım balkon hergun çamur icinde

önce (9,627 puan) tarafından

Haftada bir gün yıkama günü belirleyin bence yada iki haftada bir. Çünkü silmekle temizlenmiyor açık balkon ise eğer. Ama her gün yıkamakta olmaz. Ortak bir noktada buluşursanız iki taraf içinde daha iyi olur 

-Reklam-
0 oy
önce (408 puan) tarafından

Komşuna soyle tabikide rahatsız oldunu dile getir 

Ben de bir kere yıkamıştım aşağıya su gitmiştim komşum yıkama dedi yıkamadım Ben de hep siliyorum artık sen rahatsız oldun diye getir ki bilsin sen ben de ses çıkmadan çıkmayınca rahat davranıyor demek ki

önce (169 puan) tarafından

Görüyor çamuru igrenc bir görüntü çıkıyor bende okadar büyük değilim 29yasindayim o 24lerinde şuan kesin uyuyordur gece uyumuyolar belki bebekleri uyumuyor diye ama gece biyerlere gidip geliyrolar çocukla yani o çocuk gece gece dışarıda ne işi var değişikler biraz

önce (408 puan) tarafından

Gorsun cnm insanoğlu ses etmedin için umurunda olmaz 

Sesini çıkar nazik sekilde uyar yapmaya devam ederse ev sahibine soyle belki cekinir 

Balkon konusunu açmışken ses olayında söylersin 

Ve bazen diyorum n kadar degısık insanlar var bn şahsen yıkasam komşumun balkonuna gitse o demeden yaparım yanı yıkamam onunda balkonu kırlenıyo dıye 

0 oy
önce (3,006 puan) tarafından

Önce komşuna demelisin şimdiye kadar hiç şikayetçi olmadıysanz belki de sesin gitmediğini falan düşünüyor olabilirler. Diğer konuda da önce onlara diyin nasılsa ev sahibi devreye girecek yapılacak şeyler olunca 

0 oy
önce (345 puan) tarafından

kiz benim esim koyun haslamalik et dogruyordu ta onun sesine kemikleri kirmek icin ses gifince kadın geldi ne ses bu tak tak  diye esimde et dogruyorum demiş 

0 oy
önce (8,030 puan) tarafından

Sese yapacağınız fazla bişey yok her çocuk aynı olmuyor maalesef

Ama balkonu şimdiye kadar durup söylemediğin hata.

Benimde üst katımdan balkon giderine su aktı o anda söyledim hemen kesti yıkamayı 

0 oy
önce (129 puan) tarafından

Benim ev sahibim alt kata ben üst kattayım balkonun suyu aşadakı balkona gidiyordu ev sahibi girdigim gün uyardı beni sakın balkonu yıkama sil aşşahı su doluyor dedi bende dedim nasıl siliyı. Fayans degılkı beton nasıl silinir dedim beni ilgilendirmez sil silme ama benim üstüme su gelmesin   Allah tez zamanda isteyen herkese ev nasip etsin bu dertleri ne kadar çekicez 

0 oy
önce (3,283 puan) tarafından

Önce komsunla konuş eğer davam ederse ev sahibine şöyle ses konusundada eşim sabah işe gidiyor uyuyamiyor çok ses oluyor falan diyebilirsin

0 oy
önce (2,468 puan) tarafından

Ses konusunda iyi rahatsınız. Biz ailecek erken uyuyoruz öyle 1-2ye kadar ses olsa bebek dahi olsa uyarırdım ben. Tamam bebek ses yapabilir de kendileri bari yapmasın 

0 oy
önce (766 puan) tarafından

Ah bu üst komşular bizimki gece bile iş yapıyor masalar sandalyeler ordan orya pat küt oğlumda her sese uyanır uyardım yine yapıyor ev sahibi uyardı yine aynı bir televizyon açıyorlar beraber izliyoruz resmen git uyar yaa yapacak bişey yok 

0 oy
önce (87 puan) tarafından

Önce komşunla konuş bence canım tatlı bi dille uyar sonra olmadı ev sahibiyle konuşursun

0 oy
önce (1,153 puan) tarafından

Bu konularda hassas olan üst katları tutmalı bence benim de alt katim geç yatiyor ben erken yatıyorum ama aşağıdan gelen sesleri de umursamam asla üst katim da olsa gitmem boru kiriksa ev sahibi yaptırsın balkonunun yıkanması şart silerek temiz olmaz.

0 oy
önce (1,628 puan) tarafından

Çocuğa bir şey diyemem canım benim oğlumda 1.5 yaşında anlamıyor maalesef. Ama balkon konusunda benimde birkere oldu balkona su girdi üstteki yıkayınca halım ıslandı o anda eşim eşiyle konuştu hallettik bidaha yapmadı güzel dille söyle canım eğer devam ederse ev sahibiyle konuş. 1.katta oturanlara Allah sabır versin herşey bizi bıluyor maalesef

0 oy
önce (4,939 puan) tarafından

Önce komşunla konuş ya böyle böyle balkon çamur içinde kalıyor nasıl yapalım silmek senin icin zor mu olur ev sahibine mi söylesek yaptirsa diye. Çünkü eğer tamir edilince geçecek birşeyse silmeye mahkum olmasın kadın .

0 oy
önce (1,792 puan) tarafından

Bence önce komşumla konuş belkide yaptiklarinin farkında değiller uyarın olmadı ev sahibiyle konusun bence

0 oy
önce (8,766 puan) tarafından

Rahatsız olduğun bütün konuları komşun ile konuş evde tadilat yapılacak bir şey ev sahibine söyle ama komşun gürültü ve balkon yıkama konusunda düzelmezse bunlarıda ev sahibine söyle

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Üst kat komşunun balkon yıkama suyu benim balkonumu kirletirse nasıl konuşmalıyım?
Üst kat komşunuzla bu durumu konuşurken öncelikle sakin bir dil kullanarak sorunu net bir şekilde ifade etmelisiniz. Balkonun yıkanması sonucu oluşan suyun ve çamurun kendi balkonunuza aktığını, bu durumun temizlik açısından sizi zorladığını ve hijyenik olmadığını nazikçe belirtmek çözüm için ilk adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kiracı olarak komşu gürültü ve hijyen sorunlarını ev sahibine bildirmek doğru mudur?
Komşuluk ilişkilerinde sorunları ev sahibine yansıtmadan önce doğrudan ilgili komşuyla görüşmek her zaman daha sağlıklıdır. Eğer komşunuzla olan iletişiminiz sonuç vermezse ve bina huzurunu ciddi şekilde etkileyen bir durum söz konusuysa, ev sahibine durumu bildirerek çözüm konusunda yardım isteyebilirsiniz.
Komşu gürültüsü ve balkon kirliliği gibi sorunlarda yasal haklar nelerdir?
Apartman veya site yaşamında komşuluk hukuku gereği her sakin çevresini rahatsız etmemekle yükümlüdür. Gürültü ve temizlik kurallarına uyulmaması durumunda, kat mülkiyeti kanunu çerçevesinde yöneticiye başvurabilir veya aşırı durumlarda zabıta ekiplerinden destek talep ederek şikayet sürecini başlatabilirsiniz.
Apartmanda alt kat komşusuna su sızması nasıl engellenir?
Balkon ve teras temizliklerinde suyun alt kata sızmasını engellemek için doğrudan hortumla yıkama yerine paspaslama yöntemi tercih edilmelidir. Balkon giderlerinin tıkalı olup olmadığını kontrol etmek ve temizlik sırasında fazla su kullanımından kaçınmak komşuluk ilişkilerinin bozulmaması için en etkili yoldur.
Çocuklu ailelerde komşuluk ilişkilerinde gürültü yönetimi nasıl sağlanır?
Çocuklu ailelerin yaşadığı binalarda gürültü yönetimi karşılıklı empati ve anlayışla mümkündür. Gece geç saatlere kadar süren gürültüler için komşunuzla uygun bir dille iletişim kurarak, özellikle çocukların uyku saatleri konusunda karşılıklı bir nezaket çerçevesi oluşturmanız yaşam kalitenizi artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 621 göst.
18 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Amine su (3,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 269 göst.
9 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 361 göst.
5 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hlyaa_96 (569 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 407 göst.