Sıkıntılı ev sahibiyle nasıl başa çıkabilirim?

0 oy
99 göst.
önce Diğer kategorisinde (486 puan) tarafından

Bahçeli iki katlı binanın birin katını tuttuk ev sahibi kadınada söyledim. Bakın benim çoluğum çocuğum var eğer sesten ondan bundan rahatsız olursanız tutmayalım fiye. Kadın iyi bir insana benziyor Adm bir değişik daha eşyalar gelir gelmez çivi çakmayın şunu yapmayın etmeyin demeye başladı. Hamileyim doğumun yakın hem ev bulamadık hemde çocuklar evi ve bahçeyi çok sevdiler hemde iki kat sitenin kalabAlığı olmaz iyi olur diye tuttuk. Daha yerleşmeden başladılar.Bunu duyunca direk dedim eşime eşyaları felan açmayalım daha bismillah hemen başka bir ev bulalım taşıyalım çok canım sıkıldı sinirim bozuldu oturdum ağladım. Eşimde eşyaları getirdik. Birkaç ay oturalım iyi bir yer bulup çıkalım inşallah dedi. Hamileyim ister istemez stres yapıyorum. Çocuklara kızmış bahçe çeşmesi o sizin değil diye ağlayarak geldi çocuklar eşim konuştu bak benim çocuklarım değerli bişey olursa beni bul çocuklara seslenme bir sıkıntıda ben yokken kapıma gelme diye sert konuşmuş şimdi adam değişik triplerde değişik bir insan . Rabbim isteyen herkese iki cihanda afiyetle huzurlu otura bileceği mız evler nasip etsin. Inşallah 

2 Cevaplar

0 oy
önce (15,773 puan) tarafından

ya malın bu kadar kıymetliyse verme kiraya🤦🏼‍♀️ deli oluyorum böyle tiplere, çok çivi çakma, yok şu yok bu, evde mum gibi durmayacağız ya. yaşam olan evde bir şey olur, eskime, yıpranma olur. ha abartı olmamalı. ama çivi nedir yani, çıkarken deliği doldurur hadi bi de boya yaparsınız olur biter dert değil 🤦🏼‍♀️ 

önce (14,270 puan) tarafından

Cırtcıtlı pencere sinekliği taktım diye eski ev sahibim kalp krizi geçirecekti vidalı değil bak cırtlı 

önce (486 puan) tarafından

Ya sorma valla tuttuğumuzu pişman olduk daha oturmadan eşya yerleştirmek zorunda kaldık şehir dışından gelince hem toplam a sı hem taşıması zor oldu hamileyim üstelik 

önce (15,773 puan) tarafından

@Kahvelihuzur bi de bayıl feriha deseydin😂😂

Allahım herkese kendi evini nasip etsin 

önce (14,270 puan) tarafından

Kendinede kalmadı işte bak Allah dediki sen kimsin malda benim mülkte akıllandımı bilmem 

-Reklam-
0 oy
önce (2,270 puan) tarafından

Demekki.benim kıraci beni kendine baş tacı yapmali yeminle 🤣ben doğuma gittiğim gün o taşındı Eylül'de 3. Sene dolacak daha evine bir kez kahveye gittim merdivende görünce selam verir selam alırım daha bir çöpü de surdan kaldır demedim ev ne durumda hiç bilmiyorum bahçeye yukardan bakınca el değmemişti 3 senedir eşimle geçen hafta boya yaparken mecbur duvar için bahçeye indik boyarken orayida temizledim çıktık 

Sizin ev sahibi abartmış kimse bedava oturmuyor abartmadan tabiki de çivi çakılır ne olmuş yani evin duvarini yikmadiya önemli olan benim gözümde kapılar mutfak dolapları parkedir gelipte çocuklara kızmaya hakkı yok çocuklu aileye veriliyorsa da abartı olmamak şartıyla seste olur gurultu de 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev sahibiyle yaşanan iletişim sorunlarında yasal haklarım nelerdir?
Kiracı olarak temel haklarınız Borçlar Kanunu ile korunmaktadır. Ev sahibi sözleşmeye aykırı şekilde sizi sürekli rahatsız edemez veya çocuklarınıza müdahale edemez. Öncelikle yaşadığınız bu huzursuzluğu noter kanalıyla ihtarname çekerek kayıt altına almanız, ileride oluşabilecek tahliye baskılarına karşı sizi yasal olarak güçlü kılacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli müdahale eden ev sahibi ile nasıl konuşulmalı?
İletişimi yazılı kanallar üzerinden sürdürmek, yaşadığınız stresi azaltmak ve kanıt oluşturmak için en etkili yöntemdir. Ev sahibiyle doğrudan tartışmaya girmek yerine, taleplerinizi ve rahatsızlıklarınızı SMS veya e-posta yoluyla ileterek kişisel sınırlarınızı net bir şekilde çizin. Hakaret veya baskı içeren durumlarda ise bir avukata danışarak süreç yürütülmelidir.
Kira sözleşmesi devam ederken huzursuzluk nedeniyle evden nasıl taşınılır?
Kira sözleşmesi sürerken evi boşaltmak istiyorsanız, öncelikle ev sahibiyle karşılıklı fesih sözleşmesi yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer ev sahibi sözleşmeye aykırı davranışlar sergileyerek konutun kullanımını imkansız hale getiriyorsa, haklı nedenle fesih hakkınız doğabilir. Bu durumda bir hukuk uzmanına danışarak sözleşmeyi tazminatsız sona erdirme şartlarını değerlendirmeniz önerilir.
Ev sahibinin çocuklara ve bahçe kullanımına müdahalesi suç mudur?
Kiraladığınız alanın sınırları içerisinde ev sahibinin size veya çocuklarınıza karşı baskıcı tutum sergilemesi, özel hayatın gizliliğini ihlal ve huzur ve sükunu bozma kapsamına girebilir. Özellikle çocuklara karşı sert tavırlar sergilenmesi durumunda, bu durumu tutanak altına alabilir veya gerekirse emniyet güçlerinden destek alarak kendinizi güvenceye alabilirsiniz.
Hamilelik sürecinde ev sahibi baskısıyla nasıl başa çıkılır?
Hamilelik gibi hassas bir dönemde stres faktörlerini minimize etmek için önceliği ev huzuruna vermelisiniz. Ev sahibinin tutumu sağlığınızı ve hamilelik sürecinizi olumsuz etkiliyorsa, yer değişikliği yapmak fiziksel ve ruhsal sağlığınız için en mantıklı adım olacaktır. Taşınma süreci zor olsa da, sürekli bir çatışma ortamında yaşamaktan daha sürdürülebilir bir çözüm sunar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 271 göst.
0 oy
3 cevap 158 göst.
4 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Aleynapizmm (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 569 göst.
0 oy
8 cevap 389 göst.
22 Temmuz 2026 Aile & Aşk kategorisinde eliffff01 (83 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,517,019 soru

24,730,330 cevap

370,765 kullanıcı

...