3 yaşındaki çocuğumun tuvalet eğitimini nasıl başardım?

0 oy
377 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,945 puan) tarafından

Eveeeeet biz tuvalet eğitimini başardık dostlar 🎊😅

Allah'ıma bin şükür olsun korktuğum gibi geçmedi 😊

2 buçuk yaşında deneyip benim sabırsızlığımında katkısıyla başarısız olmuştuk şimdi 3 yaşımızdayız her şey çok güzel ilerledi ve gerçekten 3 günde halloldu bitti. Hem gece hem gündüz 🥰

Darısı bu konuda kaygılanan, uğraşan tümmm arkadaşlarıma olsun 😘😘😘

12 Cevaplar

+1 oy
önce (12,238 puan) tarafından

darısı başıma 😍 kendimi hazır hissettiğim an başlayacağım ama nedense hiç hazır olacam gibi değil 😂 

önce (5,599 puan) tarafından

Oo bizim ki 26 aylık ama affedersin çok pis kokutuyor artık etrafı bir an önce alıştirayim  dedim de @honkiponkitoninok adını da bilmiyorum nickin'i biliyorum ama 🫣😂 ben 3 gündür bağlamadım altını sadece ilk gün kaçamak yaptı 2 defa geri kalan günler yatana kadar asla yapmıyor altına öğlen bir uyku yapıyor o zamana kadar tutuyor 2 3'e kadar nasıl uyutuyorum uykusunda yapıyor gece aynı şekilde yine öyle tutuyor tam uyuyacağı zaman bezini bağlıyorum sabah kalkıyorum bakıyorum yine uykusunda yapmış nasıl yapacağım ben bu durumu fikir verir misin bana 

önce (1,277 puan) tarafından

Gülistan_18 gece iki kere kaldirin once alistikca kalkiyo oype ben basladimda gece uyan cisin gelince diye konustum ama gece uyandirip hadi annecim cisini yapalim diye yaptieip yatirdim oyle hallettik

İşte bizim ki daha küçük ben korkuyorum gece uyandırırsam tekrar yatmaz diye

önce (2,945 puan) tarafından

Bana da hiç hazır olmayacakmışım gibi geliyordu ama Rabbim kolaylık verdi başka açıklaması yok :) 😅

önce (1,277 puan) tarafından

Bemde uyumaz saniyodum ama uykulu oldu icin geri uyuyodu

-Reklam-
+1 oy
önce (488 puan) tarafından

Kızım 3 yaş 3 ay kakasını söylemiyor maalesef ne yapsam olmuyor 

Korkuyor mu acaba

Kakasını yapacağının sinyalini açık açık veriyordu benimki gidip sallanıyordu falan sizinki öyle şeyler yapmıyor mu yakaladığınız an götürseniz 

+1 oy
önce (7,836 puan) tarafından

Offff biz geceyi hal etmedik 2.5yasinda başladık şuan 3yas 4ay inşallah yaza kadar alışır 

Ay inşallah 

Öyle zor ya.

İnşallah biz de hiç bir zaman problem yaşamayız 

+1 oy
önce (2,523 puan) tarafından

Bir biz başaramadık heralde. İkimiz de pes ettik. Oğlum 2 buçuk yaşında

+1

5-6 ay sonra yine deneyin bizim öyle oldu bakın daha iyi oldu

+1 oy
önce (3,290 puan) tarafından

Darısı bizim başımıza 2 bucuk yaşında ama ben kendimi hazır hissetmiyorum nasıl olacak bilmiyorum da 

Çocukla birlikte annenin de hazır olması gerekiyor yoksa çok zor ben yaşadım onu 5-6 ay önce 

Hazır hissetmiyorsanız hiç başlamayın biraz daha beklesin geç olsun güç olmasın

+1 oy

Benimki de 2 yaş 2 aylık geçen post atmıştım başladık diye aslında her şey çok güzel gidiyordu da havalar kötü oldu üzerine bir de kızım yapmıyor altına bağlamadığında tutuyor da akşama kadar gece uyuyacağında bağlıyorum diye o zaman yapıyor daha post atıp soru soracaktım nasıl yapabilirim diye 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Acele etmeyin bakalım beklesin biraz daha o zaman

+1 oy
önce (4,978 puan) tarafından

Çok şükür bizde iyi gidiyoruz.2 gece bezlemedim kaçırmadı hiç.dün ben götürünce gidiyordu tuvalete.bugün ben demeden ne zaman çişi gelse kendi gitti.sadece suyla çok oynuyor birde donsuz geziyor evde.onuda halledecez inşallah 

Maşallah Tebarekallah hep böyle gitsin 🥰

+1 oy
önce (5,940 puan) tarafından

Darısı basimiza inşallah 22 aylık benimkide çok baski var aileden yana ogret et diye köye gidince bir deneyecegim bakalım olmadi kreş veriyormuş tuvalet eğitimi 

Ay o baskı milletin söyleyip durması size ne bizim çocuklarımızdan :)

Benimkine de sürekli söyleyip duruyorlardı öğren artık öğren artık vesaire diye

+1 oy
önce (960 puan) tarafından

Benm cpcugum biri 4,diğeri 3 yaş büyük çocuğumu kreşte gidecek diye alistirdim ikisini ama gündüz gidyrlar tuvalete aksm sabaha kadar ikisini bir hafta denedim baktm sürekli kaçırıyorlar bağladım bu yaz alıştırmak istyrm siz geceyi nasıl alıştırdinz yani sürekli kaldırdıniz mi yoksa kendisi mi uyandı 

İnşallah halledersiniz 

Mesela kızım 22.30'da çişini yaptı uyudu

00.30 1.00 gibi ben kaldırıyordum çişini yaptırıp yatırıyordum.

Sonra kızım sabaha kadar yapmadı zaten. Tutabildi yani. İlk gece kalktık sadece bir kere. 

Onun dışında sabaha kadar tuttu hep.

Şimdi artık uyumadan önce yapıp ta sabah kalkınca gidiyoruz tuvalete. Ama kaçırırsa ıslak ıslak kalmasın falan diye kontrol için ben belli saatlere alarm kuruyordum

+1 oy
önce (3,678 puan) tarafından

Ayyy mevlam banada nasip etsin bende istiyorum🙏🙏🙏

Amiiiiin kolaylıkla inşallah 🩷

+1 oy
önce (10 puan) tarafından

Benim oğlumda 21 aylık geçen tuvalete götürdüm çığlık attı korktu bende hazır değil diye ustelemedim yazın inşallah alıştıracagim 🫢

Küçükmüş aslında :)

önce (10 puan) tarafından

Az önce bezini değiştirdim ağırlaşmış bez altini açık gezdirsem evin herr köşesine çişini yapar heralde 😁

0 oy
önce (862 puan) tarafından

Allah rızası için banada bı akil ver zor sabrediyorum ya hayla altına arada çiş kaçırıyor ilk zamanlar normal dedim arada bı altına çiş yapıyor, ama şu kaka olayı beni çok yordu normalde tuvalet eğitimi bitti sayılır oğlum 3 yaşında ama kakasını ne yapdiysam yaomiyor bı iki kere lazimliga yapdi sahada yapmıyor habire koduna yapıyor , neler desemde yok olmuyor ödüller aldım bı iki kere lazimliga yapınca ama daha yapmıyor ağlıyor baya daha bu akşam çocuğun çorbasını sogutuyordum yedircektim 5 dakika içinde sesi soluğu çıkmadı bit gittim odasında çömelmiş altına yapmış kakasını nolur bana da bı akil ver napacam ya 

Çok şükür senin ki bitmiş ya sevindim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 yaşındaki çocuğum tuvalet eğitimine hazır mı nasıl anlarım?
3 yaşındaki bir çocuğun tuvalet eğitimine hazır olduğunu anlamak için çocuğunuzun bezinin uzun süre kuru kalması, çiş veya kaka geldiğinde bunu sözlü ya da hareketle ifade etmesi ve tuvalete gitme isteği göstermesi en önemli göstergelerdir. Bu yaş grubundaki çocuklar fiziksel olarak sfinkter kaslarını kontrol edebilecek olgunluğa ulaştıkları için, eğitim sürecinde sizin kararlı ve sabırlı duruşunuz başarıyı hızlandıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
3 yaş tuvalet eğitimi kaç günde tamamlanır?
3 yaşındaki çocuklarda tuvalet eğitimi süreci doğru yaklaşımla genellikle 3 ila 7 gün arasında tamamlanmaktadır. Bu yaş dönemi çocukların bilişsel olarak süreci daha iyi kavradığı bir dönem olduğu için, hem gece hem gündüz tuvalet alışkanlığını kazanmaları diğer yaşlara göre daha hızlı gerçekleşebilir. Önemli olan çocuğun kendini hazır hissettiği bir dönemde sabırlı bir tutumla eğitime başlamaktır.
Tuvalet eğitimi sırasında yaşanan başarısızlıklar nasıl aşılır?
Tuvalet eğitimi sırasında başarısızlık yaşanması durumunda öncelikle sürece ara verip çocuğa baskı yapmamak en doğru yaklaşımdır. Çocuğun hazır olmadığı bir dönemde zorlanması sabırsızlığa ve kaygıya yol açabilir, bu yüzden birkaç ay bekleyip çocuk tamamen hazır olduğunda tekrar denemek başarı şansını ciddi oranda artırır. Sakin ve pozitif bir motivasyonla sürece yeniden başlamak güveni yeniden inşa edecektir.
3 yaş tuvalet eğitiminde gece ve gündüz eğitimi aynı anda mı verilmeli?
3 yaşındaki çocuklarda gece ve gündüz tuvalet eğitiminin aynı anda verilmesi, çocuğun süreci bütüncül olarak anlamasına yardımcı olur. Gündüz çiş ve kaka kontrolünü sağlayan çocuk, gece de benzer bir özgüvenle bu süreci yönetebilir; ancak gece altını ıslatmaya devam ediyorsa bu durumun gelişimsel bir süreç olduğunu unutmadan zamana yaymak gerekebilir.
Tuvalet eğitimine başlarken anne ve baba nelere dikkat etmeli?
Tuvalet eğitimine başlarken en önemli faktör anne ve babanın sabırlı, tutarlı ve sakin bir tavır sergilemesidir. Çocuğun başarısız olduğu durumlarda olumsuz tepki vermemek, süreci bir oyun gibi keyifli hale getirmek ve çocuğu sürekli teşvik etmek eğitimin anahtarıdır. Doğru zamanda başlanan bir eğitim, hem sizin hem de çocuğunuzun bu süreci çok daha mutlu ve sorunsuz atlatmasını sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 445 göst.
+1 oy
13 cevap 489 göst.
0 oy
6 cevap 271 göst.
0 oy
7 cevap 550 göst.
26 Mart 2026 Diğer kategorisinde 3evlat1 anne (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,015 soru