Eşimi kaybettim, 3 çocuğumun ihtiyaçları için nasıl yardım alırım?

0 oy
617 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından

Allah rızası için yardım edin bize eşim vefat etti 3 çocuğum var küçüğü 2 yaşında kıyafet ayakkabıya ihtiyacımız var Allah rızası için bayram da komşumuz sağolsun bi kaç parça coçuğunun küçülmüşünü verdi ama ayakkabı lazım lütfen 2 tanesi okula gidiyor onlar için lütfen yardım edin ömrümün boyunca dua ederim size 

7 Cevaplar

+6 oy
(1,338 puan) tarafından

Bunun için devletten yardım isteyebilirsiniz eminim size elini uzatacaklardır üstelik eşiniz vefat etmiş allah rehmet eylesin ama burası yardım vakfı deil kimsede inanmaz zaten 

(1 puan) tarafından

İnanın gitmediğim yer kalmadı yetimler vakfı var oraya da gittim dediler bişey olursa size haber veririz ama yok hala

(1,338 puan) tarafından
+1

Hayır devlet zenginelre bile yardım ediyor sizin gibi çaresiz insanlara mı el uzatmicak 

(1,567 puan) tarafından

Canım hesabı açalı daha 10 dakika olmuş ilk postu da yardım postu umursamayın şunları

(10,439 puan) tarafından

Bence yinede böyle kırıcı konuşmayın doğru olabilir 

(1,567 puan) tarafından

Doğru ise devletin sosyal hizmetlerine basvursun gelir evine bakarlar maaş bağlarlar çocuklara cnm bende zamanında aynı duruma düştüm çocuklara aylık bağlafılar sonra temizliğe giderek çok güzl baktm kızlarma

-Reklam-
+1 oy
(1,567 puan) tarafından

Yahu bari yalan söylemeyin devlet her türlü yardımı yapıyor babası ölen çocuklara yetim aylığı bağlanılıyor Burası Yardım Vakfı değil gidin sosyal yardımlaşmaya Sosyal hizmetlere insanların duygularını suistimal etme hakkınız yok

0 oy
(3,537 puan) tarafından

Buralarda size yardım eden olmaz yasadiginiz yerin muhtari belediyesi valisi yokmu onlrar başvurun onlar daha yardım ederler 

0 oy
(1,705 puan) tarafından

Devlet bu konuda giyim yiyecek ve para yardımı yapıyor çocuklarına okul desteği verir bence orası en mantıklısı şuan su konumda burda kimse el uzatmaz çünkü neler gördük 

0 oy
(2,110 puan) tarafından

başın sağolsun canım 

Belediye muhtarlık yardımlaşma vakıfları bu yüzden var üzerine herhangi bir mal varlığı yoksa sed parası alırsın ekstra belediye erzak giyim yardımlari yapıyo sizi bilen komşular varsa onlar yardım ediyor yada hayırseverlere yardım etmelerine aracı oluyor kiracımız var ondan biliyorum öyle yardımlar geliyorki inan Allah devletimize milletimize zeval vermesin heleki bu ramazan boyunca ne yardımlar geldi maddi eşya giyim 

0 oy
(567 puan) tarafından

kızlar biraz mantıklı mi düşünsensek acaba çünkü kadın 

ikijci el kıyafeti ayakabi istiyir gercten mağdur olabilir yadırganacak bişey yok Allah yardımcın olsun canım 

0 oy
(351 puan) tarafından

Para istesen inanmazdım ama ikinci el kıyafet ayakkabı isteyince içim cız etti bana özelden yazar mısın ankaradaysan yardımcı olurum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşi vefat eden anneler için devletin sağladığı sosyal yardım destekleri nelerdir?
Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından düzenli nakdi yardım desteği sağlanmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak için ikamet edilen ilçedeki vakıflara kimlik kartıyla şahsen başvurulması gerekir. Başvuru sonrasında ailenin gelir durumu incelenerek ihtiyaç seviyesine göre aylık ödeme veya gıda desteği gibi yardımlar planlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarımın okul ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için nereye başvurabilirim?
Okul çağındaki çocukların giyim ve eğitim materyali ihtiyaçları için belediyelerin sosyal hizmet birimlerine ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvurabilirsiniz. Ayrıca bölgenizdeki sivil toplum kuruluşları, dernekler ve valilik bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik ayni yardımlar yapmaktadır.
Eşi vefat eden 3 çocuklu bir aile sosyal yardım başvurusunda hangi belgeleri hazırlar?
Sosyal yardım başvurusu için öncelikle kişinin T.C. kimlik kartı ve varsa eşinin vefat belgesi gereklidir. Ailenin sosyo-ekonomik durumunun tespiti için hane içindeki kişi sayısı, aylık toplam gelir bilgisi ve varsa devam eden kira ödemeleri gibi detaylar başvuru dosyasında yer almalıdır. Başvuru sırasında vakıf görevlileri hane ziyaretinde bulunarak ihtiyaç durumunu yerinde tespit eder.
İhtiyaç sahibi aileler için ücretsiz çocuk kıyafeti ve ayakkabı yardımı nasıl bulunur?
Ücretsiz çocuk kıyafeti ve ayakkabı desteği almak için belediyelerin sosyal marketlerine veya valiliklere bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurulabilir. Birçok belediye, 'Sosyal Market' uygulaması aracılığıyla kayıtlı ihtiyaç sahiplerine mevsimlik kıyafet ve ayakkabı gibi temel gereksinimleri ücretsiz olarak temin etmektedir.
Eşi vefat eden ve çocukları olan annelere verilen SED yardımı nedir ve nasıl alınır?
Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere verilen süreli bir ekonomik destek programıdır. Çocuğun okul masrafları, kıyafet ve beslenme gibi temel gereksinimlerini karşılamak amacıyla verilir. Bu yardıma başvurmak için e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın SED başvuru ekranını kullanabilir veya il/ilçe müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 411 göst.
0 oy
1 cevap 139 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sinemmto (2,144 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 454 göst.

Kategoriler

1,508,189 soru

24,615,709 cevap

364,323 kullanıcı