Buzluktaki yoğurtla süt mayaladım ama neden tutmadı?

0 oy
45 göst.
önce Diğer kategorisinde (697 puan) tarafından

Arkadaşlar bir arkadaşım sürekli yoğurdu mayalamak için buzluğa az yoğurt koyduğunu o yoğurtla sütü mayaladigini söyledi yoğurtdu da gayet güzel olur  bende gördüm . Bende ilk defa bugün buzlukta az yoğurt vardı onunla sütü mayaladım. Bı kaç saat oldu şimdi baktım hala süt gibi mayalanmamıs çok üzüldüm ya napabilirim var mı başına gelen.   

3 Cevaplar

0 oy
önce (4,329 puan) tarafından

Çok erken ben 8 saat sıcak yerde kalan 8 saat dolapta bekletirim.akşama doğru kırarım.birde kuru hurmayla mayaladım ben tuttu.elinizde maya bulunmazsa aklınızdabulunsun

önce (697 puan) tarafından

Evim sobalı oda da mayaladım bir kaç saat daha bekleteyim inşallah tutar. Hurma da iyi fikir. Yorumun için teşekkür ederim 

önce (4,329 puan) tarafından

Oda sıcaksa çokta bekletme dolaba koy.ama 24 saat olmadan kırma daha iyi tutuyor

önce (4 puan) tarafından

Hurmayla nasıl oluyor

-Reklam-
0 oy
önce (5,625 puan) tarafından

Bende buzluktan kullaniyorum, erimesini bekleyip, sutle ilistiriyorum iyice ekliyorum süte. En az 6 saat bekletiyorum sardiktan sonra

önce (697 puan) tarafından

Bı kaç saat daha bekliyeyim inşallah tutar 

0 oy
önce (713 puan) tarafından

hiç denemedım ama tutar inşallah bide nohutla süt mayalayanlar vardı guzel tutuyordu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Buzluktan çıkan donmuş yoğurt mayası ile süt nasıl mayalanır?
Buzluktaki yoğurt mayasını kullanmadan önce oda sıcaklığında tamamen çözülmesini beklemek en önemli adımdır. Donmuş yoğurdu doğrudan süte eklerseniz bakteri kültürü şoka girer ve aktifleşemez; bu nedenle yaklaşık 1-2 saat dışarıda bekletip ılık sütle pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezdikten sonra ana süte eklemelisiniz.
Buzluktaki yoğurt mayasıyla mayaladığım süt neden tutmadı?
Sütünüzün tutmamasının temel sebebi yoğurt mayasındaki yararlı bakterilerin canlılığını yitirmesi veya sütün sıcaklığının yanlış ayarlanmasıdır. Buzluktaki maya çözünürken suyunu saldıysa veya sütü mayalarken süt derecesi 40-45 derece aralığında değilse yoğurt mayalanma sürecini tamamlayamaz ve sıvı kalır.
Buzlukta saklanan yoğurt mayası ne kadar süre dayanır?
Yoğurt mayası dondurucuda uygun şekilde saklandığında yaklaşık 2 ile 3 ay arasında canlılığını koruyabilir. Ancak buzlukta geçen süre uzadıkça bakterilerin aktivite gücü azalır; bu nedenle mayanız buzlukta çok uzun süre beklediyse sütü tutmama ihtimali oldukça yüksektir.
Süt mayalarken sütün sıcaklığı kaç derece olmalıdır?
Yoğurt mayalamak için ideal süt sıcaklığı 42 ile 45 derece arasındadır. Eğer sütünüz parmağınızı yakmayacak kadar ılık ancak belirgin bir sıcaklığa sahipse mayalama gerçekleşir; çok soğuk sütte bakteriler çoğalamaz, çok sıcak sütte ise yararlı bakteriler ölerek sütün kesilmesine neden olur.
Buzluktan çıkan yoğurt mayası ile süt mayalarken nelere dikkat etmeli?
Öncelikle buzluktan çıkardığınız mayayı mutlaka oda sıcaklığına getirmeli ve sütün sıcaklığını mutlaka bir termometre veya elinizle kontrol etmelisiniz. Ayrıca mayayı süte eklemeden önce ayrı bir kasede bir miktar ılık sütle iyice açıp pürüzsüzleştirmeniz, sütün tamamında homojen bir yoğurt elde etmenizi sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 367 göst.
20 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 406 göst.
19 Eylül 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Ecems (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 175 göst.
23 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Melike111020 (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
15 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meryemasaf (29 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,578 soru

24,563,751 cevap

361,625 kullanıcı

...