Sütü mayalicaktim ama yoğurt eksiimiz bebeğim de yemiyor eskiyi nasıl mayalayabilirom sütü
Çay kaşığının ucu ile toz şeker atabilirsin mayanın içine
Çok yenmicek derece de ekşi değil ama kızım yemedi eşim de kesin yemez 🫢
Şeker kırıyor ekşiliğini korkma şeker tadı gelmez hiç
Teşekkürler 🥰
Riske atıp yapma komşularından iste canım eğer isteyecek kimsen yoksa yoğurda biraz şeker kat bir nebze alıyor eksiligi
Aşırı ekşi değil kendim yerim ama kızım yemedi şekerlr denednz mi
Şekerle yapıyorum ben hep canım market yoğurdu tadı veriyor
5 kilo yoğurda göre ben mayanın içine 1 çay kaşığı un bir çimdik tuz 1 çay kaşığı şeker koyuyorum hem tatlı hemde kalıp gibi bir yoğurt oluyor sünme de olmuyor
Un ilk defa duydum hiç şekerli yapttnz mı nasıl oluyor
Yapıyorum onu da koyuyorum ama ekşiyi tuz keser şeker sünmesini engeller ben maya da satıyorum süt alanlar alıyorlar hiç şikayet gelmedi şimdiye kadar
Beş litre süt aldım üç litre kadarını yapcam ne kadar koyayım un şeker tuz
Silmeden az bir fazla un ve şeker koy çay kaşığının ucuyla da tuz koy
Dikkat et tuzu fazla koyarsan sütün kesilir peynir olur
Bir cay kaşığı kadar şeker kat mayana eksiligi kırar
Küçük kavanoza önce biraz mayala o tutsun sonra o yoğurtla diğer sütleri mayalardan ekşi olmuyor
Evet mantıklı ama süt dünden yarına bayaylar mı ki,yani bufun az mayaladm aksama anca olur yarın yenisi için süre bişey olmaz dimi
Kaynamış süte bir şey olmaz dolapta
Seker at dondur buzlukta cok az mayala stuten aonra olusan taze yogurttn yine dondur tekrar mayala umarım anladin baci
Dondurunca ne etkisi oluyor peki
Dondur derken maya turşun anlamında diyor galiba :)
Dondurucuya girdikten sonra ekşi tadi gidiyor nasil oluyor bende bilmiyorum da benim yogurtlarimda ekşi oluyordu bwn boyle yapiyom artik güzel kayısı bi tadı oluyor yogurdun eksikliği gidiyor
az bisey seker koy
İnce bir tulbentte suzunce eksi tadi gidiyor kalan süzme yoğurt ile mayalayabilirsiniz annem boyle yapardi
1,477,156 soru
24,179,087 cevap
336,249 kullanıcı