Eltim eşimle aramı bozuyor, nasıl davranmalıyım?

0 oy
61 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Kaynanam ile altı üstlü oturuyordum 2 katlı bahçeli BİNA da üst benim alt onundu .vefat etti evi şuan boş kayınbabamda dışarıda çalışıyor 1 görümcem ve 1 kaynım var .ikiside evli bizim eve 10 dklık uzakta oturuyorlar .Eltim sürekli eşimin ve benim üzerime oynuyor yani eşimin sevmediği şeyleri ortam içinde yapıyor geçen kaynanamın boş evinde toplanıp hep beraber yemek yedik halalarınıda çağırmışlardı eşimler kadın evine gidecek seni hemen ahmet bıraksın arabayla (ahmet benim eşim ) bir şey eksik olur ortam içinde ahmet alsın gelsin hemen çarşıdan yanı başımızda market var ahmet ekmek alsın gelsin .eşimle aynı yaşta ve kendi eşininde altında motor var .Almak yapmak eşim için hiç önemli değil ama emri vakiden nefret eder ben eşi olduğum halde ortam içinde bu kadar her şeyi ahöet yapsın diyemem.Üzerimde bir yerde çamaşırsuyu görmekten nefret eder eşim geçen geldiklerinde bulaşık yıkadığım yerde fark etmeden eşofmanımı çamaşır suyu değmiş ahmedin yanında hemen yaaa melek üstün hep çamaşır suyu olmuş bu eşofmanında yeniydi galiba senin dedi sus dedim tam adamının yanında söylüyorsun sende dedim üstüne basa basa hala ya baksana buralarına kadar sıçramış hep dedi .Yani iyi niyetli bir insan olmadığını en başından beri biliyordum şimdi terslesem görümcem ile kaynımın ve herkesin tepkisini üzerime toplayacağım

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Elti ile yaşanan huzursuzluklarda aile içi sınırlar nasıl korunur?
Aile içi huzuru korumak için eşinizle birlikte ortak bir duruş sergilemeniz ve sınırlarınızı net bir dille belirtmeniz gerekir. Eşinizin yanında sizi küçük düşürecek tavırlara karşı anında ve nazik bir tepki vererek, özel hayatınızın mahremiyetine saygı duyulmasını talep edebilirsiniz.
Eşimin yanında beni sürekli eleştiren eltime karşı nasıl davranmalıyım?
Sizi eşinizin önünde eleştiren bir eltiye karşı, savunmaya geçmek yerine durumu sakinlikle karşılayıp konuyu kapatmak en etkili yöntemdir. Eleştirinin yapıldığı anda gülümseyerek geçiştirmek veya 'bu konuyu özel olarak konuşalım' demek, ortamdaki gerilimi düşürürken sınırlarınızı da belli eder.
Kayınvalide tarafı ile ilişkilerde mesafe nasıl korunmalıdır?
Kayınvalide tarafı ile ilişkilerde mesafe korumak için samimiyet dozunu kontrollü tutmak ve özel hayatınıza dair detayları sınırlı paylaşmak gerekir. Kararlarınızda eşinizle birlikte hareket ettiğinizi hissettirmek, dışarıdan gelen müdahalelerin ve emrivaki durumların azalmasına yardımcı olur.
Eşime yapılan emrivakiler karşısında ne yapmalıyım?
Eşinize yapılan emrivakiler karşısında rahatsızlığınızı eşinizle özel bir alanda açıkça konuşmalı ve bu durumun sizi nasıl hissettirdiğini paylaşmalısınız. Eşinizin bu konudaki tavrını netleştirmesi, başkalarının sizin üzerinizdeki beklentilerini sınırlamak adına atılacak en önemli adımdır.
Görümce ve kayınlarla ilişkileri bozmadan tavır koymak mümkün mü?
İlişkileri bozmadan tavır koymak için suçlayıcı ifadelerden kaçınarak 'ben' diliyle kendi sınırlarınızı ifade etmelisiniz. Bir durumu kabul etmediğinizi nezaketle ama kararlı bir şekilde dile getirmek, uzun vadede herkesin birbirinin sınırlarına saygı duymasını sağlayan sağlıklı bir iletişim biçimidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 309 göst.
31 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 364 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde 1234ts (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 293 göst.
17 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,713 soru