1. sınıfa giden oğlum ödevlerinde kopya çekmeyi öğrenmiş?

0 oy
293 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,441 puan) tarafından

İkinci dönem için kitap almıştık kimisi test kimisi doldurma filan. Hiç kontrol etmemiştim az önce anne istersen surdan kopya çekebilirsin ben matematikte bazen çekiyorum dedi. 🤦 Seviniyordum bende çabuk çabuk bitiyor ödevi diye 😁 hey Allahım bu çocuklar yaa ne yapsam şimdi sayfaları kopartacağım nasıl dikkat etmemişim 😀😀

7 Cevaplar

0 oy
(2,090 puan) tarafından

bizimkinin google gecmiste tablette ates nasi cikar ne yenirse ates cikar diye arattiginj yakalamistim bende. odevini yaomayi cani istememis guya akli sira atesivi cikaracak hastalandi sanacam yollamicam diye dusunmus aklisira😂😂

(4,626 puan) tarafından

Hahahahayau 

(5,441 puan) tarafından

Ahahaha simdikiler akıllı yaş benimki de yapabilir böyle şeyler. Arada bugün okula gitmesem mi diyip duruyor çünkü 😀

(8,725 puan) tarafından

Kız evde ateş çıkartacak sandım 😅 seninkiler az çok tahmin ediyorıum fenalık larını 🤣 eve lahmacun söyleyenden ne beklen

(9,740 puan) tarafından

Anası gibi uyanık oda 🤭🤣

(2,090 puan) tarafından

😂😂😂sorma aynen. babasida kayserili guya en sag kayserililerden. susuz göturur bogar getirirm onu😂😂 cocuklar bana cekmis allahtan 

-Reklam-
0 oy
(3,928 puan) tarafından

Şimdikilerle baş etmek gerçekten kolay değil noluyor bunlara 😃

(5,441 puan) tarafından

Ay gerçekten bende anlamadım 😄 hiç aklıma gelmemişti benim arkadan bakacağı neyse ki yine de o kadar cin değil saf bir şekilde ben bazen arkadan bakıyorum dedi sonra da istersen kopart diyor 😄

(3,928 puan) tarafından

Onlar yine bi hilesini bulur şimdikilerle baş etmek mümkün değildir

(5,441 puan) tarafından

Evet kesin bu seferde tabletten filan çözmeye çalışır.😀

0 oy
(2,799 puan) tarafından

bence zeki çocuk

bazen kopya çekmiş her zaman değil o kısım önemli bence 😅 

sevdim

(5,441 puan) tarafından

Hep çekmemiş evet 😀 ama kuzum yine de masum saf bir şekilde bazen çektim anne istersen kopart dedi 😄

0 oy
(5,786 puan) tarafından

Ahaha dürüst olması da harika ☺️ 

(5,441 puan) tarafından

Evet ya bu beni mutlu ediyor 😊

0 oy
(8,725 puan) tarafından

Büyük ihtimalle bi arkadaşından görmüştür yaparken 😅 benim kızımda gecen sene her hafta kitap özeti çıkartoyordu seviniyordum her hafta bir hikaye kitabı bitiriyor die

Arkadan özetten yazıp yazıp gidiyormuş arkada yoksa biraz baştan biraz son sayfadan yazıyormuş 

En son çözdüm yanımda okuttum hikayeleri

(5,441 puan) tarafından

Kitabı okula götürmüyorlar ama arkadaşı söylemiş olabilir doğru. Sizin kızın yaptığını bende lise de yapardım. 😄

0 oy
(7,843 puan) tarafından

Büyük kızımla yaşadım böyle bir durumu. Kitap verdim “ben nöbetten gidip gelinceye kadar oku anlatacaksın bana” dedim. 2 gün sonra bana kitabı güzelce anlattı. Şaşırdım beklemiyordum. Sonra itiraf etti. Özetini sesli dinlemiş, özetini dahi okumamış o derece üşengeç ve kolpacı😏

(5,441 puan) tarafından

Hahahahhaha Süper yaaa şimdiki nesil herşeyin kolayını buluyorlar. Pratik zekalılar 😄

0 oy
(9,740 puan) tarafından

Nereden çekiyormuş kopya 😊

Ah zamane çocukları işte 

(5,441 puan) tarafından

En arka sayfa da cevapları var soruların. 😄

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1. sınıf öğrencisi ödevlerinde neden kopya çeker?
1. sınıf öğrencileri genellikle ödevi daha hızlı bitirme isteği, verilen görevi zorlanmadan tamamlama arzusu veya ebeveyn onayını kazanma beklentisiyle kopya çekmeye başvurabilirler. Bu yaş grubundaki çocuklar akademik sorumluluktan ziyade, süreci en kısa sürede tamamlama odaklı düşündükleri için kopyayı bir araç olarak görebilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun ödev yaparken kopya çektiğini öğrenince nasıl davranmalıyım?
Çocuğunuzun kopya çektiğini öğrendiğinizde sakin kalmak ve durumu bir disiplin sorunu yerine öğrenme süreci olarak ele almak en doğru yaklaşımdır. Çocuğunuzla kopyanın neden yanlış olduğunu ve ödevlerin sizin gelişiminiz için yapıldığını, suçlayıcı bir dil kullanmadan, net ve anlayışlı bir tonda konuşarak ifade etmeniz gerekir.
Ödev yaparken kopya çekmeyi engellemek için neler yapabilirim?
Ödev sırasında kopya çekmeyi engellemek için cevap anahtarlarını veya yardımcı kaynakları çocuğun erişemeyeceği bir yerde saklamalısınız. Ayrıca çocuğunuzun ödev yaparken yanında bulunarak süreci desteklemek, zorlandığı noktalarda ipucu vererek rehberlik etmek ve ödev sonunda süreci mutlaka kontrol ederek geri bildirim vermek etkili yöntemlerdir.
1. sınıf seviyesindeki çocuklarda ödev takibi nasıl yapılmalıdır?
1. sınıf seviyesinde ödev takibi, çocuğun sorumluluk bilinci gelişene kadar mutlaka bir yetişkin denetiminde yapılmalıdır. Ödevleri her gün düzenli bir saatte, dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış bir ortamda planlayarak ve yapılan çalışmaların doğruluğunu her gün gözden geçirerek süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz.
Ödev yaparken kopya çekme alışkanlığı ileride sorun yaratır mı?
Ödev yaparken kopya çekme alışkanlığı erken yaşta müdahale edilmezse, çocuğun öğrenme sorumluluğunu üstlenmesini zorlaştırabilir ve akademik özgüvenini olumsuz etkileyebilir. Doğru rehberlik ve sağlıklı bir ödev disiplini ile bu durum genellikle kısa sürede giderilebilir ve çocuğun kendi çabasıyla başarma duygusunu tatması sağlanabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 560 göst.
0 oy
6 cevap 308 göst.
13 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ysmnynr (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 934 göst.
5 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 851 göst.
8 Ocak 2025 Moda kategorisinde Ftm1907 (643 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,608 soru

24,620,864 cevap

364,597 kullanıcı

...