Bayram bişey ifade etmiyor benim için babam yok elini öpecek senin arkandayım kapım açık diyecek kimsen olmadıgı için bayramların tadı olmuyor benim içimde😔Rabbim evlatlarimizla sağlıklı huzurlu mutlu bayramlar nasip etsin.
Rabbim burda arkadaş olan destek olan herkesten razı olsun inşallah 🩷 Tanımadanda annelik bağı kurduk sanırım 💐💐💐💐
Babanin mekani cennet olsun insalah, ben severim bayramlari ama eski tadi yok belkide yaş aldigimiz icin heves kalmadi
Allah razı olsun evet olabilir 🙏
Babana Allah rahmet eylesin. Sana sabır versin. Ama dört tane çocuğun var. Babanın sana yaşattığı bayramları senin onlara yaşatman lazım. Annen de mi vefat etti kimsem yok diyince merak ettim.
Annem var canım
Tabiki öyle evlatlarımız iyiki var
Başın sağolsun Allah rahmet eğlesin 🥹🤲🏻.
Benim de kimse ölü değil ama yaşarken görüşemiyoruz gurbette yaşamakta çok zor gerçekten kimsemiz yok . Ama ben yine de bayram havasına girdim oğlum öğrensin diye eşim harçlık bile çekmiş şeker aldık çocuklar kapıya gelirse diye :) . Sende evlatlarınla bayram havası yaşa onlara tattır duyguları en güzeli o 🥹
Hiç bir zaman özel kıyafet almam ama bayramda muhakkan bişey alırım onlara biz başımıza koyar sabah olaun diye beklerdik 🙂onlarda yapiyor burada çok kimse yok ama komşu köyden çocuklar inş gelir de kapımız çalar
Benimde kimsem yok çocuklar kapıya gelip şeker istese bile mutlu ölüyorum :)
Biz de kıyafet aldık muhtemelen evde giyer fotoğraf çekeriz 😅 Gurbet zalim ya
Bizde giyer süslenir otururuz
Valla muhtemel bizim de bayram günümüz sizinki gibi 😂 Girişi fazla 😂
Ah nerede o eski bayramlar
Aynen öyle valla
Evlatların için bayramı sen bayram yapacaksın. Üzücü bişey yaşadığın ama ileride çocukların bugünleri güzel hatırlasın
Öyle tabiki bütün mücadele evlatlarımız için
Bütün babaların mekanı cennet olsun benimde babam yok ama annem kardeşlerim çocuklarım eşim var onlar için Bayramı yasamaliyiz
Öyle tabiki
Mekanı cennet olsun inşallah Peygamber efendimize komşu olsun 🤲
İnan abla şimdiki bayramlar asla eski Bayram tadını vermiyor fark ettiysek artık kimse eskisi gibi Bayram ziyaretlerinde de bulunmuyor maalesef herkese Bayramı kendi evinde yalnız geçiriyor
Çünkü insanlar memnun olmayı unuttular canım bı tas çorba olsun Güler yüz samimiyet olsun tamam kıymet yokki
Kesinlikle öyle
Amin canım aynen öyle bende 3 saatlik uzakliktayim ama gidemiyorum geçen sene ramazda gittim sadece bizim aldigimiz sadece şeker 🥺
Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah
Üzme kendini be bacım benim anam babam sağda ne oluyor bu bayram 37. Bayramım olacak onlarsiz girdiğim
Herkes ev ev ana baba gezerken ben camdan gelen geçeni izliyorum yaşlı teyzeler gibi
En azından senin babanın yeri belli toprağına bile sarılmakta olsa sarilirsin ama benimkiler öyle değil sağ iken dokunamamk daha beter 🥹
Çok sukurki evlatlarımız var rabbim onlara uzun ömür versin
Amin canım herkes bı şekilde sınavda
Bayram bayramdir anan baban akraban olmasa da sen bayrami yasamalisin anaya babaya değil müslümana Bayram var.ayrica biri evine geliyor diye bayrama hazırlanmaz çocuklarınız için kendiniz için tatlı yaparsın şeker kolonya alırsın Bayram namazına gidilir eller ve yanaklar öpülür.Bizim müslümanlar bayramlarına sahip çıkmaz ama yılbaşı oldu mu en önde kutlamalar yapar malesef
Yok yok bizde yılbaşı kutlanmaz korkma
Benim de annem yok annemsiz hicbir seyin de tadi yok maalesef umrumda bile olmuyor artik bayram seyran. Allah rahmet etsin ölmüşlerimize.
Amin Allah rahmet eylesin canim insan farklı hissediyor
Benim babam varda ne oluyor ki kapımı açtığı yok yaşıyor muyum haberi yok ama annem var ailem evlatlarım onlar için mutluyum oğlum bayramın ne olduğunu çok anlamadığı halde çok mutlu bu bana yeter
Malesef bazen öyle oluyo napican evlatlarımiz iyiki var
Rabbim cennet mekan etsin, yıllar oldu bayramda memlekette olmayalı ben de demin ağladım biraz ömür bitiyor bayramlar geçiyor. Elhamdülillah eşim çocuklar var ama insan babasının annesinin kardeşlerinin yanında olmayı istiyor. Sen çok güçlüsün babanla sonsuz alemde kavuşmalarınız var bunu düşün, inanmasak buna halimiz daha kötü olurdu
Gurbetlik zor iş iyiki evlatlarımız var🩷
Öncelikle babana rahmet diliyorum. ❤️
Evet eskiden daha heyecanlı ve duygu doluyduk hepimiz de şu an yaş aldık çocuklarımız ön planda artık onlara yaşatmalıyız bence bu bayram heyecanını. Hani ben mutsuzum tadım heyecanım yok diye geçmeyelim. Şimdi onların bayramı onların sevinci artık. Eşlik edelim onlara hissettirelim bu duyguyu onlarla yaşayalım bu anı bence .
Mesela biz şimdi çocuklarla yarın çocuklara ikram edeceğimiz şekerleri ayarladık. Onlar da sitede komşularla bayramlaşacak inşallah oğlum ne giyeceğini falan ayarladı yatağının baş ucuna koydu o kadar heycanlı ki nasıl mutlu oluyorum o haline anlatamam yani 🥹 Bayram için hele bir aydır gün sayyor hep çocukluğum geliyor aklıma 🥰
Ne güzel evet bize eski bayramlarin tadı yok ama onlara var
Gurbette 5. Bayramım çok zor bacım, Rabbim babanın mekanını cennet eylesin ❤️🥹
Amin Allah razı olsun içimizde hepimiz gurbetiz gülüm
Ah ah bende aynı durumdayım. 9 kardeşiz 3 erkek 6 kız, 2 ablam ortanca abim bir biriyle konuşmuyor 3 kız kardeş memlekette 3 kız kardeş aynı şehirdeyiz biri farklı ilçede oturuyor. Annem büyük abimde kalıyor 21 temmuz 2025 ye babam vefat etti. Annemi de 3 gelin bir odaya sığdıramıyor sürekli biri evinden kovuyor hatta kovmaktan beter ediyor. Annem diye demiyorum gerçekten ağzı var dili yok önüne yemek koyarsan yer koymazsam da istemez. Babamın adı çok büyüktü çok saygı duyulan sevilen büyük insanlardandı. Kirada oturuyorlardı babamın vefatından sonra millet abilerime laf ettikten sonra yanına aldılar 3 gelin var üçü de evlerden ırak. Büyük gelin anneme seni bir şartla kabul ederim kızların benim kapımı açmayacaklar asla diye. Annem de mecbur sustu kabul etti. Evine götüreli 4 ay bile olmadı zaten 3 kızına aralıklı 10-15 gün durdu diğer ogullarinda da bir kaç gün durdu kovuldu gelinler tarafından. Yarın Bayram ve gidecek hiç bir kapımız yok ne amca ne hala ne teyze ne dayı.
Biz 6 kız kardeş Allah büyüktür Allah biliyor asla 3 geline ne karıştık ne laf söyledik nede başka bir şey yaptık ama işte bunu reva gördüler. Allah'tan bulsunlar. Bugüne sıkışmak istiyorum.... Daha Yeni bir kaç gün önce 27 yaşına girdim. Hiç bir bayram bu kadar zor gelmemişti. Neden bu kadar uzun yazdım bilmiyorum içimi döküverdim helal edin hakkınızı. Babanıza da Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
2 çocuğum var kızım temmuzda 7 yaşına giriyor oğlum da 21 aylık. Kızım hep soruyor anne ölüm bitiyor mu dedemin ölümü ne zaman bitecek geri aramıza gelecek anne neden dayımlara gitmiyoruz hani artık anaanne onların evinde kalıyor biz neden gidemiyoruz. Geçen gün oturdu içli içli ağlıyor kuzum neden ağlıyorsun diye sordum ben dedemi çok özledim ben onların evini çok özledim neden böyle oldu diye çok duygusal aşırı merhametli bir çocuk gerçekten merhameti yaşından 5 kat büyük. Kendimce açıklama yaptım.
Ay yavrum Allah rasulunun bayramlarda ellerini öpecek anası babası var mıydı ki o bayram yapıyordu. Şükürler olsun çoluğun çocuğun var neşelen💖
Benimde babam yok tam 20 sene oldu babamı kaybedeli ben 11 yaşındaydım erkek kardeşim 7 yaşında babamı zar zor hatırlıyor okadar zor babasiz büyümek yanında arkanda destekcin yok babam diye bı arayil soranin yok uzuldugunde sevindiginde sevgini paylaşacak bı insan yok şimdi bile okadar arıyorum onun yoklugu içimden hiç gitmedi belki o benim yanımda olsydi bu yaşadıklarımı yasamazdim beni korur sever sahip çıkardı kızım derdi ama olmadı cenabı mevlam onu bizden çok sevdi yanına aldı mekanları cennet olsun inşallah
Bayramda Bayram gibi değil sanki üstüme bı ağırlık
Amin canım benimde yok ya doğru düzgün temizlik bile yapmadım buruk gibi ama yinede şükür gurbet olsada yüzde 50 😥😥
1,502,507 soru
24,532,894 cevap
360,049 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın