Hayırlı ramazanlar kizlar bayrama hangi tatlıları çörekleri börekleri sarmalari 😃yapacaksınız 😋 anlatin çabukda bilelim hamarat hanimlari 😄
Ben şekerpare yapacağım birde baklava denemek istiyorum sizler ?
Baklava açmayı düşünüyorum
Sarma işi görümcemde kalem gibi sarıyor o
Elde mi kesme tahtasindami sarıyor 😄bende deniyecegim tarif olarak hangisine bakicaksin baklavada ?
Becerikli hatun ❤️
Elde sarıyor,daha karar vermedim tarif için
@sazh ♥️🌸
bizde kömbe yapılır 😅
hiç içinde ne var diye bakmamıştım hep hazır olduğunda 😂
kaynar için de ekstra bir şey bilmem gideri, aktara kaynar malzemesi ver deriz alırız içindekileri bilmem😂😂
kaynar dediğim de adana usulü lohusa şerbeti
Malatya,sivas kömbesiyle osmaniye hatay bolgesinde yapilan kömbe bambaska seyler kizlar :)
Mahlep zencefil damla sakızı var onlardan katayım bari .
Kız @Mys-2boys2girls Konyada bizde de güdük yapılır ya tandır düdüğü onun kokusu. Bizde de güdük kokusu derler ona el olarak az da haşhaş ve kenevir tohumu da konur. Ama bizimki tuzlu ekmek gibi. Nerden açtınkz bu yöresel kömbe mömbe işini Allahın Bitlisinde nerden bulcam güdük kömbe kokusunu🤣
Güdüğü annanem çok güzel yapardı rahmetli yada fırınlardan alırız Ama onun kokusu var mıymış bilmiyordum .çok severim çayla
Tabii ki de her zamanki gibi baklava her zamanki gibi hazır şükür elimden de hiçbir iş gelmez 😁
Hamdetmeyi bilmek gerek bazen😂😄
Gelenim gidenim yok o yüzden yapmayacam
Kendin icindemi yapmiycaksin ?
Yok ben hazırcıyım😁
Yani güvendiğin yer varsa oda güzel olabilir 😃😄
Bu bayram ilk defa çok heyecanlıyım eşimin ailesi ile burda ilk bayramım olcak kendi kültürümü yansıtmak için elimden geleni yapıyorum şimdiden gün menüsü ve tatlıları hazırlayıp buzluga attım buzlugum doldu baklava açmayı öğreniyorum şuan henüz başarılı olamadım ama azmedip öğrenecem bayrama kadar
Yöre olarak yapmıyorum genel Türk yemekleri ve gün tabağı yapıyorum yaprak sarması börek kuru pasta baklava kısır patates salatası enginar yogurtlu yemekler gibi Türklere özgü şeyleri yapıyorum
Yok ağır deyince özel olarak bir yere ait daha uğraştırıcı sandım ama güzel şeyler yapmışsın 😊kolay gelsin😄
Yaprak sarması su böreği bana ağır geliyor yapımı el açması ve ugraştırıcı olduğu için
Banada ağır geliyor zor yemekler onlar sarma yine kolayda hani börek uğraştırıcı
Aynen 😊
Gelenim gidenim çok olur canım iki tepsi su böreği yaparım sarma dolma iki üç tepsi baklava yaparım
Canim oğlan evli olunca artık daha kalabalık bir aile olduk yeni akrabalarımız oldu ortanca oğlan 18 yaşında onun arkadaşları aileleri derken biz büyüdük artık😃
toz sumak var tr de almistim o olur dimi
Olur olu bir yemek kaşığı at bir çay bardağı suda karıştır sumagini dökme suyunu dok Kaynar su olsun
Bol nane koy kuru nane . Sarımsak rendesi ve biber salçası koy .
tamamdir sagolun ❤️💕❤️💕
baklavayı 4 yumaktan yapıyor annem ama inan kat kat oluyor birde çok kolay onu deneyebilirsin ben gurbetçi olduğum için annemdeyim annem baklava yapar bende midye tatlısı yaparım
Tam tarif verir misin😄😊
https://youtu.be/dOA6FCz2KdI?si=DBqi3JIwDw0kggBp
youtube yazabilirsin başka tariflerde var 4 yumaktan baklava yazarsan çıkar
Tmmdir sağolasın😄😊
Kizlar tatlı yapan kişi sayısı bu mu bu kadar miyiz 😃
Ekmek kadayıfı yapayım bende 😅 baklava açamam beceremem
Baklava yapıcaz ve kadayıflı kek yada gider hazır alırız gecen senede nıyetlendık nasıp olmadı ondan sımdıden beklentıye gırmıyım
Niye özel değilse
Saglık sorunu oldu canım kımsenın aklına grlmedı tatlı
Bizim ailedede var sorma Allah'ım sağlık sıhhat versin hepimize ağır imtihan vermesin kafa dağıtmak için biseyler yapmaya çalışıyoruz.
Hicbirsey gelen olmayacak simdiye kadar da hiç bayram tatlısı hazirligim olmadi herkes uzakta evinde biri gelecek olsa 2 dj yürüme mesafesinde tatlıcı var ordan alırım ne lazımsa
İyi uğraşmam diyorsun oda güzel 😄
Hiç birşey gelen giden olmuyor çünkü kendimi boş yere yormak istemiyorum 😀 ama kendim için canım çekerse şekerpare yaparım 😄
Şekerpare severim hem kolay hem güzel irmiklimi yapıyorsun😄
Ben şuan yapsam şuan biter onun için yapmıyorum😂😂
Daha var biz annemlerde senin sebepten dolayı bayramdan bir gün önce yapardık😄
Vallaha hazır alsinlar 2 çocukla zaten yapamam
Çokta önemli değil keyfine yapanları sordum 😃ben ancak keyfe yaparım canım isterse
Eve trileçe yapıcam kaynanama da poğaça sonra vakit olursa yine ilave edeceğim bıze zaten kimse gelmiyo küçük olduğumuz için tatlıyı biz yiyoruz :D
Sen yap götür o zaman millet hayrına yer 😄bu zamanda herkes aynı söylüyor açıkçası bizde uzaktayiz aileden gelen giden yok kendi canım isterse yapacağım😃
tatlıyı annem yapiyir bayrami hep annemlerde geciririm
Ne güzel annen yakında anne tatlısı başkadır😊😄
Hamileyim 37 haftamdayim kendim hazır değilim kaldı ki tatlı hazır olsun ama ben hazirciyim hamile olmasam da hep büyüklere gittiğimiz için ki en küçük biziz birşey hazirlamadim daha çikolata alırım o kadar bize birileri gelmeye başlarsa düşünürüm birşeyler yapmayı gittiğimiz her yerde fazlasıyla ikram ediliyor zaten Allah razı olsun 😂
Sen yapma bencede yorma kendini mantıklı olanı yapıyorsun 😄en iyisi hazır olanı yemektir 😃
Gelen giden yok dışarda vakit gecircez hazırlık yapmadım temızlıkte yapmadım 😆
En iyisi bayramda ufak tatil ya süper olur 😄
Tatlı yapacağım ama ne yaparım bilmiyorum.. annem ile yaprak saracagiz birazda lahana satarım eşim çok seviyo.. zaten gezmeye gideceğimiz için aşırı çok yapmayacagim...
Gezmek mi tatlimi dersen gezmeyi tercih ederim dışardaki baklavayı bırak halka tatlısı bile bazen evdeki baklavadan cazip geliyor bana😃
Sarma sardıracaz annem ablam ben revani yapacam sütlaç yapacam herkes şerbetli sevmiyor bende sütlaç tercih ederim 🤭 poğaça yaparım sigara böreği birde 🤲 aslında bana gelen yok çünkü biz küçüğüz hep biz gideriz bu bayram eşimin izni hiç yok belki gelen giden olur yani yapılan şeyleri kendimiz için yapacağım çoğunlukla 😅
Çeşitler bol aile yanında senden iyisi yok 😄 bende kendim için yapacağım tatlı canım😂
Çok şükür 🤭🤲 kolay gelsin canım
Sağol canım😊
Hic bisey 😅 gelen gidenim olmuyo benim zaten 1inci gun annemlerle babaneme gitcem ikinci gun babamin yanina dukkana gitcez 3uncu gun kayinvalidemlere gitcez evde yokuz
Dolu dolu geçecek Bayram diyorsun oh ne güzel gittiğin yerlerde yersin en güzeli😄😊
Yok kiz bombos 1inci gun esim yok 2inci gun geceye gidecek 3uncu gun geceden gelmis olacak ilk gun hadi yine bi telaseli gecer ikinci gun dukkanda oturcaz 1 saat oturup gelcez 3uncu gun kayinvalidemlere gitcez oraya ne gelen var ne giden onlar da bi yere gitmiyorlar peslerine dussek otururuz anca sikintidan patlariz cocuk onlari gorunce kudurur
Tamamen yalnız olanlar var k.valide ile aran iyiyse olsun insan yüzü görmüş olursun 😄 biz tamamen uzağız aulelere öyle söyleyim ondan tatlıya sardım ben😂
Ben burma baklava yapacam büyük boy borcam tepsiye yeter o
Teşekkür ederim ben hazır yufkadan sevmiyorum kendim el açması yapacam
Güzel bir tarifin varmı tam tutan
Teşekkür ederim yapmayı denersem bu tarifi yapacağım 😊
Rica ederim 😊
1,501,866 soru
24,522,925 cevap
359,590 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın