Diz menisküsü ve boyun fıtığı ameliyatı nasıl geçer?

0 oy
135 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,136 puan) tarafından

Kızlar uzun süredir dizimde ve sağ kol dirseğinde ağrı vardı boyundan kola vuruyordu neyse özel hastaneye gittim Tüm tetkiklerimi yaptım MR röntgen ve kolda ultrason yaptım dirseğimde sıvı toplanması varmış boyunda iki fıtık ve boyun düzleşmesi Bir de sağ Dizimde menisküs yırtılması varmış Doktor bunun için en erken zamanda ameliyat olmamı söyledi kapalı ameliyat Bir de daha önce böyle bir şey yaşayan var mı dizinde ameliyat olan ya da bağırtılması yaşayan var mı cevaplarsanız sevinirim Benim için dua edebilirsiniz çok mutlu olurum Allah razı olsun şimdiden

2 Cevaplar

0 oy
(3,928 puan) tarafından

Dizlerimde ufak ufak yırtıklar var. Sıvı kaybı ve kireçlenmede var. Çok ayakta kalırsam, yoğun tempolu bir gün geçirirsem ödem tutuyor. Çok ağrılarım olurdu. Bazı günler ağlardım. Yürümek bile istemiyorum diye. Bir takviyeye başladım. 2 ay oluyor. Ağrılarım ciddi anlamda azaldı. Kilon varsa kiloda vermeni tavsiye ederim. 

Başka doktorlara da görün, farklı fikirler al. Ona göre karar ver.

Boyun fıtığı için birşey diyemem.2018de ameliyatını oldum. İyi ki olmuşum dediğim ameliyatımdı. Ben kollarımı başıma kaldıramıyordum. Omuzlarımda yumurta taşıyormuşum gibi şişliklerim vardı. Ameliyat olunca rahat ettim.

(2,136 puan) tarafından

Hangi takviye aldın canım benimki de oturup üstüne büktüğümde ve daha sonra kalktıktan sonra kitleniyor tak diye yerine oturuyor anca öyle ağrısı geçiyor ama dediğin gibi Boyun fıtığından çok muzdaribim yani bayağı bir ağrım var Kafam sanki çok ağırmış gibi artık boynum onu tutamıyor aksine bayağı zayıf biriyim Hani zar zor 50 kiloya ulaştım doktora acil ameliyat olmamı söyledi bir devlet hastanesinde de görüşeceğim Bakalım o ne diyecek

(3,928 puan) tarafından

Benimde öyle büküp oturamıyorum bile. Bunu kullanıyorum.

image

(3,928 puan) tarafından

Boynun içinde görüş. Farklı doktor görüşleri alıp İçine ne siniyorsa onu yap. Çok geçmiş olsun.

(2,136 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun Şu anlık vitabiotiksin osteoker vitaminini kullanıyorum bunu da araştıracağım dediğin gibi farklı doktorlara da gideceğim tek bi doktorla kalmak istemiyorum

-Reklam-
0 oy
(2,756 puan) tarafından

sağ dizimde menisküs yırtığı varmış benim de ama küçük bi yırtık dedi bi hap bi krem verdi. dinlen soğuk uygulama yap geçer dedi

(2,136 puan) tarafından

Aynen benim Doktorum da soğuk uygulama yap dedi Ama benimki bayağı ilerlemiş galiba Yani kesinlikle ameliyat önerdi dedim Devlet Hastanesinde  yapılıyor mu Tabii ki yapılır Dedi gidip orada da görüşeceğim

(2,756 puan) tarafından

ağrıdan basamıyorsundur o zaman sen

(2,136 puan) tarafından

Uzun yol yürüyüşünde yani Örneğin 15 dakikalık yürüyüşten sonra dizim ağrımaya başlıyor ondan ziyade en çok oturduktan sonra kalkarken kitlenme Oluyor bayağı topallayarak Can çekişerek kalkıyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Menisküs yırtılması kapalı ameliyatı nasıl yapılır?
Menisküs yırtığı için uygulanan kapalı ameliyat, artroskopi yöntemiyle gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında diz bölgesinde küçük kesiler açılır ve kamera yardımıyla yırtık bölgeye müdahale edilir. Genellikle 30 ile 60 dakika arasında süren bu operasyon, hastanın aynı gün veya bir gün sonra ayağa kalkmasını sağlayan, doku hasarını en aza indiren modern bir tedavi yöntemidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boyun fıtığı ve düzleşmesi için hangi ameliyatlar uygulanır?
Boyun fıtığı ve düzleşmesi tedavisinde ameliyat, fizik tedavi ve ilaç tedavisine yanıt alınamayan ileri seviye vakalarda düşünülür. Cerrahide genellikle fıtıklaşan diskin çıkarılması veya sinir üzerindeki baskının ortadan kaldırılması hedeflenir. Karar aşamasında MR bulguları ve nörolojik kayıplar göz önüne alınarak mikrocerrahi yöntemlerle sinir kanalları rahatlatılır.
Dirsekte sıvı toplanması neden olur ve nasıl tedavi edilir?
Dirsekte sıvı toplanması, genellikle buradaki bursa kesesinin iltihaplanması veya travma sonrası gelişen reaksiyonlar sonucunda oluşur. Tedavide öncelikle istirahat, soğuk uygulama ve doktor tarafından reçete edilen anti-enflamatuar ilaçlar kullanılır. Sıvı miktarı çok fazlaysa veya enfeksiyon şüphesi varsa steril bir enjektör ile sıvı boşaltılabilir, bu işlem rahatlama sağlar.
Diz menisküs ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?
Menisküs ameliyatı sonrası iyileşme süreci, yırtığın tipine ve uygulanan cerrahiye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Basit temizleme işlemlerinde hasta 1-2 hafta içinde günlük hayatına dönebilirken, dikim işlemi yapıldığında 4-6 hafta süreyle üzerine tam yük vermemesi gerekebilir. Düzenli fizik tedavi, kas gücünü korumak ve eklem hareket açıklığını geri kazanmak için kritik öneme sahiptir.
Boyun fıtığı ameliyatından sonra günlük hayata ne zaman dönülür?
Boyun fıtığı ameliyatı sonrası hastaların çoğu genellikle 2 ila 4 hafta içerisinde masa başı işlerine veya hafif günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir. Tam iyileşme ve ağır fiziksel aktiviteler için doktorun önerdiği boyunluk kullanımı ve egzersiz programı tamamlanmalıdır. İlk 3 ay boyunca ağır kaldırmaktan ve boynu zorlayacak ani hareketlerden kaçınmak, operasyon başarısını doğrudan artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 353 göst.
6 Mart 2025 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,320 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 110 göst.
0 oy
1 cevap 101 göst.
11 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde huzun_iyidir (7,593 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,557 soru

24,607,759 cevap

363,936 kullanıcı

...