+1 oy
207 göst.
Diğer kategorisinde (1,070 puan) tarafından

Oğlum 10 buçuk  aylık oldu..gözyaşı akması ve capaklanmasi geçmiyor..ara ara masaj yapıyorum izin verdiği zamanlarda..göz damlası kullandık kaç defa ama doğduğundan beri artarak devam etti..damlayı bırakınca geri oluyor yani. Bir doktor damlayı bırakmayın 1 ay kullanın dedi ama ondan öncekiler hep 5 gün 7 gün demişti en fazla..sizin bebeginizde böyle bir sıkıntı olup ameliyat olan var mı..süreci anlatirmisiniz..yavrumun gözler her sabah yapışıyor capaktan çok üzülüyorum artık:( ameliyata doğru gidiyoruz...:(

4 Cevaplar

0 oy
(13,481 puan) tarafından

Biz olduk eskisine göre daha iyi gözleri kapanmıyor en azından ama yinede oluyor çapaklanma özellikle az üşütsün falan. Ama masajını yapmak lazım operasyondan sonra bizde yapamadık yapsak daha iyi olurdu sanki

(1,070 puan) tarafından

Yaaa geçmiş olsun..kaç aylıkken yaptırdınız..ve sizinkinin de iki gözü doğduğundan beri akıyor muydu

(13,481 puan) tarafından

Evet canım doğuştan vardı bizde de. 1 yaş D.gununden hemen sonra yaptırdık biz

-Reklam-
0 oy
(1,655 puan) tarafından

Benim oğlumda doğduğundan beri vardı çapaklanma ve yaş akması bir kere götürdüm masaj yap sadece 2 yaşına kadar geçmezse ameliyat dediler 2 buçuk yaşında tamamen bitti masaj falan da çok yapamadım izin vermediği için bir de benim oğlumun kirpikleri içeri doğruydu o bile çıktı şimdi 3 yaşında normal hiç çapaklanma akıntı olmuyor şükür bir de dediğim gibi kirpikleri içe doğru olduğu için doğru düzgün güneşe bakamazdı ama geçti biraz bekleyin hemen ameliyat olmaz zaten canım 2 yaşına kadar demişti bize doktor 

(1,070 puan) tarafından

Bazı doktorlar 1 yaştan sonra ameliyat zorlaşıyor dediği için mecbur yaptiriliyor sanırım ama ben de 2 yasa kadar bekleyeceğim 

(1,655 puan) tarafından

Ben normal göz muayenesine giderken gösterdim zaten çok küçüktü doktor 2 yaş dedi bu sizin masaj yapmanıza ilaç kullanımınıza göre değişir bize ilaç falan yazmadılar canım masaj yap yeter dedi ondan sonra hiç götürmedim 2 yaşında getir dediler götürecektim bir iki ay daha bekleyeyim dedim ve geçti çok şükür bizim ki dediğim gibi sıkıntılıydı kirpiklerden dolayı o bile geçti 

0 oy
(5,800 puan) tarafından

Kanal tikanikligi mj bizde de oldu ne damla kullaniyosunuz 

Bize capaklanma cok oldugu icin ilk etapta moxai verdi 6 gun kullan sonra netiraya gec dedi bsktin yine cogaliyosa moxaiyi 5 gun daha kullan dedi bi su yaptirdi ezcaneye onunla surekli capaklandikca sil ve her firsatta masaj yap dedi gunde 100 kezw bile yap gerekirse dedi ama bunlar sadece enfeksiyonu onler bunun ilacli tedavisi yok ameliyat bile kesin cozum degil ilerde tekrarlayabiliyo 

Brnim oglum yasini doldurdu doktor ameliyat olmasi lazim acilsa simdiye kadar acilirdi dedi baska doktora yonlendirdi onunla da konustuk brnde 4 yasina kadar zaman verin sonucta anestezi alacak cocuga zarar dedi bizde kabul ettik 6 ay gecmeden kesildi sukur ne ilac ne aneliyata gerek kalmadi ilk doktor 2 yastan sonra ameliyat zor olur kemigi kirmak bile gerekebilir falsn demisti düşün bence zamsn verin 

(1,070 puan) tarafından

Netira kullaniyoruz ama bırakınca tekrar capaklaniyor..ama dediğiniz gibi bekleyeceğim bakalım inşallah açılır.. 

(5,800 puan) tarafından

Iste birakmayacaksin zaten ben cok doktor gezdim kimi 5 gun kullan birak dedi kimi gecene kadar kullan dedi son gittigim surekli kullanacak dedi sen devam et o damlaya surekli enfeksiyon kapmasini engelliyo o zarari yok kullanmazsan zararli Allah korusun gozunu hic capakli birakma 

(1,070 puan) tarafından

Tamamdır..öyle yapacağım artık bundan sonra geçer inşallah..teşekkür ederimm 

0 oy
(3,192 puan) tarafından

Önce gözyası kanalı tıkanıklığı açma operasyonu olduk o 5-10 dk ancak sürdü. Ama işe yaramadı malesef sonra göze tüp koyma operasyonu olduk. Normalde yarım saatlik bi operasyon ama bizim oğlanın burun anatomisi normal insanlara göre farklıymış gözyası kanalı daha gerideymiş tam 2 saat sürdü. Hayatımın en zor 2 saatiydi. Tüp gözünde 1 ay kalmalıydıki kanal tekrar kapanmasın diye ama oğlum farketti küçüktü zaten elini gözüne attı 1 güne geri çıkardı tüpü. Çok şükür Allahıma tekrar kapanmadı. Şimdi 3 buçuk yasında iyi. Doktor eğer kapanırsa bu sefer operasyonla açamayız 4 yaştan sonra cerrahi ameliyat olması gerekiyor demişti. 

(1,070 puan) tarafından

Oyy çok geçmiş olsun..şükür atlatmissiniz..darısı başımıza 

(3,192 puan) tarafından

İnşallah bu kadar işleme gerek kalmadan ilk operasyon d açılır canım. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 39 göst.
0 oy
16 cevap 280 göst.
0 oy
2 cevap 99 göst.

Kategoriler

1,477,644 soru

24,186,654 cevap

336,673 kullanıcı

...