+1 oy
349 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (4,604 puan) tarafından

Selamlar, 

Oruç tutanlar açısından ilk gününüz nasıldı 😌 Bende hafif enerji eksikliği dışında güzel geçti çok şükür. Bu arada biz yemek yiyeli yarım saat oldu. Sizler çayı da içtiniz çooktan🤗

22 Cevaplar

+1 oy
önce (7,850 puan) tarafından

Allah kabul etsin. Çayı yeni içiyoruz biz de. 32 haftalık hamileyim kendimi bir deneyeyim dedim ama denememem gerekiyormuş onu anladım:D 

önce (4,604 puan) tarafından

Teşekkür ederim, seninde kabul olsun. Ama sın aylardasın, zorlama kendini 💖 Ben ne hamilelikte ne emzirmede tutmadım. 

önce (7,850 puan) tarafından

Çok heveslendim:)  ilk saatler iyiydim ama son saatler zorladı biraz öyle yapacağım artık sonra tutarım sağlık olsun da.

-Reklam-
+1 oy
önce (727 puan) tarafından

sabahtan enerji. varken 30 dk eliptik yaptim vok hizli degil . susamadan.😂 oglen 3 den sinrada uyukladim. 

sac boyadim vakit gecti😂😂 ozellikle ilk gune biraktim . biya isimi.😂

Ben de ne işim varsa dün bitirdim ki, bugün yatayım 😊 Valla spor bile yapmışsan helal olsun sana. 

+1 oy
önce (8,416 puan) tarafından

İyiydi çok şükür ama 4 ten sonra hatlar kopmaya başladı iftardan sonra 1 arveles içtim ama kesmedi uyumadan bir tane daha icicem gibi duruyor basım baya ağrıdı su ve maden suyu çok içtiğim için onlar zorladi

Susuzluk en korktuğum durum. Aynısını yaşarım diye endişelendim ama şükür bir şey olmadı. 

0 oy
önce (1,755 puan) tarafından

Çok şükür güzel geçti oruç acisindan küçük oğlum okulda biraz zorlanmış eve geldi uyuşup kaldı öyle güzel havalarda serin zor olmuyu

önce (727 puan) tarafından

benimkide haftaicide tutmak istio da haftasonu tutturuyoruz . suan 3. sinifta . 1. siniftan beri haftasonlari tutuo

Maşallah benimkilerde 9 yaşından beri tutuyor hepsi çok şükür küçüğüm biraz boğazına düşkün arada dayanamaz ama genede tutuyor bende regl oldum olacam Allah'tan bozulmadi yarın bakalım bilmiyorum Ramazan başka bı duygu ya güzel oluyor ezani beklemek komşum bı tabak tatlı getirmiş mesela paylaşma felan 💖

Ben küçükken annem bırakmıyordu, ufağım diye. Çocuk orucu tutardık 😊

Ben cocuklugumda orucu bilmiyorumdum bile o yüzden çocuklarımın aklı ergidi zamandan beri tutarlar dini öğretmek çok önemli zaten yaşları buyudumu doğruyu yanlışı anlarlar

0 oy
önce (6,314 puan) tarafından

Güzeldi özlemişim ramazanı. Saat 6 gibi acıktım biraz.  Oda kızımı dışarı çıkarmıştım yoruldum ondan oldu galiba. Ama güzeldi.

Biz de yürüyüşe çıktık bugün, iyi geliyor. Yorgunluktan olabilir, evet. 

0 oy
önce (6,765 puan) tarafından

Evde oruç tutmaya ne varmış dedim hiç birsey anlamadim

Ben çalışırken daha da kolay geliyordu bana. Zaman nasıl geçiyor anlamıyor insan. 

önce (6,765 puan) tarafından

Valal yorucu iş olunca bazen zor oluyordu sıcakta kilima altı çalışmayanlar icin zor

Sıcakta evde durunca bile zor oluyor 😇

0 oy
önce (558 puan) tarafından

2.gunum bugun :)

Iftar sonrası fenalığı kalp carpmasonı saymazsak guzel gıdıyor sahurda yapmıyorum

Sahursuz zor olmuyor mu😌

Sadece su ıcıyorum 

Ya sahurdada yersem fenalık gecırjrım sjsjs 

Iyıce duba gıbı olaram 

Valla ıkı gundur bırde dısarda islerim vardı oglene kadar ona ragmen kolay gectı sadece bugum bır ara bır zorladı gıbı sonra gectı Allaha sukur 

Hafif şeyler yenince sorun olmaz aslında. Dışarıda oyalanınca zaman daha çabuk geçiyor bana göre. 

Aslında bugune bakarsak salata corba cacık :) bırde musakka yedım pilav yemedım ekmekte az yedkm ama nıye boylr oldum bılmıyorum 

Hepsini aynı anda yediğin içindir belki. Ben yemeklerin arasına sindirme vakti koydum 😊

0 oy
önce (27,191 puan) tarafından

İftar öncesi ve sonrası tartım arasında üç kilo olmasa gerisi gayet iyiydi 

+1

Suan bende 7 aylık hamıle gıbıyım sjsjs

Kız üç bardak su bir demlik çay içtim normaldir ama porsiyon kontrolü yapacağım bundan sonra 

E tamam hepsi sıvıymış😊

Yemekler de onları söylemedim 🙈

Bir şey olmaz, daha ilk gün 😇

0 oy
önce (19,195 puan) tarafından

Çok şükür güzel geçti. İlk gün enerji düşüklüğü olur zamana alışırız. İftarı saat 6 da açtım daha yeni çayımı içiyorum.

Afiyet olsun, bir kaç güne alışırız evet. 

0 oy
önce (1,025 puan) tarafından

İlk günü gittim daha da tutmam🤣

İlk gün tutmuşsan tamam, o da kabul olur 😊

0 oy
önce (11,483 puan) tarafından

Ben daha başlayamadım ama Ramazan'ın havası bile başka ya 

Gerçekten bir farklılık oluyor bu ayda😌

0 oy
önce (7,659 puan) tarafından

Sahura kalkamadım ama genede tuttum çok şükür gün içindede gayet iyiydim zaten kızım 12 de okula gtti bnde evden çalışıyorum zaman nasıl geçti anlamadım 

Bir şeylerle meşgul olunca daha rahat geçiyor. 

önce (7,659 puan) tarafından

Evet canm akşam 6 ya kadar çok yoğun geçti zaten daha sonrada sofra hazırladım zaten bugün nasıl geçti anlamadım inanki😂 yarına allah kerim adet olmazsam eğer tutacağım tekrar

0 oy
önce (120 puan) tarafından

Selam canım benim de ilk günüm iyiydi çok şükür elhamdülillah hiç zorlanmadım.

Ne güzel, dilerim böyle de devam eder. 

önce (120 puan) tarafından

İnsallah 

0 oy
önce (5,497 puan) tarafından

8.40 13.00 arası dil kursundaydım eve geldim 40dk dinlendim eşim kızlarımla geldi kızlarımla yedirdim mutfağa geçtim iftar hazırlığı sonra  çocuklarla oyna derken 17.52 iftar yaptık iftara az kala baş ağrım başladı onun dışında iyi geçti. 

İlk gün baş ağrısı olur dedim ama yaşamadım neyseki. Senin de günün dolu dolu geçmiş, rahat geçer ramazan. 

0 oy
önce (7,517 puan) tarafından

Başım çatlıyor yaaaa uzandım ilaç içmeye üşeniyorum kalkamadım yerinden .

Allah kabul etsin bu arada 

Teşekkür ederim, seninde kabul olsun inşallah. Baş ağrısı da zordur, bilirim bu durumu 🙂‍↔️

0 oy
önce (2,858 puan) tarafından

Oyuncu 456 elendi

Tutamadın mı 🤔 yoksa saat farkından dolayı yeni mi başlıyor, ay anlamadım 😅

Bizde dün ilk günüydü şuan 2.gündeyiz bizim ülkede şöyle bi gelenek varmiş ramazandan 1 gün önce deneme günüymüş o gün sahura kalkılır sabahına oruç tutulurmuş ilk günü açlık susuzluk baş ağrısı durumlarının önüne geçmek hemde tutamayacak olan (hastalık regl ilaç kullananlar) deneme gününde kendilerini ona göre ayarlarlarmış benim doktorum izin vermemişti kullandıgım ilaçlar yüzünden bu sene sağlığımla ilgili ciddi sorunlar yaşıyorum bu yüzden niyetlenmeden tutmuştum bi terslik olursa bozmak zorunda kalacaktım iftara 3 saat kala hastanelik oldum ölüyorum sandım doktorum kesin olarak yasakladı o yüzden bu sene ben elendim

Çok geçmiş olsun. En azından denemiş, içinde kalmamış. Bu tür durumlarda allahın merhameti çok yüksek, kendine eziyet etmeye gerek yok 💜

Dinimiz önce sağlık diyor zaten bende bunu bildiğim için kendime eziyet etmedim mevlam izin verirse sağlığıma kavuşunca borcumu öderim sadece denemek istemiştim nasip değilmiş

0 oy
önce (79 puan) tarafından

Çok hastayız bebeğimin ateşi falan da vardi hem ben hem bebis. Yine de hamdolsun. 

Çok geçmiş olsun, dilerim en kısa zamanda atlatırsınız. 

0 oy
önce (865 puan) tarafından

Zor gecer diye düşünmüştüm ama kolay gecti zaman cok aclikta hissetmedim ama kızım tuvalet egtiminde o zorladi sadece bide kahve icememek 

Ooo tuvalet eğitimi ve ramazanın ilk günleri çakışmış, Allah kolaylık versin. 

önce (865 puan) tarafından

Teşekkür ederim cok şükür baya kaptı ogrendi 

0 oy
önce (8,239 puan) tarafından

Çok güzel geçti hiç anlamadım Rabbim devamını getirsin inşallah

+1

İnşallah bu şekilde devam eder 💙

0 oy
önce (3,011 puan) tarafından

Elhamdülillah iyi geçti, iki bebe ile biraz yorucu olsa da tahmin ettiğim kadar zorlanmadım çok şükür.

Bu serin havaların da etkisi vardır, koştururken sıcak basmıyor en azından 😌

İlgili sorular

+3 oy
12 cevap 512 göst.
14 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Busraaaaaaaaa (7,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 222 göst.
+2 oy
6 cevap 272 göst.
20 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 391 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,303 soru

24,489,962 cevap

357,540 kullanıcı