Ramazanda kilo vermek için nasıl beslenmeliyim?

+1 oy
269 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (13,972 puan) tarafından

Durmak yok hade bakalım ramazandada vermeye devam

image

image

2 Cevaplar

+1 oy
(3,218 puan) tarafından

Avcilar değil mi orası

(13,972 puan) tarafından

İvit avcılar

(3,218 puan) tarafından

Limandan tanıdım 😂

(13,972 puan) tarafından

Sen İstanbul’da nerdeydin :)

(1,277 puan) tarafından

ben sinav merkezi secerken bikere yanlis secmisim acikogretimdr . ayyy anasinin nikahi avcilar cevizlibagn iki kere gttim buralara . anammm kmrumden omur gtti tum gunum zebil ziyan olmustum😂😂😂 kartaldan. ozaman marmaray da yoktu metroy metrobusle gtmistim sanki haytirlamiyirum ama mimanim gevremisti.  simdi mutfagi toplum evde eliptik yapcam bende😂😂😂

(3,218 puan) tarafından

Evlenince kemerburgaza taşındım öncesinde büyükçekmece sahilde oturuyorduk

-Reklam-
+1 oy
(137 puan) tarafından

Nasıl besleniyorsun canım biraz anlatır mısın ben de kilo vermek istiyorum ama emziriyorum 

(13,972 puan) tarafından

image

Burda 57 kiloyum
(137 puan) tarafından

Maşallah güzel vermişsin canım şu an kaç kilosun

(137 puan) tarafından

Benimki sezeryan göbeği olduğu için spor yapmam şart

(13,972 puan) tarafından

Benimde göbeğim vardı kilo verince Heryerden gitti yürüdügm için yani heryerimden verdim. Şuan yine göbek almış başını gidiyor. Şuan 62.5 oldum işte. 65.15 le başladım

(137 puan) tarafından

Ya bazıları var ne yese de almıyor biz niye aliyoz ya 😭

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ramazanda sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verebilirim?
Ramazanda sağlıklı kilo vermek için sahurda protein ve lif açısından zengin beslenerek tokluk süresini uzatmalısınız. İftarda ise kan şekerinizi aniden yükseltmeyecek şekilde çorba ile başlayıp 15 dakika bekledikten sonra ana yemeğe geçmek metabolizmanızı korumanıza yardımcı olur.
Oruç tutarken kilo vermek için günlük su tüketimi ne olmalı?
Oruç tutarken kilo kaybını desteklemek ve vücudun su dengesini korumak için iftar ile sahur arasında en az 2 ile 2.5 litre su tüketmelisiniz. Suyu tek seferde değil, iftar ve sahur arasına yayarak küçük yudumlarla içmek vücudun su tutma kapasitesini daha verimli yönetmesini sağlar.
Ramazan ayında kilo kaybını destekleyen beslenme düzeni nedir?
Ramazanda kilo kaybını desteklemek için kızartma ve ağır şerbetli tatlılardan kaçınarak ızgara, haşlama veya fırınlanmış gıdaları tercih etmelisiniz. Sahurda mutlaka yumurta gibi kaliteli protein kaynakları tüketmek, gün boyu kas kaybını önleyerek sadece yağ yakımına odaklanmanıza imkan tanır.
İftardan sonra yürüyüş yapmak kilo vermeye yardımcı olur mu?
İftardan 1 veya 2 saat sonra yapılan 30-40 dakikalık tempolu yürüyüşler, sindirimi kolaylaştırarak kilo verme sürecini hızlandırır. Bu kısa egzersizler, kan şekerinin dengelenmesine ve iftarda alınan kalorilerin vücutta yağ olarak depolanmadan yakılmasına doğrudan katkı sağlar.
Sahurda tok tutan ve zayıflamaya yardımcı besinler nelerdir?
Sahurda zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında yüksek lif içeriğine sahip yulaf, tam tahıllı ekmek, yumurta, lor peyniri ve zeytin gibi uzun süre tokluk hissi veren ürünler yer alır. Bu besinler glisemik indeksi düşük olduğu için gün boyu insülin seviyenizi dengede tutarak acıkmanızı geciktirir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 519 göst.
21 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 539 göst.
21 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynosss (13,972 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 299 göst.
18 Mart 2024 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 632 göst.
18 Mart 2024 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,560 soru

24,563,487 cevap

361,610 kullanıcı

...