İyi akşamlar herkese. Kızlar iki yaşında çocuğu olan annelerle dertleşmeye geldim. Kızım o kadar agresiflesti ki özellikle son bir aydır artık konuşulmuyor bile onunla her şeye bağırıyor. Bu siniri beni de çok üzüyor çünkü kızım gel yemek ye desem dahi çocuk bağırıyor aşırı derecede agresif hele ki bağırma huyu yok mu gerçekten sinir bozucu ya parka gidiyoruz çocuklara bakıyorum ne kadar mülayimler hani onun yaşıtı gibi duranlar Ben kızıma gel seni salıncakta sallayayim desem çocuk bağırıyor. Ya bu bir süreç mi yoksa kızımın huyu mu böyle olacak? umarım ki sadece bir ataktır çünkü artık minnoş kızımla neşeli vakit geçirmek istiyorumm. Son 3 gündür biberondan kestim unum sınırı ayrı var zaten ama onun dışında da sinirli bir çocuk haline gelmiş. Sizde durumlar ne iki yaş anneleri bide hiç iştahı yok hiçbir şey yemiyor zor bir çocuk
İki yaş diyince bile korkarak bakıyorum evde bildiğin herkes emrinde kızımın herşeyin en iyisini o bilir o yapar moddayiz kızınca daha fazla tepki veriyor konuşunca da ilahi dediği olcak vazgeçmiyor inat
Kızım 4,oğlum 2 yaşında. Kızım hep nazlı, niyazlı, mızmız bir çocuktu. Oğlum, kızıma nazaran daha uysal fakat krizi bir tutunca, aman yarabbim... Kendi susmak isteyince susuyor. O ağlama mutlaka sürecek. Asla altta kalmak istemiyor. Bunlar belli gelişim basamaklarından. O yüzden büyüdükçe azalacak.
Ay benim kızım da aynı yazdığınız gibi 4.5 yaş halen öyle
Karakteri böyle sanırım. Büyüdükçe, karşına alıp konuştukça, düzelir diye düşünüyorum. Mızmızlığı olmasa çiçek gibi çocuk ❤️
Ya tabi çocuktan çocuğa da değişiyor. İnşallah azalır ya
Benim kızımda 1 yaş zor geçmişti 2 yaş sendromu yaşamadım siz sinirlimisiniz sizin siniriniz de yansiyabikir ben kızım ağlarken önemsemiyorum çok bana çok aglayamiyor o yüzden
Hayır aksine sakin biriyim niye böyle oldu bilmiyorum bu kız. Babası asabidir yani eğer genetiktense bilemiyorum
Inat çok olur sebepsiz aglama 2 yaş sendromunda ama bu kadar sinir ilk defa duydum. Biberonu kestiğiniz için hırçınlaşmış olabilir çok mu seviyordu biberonu
Evet çok inatçı zaten ben ona mesela bazen kızım diyorum bağırma. Ben bağırma dedikçe o inatla daha çok bağırıyor. Ya işte ben de şaşırıyorum niye bu kadar sinirli artık gerçekten bu konuyu düşünmekten gerilmeye başladım ve beni artık içten içe üzmeye dahi başladı kızımın bu siniri. Ama biberonu kestiğim den beri fark ettim hem ben çok bunaldım üzülmeye başladım bu sinirine hem de kendisi çok sinirlendi biberonuna aşırı düşkündü ama biberon içmekten karnı şişiyor hiçbir şey yemiyordu kesmek zorundaydım. Biberon gidince çocuk resmen huysuz bir şeye dönüştü bilmiyorum bu nereye kadar böyle sürecek 😐
Daha yeni mi kestiniz zamanla alışır, zaten 2 yaş oldu daha mamaya da ihtiyacı yok. Çabuk alışır inşaAllah
Sanırım her yaşın belli bir zananinda sendrom yaşıyor bu çocuklar benim kızım iki yaşındayken öyleydi bı ara düzeldi şimdi 3 buçuk yaşında istemediği zaman asla kimseyi dinlemiyor sadece benim yanımda sakinlesiyor
Ya bu da iyi ya en azından sizin yanınızda sakinleşiyormuş. Benim kızım benimle de sakinleşmiyor. Ya istemediği bir şey olsun mesela oyunca küpleri var küpleri birbirinin içine geçiremedi diyelim aniden bağırıyor kızım diyorum bağırma sen yaparsın,başarırsın. Busefer dönüp bana bağırıyor 🤦🏻♀️😅
Kızım sınırlı ben ondan daha sinirliyim o da bunu biliyor kızarım diye sakinlesiyor yoksa bende de kolay kolay sakinleşmek örneğin kalabalık bir ortamdayiz biliyor kalabalıkta kızmıyorum bişey diyemiyorum edip gurluyor
Ya ne diyorsun üfüfüf benim çocuk geçen yerde ağlama krizi geçirerek break dans yapıyordu. Aksjsjjsdjjsj
Gören de der ki bunu. Sülelesini katletmişler.
Mevzu ne peki? Suluğumla su içerken pipeti ben açtım da o açmadı diye.
Ağlama, çığlık, bağırma, kriz geçirme, yerlere atma, kafayı vurma, break dansı, çığlık, çığlık, ağlayarak çığlık, sağanak ağlama, sümüklerin akması, dikkat dağınıklığı, kapanış.
2 dk sonra pipeti kendisi açıp içiyor ve kamyonuyla oynamaya geri dönüyor.
Yarım saat sonra BAMBAŞKA bir sebeple tekrar aynı döngü olacak. Ben yine neye ağladığını çözene kadar içimden La ilahe illallah çekeceğim.
Niye? Çünkü Ana olmak…
95 cm bir cücenin parmağında kukla olmak…
Ay gerçekten yorumu okurken,kızımla
markette,sokakta yani herhangi bir yerde yaşadığım olaylardan birini okuyor gibi hissettim başkasının ağzından. 🤦🏻♀️
Bizde de şu an durum öyle Ben de sabır çekiyorum bazen gerçekten sabrım tükenmiş gibi oluyorum yeter bende pes ediyorum artık deyip ağlayasim geliyor. Ama inşallah hayırlı, sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini görmeyi nasip etsin Rabbim 🤲🏻🤎
2 yaş kızım 4 aylık oğlumla hunimi verin fazla vardır elinizde illa ki
Ahhha😅
Allah seninde yardımcın olsun canım
Benimde iki yaş kızım,10 aylık oğlum 🫣😅
İki yaş sendromuna hoşgeldin ama gececi bir süreç korkma
Hoşbuldum demeyi ne çok isterdim😁
Ayy inşallah hayırlısıyla bir geçirsek yaa
4yasdan selamin aleykum 2 yas neki siz 4 yasi gorun 🤣
Aleykümselammm
Yapma lütfen deme öyleee ben bu yaşını da geçirelim düzlük var diye umut ediyordummm😅
gelecekden bildiriyorum duzluk falan yok dahada kotuye gidiyo durum 🫡
Rabbim yardımcımız olsun o hâlde 😢
amin rabbim sabir versin cumlemize
Ben bazı çocukların daha agresif olduğunu gozlemmledim. Mesela komşumuzun çocuğu ne desek tam tersini söyler. Kızlar bağırır cagirir. Vurmaya kalkar. 3.5 yaşında şuan. Ama 2 yaşında da böyleydi. A desen hayır o Z diye bağırır. Fıtratı bu sanırım. Kızım 2.5 yaşında. Öyle pek bağırma huyu yok. Ama ağlama zirlama istediğini yaptırmaya çalışma var. Agresiflik olarak değil ama çıkarına uygun bişey olmadığı zaman ağlayarak yaptırmaya çalışma hile hurda ne ararsan var.
Allah kolaylık versin canım 🙏
Aşırı ilgiden olabilir mi? Benimde iki yaşında oğlum var, yapısı agresif ve sınırlı uşak . Bunun 3 buçuk yaşında ablası var uysal ve sakin. Ortalarını bulmaya, güzel bağ kurmalarını sağlamaya çalıştık şükür düşkünler bir birlerine
Eğer oğlum tek olsaydı beni bile dövuyordu şimdi , kızım tek olsa nazindan geçilmezdi
Onu baz alarak naçızane yorumum
2 buçuk yaştan bildiriyorum. Sinirlenince, gergin olunca kafasını yerlere, duvarlara vuruyor. Aynı zamanda bize de kafa atıyor. Bizi dövüyor. Asla yemek yemiyor. Eskiden kahvaltı yapardı. 3 haftadır kahvaltıyı bıraktı. Hayatını meyve ve kek yemekle geçiriyor.
1,498,755 soru
24,481,965 cevap
356,994 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın