Eşimin aldığı demode çiçek yüzünden haksız mıyım?

0 oy
2,244 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (344 puan) tarafından

Sevgililer günü için almış cicek çok demode eskı  gelın çiçekleri varsa esım ondan almış süslememiş bile sinirim bozuldu kavga ettık ben bu kadar mı degersızım anlamadım eşımın gözünde maddi durumumuzda var çok şükür  sizce haksız mıyım şaka yapıyordur sandım güldüm dedım yemın et bunu mu aldın cidden bunu aldım dedi herhangi bi karton sarma vs yok demode bi çiçek  bu çiçek bile çok güzel aldığının yanında

image

32 Cevaplar

+15 oy
(10,456 puan) tarafından

Böyle gereksiz günlere haddinden fazla önem verip sonu böyle bitenlere çok üzülüyorum🙄

(367 puan) tarafından

Zaten özel hissettirmek bir güne özel olmamalı yazmıştım erkekler malesrf sizin kadar ince düşünmüyor  erkekler için bigün özel hissetmek istiyoruz yazdım zaten biz kadınlar her daim özel hissetmek isteriz ben hiç görmedim her gün eşinde çiçek böcekle iltifat öpücükle gelen evliliği ya da bir koca anca cicim ayında belki o da eşinin ailesi ile yaşamıyor isen ama herkes eşi tarafından sizin kadar şanslı değil maalesef bir günü bahane edip bir ümit bekliyorlar o günü bahane edip aldırtan eşler var veya hiç almayan da var

(10,365 puan) tarafından

Eş konusu büyük ölçüde nasip. Ama ben kalan kısmının seçim olduğuna da inanıyorum. Aile baskısı altında olmayan her kadın eşini iyice tanımalı diye düşünüyorum. Ben eşimle 4 sene görüştüm evlilikten önce. Onun mayasını anlamak için senelerimi verdim. O da bana vermiş oldu. Sürekli gözlemledim. Kendine bana saygısı var mı? Annesiyle bağı nasıl, kadınlara çocuklara merhameti var mı, sevgisini nasıl gösteriyor, çalışkan mı, evde destek olur mu, zor zamanlarda bana nasıl destek oluyor, parayı nasıl yönetiyor, kıskanç mı... Bizimki de öyle sipariş verdik şansa iyi mal geldi bir şey değil yani tamamen 😂 Eşimden önce de görüştüğüm kişiler oldu. Tanımaya çalıştığım insanlar diyeyim, büyük bir kısmı flört değildi çünkü. Hepsi az çok nasıl bir hayat arkadaşı olacağını belli etti. Devam edemedim tanımaya. Eğer şans dersen bu şans olabilir bak. Eşimi tanımama fırsat verilmesi şans olabilir. Bu konuda şanslıydım çok şükür. Üzerimde aile baskısı yoktu. Ama eşim hop diye önüme hediye paketi gibi gelmedi. 

(367 puan) tarafından

Maalesef o kadar gerçek yüzünü saklayan insan var 30 yıllık eşini tanıyamıyor insanlar bir de ne kadar iyi olursa olsun insan maalesef ki çocuktan sonra sinirler yıpranıyor kavga etmeyen çift yoktur o yüzden sürprizmiş falan o cicim aylarındaydı bizde benim de eşim çok iyiydi aylarca tanıdım 

(10,365 puan) tarafından
+1

Benim eşim sevgiliyken de sürpriz yapmazdı pek. Hâlâ yapmaz ama sürekli ilgisi, sevgisi, bakışı üstümdedir. Hiç mi kötü günümüz yok illa ki var. Kavga olmasa da tartışma gerilme oluyor. Önemli olan nasıl barıştığın. Özür dilemeyi bilmeli insan. Eşek-lik ettim demeyi bilmeli. Seninle küsken çok sıkıldım sensiz hayat renksiz demeyi bilmeli. Küsmek, tartışmak, kavga değil de nasıl barıştığın önemli diye düşünüyorum.

Saygı çok kıymetli ilişkide bana göre. Saygı yoksa ardıma bakmadan koşasım gelir. Sürprizmiş çiçekmiş hiçbir anlamı yok benim için. Basit işler geliyor. Zor bir günün ardından gel saçlarını seveyim demeyen eş özel günlerde sürpriz yapsa ne çiçek alsa ne. İsterse botanik bahçesi alsın değeri yok 😄

(10,456 puan) tarafından
+1

@İndigo aklın yolu bir 😊 @Busbusraa kavga, tartışma her evlilikte olur bizde de olduğu gibi ama İndigonun da dediği gibi özür dilemesini bilmeli insan. Her gün kıran döken saygı göstermeyen bir insan sadece bir gün (oda yine bana değer verdiği için değilde sırf öyle bir gün var diye) hediye alsa inan bana mutlu olmam. 

-Reklam-
+3 oy
(15,090 puan) tarafından

ufak tefek şeylere kalp kırmaya değer mi? ayrıca çiçeğe verilen paraya acırım ben, 3 gün sonra solacak 

(344 puan) tarafından

Eskı gelin cıcegi kız yapaydır 

(15,090 puan) tarafından

işte 3 gün sonra solacak çiçeğe niye dünyanın parasını versin

+2 oy
(896 puan) tarafından

Ufak seylerle mutlu olmayı ogrenmelısınız.

Farz etki eli bos geldı hıcbırsey yapmadı. ..

(2,583 puan) tarafından
+1

image

bôyle de olabilirdi yani bence yapay cicek cok daha iyi😂😂😂
(344 puan) tarafından

😂😂😂😂

+2 oy
(21 puan) tarafından

Bence haksızsınız. O sizin zevklerinize göre çirkin olabilir ama eşiniz düşünmüş ve böyle bir çiçeği beğenmiş ve diğer çiçekler gibi kurumayacak bir çiçek almak istemiş . O onun zevki  zevkinden dolayı  boş tartışmalara hiç gerek yok. 

+1 oy
(1,563 puan) tarafından

Ahhh peri takılma böyle şeylere... 

+1 oy
(1,916 puan) tarafından

Buda benimki

image

(3,965 puan) tarafından

çok tatlı kız 😊😊

(1,916 puan) tarafından

Degilmi canim bende sevdim peluş peluş😍

(27,841 puan) tarafından

Kız mervis öyle yazmışsın ki sanki kötü gibi anlaşılmış. Ama bence çok güzel bir hediye. Her baktiginda guzel hissedebilecegin bir sey 🌹❤️

(1,916 puan) tarafından

Evet emosscum degistirdim😅💜

+1 oy
(2,102 puan) tarafından

Gerceginin fotosunu koyar misiniz gercekten merak ettim 

(344 puan) tarafından

Sinirden görmek istemiyorum güldüm eşim sinirlenip aldı hem komık hem sinir bozucu geldı 

+1 oy
(2,947 puan) tarafından

Kız bulmussunda bunuyosun bunu almayan okuz lerde var seninki yine düşünmüş almış boşuna yüklenme kocana 

+1 oy
(2,976 puan) tarafından

o sırada eşi hiç hediye almayan ben… valla öptüm hoşgeldin dedim. yolumuza devam ettik 

böyle günler bana basit geliyor

bugün hediye alacağına sıradan bi gün alsa çok daha mutlu olurum

+1 oy
(2,318 puan) tarafından

Allah razısı için azıcıkta sukretmeyi bilin bazı adamlar var eşini sabah akşam döver bazısı var ömründe karısına bir çöp almamış hediye diye bazısı da yükseklerde uçuyor lüks pahalı şeyler ister bekler oldu ne isteyeceğinizi söyleyin alsın böylelikle birbirinizi kirmamis olursunuz 

Yanlış anlamayın ama siz böyle yaparak yok yere huzurunuzu kaciriyorsunuz kendini eşinin yerine koy  çok beğendiğim birseyi eşine aldın o da beğenir diye karşılığı böyle sert tepki olsa sen ne düşünürsün 

(344 puan) tarafından

Benım eşımin durumu iyi begendım seyide gosterdım almadı ama duygularım darma dagın oldu  bi gül alsaydi bıle yeterdi

(2,318 puan) tarafından

Durumu iyi olabilir canım ama demekki o bunu beğenmiş keşke kırmadan dile getirseydin belli senin için gözü yükseklerde diye de düşünmüştür 

+1 oy
(1,991 puan) tarafından

Ay ne abartıyorsun bugün eşim unutmadım merak etme dedi unutsanda olur dedim yıldönümü değil bısey değil küçük bi çiçek almış getirmiş çok mutlu oldum illa koca koca demetlere gerek varmi bi tuhafsınız valla mutlu olmayı beceremiyorsunuz 

(344 puan) tarafından

Hiiii oylemıymiş

+1 oy
(7,209 puan) tarafından

Kusura bakma da bencillik yaptığın, 

Burda hediye alması değil düşünmüş olması önemli 

Ve bunun içinde kalp kirilmaz 

Bi daha ki sefere hiç almasa haklı 

Hediyenin zerresini gormeyenlerde var

(5,907 puan) tarafından

İyi de düşünmemiş ki zaten video atmis kadın o kadar bunu istiyorum diye absjsns

(344 puan) tarafından

bacım dusunsene beklentı icerisisindesin ve esine bunu al demişsin durumumuzda ıyı gıdıp alakasız sacma bi demode bi gelin cicegi alması sınırmı bozar güldüm saka mı yapıyorsun copte mı buldun dedim guldum o derece

(7,209 puan) tarafından

Bende bu sene çok şaşırdım 

Normalde ya bana der sen al ne istiyorsan diye 

Yada unutur almaz gecistirir 

Ama bu sene ilk kez sasirtti beni :))

Kulak istiyordum onu almış 

Parfüm almış 

Bi de yemeğe götürdü

Buyum ihtimal diğer ki senenin hediyesini de verdi:))))

İnşallah eşin başka bi zaman telafi eder 

Yoksa hiç alma de 

+1 oy
(316 puan) tarafından

herkes burda arkadaşı eleştirmiş ama bana normal gelmedi maddi imkan varsa kusura bakma da dalga geçer gibi plastik çiçek alacağına bir eksiğini alsaydı ya da bı Demet çiçek çok ta zor değil 

(344 puan) tarafından

Cok haklısın birazda kendi yerinize koyun beni sagol bacımmm💕

0 oy
(17,512 puan) tarafından

Bir yerde mi buldu getirdi acaba şala bir yana değişik olmuş gerçekten ☺️

(344 puan) tarafından

Kız almıs bide 400 tl vermiş 😂ay sinirim bozuldu

0 oy
(2,158 puan) tarafından

En azından düşünüp aliyo ya bence kıymet bilmek lazım  biz norelim ya

(344 puan) tarafından

Haklısın ama bunu almak yerine bi kırmızı gul alabilirdi

0 oy
(391 puan) tarafından

Canım sen beğendiğin çiçekleri ona göster bundan sonra senin sevdiğin çiçekleri alsın. Benim eşimde öyleydi biz nişanlıyken bana resmen isteme çikolatası gibi çikolata göndermişti. Erkekler bilmiyorlar böyle şeyleri sen yönlendir.

(344 puan) tarafından

Ben gosrdim relss atım bak boyle seyler al ama resmen dalga gecmiş gibi

(391 puan) tarafından

Şuan ne diyor peki bu duruma 

(344 puan) tarafından

Gülüyor ne diyebilirim ki 

(391 puan) tarafından

Ama birşey diyimmi internete yazınca bile çıkmaz bu model artık o kadar çok uygulama var ki çiçek sipariş edilecek bence o seni kızdırmak için bunu sipariş vermiş :)

(344 puan) tarafından

Yok baya begenerek almış dedım en azından bi gul alsaydın

0 oy
(27,841 puan) tarafından

Kendini üzmeye degmez ki adamda bir dahaki sefere cicek almaya heves bırak canım benim. Şimdi bunu aldiysa inşallah bir dahaki sefere sen sevdigin tarzi soylersin ondan alir❤️

(344 puan) tarafından

Umarım insallah canm 2 yıldır evlıyız ilk kez cicek aldı oda cok ilginc 

0 oy
(8,378 puan) tarafından

Düşünmesi önemli.. huzur mutluluk sevgi aşk saygı varsa gerisinin hiç bir önemi yok 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Cicek gayet guzel de sebin dusuncen iyi degil

0 oy
(1,942 puan) tarafından

Aklima cocukken ki komsu teyze geldi kocasi 6 tane gul almis o zaman gulun tanesi 1 tl kasin ben 1 tllik kadin miyim diye kocasinin basinda paralamisti cicegi adam da yazik 6 tanesine 6 tl verdim demisti sonra o adam gidip pirlanta yuzuk aldi kadina neden anlattim bilmiyorum 

(344 puan) tarafından

😂😁 yazık adama 

(1,942 puan) tarafından

Bende uzuldum de bazende oyle mi olmak lazim acaba diyorum esim disinda cok goruyorum deger gormeyen kadin boyle olup degerini o adamin kafasina sokmak mi lazim acaba aman neyse oyle olanlar dusunsun 🤭

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sevgililer gününde eşimin aldığı çiçeği beğenmediğimi söylemekte haksız mıyım?
İlişkilerde beklentilerin karşılanmaması duygusal bir kırgınlık yaratabilir, ancak bu durumu ifade ederken beklentilerinizi net ve yapıcı bir dille paylaşmak en sağlıklısıdır. Haksız olup olmadığınızdan ziyade, hissettiğiniz hayal kırıklığını 'değersizlik' hissiyle birleştirmeden, sadece o anki duygularınızı 'Bu tarz çiçekler yerine daha modern tasarımları seviyorum' şeklinde dile getirmek iletişimi güçlendirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin aldığı hediyeyi beğenmediğimi kavga etmeden nasıl ifade edebilirim?
Hediyeyi beğenmediğinizi ifade ederken suçlayıcı bir dil kullanmak yerine, kendi estetik zevklerinizden ve o özel günle ilgili beklentilerinizden bahsetmeniz daha verimlidir. Ona bir sonraki sefer için neleri beğendiğinizi, farklı çiçek türlerini veya sunum tarzlarını örneklerle göstererek yönlendirebilir, böylece bir sonraki hediye seçiminde daha doğru bir yol izlemesini sağlayabilirsiniz.
İlişkide hediye seçimi neden duygusal bir değer çatışmasına yol açar?
Hediye seçimi genellikle bir kişinin diğerini ne kadar tanıdığına ve ona ne kadar emek verdiğine dair bir sembol olarak görülür. Özellikle maddi imkanlar elvermesine rağmen özensiz bir hediye seçildiğini düşünmek, karşı tarafta 'yeterince önemsenmiyorum' hissini tetikleyebilir. Bu durum, hediyenin kendisinden ziyade, partnerin çabasına verilen anlamdan kaynaklanan bir duygusal değer çatışmasıdır.
Eşimin aldığı özensiz hediye karşısında kendimi değersiz hissetmem normal mi?
Özel günlerde alınan bir hediyenin beklenen özeni yansıtmaması karşısında hayal kırıklığı yaşamak oldukça insani ve normal bir duygudur. Ancak bu anlık hissin, ilişkinin genelindeki değerinizi belirlemediğini fark etmek önemlidir. Çoğu zaman partnerler, estetik algı farkı veya hediye seçme konusundaki yetersizlikleri nedeniyle farkında olmadan hatalı tercihler yapabilirler.
İlişkide hediye beklentisi ve gerçeklik arasındaki fark nasıl yönetilmeli?
İlişkide beklentilerin karşılanması için en iyi yöntem, özel günlerden önce beğendiğiniz şeyleri veya beklentilerinizi partnerinizle açıkça konuşmaktır. Birçok insan hediye seçimi konusunda yetenekli olmayabilir veya sizin zevklerinizi tam olarak bilmeyebilir. Açık iletişim, varsayımlar üzerine kurulu bir hayal kırıklığından kaçınmanıza ve ilişkinizdeki duygusal tatmini artırmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 914 göst.
29 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Busra_yasar123 (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 505 göst.
31 Mart 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Hilalyyy (921 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 648 göst.
18 Ocak 2026 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 766 göst.
10 Ağustos 2025 Moda kategorisinde Syma (1,402 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,985 soru

24,690,841 cevap