0 oy
463 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (752 puan) tarafından

İyi akşamlar annisler ve annis adayları geceniz güzel sağlıklı keyifli ve bol uykulu geçsin İnşallah 

Benim sizin düşüncelerinize ihtiyacım var az önce markete gidip geldik eşimle sonra sofra kurmaya başladım 15 yaşında kızım var yüzünde bı tuhaflık vardı daha içeri girer girmez farkettim ne oldu gibisinden göz kirptim bişey yok diye başını salladı ama vardı bişey biliyorum 

Neyse yemek vs yedik 2 yaş kızımı uyutmaya gittim anne bişey dicem dedi neoldu dedim regl oldum dedi 

İçim bı tuhaf oldu kızım büyüyor diye sevinç mi yoksa ağrısı vs olur uzulmekmi bilemedim 

Ped koydunmu dedim bulamadım dedi hemen verdim vs çünkü daha önceden durumu anlatmıştım liseye gittiği için hatta cantasinda vardı kullansaydin onu dedim anne okulda arkadaşıma gerekli oldu ona vermiştim dedi 

Şimdi benim esas sorum esime bu durumu soylesemmi açık açık yoksa kız biraz rahatsız mı desem çünkü bazen kahve yap veya şunu ver vs tarzı işler verir benim bu aralar belimden rahatsizligim olduğu için 

Hani soylesemmi soylemesemmi bilemedim bunu soruyorum çünkü annem babama bizim yanimizda demişti ve ben çok utanmistim kiziminda utanmasini istemiyorum evet normal bir durum ama ne bileyim napacam bilemedim birde işin kötüsü benim Ergen irisi bitane 17 yaş abisi var devamlı kardeşiyle savaş halinde korkuyorum kıza dengesiz bir hareket yaparsa canı yanar diye

📊 Tek Seçim
46.2% (12 oy)
53.8% (14 oy)

18 Cevaplar

+2 oy
önce (57 puan) tarafından

Hayız, kadınlara özel, mahrem bir haldır.. 

Baba kızının ergenliğe girdiğini zaten yaşından bilir

ayrıntısını bilmekle sorumluluk kazanmaz. Bu konu sizi ve kızınızı ilgilendirir İslam mahrem olanın örtülmesini sever

Bu yüzden söylememek daha edepli birduruştur..

Baba “Neden oruç tutmuyor?” derse

👉 “Kadınlara özel bir durumu var” demek yeterlidir

Detaya girilmesi gerekmez.Bence edep gereği böyledir rahatsız dersiniz sadece eğer bir durum olursa 

önce (752 puan) tarafından

Evet sizde haklisiniz ama ne bileyim işte ne yapacağımı şaşırdım biran 

-Reklam-
+1 oy
önce (428 puan) tarafından

Yani söyleme bu anne ile kız arasında kalsın 

Ne bileyim ya kızı yorsunlar vs istemiyorum hiç 

önce (453 puan) tarafından

naptirabilirlerki yani sinicta yoracak 😂😂 konu edilecek birsey degil.  kizinla senin aranda kalsin. karnim agrio der icerinidasina gecer en olmadi sende kas goz isareti yaparsin ustun koru babasina olur biter

0 oy
önce (176 puan) tarafından

Söyle tabiki ben olsam baş başayken uygun bir dille söylerdim. Ayıp değil sonuçta kadınların doğasında var bu. En azından kız yatıp dinlensin ağrısı sancısı çok olur.

Evet işte o yüzden söylemek istiyorum rahatsız desem grip vs sanar o gelmez belki aklına birde abisiyle devamlı didişme halindeler en azından babası kardeşine karışma diyince daha etkili olur sanki

önce (176 puan) tarafından

Evet kesinlikle babasına söyleyin bunda ayıplanacak hiçbirşey yok. Bence erkek çocukları da bu konularda bilinçlenmesi ve anlayışlı olması gerekir. Siz eşinize baş başayken söyleyin oğlunuzu da babası uyarsın uygun bir dille veya siz de oğlunuzla baş başa konuşabilirsiniz. Benim eşim bu konularda çok anlayışlı 7 tane kız kardeşi var sanırım o yüzden:) 

Şimdiki cocuklae bizden iyi biliyor İnanki herşeyi 

0 oy
önce (1,921 puan) tarafından

Ulu orta kızınızın yanında söylemeyeceksiniz ya , sessizce yalnızken söylebirsiniz biraz daha anlayışlı nazik davransın diye , abisi için yapacak bişey yok ona söylenmez tabi 

Yok abisine zaten diyemem gerçi şimdiki çocuklar cin.gibi bizden iyi biliyorlar ama en azından babası kardeşine dokunma derse çekinir dokunmaz yanında tabiki diyemem utanir annem bizi rezil etmişti o duyguyu kızım yaşasın istemem 

0 oy
önce (4,148 puan) tarafından

Yani söyle ama kızınızın yanında söylemeyin.bende 13 yaşıma yakın olmuştum ve aşırı utanıp saklama gereği duyuyordum.gayet normal hayata devam edin.olması gereken bi durum.

Yok yanında asla diyemem ama benim amacım yormasin bişey isteyipte sonuçta daha ilk oluşu belki canı yanar korkar diye cekiniyorum

0 oy
önce (1,218 puan) tarafından

Söyleme bence de 15 yaş çok geç değil mi regl için eskiden bizler ortaokulda olurduk ped bile dağıtılırdı 

+1

Şükür kızımda bı anormallik yok bende gayet sağlıklı 4 evlat sahibi bir bayanım biryerimde bozuk değil🤣 ben üzüldüm bile erken oldu 19 yaşında olupta 3 çocuk anneis olan bile çevremde bunlar normal şeyler 

önce (69 puan) tarafından
+1

Ben 14 yaşında oldum 15 e girmek üzereydim iki çocuk annesiyim regl döngum de gayet düzenli fakat zaten daha erken olması sorun değil mi yedikleri hormonal yiyecekler yüzünden günümüzde ergenlik yaşı 9 yaşa kadar düşmüş bu hiç sağlıklı değil olması gereken yaş zaten 12 16 17 değil mi herkesin genetik yapısı farklıdır ayrıca ben doğumlardan sonra 12 ay adet olmadım bazıları kırkı çıkınca adet oluyor doktor tamamen genetik olduğunu söyledi Ablam da bu şekildeydi yani kendinizle alakalı bir şey kıyaslarken başkasının sağlığınıza sorun var demek de hiç sağlıklı değil bilginiz olsun arkadaşın durumu gayet normal 

önce (57 puan) tarafından

Konuşma tarzıda hiç uygun değil ben gerçekten öyle şaşırıyorum ki böyle insanlara denk gelince umarım neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamıştır 

Bazı insanlar malesefki herkesi kendi goruyor ve ona olduysa aynısı başkasına da olsun istiyor şahsen ben kızımın hala erken olduğunu düşünüyorum keşke biraz daha geç olsaydı bu ağrı vs canını yakacak diye korkuyorum bı anne olarak 

önce (69 puan) tarafından

Evet onu ben de çok tuhaf buldum maalesef insanlar herhangi bir konu üzerinde tartışmaya bile tahammül edemiyorlar 

0 oy
önce (4,177 puan) tarafından

Yemınle sankı aynı durumdaymısım gıbı hıssettım benım canım anam ped lazım olunca babama derdi hadi gıdelım kıza ped alıcam dırek baska odaya kacardım babam sırıtırdı sjsjs yerın dıbıne gırerdım annemde gulerek aoylerdı yetmezmıs gıbı ama ben galıba soylemezdım rahatsız dıyıp gecıstırırdım oda bı xahmet anlasın koca kız sonucta normal 

Ahhh bu anneler yaktılar bizi zamanın da ama anladım ki çocuk büyüdükçe annelik zorlasiyormus

0 oy
önce (2,644 puan) tarafından

Kızınıza sorun babasına kendisi isterse söylesin kararı kızınıza bırakın

önce (89 puan) tarafından

Bizim Türkiye ' de bu dediğiniz çok nadiren yaşanır. Yani zannetmiyorum hiçbir kız baba ben regl oldum desin. Hele ki ilk zamanlar çok utanıp çekinir insan

önce (2,644 puan) tarafından

İşte bu yüzden kararı yazarın kızı versin dedim o yaşta kız çocugu annesinin söyleyeceğini bildiği için bile utanabilir regl bitene kadar babasıyla karşılaşmamak için odasından bile çıkmak istemeyebilir

Aynen doğru canım. Ama kız çocuğu da kolay kolay söyleyemez daha yeni olduğu için 

Şimdilik bişey demedim kızıma kalsa sanmıyorum utansın açık sözlüdurnhic cekinmez babasından pat diye verir cevap ama bu konuda ne yapar bilmiyorum

0 oy
önce (8,134 puan) tarafından

Çok geç regl olmuş normalde 12 ila 13 yaş arasında olunur kızın anlamadan söyleyebilirsin ama benim kızımın özel durumu olduğu zaman eşim anlamıştı eşim sağlıkçı olduğu için halinden bildi bide biz evde beraber namaz kılarız eşimde haliyle hadi abdest alıp namaza diye çağırır o zaman mecbur söylüyorum

Ben 17 yaşimda oldum belki bana çekmiştir İnanki bilemedim ilk kez annelik konusjnda kendimi sorguladım ne yapsam diye normalde çözüm odakliyim ama bu kez bı tuhaf oldum

0 oy
önce (9,255 puan) tarafından

Genç kızlığa adım atmış ben olsam baş başa söylerdim bence çok mutlu bir haber bu kızımın sağlıklı olduğunu gösteriyor sonuçta 

Evet şükür ama şimdilik bişey diyemedim bakalım uygun bir zamanda artik

0 oy

İlk günden söyleme tabi. Kız bu durumun doğal olduğunu önce bir kabullenip normale dönsün bir kaç ay sonra uygun bir dille anlatırsın eşine 

Maşallahı var kızımın valla ben korkar vs diye düşündüm ama gayet normal İnşallah ağrısı vs de olmaz

0 oy
önce (26,873 puan) tarafından

Benim kızım yok ama olsa kesin söylerdim oğlum bilmesin bilmesine gerek yok ama eşim bilsin isterdim ben anneme bile söyleyemeyen nesildenim o günleri hiç iyi hatırlamıyorum maalesef adetli iken oruç tutar gibi tüm gün aç kalırdık hasta iken olmadık işlere koşardık bilinse ve anlayışlı olunsa çok daha güzel olurdu bence bilsin ama bildiğini çaktırmasın 

Yok asla öyle bir eş değil bişey demez tam aksine korur benim tek amacım abisinden korusun kızımı erkek kardeş gibi görüyor devamlı uğraşıyor canını yakmasin amacım 

0 oy
önce (1,508 puan) tarafından

Tabi söyle ama odanızda spyle onun yanında söyleme utanmasin benim hoduklerde ergenliğe giriyo Allah kolaylık versin 🤭

Yok asla yanında söylemem saolsun annem pat diye babama söyledi hangi odaya kacacamizi şaşırdık anlamlara da aynısı yaptı hemen soylerdi ya bı dur biz kabullenelim önce ama yokkk direk söyler ben şimdilik bişey demedim uygun anı bekliyorum 

0 oy
önce (658 puan) tarafından

Aaa nolmjs saklanacak bisey mi bu ben ilk oldum anneme ulasamadim annemin arkadasi teyzemi arayip soylemistim o anneme ulasmis o soylemis o da annem gibiydi annem babama ne zaman soyledi bilmiyorum ama biliyodu babam cunku surekli hadi namaz kilalim merve namazini kildin mi falan derdi ben zorda kalirdim ev sobalı mecbur o odada kiliniyo ilk adet oldugumda babam isten gelmisti o zaman namaz kilcakti sen kildin mi dedim hihi dedim bisey de diyemedim annem dusmus olsa gerek bi daha o gunden sonra babam namaz sormadi bana bence de bilmesi lazim saglik bu sonucta babadir nolmus abisini uygun bi dilde uyar o bilmesi gerekmiyo agrisi var hasta bulasma bu ara falan dersin zaten bi sure sonra o da anlar artik erkekler herseyi biliyo ki regl ayip bisey degil benim 2 erkek kardesim var misalen onlarda biliyodum ruh halimden anliyolardi biri cikolata alirdi isten felirken biri su kaynatir torbaya koyardi kiz kardes gibiyiz 

İnanki hep düşünürdüm nezaman olur vs diye birden gelipte regl oldum diyince napacam bilemedim evet ayıp değil bedenimizin bir bütünü ama anne olunca farklı oluyormuş herşey regl oldum diyince farklı hissettiysem ben bu kız evlencem dese bayilirim heralde🤣🤣

Ayyy anliyorum yani tahmin edebiliyorum haklisin bu da gelisim caginin bi basamagi oldugu icin artik cocuk degil bi genc kiz olarak gormek cok duygulandirici olmali 🥹

Hemde nasıl duygu verici bişey bide masum masum bakıyor yüzüme hem şaşkınlık hem utanarak

Oy kiyamam ya 

0 oy
önce (1,444 puan) tarafından

Sonuçta kizinizin özeli babasıyla paylaşmaya gerek yok şimdiden .hani oruç zamanı olduğunda niye kalkmıyor dese o zaman dersiniz ama şimdi pat diye regl olmuş da denmez yani ayıp geliyo bana abisi ne yapabilir yani benim çok ağrılı olurdu yerleri tirmalardim resmen ama  ona rağmen iş görürdüm bişey olmaz yani iki dönüştürdu evin içinde diye ben böyle düşünüyorum belinizeen rahatsız misssiniz yani bide sen elleme otur da denilince bunu çoğu insan fırsata çeviriyor elini eteğini cekiyo. Kendi akrdesimden biliyorum şimdi regl oldum diye odaya kapaniyo elinde telefon annem ne cekiyo kadın bana aynısını yapmamıştı ben ona oranla daha direncliyim mesela ağızlarını egiyorlar bı alıştılar mi 

Yok şükür kızım onu yapmaz tanıyorum onu ama ortaya annelik girince farklı oluyor benim annemde aynisiydi bayilirdi evlat ayirmaya

0 oy
önce (3,967 puan) tarafından

Canım eşin de okadar şey değildir herhalde tek başınızayken kızı fazla yorma özel durumu var vs dersin e kızının yaşı gereği de malum anlar zaten, Ulu orta söylenmez tabiki

Yok ulu orta pat diye asla demem ya öyle onunev temizle vs yaptırmaz tabiki ama ne biliyim ben pek yerinden kalksın istemiyorum ağrısı vs olmasın ben çok ağrılı geçirdiğim için belki herkesi öyle sanıyorum 

0 oy
önce (4,154 puan) tarafından

Söylemenin pek acelesi yok yeri gelince uygun dille soylersnz ama sanki geç olmuş şişkinlik Ağrı vs yapabilir 

Yok hala soylemedim ama bende 17 yaşında oldum şimdilik iyi şükür bı sıkıntısı yok çikolata filan verdim uyuyor 

0 oy
önce (983 puan) tarafından

Yani ne yapabilirler en falza taş tasitacak halleri yok ama sen yinede soyleme

Yok şuan hala bişey demedim kararsız kaldım 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 236 göst.
2 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 411 göst.
2 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,789 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 734 göst.
24 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Lamelif (2,008 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 396 göst.
14 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Linkin (24,278 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,496,910 soru

24,453,193 cevap

354,166 kullanıcı

...