15 yaşındaki kızımın ilk regl olduğunu babasına söylemeli miyim?

0 oy
1,000 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,638 puan) tarafından

İyi akşamlar annisler ve annis adayları geceniz güzel sağlıklı keyifli ve bol uykulu geçsin İnşallah 

Benim sizin düşüncelerinize ihtiyacım var az önce markete gidip geldik eşimle sonra sofra kurmaya başladım 15 yaşında kızım var yüzünde bı tuhaflık vardı daha içeri girer girmez farkettim ne oldu gibisinden göz kirptim bişey yok diye başını salladı ama vardı bişey biliyorum 

Neyse yemek vs yedik 2 yaş kızımı uyutmaya gittim anne bişey dicem dedi neoldu dedim regl oldum dedi 

İçim bı tuhaf oldu kızım büyüyor diye sevinç mi yoksa ağrısı vs olur uzulmekmi bilemedim 

Ped koydunmu dedim bulamadım dedi hemen verdim vs çünkü daha önceden durumu anlatmıştım liseye gittiği için hatta cantasinda vardı kullansaydin onu dedim anne okulda arkadaşıma gerekli oldu ona vermiştim dedi 

Şimdi benim esas sorum esime bu durumu soylesemmi açık açık yoksa kız biraz rahatsız mı desem çünkü bazen kahve yap veya şunu ver vs tarzı işler verir benim bu aralar belimden rahatsizligim olduğu için 

Hani soylesemmi soylemesemmi bilemedim bunu soruyorum çünkü annem babama bizim yanimizda demişti ve ben çok utanmistim kiziminda utanmasini istemiyorum evet normal bir durum ama ne bileyim napacam bilemedim birde işin kötüsü benim Ergen irisi bitane 17 yaş abisi var devamlı kardeşiyle savaş halinde korkuyorum kıza dengesiz bir hareket yaparsa canı yanar diye

📊 Tek Seçim
52.5% (21 oy)
47.5% (19 oy)

21 Cevaplar

0 oy
(2,066 puan) tarafından

Ben söylerdim annem babama benim ve kız kardeşiminkini söylemişti bence baba bilmeli ama bildiğini çaktırmamalı

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

15 yaşındaki kızıma ilk regl döneminde nasıl destek olabilirim?
İlk regl döneminde kızınıza karşı sakin, anlayışlı ve destekleyici bir tavır sergilemeniz en önemlisidir. Ona bu durumun sağlıklı ve doğal bir büyüme süreci olduğunu hissettirin, hijyen malzemelerini nasıl kullanacağını nazikçe gösterin ve fiziksel ağrıları için bir sıcak su torbası veya hafif ağrı kesiciler konusunda doktorunuza danışarak destek sağlayın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ergenlik dönemindeki kızıma regl olduğunu babasına söylemeli miyim?
Bu durum tamamen kızınızın mahremiyet algısına ve kişisel tercihine bağlıdır. Kızınızın utanabileceğini veya rahatsız olabileceğini düşünüyorsanız, konuyu babasıyla paylaşmadan önce mutlaka kızınızın onayını alın ve onun sınırlarına saygı duyarak bu özel süreci sadece sizin aranızda kalacak şekilde yönetmeyi tercih edebilirsiniz.
Regl olan kızımın ağabeyiyle sorun yaşamaması için ne yapmalıyım?
Ergenlik dönemindeki kardeşler arasında sürtüşmeler olması normaldir; bu süreçte ev içindeki gerilimi azaltmak için kızınızın özel alanına saygı gösterilmesi gerektiğini ağabeyine net bir şekilde hatırlatın. Her iki çocuğunuza da birbirlerinin fiziksel ve duygusal sınırlarına karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini, empatiyi ön plana çıkararak anlatın.
Kızımla ilk regl deneyimi hakkında nasıl konuşmalıyım?
Kızınızla konuşurken doğrudan, yargılayıcı olmayan ve rahatlatıcı bir dil kullanın. İlk regl deneyiminin bir utanma kaynağı değil, yetişkinliğe geçişte sağlıklı bir biyolojik süreç olduğunu vurgulayın ve her türlü sorusu için her zaman yanınızda olduğunuzu hissettirin.
Okul çağındaki kız çocukları için regl çantası hazırlarken neler konulmalı?
Okul çağındaki bir kızın regl çantasına her zaman ihtiyaç duyabileceği 3-4 adet hijyenik ped, bir adet yedek iç çamaşırı ve kişisel temizliğini yapabileceği ıslak mendil veya hijyenik temizleme mendilleri koymanız yeterlidir. Çantada bu ürünlerin bulunması, kızınızın acil durumlarda kaygılanmasını önleyerek ona güven verir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 295 göst.
2 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 434 göst.
2 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Ahsenbennn (1,789 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 785 göst.
24 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Lamelif (2,809 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 497 göst.
14 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Linkin (26,840 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,032 soru

24,600,123 cevap

363,512 kullanıcı

...