36+4 haftalık hamileyim, bebeğim toplanıyor ve ağrım var?

0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (159 puan) tarafından

Mrb kızlar bebek sürekli bi yere toplanıyor vajianda ve kasıklarımda ağrı var yürürken bile zorlanıyorum 36+4 olduk bi süre o şekilde toplanıp kalıyor geri düzeliyor ama gün içinde genelde bi yerde toplu şekilde duruyor hastaneye gideyim mi gidersem doğuma alırlar mı küvöze girer mi bebeğim 

4 Cevaplar

0 oy
(2,212 puan) tarafından

Düzenli bir şekilde sancılarınız yoksa henüz doğumunuz başlamıştır. Dayanılmayacak bir ağrınız vs yoksa gitmenize gerek yok 

(2,212 puan) tarafından

Kontrolünüz ne zaman 

(159 puan) tarafından

Cuma günü sezeryan için işlemler yapılacak EKG kan filan ayın, 26 sında sezeryan dedi dr ama kasılma çok olunca sormak istedim

(2,212 puan) tarafından

Bende 36+5 teyim bebek toplanıyor gün içinde o zaman bi bel ağrısı falan yaşıyorum ama ekstra olarak yürümede falan zorluk çekmiyorum benimde sezaryen yarın kontrolüm var 

(159 puan) tarafından

Allah'ım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

(2,212 puan) tarafından

Amin hepimize 

-Reklam-
0 oy
(1,314 puan) tarafından

Daha büyüdü sığmıyor annesi olur böyle şeyler normal doğum düşünüyorsan eğer bunlar yalancı sancı dayanamazsan eğer git dr

(159 puan) tarafından

Sezeryan oluyor canm ayın 26 sında dedi dr ama kasılmam artınca korktum o yüzden sordum teşekkürler

0 oy
(6,957 puan) tarafından

37haftadan sonra dogum ayina girmis oluyosunuz zaten. Yurumede de zorlaniyosaniz bebek kanala girmeye calisiyo olabilir. Benim iki dogumumda da yurume de zorlanmadan 3 4 gun sonra dogum olmustu. Ben normal dogum yaptim ama sizin sezaryense bi nst ye girmenizi oneririm.

(159 puan) tarafından

Makat geliş bebek bide sezeryan oluyorum ben bakalım inşallah hayırlısı ile doğsun geçmezse gidicem bi hastaneye

0 oy
(4,398 puan) tarafından

Kız tam o şikayetle dün doktordaydım. Nst bağladılar, yarım saatte 2 sancı ancak geldi. Aynı seninki gibi karında sertleşme yani.

Vajinal muayene oldum ben de, 1 cm açıklık vardı. Ama ben 3-4 gün böyle çektim de öyle gittim.

Gerçek sancı değil, braxton hicks denilen yalancı sancı çıktı.

Gerçek sancıyı biliyorsun zaten, ne yaparsan yap gitmiyor ve belinden karnına doğru belli aralıklarla yayılıyor falan. 

O çatı ağrısı bende de var, cm cm yürüyorum, değil dizimi, direkt ayağımı bile kaldıramıyorum. Çok bela bir şey.

37+4 oldum ben bu arada. Ultrasonda 36 çıkıyor. 1 hafta sonra tekrar gel dedi ama arada belirtiler başlarsa hemen doktora gideceğim.

Belirtiler de düzenli sancı, su veya nişan.

Sancıyı da ağrı şeklinde beklemek mecburi değil, rahmin sertleşip toparlanması yani kasılmalar bile sancıdan sayılıyormuş. Açılma veya çocuğun başının kanala girdiği o süreçte oluyormuş bunlar. 

(159 puan) tarafından

Sezeryan mı seninki benim sezeryan doğum oluyor diğer iki gebeliğimde bu kadar sık olmazdı çok nadir olurdu o yüzden sordum Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

(4,398 puan) tarafından

Ben normal düşünüyorum inşallah, hepsi normal oldu. Ben de ilk ikisinde böyle yaşamamıştım, bir tedirgin oldum da gittim.

İlk su gelmişti, ikincide de 12 saat kendi sancımı çekmiştim. Böyle bir şeye ilk defa rastlıyorum. 

Tüm gebelere yardım etsin amin amin amin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

36 haftalık gebelikte bebek toplanması ve kasık ağrısı normal mi?
36. haftada bebeğin bir bölgede toplanması genellikle Braxton Hicks kasılmaları veya bebeğin pozisyon almasıyla ilişkilidir. Ancak, bu toplanmaya şiddetli kasık ağrısı ve yürüme güçlüğü eşlik ediyorsa durum mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmelidir. Erken doğum belirtisi olup olmadığının anlaşılması için doktor muayenesi şarttır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler nelerdir?
Doğumun yaklaştığına dair en yaygın belirtiler düzenli ve giderek şiddetlenen kasılmalar, vajinal bölgede baskı hissi, nişan gelmesi, suyun gelmesi veya bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalmadır. 36. haftadan sonra bu belirtilerden herhangi birini yaşamanız durumunda vakit kaybetmeden hastaneye başvurmanız gerekmektedir.
Gebeliğin 37. haftasından önce doğum gerçekleşirse bebek küveze girer mi?
37. haftadan önce gerçekleşen doğumlar erken doğum olarak kabul edilir. Bebeğin küveze girip girmeyeceği, doğumun gerçekleştiği haftaya, bebeğin genel sağlık durumuna, solunum kapasitesine ve doğum ağırlığına bağlıdır. 36+4 haftalık bir bebekte akciğer gelişimi büyük oranda tamamlanmış olsa da, detaylı sağlık kontrolü sonrası hekim kararı esastır.
Kasılmalarım başladığında hastaneye ne zaman gitmeliyim?
Kasılmalarınız düzenli hale geldiğinde, örneğin 10 dakikada bir veya daha sık aralıklarla tekrarladığında hastaneye gitmelisiniz. Eğer kasılmalarla birlikte şiddetli ağrı, vajinal kanama veya su gelişi varsa, beklemeden en yakın doğum servisine başvurmanız bebeğinizin ve sizin güvenliğiniz için hayati önem taşır.
Gebeliğin son haftalarında vajinal ağrı neden olur?
Gebeliğin son haftalarında yaşanan vajinal ağrı, bebeğin başının doğum kanalına girmeye başlaması ve pelvik taban kaslarına baskı yapmasından kaynaklanır. Bebeğin ağırlığının artması bölgedeki sinirlere baskıyı artırarak yürüme güçlüğü ve batma hissi yaratabilir, ancak bu ağrıların erken doğum sancısı ile karışmaması için uzman takibi önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 158 göst.
16 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Esraahsen25 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 196 göst.
+1 oy
13 cevap 432 göst.
+1 oy
6 cevap 367 göst.

Kategoriler

1,514,723 soru