Neden çevremde beni merak eden kimse yok?

0 oy
240 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (3,803 puan) tarafından

Cervremde hiç arkadaşim yoktur ikitane var sadece o da WhatsAppta konuşuruz bazen ailem var sadece hiç kmse merak edip aramaz beni bu kız ne yapıyor ne ediyor mesela çocukluk arkadaşlarım var onlarda hiç merak etmez sadece ben msj atarım bazen Instagram da çok arkadaşlarımı aradım da buldum da ama istek atamadım kabul etmezler diye bazen merak ediyorum acaba onlarda beni ararmilar. Gorumcelerim dahi aramaz biri zaten kaynanamlarda kocasıyla aradı yok diye gitmiyor yani boşanmak istiyor diğeri evli iki küçük bebeği var aramaz ama bacisıyla hergun konusurlar ben anca merak ettigimde ararim kendimi çok değersiz görüyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(27,742 puan) tarafından

image

gunaydin . Ben gurbet ülkedeyim . İlk gelfigim zamanlar aşırı zordu bunaliyordum. Şimdi yalnızlığa çok alıştım. 

Kendini sev kendine deger ver. İnanki baskalarını aramiycaksin bile ihtiyac duymuycaksin. Hobilerle mesgul ol zihnini kötü dusuncelerle mesgul etme. 

Millet es ailesinden uzak durmak istiyor sen konusmadigin icin uzuluyorsun:)

-Reklam-
0 oy
(32,607 puan) tarafından

Kendine en çok değeri sen verirsen sen kendine nasıl bakarsan etrafta seni öyle görür aramayanı arama üzülmeyene üzülme merak etmeyeni etme asla gereğinden fazla alttan alma herşey sen merkezli olursa gerçekten etraf seni değerli görmeye başlar dene ve gör ama şunu unutma ben değerliyim dersen kendine güzel bakarsan etrafta sana öyle bakar 

0 oy
(5,145 puan) tarafından

Arama sorma sende herkesi arayınca hep senden bekliyorlar valla herkese yoll verdım bu sene benim değer verdiğim gibi vermiyorlar ailem encok ben düşünürüm ama kıymet verilmez son cocugum bide aramayan sormayan daha kıymetli 

Arkadaşlar dediğimde hep ben davet etcem  ben arıycam hadı oradan dedım bu sene kafam cok rahat

0 oy
(2,159 puan) tarafından

Vallahi benim bir tane arkadaşım yok komşum yok gideceğim bir yer yok haftada bir kaynanamlara gider evine gelirim liseden bir tane arkadaşım var ayda yılda bir ben msj atarım o da anneler gününu yada kadınlar gününü bilemedik öğretmenler gününü kutlarım msjla o kadar onuda silecem artık çünkü o da bir kere olsun atmaz asla onun dışında annemi ararim o aramaz çünkü telefon kullanmayı bilmiyor babam iki haftada bir arar ben müsait olursam ararım onun dışında kimseyi ararmam kimsede beni aramaz 

İnan böyle kafam o kadar rahat ki kendimi çok daha değerli hissediyorum çocuklarımla huzurum yerinde daha ne isteyeyim ki 

Az insan cooook huzur ☺️😉

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çevremde kimse beni merak edip aramadığında neden değersiz hissediyorum?
İnsanlar sosyal varlıklar oldukları için başkaları tarafından hatırlanmak ve önemsenmek, temel bir aidiyet ihtiyacıdır. Özellikle yakın çevre ve aile bireylerinden beklenen ilginin gelmemesi, kişinin kendi değerini başkalarının ilgisiyle ölçmesine neden olur. Bu durum, özgüven eksikliğinden ziyade, sosyal bağların zayıflığına yönelik psikolojik bir yalnızlık hissiyle açıklanabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sadece benim çabamla yürüyen arkadaşlıkları nasıl değerlendirmeliyim?
Tek taraflı yürüyen arkadaşlıklar genellikle tarafların hayat önceliklerinin farklılaşmasından kaynaklanır. Eğer sürekli mesajı atan taraf sizseniz ve karşı taraftan karşılık göremiyorsanız, bu durum sizin değersiz olduğunuzu değil, ilişkinin mevcut dinamiğinin yorucu olduğunu gösterir. İlişkilerde karşılıklılık esastır ve denge kurulamadığında bu bağlar kişide duygusal tükenmişliğe yol açabilir.
Aile içi ilişkilerde ilgi görmemek psikolojik olarak neyi tetikler?
Aile bireyleri arasında belirli kişilere (örneğin kardeşlere) daha fazla ilgi gösterilmesi, sizde adaletsizlik ve dışlanmışlık hissi yaratabilir. Bu durum, çocukluktan gelen onaylanma ihtiyacının yetişkinlikte de sürmesiyle ilgilidir. Kendi değerinizi, başkalarının size ayırdığı zamanla kıyaslamayı bırakıp, bireysel olarak kendi sınırlarınızı ve ihtiyaçlarınızı önceliklendirmeniz duygusal iyileşme için en önemli adımdır.
İnsanlarla tekrar iletişime geçmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
İletişime geçmekten çekinmek, reddedilme korkusundan kaynaklanan bir savunma mekanizmasıdır. Sosyal çevrenizi genişletmek veya eski arkadaşlıkları canlandırmak için, karşı taraftan hemen bir tepki beklemeden küçük ve nötr adımlar atın. Eğer bir etkileşim olmazsa, bu sizin kişisel değerinizle ilgili değil, karşı tarafın mevcut yaşam koşulları veya iletişim tarzıyla ilgili bir durumdur.
Yalnızlık hissini azaltmak için neler yapılabilir?
Yalnızlık hissini azaltmak için ilk olarak odağınızı sizi aramayan insanlardan kendi kişisel gelişiminize ve ilgi alanlarınıza kaydırın. Hobiler edinmek veya sosyal kulüplere katılmak, farklı insanlarla tanışmanıza yardımcı olur. Kendinize değer vermeyi dışarıdaki insanların onayına bağlamayı bırakıp, kendi başınıza yapmaktan keyif aldığınız aktiviteleri artırmak özsaygınızı güçlendirecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 486 göst.
0 oy
5 cevap 527 göst.
0 oy
1 cevap 171 göst.
+3 oy
8 cevap 475 göst.

Kategoriler

1,509,620 soru

24,633,725 cevap