0 oy
324 göst.
önce Diğer kategorisinde (345 puan) tarafından

Hayirli gunler selam kizlar napiyosunuz nasilsiniz 

Bana bi enerji geldi bugun bakalim insaAllah devam eder cok bisey yapmicam yinede rutin temizlik ve yemek planim var kendimi yormucam siz napiyosunuz 

Kizlar gecen de de post actim ama geceydi heralde ondan kimse gormedi diye dusunuyorum salavat konusu siz en cok hangi salavati cekiyosunuz cocukken falan salvat deyince Allahümme Salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî Muhammed geliyodu aklimiza hep onu cektirirlerdi sonra medrese doneminde esselatu vesselami aleyke ya Rasulullah ogrettiler peygamber efendimizin en cok sevdigi salavatmis dilim buna alismis hep onu cekiyorum siz ne cekiyosunuz bu isin usulu nedir mesela biri salavat topluyo bende alayim diyorum dilim alisik olana kayiyo siz en cok hangi salavati cekiyosunuz 

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,366 puan) tarafından

aaa medreseye mi gittin maşallah

bende seninle aynı şwkildeyim ama salavat istenilirse ilk baştakini çekiyorum 

önce (345 puan) tarafından

Medreseye gittimde icazet almadan biraktim cicegim hem egitim aldim hem 4 6 yas subyan kursunda hem yaz kiz kurslarinda da calistim ah kuzularim nasil ozledim hepsi koca koca olmuşlardır simdi 

bende gittim tekamül yaptık ebru bardakçı hocamızı bilir misin onun kursundaydık çooook güzel😍💓 harika yıllarımdı

Yok bilmiyorum hangi cemaatti 

mahmud efendi :) 

Ahh agliycam 🥲🥲🥲 ben usaktaki medresedeydim istanbula gitmedim o yuzden dedigin hocayi tanimiyorum benim ders hocam neslihan hocaydi onun medrese hocasi hafiz hocaydi hafiz hoca kendisi medrese acmisti bi de cemaatin kendi medresesi vardi ayse hoca basindaydi esi osman hoca vekil onlardi ah ah cik duygulandim suan 

aynen bende malatyada okudum sarfın yazarı mavi sarf varya o yüzden bilirsin belki dedim. 

yine de aynı sohbet grubunda sayılırız tanıştığıma memnun oldum kardeşim 🥰

Ah canim brnim ben mizrakliyi bitiremedim sarf hic yapmadim ki 😓 sen arapca ders yaptiysan bisey kalmamis icazet aldin mi 

evet canım 😊

Ayyyay MasaAllah subhanAllah sana beni hocam soguttu yoksa bende hevesliydim gerci nasip degilmis 🥹

ahhhh ahhh bazı hocalar çok katı güzelim kardeşimde 3 kere kurs değiştirdi amaç sevmek olmalı ümmet olmalı gençlere yönelik olmalı 

Asla hakkimi helal etmiyorum ben o yaslarimda sosyal anksitetesi olan biriydim benim kursunda az talebe vardi hocam hep burayi kapatalim diger kursa gidin diyodu ben hic istemedim dersler konusunda cok katiydi hep daha fazlasini istiyodu hic memnun olmuyodu surekli olmuyo olmuyo olmuyo diyodu cok baskiladi beni en son vazgectim zaten 3 kurs vardi biri benim hocanin biri onu yetistiren hocanin onunla ilgili de neler anlatirdi bizim zamanimizda hocalar soyledi boyleydi sana oyle degilim diyodu surekli kizlar cok fenaydi diye anlatiyodu gel de git yani oralara talebeler birbirini kiskaniyomus hocalar cok sert davraniyomus benim derslerim cok kotuymus napiyim canimi mi veriyim bi sure sonra calismadim da zaten istemiyodum biraktim benden sonra 3 kiz daha buldu onlarda biraktilar biri Allahtan korkmasam onun inadina sacimi da acip gezcem diyodu Allah islah etsin icazetim var hocayim diye kendini cok yuksekte gordu asla ahlaki peygamber efendimizin ahlaki degildi offf yarami destin 

çok üzüldüm canım çoook yanlış bunlarda kime anlatacaksın metin balkanlıoğlu gibi yeri gelince çocuk olmak gerekli sadece ders değil bu hayat böylelikle kızlarda hiç ev hayatını bilmiyorlar sadece kurs ders.... elhamdülillah benim zamanım çok iyidi hocalarımızda öyle en sonunda kardeşimi mezun olduğum kursa gönderdim şimdi pazartesi günü başlayacak

Rabbim guc kuvvet zihin acikligi versin kardesine de o zaman salavat konusunda ilkini mi cek diyosun bana 

genelde uzun halini çekerim ama diğeri de olur 🤍

+1

Allah razı olsun 

-Reklam-
0 oy
önce (7,395 puan) tarafından

Ben ilk bastakini yapiyorum hatta kayinbabam vefat etti bu hafta evde kuranı kerim ve dua okunuyor selavat kısmında ilk dediginiz cekildi hep 

Dimi bende oyle biliyorum bize neden o salavati ogrettiler acaba ya asljnda hstime baslamak istiyorum dilim alisik oldugu daha kolsyima geliyo onu mu ceksem diyorum bi yanimda usulune uygun olsun diyoru bilemiyorum 

0 oy
önce (8,381 puan) tarafından

ilkini biliyorum sadece

Allah kabul etsin cicegim 

0 oy
önce (1,172 puan) tarafından

Allahümme Salli çekilir genelde salavat deyince yada toplanınca bizdede

Kendini güçsüz hissettiğin için öyle sanıyorsun euzu besmele cek def et🙋

Evet yasemin soylemisti oyle yapmak gerekiyomjs cok faydasini gordum 

Yasemin kim kizzzz☺️

Sen bilmezsin heralde onu ya bayadir yok mehyasel vardi burda belki bilirsin 

Mehyasel tamam

0 oy
önce (734 puan) tarafından

Hz. Yunus peygamberin balığın karnında iken okuduğu dua. 

LÂ İLÂHE İLLÂ ENTE SUBHÂNEKE İNNÎ KUNTU MİNEZZÂLİMÎN

Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurur:

“Yûnus’un balığın karnındaki duası لَۤا اِلٰهَ اِلَّۤا اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنّ۪ى كُنْتُ مِنَ الظَّالِم۪ينَ şeklinde idi. Sıkıntıya düşmüş ve başı belâya  düçâr olmuş hangi müslüman bu duayı yaparsa,  Allah Teâlâ mutlaka onun duasını kabul buyurur.” (Tirmizî, Deavât 81; Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 170)

Hayatim salavat soruyorum 

önce (734 puan) tarafından

Ben  zikir önerisi istiyorsun sandım . Allahümme Salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî Muhammed benim de en çok kullandığım 

Herkes bunu kullaniyo heralde bize niye baska ogrettiler acaba 

0 oy
önce (10,795 puan) tarafından

Anlığım böyle kuzum ben yine yollarda salavatta en çok La ilâhe illallah çekiyorum ağzım ona alışmış istem dışı tekrar ediyorum 

image

Yok kiz oyle degil hangi salavat diyorum Allahümme Salli olan mi baska savalt mi 

önce (10,795 puan) tarafından

Allâhümme salli ala olan 

Teşekkürler tatlim 

0 oy
önce (5,632 puan) tarafından

2 c.daha kolay ama dediğin gibi hep ilkini ogrettiler

Neden acaba 

önce (5,632 puan) tarafından

Ne bileyim bizde mahallede camiye giderdik her yaz tatilde bütün çocuklar ordaydi orda oyle öğrenmiştik ama 2.suan söylemesi daha kolay 

Iste arada fark vardir heralde onu merak ediyorjm 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 495 göst.
+1 oy
16 cevap 2,248 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 111 göst.
19 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Nisa17 (362 puan) tarafından soruldu

Kategoriler