Hayirli gunler selam kizlar napiyosunuz nasilsiniz
Bana bi enerji geldi bugun bakalim insaAllah devam eder cok bisey yapmicam yinede rutin temizlik ve yemek planim var kendimi yormucam siz napiyosunuz
Kizlar gecen de de post actim ama geceydi heralde ondan kimse gormedi diye dusunuyorum salavat konusu siz en cok hangi salavati cekiyosunuz cocukken falan salvat deyince Allahümme Salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî Muhammed geliyodu aklimiza hep onu cektirirlerdi sonra medrese doneminde esselatu vesselami aleyke ya Rasulullah ogrettiler peygamber efendimizin en cok sevdigi salavatmis dilim buna alismis hep onu cekiyorum siz ne cekiyosunuz bu isin usulu nedir mesela biri salavat topluyo bende alayim diyorum dilim alisik olana kayiyo siz en cok hangi salavati cekiyosunuz
aaa medreseye mi gittin maşallah
bende seninle aynı şwkildeyim ama salavat istenilirse ilk baştakini çekiyorum
Asla hakkimi helal etmiyorum ben o yaslarimda sosyal anksitetesi olan biriydim benim kursunda az talebe vardi hocam hep burayi kapatalim diger kursa gidin diyodu ben hic istemedim dersler konusunda cok katiydi hep daha fazlasini istiyodu hic memnun olmuyodu surekli olmuyo olmuyo olmuyo diyodu cok baskiladi beni en son vazgectim zaten 3 kurs vardi biri benim hocanin biri onu yetistiren hocanin onunla ilgili de neler anlatirdi bizim zamanimizda hocalar soyledi boyleydi sana oyle degilim diyodu surekli kizlar cok fenaydi diye anlatiyodu gel de git yani oralara talebeler birbirini kiskaniyomus hocalar cok sert davraniyomus benim derslerim cok kotuymus napiyim canimi mi veriyim bi sure sonra calismadim da zaten istemiyodum biraktim benden sonra 3 kiz daha buldu onlarda biraktilar biri Allahtan korkmasam onun inadina sacimi da acip gezcem diyodu Allah islah etsin icazetim var hocayim diye kendini cok yuksekte gordu asla ahlaki peygamber efendimizin ahlaki degildi offf yarami destin
çok üzüldüm canım çoook yanlış bunlarda kime anlatacaksın metin balkanlıoğlu gibi yeri gelince çocuk olmak gerekli sadece ders değil bu hayat böylelikle kızlarda hiç ev hayatını bilmiyorlar sadece kurs ders.... elhamdülillah benim zamanım çok iyidi hocalarımızda öyle en sonunda kardeşimi mezun olduğum kursa gönderdim şimdi pazartesi günü başlayacak
Rabbim guc kuvvet zihin acikligi versin kardesine de o zaman salavat konusunda ilkini mi cek diyosun bana
genelde uzun halini çekerim ama diğeri de olur 🤍
Allah razı olsun
Ben ilk bastakini yapiyorum hatta kayinbabam vefat etti bu hafta evde kuranı kerim ve dua okunuyor selavat kısmında ilk dediginiz cekildi hep
Dimi bende oyle biliyorum bize neden o salavati ogrettiler acaba ya asljnda hstime baslamak istiyorum dilim alisik oldugu daha kolsyima geliyo onu mu ceksem diyorum bi yanimda usulune uygun olsun diyoru bilemiyorum
ilkini biliyorum sadece
Allah kabul etsin cicegim
Allahümme Salli çekilir genelde salavat deyince yada toplanınca bizdede
Bende herkesten oyle duyuyorum bize niye baska salavata alistirdilar ki
Senin niyetindir önemli olan
İstanbuldayken bende şahit oldum cemaatler farklı bi iki yere katilmistim senin dediğin gibi farklıydı ama temelde Allahümme Salli olarak cekilir
Ya ben salavat hatmi yapmak istiyorum 70 bin de onun icin soruyorum aslinda esselatu vesselamu olan kolayima geliyo bi de peygamber efendimizin en sevdigi salavatmis cok yakin sicak hissediyorum ama usulune uygun olsun da istiyorum napsam bilemedim
Sana kolay olan bazen doğru olanmi ona bakmak lazım ben senin yerinde olsam Allahümme olarak çekerim senin böyle düşünmek nefsinden oluyo
Iste o yuzden arastiriyorum zaten vesvese dimi bende cok oluyo malesef
Bende karanlıktan korkardım vesvese olduğunu bilirdim ama şimdi besmele çekip kafamda başka şeyler düşünürüm bence seninkide vesveseden oluyor dilin alışık diye onu çekeyim ne olmuş dersin
Bende vesveseleri bi anlatsam var ya hamdolsun cogunu astim ama illaki bisey cikiyo
Kendini güçsüz hissettiğin için öyle sanıyorsun euzu besmele cek def et🙋
Evet yasemin soylemisti oyle yapmak gerekiyomjs cok faydasini gordum
Yasemin kim kizzzz☺️
Sen bilmezsin heralde onu ya bayadir yok mehyasel vardi burda belki bilirsin
Mehyasel tamam
Hz. Yunus peygamberin balığın karnında iken okuduğu dua.
LÂ İLÂHE İLLÂ ENTE SUBHÂNEKE İNNÎ KUNTU MİNEZZÂLİMÎN
Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurur: “Yûnus’un balığın karnındaki duası لَۤا اِلٰهَ اِلَّۤا اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنّ۪ى كُنْتُ مِنَ الظَّالِم۪ينَ şeklinde idi. Sıkıntıya düşmüş ve başı belâya düçâr olmuş hangi müslüman bu duayı yaparsa, Allah Teâlâ mutlaka onun duasını kabul buyurur.” (Tirmizî, Deavât 81; Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 170)
Hayatim salavat soruyorum
Ben zikir önerisi istiyorsun sandım . Allahümme Salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî Muhammed benim de en çok kullandığım
Herkes bunu kullaniyo heralde bize niye baska ogrettiler acaba
Anlığım böyle kuzum ben yine yollarda salavatta en çok La ilâhe illallah çekiyorum ağzım ona alışmış istem dışı tekrar ediyorum
Yok kiz oyle degil hangi salavat diyorum Allahümme Salli olan mi baska savalt mi
Allâhümme salli ala olan
Teşekkürler tatlim
2 c.daha kolay ama dediğin gibi hep ilkini ogrettiler
Neden acaba
Ne bileyim bizde mahallede camiye giderdik her yaz tatilde bütün çocuklar ordaydi orda oyle öğrenmiştik ama 2.suan söylemesi daha kolay
Iste arada fark vardir heralde onu merak ediyorjm
1,489,978 soru
24,351,642 cevap
346,509 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın