Adetim 5 gün sürdü ve hemen tekrar oldum, normal mi?

0 oy
153 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (153 puan) tarafından

7 gün süren adetim 5 gün sürdü adet yoğun kan geldi hatta büyük kan pıtısı düştü 5 gün sonra tekrar oldum ilk defa böyle birsey yaşıyorum doktora gitmelimiyim

4 Cevaplar

0 oy
(128 puan) tarafından

Gidip sorabilirsin bence geçmiş olsun  kistte düşürmüş olabilirsin 

(153 puan) tarafından

Tamam cok teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(1,603 puan) tarafından

Aynı durumu bende yaşamıştım 1 hafta arayla tekrar adet olmuştum . Doktor aşırı stresten kaynaklanıyor demişti 

0 oy
(619 puan) tarafından

Bende şuan 3 günüm akşam duşa girdim akşamdan belli hiç gelmemiş mesela benimde adetim 4 günden sonra azar azar gelir ,  ben ilk gün olmama rağmen hiç yoğun geldiğini görmedim 

0 oy
(7,455 puan) tarafından

Havalar da etkiliyor olabilir yada ilaç kullandıysan eğer oda yapar bir doktora görün 

(1,010 puan) tarafından

Bende ilk 10gun erken oldu adetim,sonraki ay 3gun ,sonra 1gun erken ,sonra 4gun erken oldum,son iki adetim çok şiddetli geçti,hani doğum zamanı bele vuran bı sizi vardı sanki iğne yapıyorlar gibi kasiklarima kadar vuruyordu,iki gün öncede aynı şekil oldum ve dün akşam hafif lekelenmem oldu bugün adetim ,acaba normal mi böyle,her ay bir iki vs öne atması, antibiyotik kullandığım zamanlarda oldu ama ilaç genelde geciktirir derler 

(7,455 puan) tarafından

O günlerin bir öyle bir böyle olması normal eğer bir sağlık sorunu yoksa tabi. Doktorum bana gayet doğal bunlar demişti 

(1,010 puan) tarafından

Çok sağol cnm 🙏 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet döngüsünde 5 gün arayla tekrar kanama olması normal mi?
Adet döngüsünün 5 gün gibi kısa bir sürede tekrarlaması tıbbi olarak normal kabul edilmez ve ara kanama olarak değerlendirilir. Bu durum hormonal dengesizlikler, enfeksiyonlar, polip veya kist gibi çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Özellikle ilk kez karşılaşılan bu tür düzensizliklerin altında yatan nedeni belirlemek için mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulmalıdır.
Adet döneminde büyük kan pıhtısı gelmesi ne anlama gelir?
Adet sırasında büyük boyutlu kan pıhtılarının gelmesi genellikle yoğun kanama belirtisidir ve vücudun pıhtılaşma mekanizmasının kapasitesini aştığını gösterir. Bu durum miyomlar, adenomiyozis veya hormonal bozukluklar gibi durumlardan kaynaklanabilir. Pıhtı büyüklüğü bir bozuk para boyutunu geçiyorsa, bu durumun detaylı ultrason muayenesi ile incelenmesi hayati önem taşır.
Adet süresinin 7 günden 5 güne düşmesi bir sorun mudur?
Adet süresinin 7 günden 5 güne düşmesi tek başına her zaman bir hastalık belirtisi değildir ancak döngüdeki bu ani değişim kanama düzenindeki diğer belirtilerle birleştiğinde dikkate alınmalıdır. Eğer bu kısalma ile birlikte yoğun kanama veya sık aralıklı kanama gibi yeni şikayetler ekleniyorsa, vücudun hormonal veya fiziksel bir tepki verip vermediğinin tespiti için jinekolojik değerlendirme gereklidir.
Yoğun adet kanaması ve sık tekrarlayan döngü için ne zaman doktora gidilmeli?
Adet düzeninde ilk defa yaşanan bu tür ani değişiklikler, yoğun kanama ve büyük pıhtılar durumunda vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Özellikle kanamanın normalden fazla olması halsizlik, baş dönmesi veya anemi riskini doğurabileceği için bir uzman muayenesi şarttır. Doktorunuz yapacağı pelvik muayene ve ultrason ile kanamanın kaynağını hızlıca tespit edebilir.
Hangi durumlarda adet düzensizliği acil bir durum sayılır?
Adet düzensizliği sırasında aşırı kanama nedeniyle pedin saat başı dolması, şiddetli karın veya kasık ağrısı, bayılma hissi, baş dönmesi ve ateş gibi belirtiler varsa bu durum acil tıbbi müdahale gerektirir. Pıhtılı ve çok yoğun kanamalar, vücudun kan değerlerini hızla düşürebileceği için bu tür belirtileri görmezden gelmek yerine en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
0 cevap 123 göst.
+1 oy
2 cevap 344 göst.
0 oy
5 cevap 199 göst.

Kategoriler

1,504,580 soru

24,563,831 cevap

361,628 kullanıcı

...